Espoolaiset hiiohoi ja herätys! Olettekos huomanneet mikä kauppa on ilmestynyt Iso Omenan kellarikerrokseen? Sinne hieman piiloon ja vähän varjojen taakse? Punnitse ja Säästähän se siellä on ollut jo jonkin aikaa ja pakko tulla tännekin siitä mainitsemaan, kun tuntuu ettei kukaan vielä tiedä sen olemassaolosta. Ainakaan kukaan minun tutuistani ei tiennyt. Itse tietenkin löysin sen heti ensimmäisinä päivinä, eli jo aikaa sitten, kun olen uteliais kuin mikä. Eli siis suomeksi sanottuna stalkkeri, jolta ei mikään pysy salassa! Haahha :D

Kauppa on Helsingistä jo tuttu, mutta oon odotellut, että se saapuisi myös vähän lähemmäksi. Tykkään käyttää monia superfoodeja aamiasillani ja ostelen proteiineja, pähkinöitä ja muita irtotuotteita mielelläni pikkukaupoista. Ruohonjuuri on toinen lempparini tämän tyylisistä kaupoista ja kun ei sitäkään kovin kähellä kotia ole, niin aikaisemmin olen sitten tyytynyt pyörimään superfood ostoksilla Helsingissä. Tiedän, että jatkossa tulen kuitenkin käymään enemmän Iso Omenan Punnitse ja Säästä liikkeessä, sillä en tahdo että se heti häviää sieltä yhtään mihinkään! On niin syrjäisellä paikalla, että pelkään kovasti sen pysyvyyden puolesta. Täällä pitkään asuneena tiedän, että kaikki liikkeet jotka on huonolla sijainnilla, ovat lähteneet, koska eivät pärjää. Myynnit ovat huonoja. Parilla metrilläkin voi olla iso merkitys sijainnin kannalta ja tässä tilanteessa on eroa monta kerrosta muihin liikkeisiin. Vai osaisitko sinä mennä kellarista etsimään uusia kauppoja, kun kaikki muut kaupat ovat ihan muualla? Niinpä. Ei sinne kukaan vahingossa eksy, ellei osaa etsiä. Käykääpä siis kurkkimassa Iso Omenan kellarikerroksessa, niin ehkä teillekin löytyy edes jotain pientä ostettavaa, kuten mullekin löytyi heti!

Eikö ole kivempi kannattaa pieniä liikkeitä, joille isojen hypermarkettien keskellä selvitytyminen on vaikeaa?

IMG_8603IMG_8605

 

Irtotuotteina kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, suklaata, proteiineja, jauheita, teetä, raaka-suklaata, patukoita, hunajaa ja kuulkaa vaikka ja mitä! Luettelosta taitaisi tulla aika pitkä, joten menkääpä itse katsomaan mitä kauppa tarjoaa. Kaikenlaista kivaa ja pääosin terveellistä. Itse ostin viime kerralla parit välipalapatukat, kun kerrankin pääsin niitä tutukiskelemaan ajan kanssa. Laatuja oli ihan hirmuinen määrä erilaisia ja valinta ei ollut helppo. Monissa oli kuitenkin se ongelma, että sisältö oli aivan liian makea ja epäterveellinen minun makuuni. En oikein mielellään nappaile välipalaksi patukkaa, jossa on pelkkiä sokereita, rasvaa ja e-koodeja sisällä. Niin ja kalorimäärä yhdessä patukassa voisi mieluummin olla alle 600, eikä melkein yli sen :D Kyllä, niitäkin nimittäin löytyi monia erilaisia hyllyltä. Osassa ei edes ollut sisältöä merkittynä, mutta onneksi googletuksen kautta löysin tietoa niistäkin. Mutta, ei siitä aiheesta vielä enempää, löysin minä kuitenkin jotain pientä evästä mukaan. Tässä vähän fiilistelykuvia ostoksistani.

Esittelyssä myös yksi hassun näköinen peukalo… ;)

IMG_8020

IMG_8024 IMG_8026

IMG_8095 IMG_8098

Kaksi patukkaa, kaksi eri päivää kokeilla niitä. Siemeniä ja pähkinöitä molemmissa sisällä, päällysteinä suklaa ja jogurtti. Molempia maistoin välipalana, kun tarvitsen evästä pitkän päivän varaenergiaksi. Useimmiten mulla on tapana pitää mukana jotain hedelmää tai raejuustoa, riippuen säilytyksestä, mutta nämä pääsi tällä kertaa laukun pohjalle matkaamaan. Mauista sen verran, että vaikka olen aikamoinen sokerihiiri, niin siltikin näissä oli minulle hieman liikaa makeaa. Moni muu varmasti pitäisi näiden mausta jos yhtään on hunajan ja siirapin perään. Minä en taida olla tarpeeksi, koska en varmasti ostaisi enää uudestaan. Mieluummin herkuttelen vaikka proteiinipatukoilla, joissa lemppareitani on Leaderin jogurtti ja lakritsi. Nams. Välipalana vaikka sitten mieluummin bansku, jos tarvitsee jotain laukkuun mukaan, ei tälläisiä sokeripatukoita. Sanotaanko näin, että tahdon syödä ns. terveelliset herkkuni raikkaina ja terveellisinä, ruoan sitten taas kunnon ruokana ja karkit karkkina. Karkki kun en voi olla millään liian makeaa ;)

Nämä patukat olivat itseasiassa vain oheistuote muille ostoksilleni. Kävin hakemassa täydennystä kaappiin, josta oli päässyt loppumaan hamppuproteiini ja pellavansiemenrouhe. Samalla löysin uuden ihanuuden, nimittäin saksanpähkinärouheen! Uusi lisä aamiaisrahkoihin ja iltapalalle. Jipii!

IMG_8657

 

Kokeilin jo saksanpähkinärouhetta aamiaisellani ja hyvin toimii. Siitä kerron toiste lisää enemmän. uuden Maca pussin ostin pari viikkoa sitten ja tuntuu, että se on jo puolillaan. Taidan olla siihen vähän liian rakastunut… En vain enää osaa syödä rahkaani ilman sitä. Mustikat on unohtunut kesän jäljiltä kokonaan ja nyt mennään macan koukuttavalla maulla. Tiedän, että moni ei siitä pidä, joten taidanpa syödä sitä teidän kaikkien muidenkin puolesta! Varmaan täytyy ostaa jo pian uusi pussi varastoon, ettei vaan yhtäkkiä aamulla huomaa, että maca on lopussa. Apua, mitäs mää sitten tekisin?

Nooo…Söisit varmaan kesofruttia tai pelkkää raejuustoa? ;) 

Kertokaapa teidän lempparikaupat, joissa käytte ostoksilla. Onko Iso Omenan liike jo tuttu? Entä kuka muu rakastaa Macaa? Kertokaa heti ;)

14 kommenttia artikkeliin ”Punnitse ja Säästä Iso Omena

 1. anna sanoo:

  Jätä yks macalusikallinen miullekin! En yksinkertaisesti tajua, miten kovinkaan moni ei ymmärrä macan herkullisen maun päälle :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jätän tottakai! Tai no… ostan uuden pussin jos satut eksymään tänne mun maca aamiaiselleni ;)

   Tykkää

 2. Paupi sanoo:

  Hakaniemen kauppahalli ja Ekolo Toisella Linjalla! Millasia vaikutuksia oot huomannu tosta Macasta? Antaako se energiaa tosissaan ja helpottaa stressiä? :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Heii, hakaniemen kauppahallissa pitäis pitkästä aikaa käydä! Kiitos vinkistä :) Macahan poista kaiken mahdollisen stressin ja energiaakin on kuin pienessä kylässä. Ihan vain yks teelusikallinen tähän riittää.. ;D hähä.

   Tykkää

 3. Maria sanoo:

  Toinen Punnitse & Säästä- sekä Ruohonjuuri-fani ilmoittautuu! Kerrassaan ihanat valikoimat niissä. <3 Niin ja macakin on oikeestaan aika hyvää, kun siihen makuun tottuu. :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niin, se vaatii totuttelua ja yhdistelmiä mauissa. EI se pelkästään taida niin hyvää olla. :)

   Tykkää

   1. Maria sanoo:

    Niinpä. :D Toivottavasti muuten viesti tuli! Mä en oikein luota tohon mun sähköpostiin jostain kumman syystä. ;)

    Tykkää

 4. Katri sanoo:

  Kampin Ruohonjuuri on kyllä ykkönen, mutta Punnitse & Säästä ja Ekolo tulee hyvinä kakkosina. Noita P&S -liikkeitä on tullut hurjasti lisää tänne Helsinkiinkin, ja ainakin yliopisto-opiskelijana Kaisaniemen liike ihan Metsätalon vieressä ilahduttaa. Ootko muuten testannut ashwagandhaa (löytyy Cocovin valikoimista)? Sen vaikutukset on aika saman tyyppiset kuin macalla eli se piristää ja sitä suositellaan urheilijoille, ja lisäksi sen pitäisi lisätä serotoniinin tuotantoa. Kunnon onnellisuussuperfoodi siis. :)

  Tykkää

 5. Jennipenni sanoo:

  Tämä kuulostaa nyt tosi tyhmältä, mutta oon monesti miettinyt, että jos Punnitse & säästä-kaupasta ottaa vaikka monia eri pähkinöitä ja muuta ”irtotavaraa”, niin laitetaanko ne kaikki eri pusseihin? :D Itse olen ostanut sieltä vaan kuivattua inkivääriä (auttaa kuulemma flunssaan ja kurkkukipuun!) ja patukoita.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   hihi, en muuten tiedä1! :D pitää ehkä käydä kysymässä ihan vaan sua varten tää tieto… ja ehkä samalla ostaa jotain pientä ;) ihihi.

   Tykkää

   1. anna sanoo:

    Saman hintaiset tuotteet saa laittaa samaan pussiin! :)

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     No tottakai annalta löytyi oikea vastaus ;)

     Tykkää

    2. anna sanoo:

     Jos ihan muutaman kerran tuota saa päivän aikana asiakkaille toistella, niin melkein kuin itsestään sormet syyhysi päästä kirjoittamaan ko. infon tännekin ;)

     Tykkää

    3. marissa sanoo:

     no niinpä tietenkin! Voin vaan kuvitella.. :P

     Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: