Keskiviikko oli jännittävä päivä. Urheilu oli kiellettyä, samoin syöminen kello kolmen jälkeen. Miksikö? Koskapa suuntana oli Monnan järjestämä Inbody-mittaus, jossa oltiin Petran kanssa mittauttamassa kesän jälkeiset lihakset ja ei niin lihakset. Jälkimmäiseen huomautukseen oli kai enemmän epäilystä, sillä molempia taisi vähän jännittää mittaksen tulos ja odotus päivästä oli ollut meidän puheissa jo useampana päivänä. ”Apua kohta se mittaus on” – lausahduksia alkoi olla aika usein, jos nyt jälkikäteen mietin meidän keskusteluja. Tai sitten se olin vaan minä joka paniikissa siitä aina muistutin. Hihi, sori Petra! Lievä jännitys johtui varmaankin siitä, että kerrankin ollaan vietetty kesää myös laiskotellen ja lomaillen, eikä vain keskittyen treenien määrään ja lautasen sisällön tarkkailuun. Itseasiassa nämä osuudet taisi unohtua lahjakkaasti molemmilta tai ainakin se lautasen sisältö muuttui hieman toisenlaiseksi. Herkkuja on syöty ja oikein luvan kanssa. Jopa minä ikuinen tarkkailija olen höllännyt tapojani ja laiskotellut niin, että selkäkin on kipeä makoilusta. Enpä uskonut, että tämä päivä joskus tulisi, mutta näin pääsi käymään. Teinpä senkin tempun, että lisäsin aerobista samalla kun vähensin lihaskuntoa. Väärin! Juuri näin ei kannata tehdä, jos tahdoo säilyttää lihasmassaa. Teinpä kuitenkin kun itsepäinen olen ja tässä nähdään tulos! :D 
img_8830-768x1024
Tietenkään en voi Petran puolesta kertoa mitään hänen tuloksistaan, mutta kai saan sen verran paljastaa, että yhdessä lähdetään tavoittelemaan syksyä kohti hieman lihaksikkaampaa ulkomuotoa. Itselläni on ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni tilanne, kun en oikeasti välitä siitä mitä paperissa luki. Ei kiinnosta, että lukema painon kohdalla oli suurempi kuin koskaan ja ehkä jopa sellainen, joka aikaisemmin olisi suorastaan itkettänyt. En välitä siitä, että lihasmääräni on laskenut kesän aikana kun olen treenannut väärin tai siis en ole oikeastaan kunnolla treenannut. Juoksemalla ja tanssimalla kun ei hankita lihasta. Ei myöskään syömällä jäätelöä ja irtokarkkea. Tylsää, miksei? ;) Kerrankin olen onnistunut ajattelemaan asioista rennommin ja olen antanut itseni nauttia sellaisista harrastuksista jotka tekee juuri silloin parhaan olon. Olen antanut itselleni vapauksia ja lepoa, kaivattua sellaista.

Moni täällä varmasti on lukenut taustastani, josta voi lukea lisää tuosta sivupalkkini tekstistä Ennen ja nyt. Pohjalla on vaikeuksia painon ja syömisen kanssa, sitä samaa kuin monella muullakin nykyään, joten varmasti moni pystyy samaistua fiiliksiin. Tuttuja juttuja liiankin monelle. Tänä päivänä voin sanoa, että pelkkä paino ei merkitse mitään, eikä peilikuvakaan enää yhtä paljon kuin ennen. Tottakai silläkin on väliä, koska tahdon pitää siitä mitä näen, mutta suurin tärkeys on olossa. Kun katson peiliin, näen vahvuutta ja voimaa. Olkapäissäni on muotoa ja olen tyytyväinen, että edes vähän lihaksia näkyy, jotta voin uskotella itselleni tehneeni jotain oikein. Nyt minulla onkin koko syksy aikaa tehdä uusia tuloksia ja ehkä laskea rasvaa vähän alemmas. Ehkä. Ei ole pakko, sillä jos kerran näilläkin rasvoilla voin hyvin ja näytän ulospäin urheilulliselta, niin onko väkisin pakko tavoitella muuta? Miksi vaa’an pitää näyttää 52 kiloa ja miksi peilissä pitää näkyä vatsa jossa rasvaa ei ole yhtään? Ketä se hyödyttää, kuka minusta silloin muka pitää enemmän tai arvostaa enemmän ihmisenä? Ei kukaan. Siksi pitää olla tyytyväinen siihen mitä on nyt ja miettiä omaa edistymistään. Tärkeämpää on voida hyvin ja nauttia, kuin vain katsoa lukuja. Eikös?

Huh, miten terveitä sanoja minulta, jonka en ikinä olisi uskonut puhuvan näin. Onko tämä nyt sitä henkistä kasvua? ;)

img_8875-1024x1024

Mittauksia on tehty aika pitkään, viimeiset kolme mittausta on tehty puolentoista vuoden sisällä. Ensimmäinen mittauksista jotka tähän listaan, on niiltä ajoilta kun harrastuksiin kuului lähinnä juoksua ja kroppa oli aika pikkuinen. Ruokapuolikin oli sellaista, että vaikka kuvittelin vähän tekeväni jotain sailla, ei ruokaa siihen tarpeeseen tullut syötyä tarpeeksi. Ei sillä lihasta kasvateta. Juoksin kevyesti tuohon aikaan puolimaratoneja tostanoinvaan, eikä ollut ongelmaa sujauttaa kaikkia kaapin vaatteita päälle. Toisessa mittauksessa on käyty salilla aika ahkeraan ja ruokapuoli on laitettu parempaan jamaan. En ole vain seurannut ruokapäiväkirjaa, vaan olen analysoinut sitä ja opetellut lisäämään rasvaa ja proteiinia. Sehän näkyykin sitten huimana lihaskavuna, kuten myös reisien uloskasvuna housuista. Haha, alkoi kuulkaa vaatteet kiristää aika kivaan tahtiin. Se jopa pelotti. Onnistuin mielestäni siis hyvin, mutta vaatteiden ahtaus ja raskas olo oli aika kummallista. Lopetinkin pian tämän mittauksen jälkeen kunnon salitreenin ja keskityin enemmän juoksuun. Tahdoin pysyä vanhassa vaatekoossani. Kolmas mittaus on tämä keskiviikon mittaus, joka oli jännittävä. Olin tietoinen, että lihaskasvu on mahdotonta ja pystyin vain kuvitella paljonko lihasta on kadonnut. Tästäpä nyt siten näette mitä tapahtuu kun laiskottelee kesän…. ;)

Jos nyt jonkun puolustuksen voi ennen tuloksia sanoa, niin ennen mittaukset on tehty aamuisin ja tällä kertaa illalla. Paino oli siis luonnollisesti suurempi kuin aamupaino muissa mittauksissa on ollut. Eikö? :D

Tilanne 13.4.2012 / 6.2.2013 / 4.9.2013 / 

Kokonaispaino 53,7 / 56,8 / 58,7
• Kehon rasvaton massa (kg) 44,4 / 46,9 / 46,6
• Lihasmassa (kg) 24,2 / 26 / 25,7
• Rasvamassan määrä (kg) 9,3 / 9,9 / 12,1 
• Rasvaprosentti 17,4 / 17,3 / 20,7 !!
• Viskeraalirasva-arvio 14,1 / 31,2 / 23,8

• Vyötärö-/lantiosuhde (WHR) 0,77 / 0,80 / 0,80
• Perusaineenvaihdunta (kcal) 1329 / 1383 / 1376
• Kehon painoindeksi (BMI) 19,7 / 20,9 / 21,6
• Fitnessindeksiluku 75 / 80 / 82

• Vasen käsi (kg) 1,93 / 2,28 / 2,11
• Oikea käsi 1,96 / 2,28 / 2,18
• Vasen jalka 7,42 / 7,59 / 7,66
• Oikea jalka  7,37 / 7,50 / 7,51

Huomatkaa vielä se, että kahden viimeisen mittauksen välillä olen vielä ehtinyt hankkia parin kuukauden aikana lisää lihasta, kunnes joskus huhtikuun aikoihin lopetin koko homman. Tai no ainakin vähensin radikaalisti lihaskunnon määrää ja siirryin juoksuun. Eli olen ollut luultavasti vieläkin paremmassa kunnossa lihaksistostani huhtikuussa 2013, kuin mitä mittaus kertoo helmikuulta. Erittäin taidokkaasti oon oppinut hävittämään sitä lihasta alle puolessa vuodessa. jippiii, niin sitä pitää Marissa! ;) 

Ja juu, huomaatteko miten alavartalo on aina vaan vahvempi kuin ylävartalo? NIin. Näemmä pitää vain tehdä sitä penkkiä ja habaa, kun kerran kaikki lihas pysyy reisissä vaikka kuinka laiskottelisi ;) Venyttely näemmä on pysynyt ainakin kuvioissa mukana….

img_8767-1024x768

Mutta ei hätiä mitiä, tästä on suunta vain ylöspäin ja oikeastaan on aika kiva, kun nyt on kunnon motivaatio taas aloittaa treenit syksylle ja talvelle. Onpahan tekemistä kylmille illoille, kun voi viettää salilla aikaa ja saunoa illat. Intoa riittää ja on lupa olla vaikka koko ajan salilla, kun pitää saada edistystä aikaan ;) Tarkkaa tavoitettani en osaa sanoa, mutta tahdon ainakin harrastaa monipuolisesti, eli käydä salilla, tanssia ainakin tunnin viikkoon ja lenkkiäkin pitäisi ehtiä vähän juosta. Niin ja vieläpä combatissakin tahdon ehtiä käymään. Huh, olisiko vielä lisäharrastuksia tähän? Aika paljon harrastuksia yhteen viikkoon, kun pitäisi vielä töitäkin tehdä ja nähdä ystäviä ja perhettä. Mitäköhän siitäkin tulisi jos vielä seurustelisin, eihän siihen riittäisi ikinä aika! Miten te sen teette?? ;D hihi.

No, siinä koko totuus ja tulokset. Ei se nyt niin kamalaa ollutkaan, vaikka alkuun mietin, että mitenkäs nämä tulokset tänne nyt sitten oikein kirjoittaa. Ehkä sitten loppuvuodesta pääsen kertomaan teille erilaisia tuloksia? Tsemppi on luja ja meillä on heti sunnuntaina Petran kanssa suunnittelu ”palaveri” tulevista tavoitteista. Brunssin muodossa tietenkin, eli haetaan vähän lisää ravintoa kehoon, hahha. Onkohan tää kaikki rasvan lisäys tän meidän ahkeran brunssivierailuiden ansiota!?? ;)

Ihanaa viikonlopun alkua sinne! Kesä se vaan jatkuu ja jatkuu, ihanaa! :)

5 kommenttia artikkeliin ”Kehonkoostumusmittauksen tuloksia – rasvaa vai lihasta? ;)

 1. Petra sanoo:

  Ihania kuvia, ollaan niin söpöjä, kun pönötetään tossa :D En kyllä näkis et sulla on mitään tarvetta kiristellä, kun rasvan määrä on jo nyt ihannemitoissa ;) Oon ylpeä susta! <3 PS. Haastoin sut avaamaan vaatekaappisi ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   ollaan me aika söpöjä. hyvä että ei tullut huutoja kuvista,kun vähän mietin, että eikai nää nyt vaan oo petran mielestä huonot kuvat kun itse tykkäsin :) vaatekaappi avattu…HUHHUH mä vaan sanon sitä tavaran määrää :D

   Tykkää

 2. Sanna sanoo:

  Voi että, vaikutat kyllä niin ihanalta ja iloiselta ihmiseltä!! :) Näitä postauksia on aina niin hienoa lukea! Saa itsekin hyvän mielen, jos sellaista ei ole jo valmiiksi. ;) Hienoa, että olet oppinut ottamaan rennommin liikkumisten ja syömisten suhteen, ja tekemään sitä, mistä itse nautit milloinkin! Älä ainakaan stressaa liikaa tavoitteiden saavuttamisesta, sillä näytät nytkin todella upealta, ja mittauksen tulokset ovat loistavat! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos!! olipa kauniisti sanottu. :) Täytyy olla tyytyväinen tän hetkiseen tilanteeseen, mutta pitäähän sitä vähän tavoitteitakin asettaa niin on enemmän motivaatiota ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: