Ajatus siitä lähti jo vuosia sitten. Ajatus ja toive, että ehkä uskaltautuisin tatuoijan penkkiin kuvitettavaksi ja ehkä jopa saisin oman kuvaideani joskus valmiiksi. Kuvan, joka olisi mun näköiseni ja kertoisi yhdellä katseella musta enemmän. Määrittelisi jollain pienellä tavalla mua itseäni katsojalle ja kertoisi ilman sanoja jotain pientä. Alkuun kuva oli pieni ja olin oikeastaan vain miettinyt tiettyä tekstiä minkä tahtoisin selkääni. Tekstiä, jossa olisi lyhyesti kerrottuna se miten katson maailmaa ja miten mun ajatusmaailmani taipuu yhteen lauseeseen. Se luonnostelma ei kuitenkaan ole vieläkään valmis ja yhä tavaan sanoja mielessäni jotka tahtoisin tatuoida itseeni. Ne kun olisivat siinä ikuisesti, joten pienikin virheellinen sana voisi harmittaa koko loppuelämän. Tästä syystä aloinkin siis suunnitella tatuointiani kuvan kautta. Kuvan, joka nyt muuten on jo puolittain selässäni. Kolme päivää sitten istahdin Lisgokallerian Hannen tatuoitavaksi ja tässä on siitä lopputulos. Puoliksi valmis ja jo täysin ihana. Vielä kun saan loput paikoilleen, niin olen enemmänkuin onnellinen.

Mitäs te pidätte uudesta korusta ihollani? Mä olen ainakin aivan rakastunut <3 img_1371img_1369Ensin iholle laitetaan tatuoinnista siirtokuva. Tatuoija piirtää kuvan paperille joka sitten mallataan iholle oikeaan paikaan. Kuvissa mulla näkyykin tuo liila kuvio, joka tulee olemaan koko tatska. Siihen tehtiin kyllä vielä pieniä muutoksia, joten tuutte parin viikon päästä näkemään aivan uudenlaisen kuvan. Tällä kertaa kuuden tunnin sessiossa tehtiin vasta puolet, joka sekin oli aika iso homma. Paljon pientä kuviota ja iso määrä yksityiskohtia ei ole mikään nopein työ tatuoida iholle. Olisin kyllä tahtonut jatkaa koko kuvan loppuun, mutta ymmärrettävästi tatuoijalla loppui voimat kuuden tunnin jälkeen. Löytyi myös sopiva paikka lopettaa ja jättää selkä odottamaan seuraavaa piinaa. Onhan tatuoijan työ rankkaa ja vaattii paljon energiaa koko ajan suunnitella ja mallata toisen selkää. Pienikin väsymys nimittäin varmasti näkyy virheenä. Sellaisiahan ei voi tulla. Niitä ei niin vain korjatakaan.

Olin kuulema reipas. Ensimmäinen tatuointi, enkä yhtään valittanut. Hyvä minä! :)

Te tietenkin kysytte nyt, että sattuiko se? En tosiaan rupea valehtelemaan, ettäkö se ei tuntuisi. Kyllä se sattuu, ja paljonkin. Hammasta yhteenpurren ja stressilelua kädessä puristaen vedin homman aikan ylpeästi loppuun. Valittamatta tosiaan, mitäpä se olisi hyödyttänyt. Itseasiassa hymyilin lähes koko ajan. Taisin olla niin innoissani lopputuloksesta. Luiden kohdalta tunne oli kaikista ikävin, mutta välillä taas tuntui vaan pientä raapimista iholla. Mietin vain koko teon ajan sitä, että ihan itse olen homman valinnut ja pakko se on kestää. Sitä ajattelemalla se kipukin oli ihan siedettävää ja ohimenevää. Sitäpaitsi se loppui aina heti kun terä nousi pois iholta. Ainakaan tämän tekeminen ei sattunut yhtä paljon kun juurihoidossa tapahtunut hoitovirhe, jossa porattiin suoraan hermoon. Haha, se vasta sattuikin! Tärisin sen tapahtuman jälkeen kokonaisen päivän ja lähis itkin pelkoa. Tämä oli siihen verrattuna lastenleikkiä. ;)

img_1364

Tautointi on nyt jo kaunis. Olen niin tykästynyt sen pieniin yksityiskohtiin ja kaikkeen mitäse edustaa. Idea kuvista lähti pinterest seinästä, johon oon kerännyt paljon kivoja kuvia jo muutaman vuoden ajan. Niistä yritin koota itselleni lemppareita ja piirtelin paperille omia kuvia. Voitte arvata ettei kuva mun piirtämänäni ollut kovin hieno, kun en osaa piirtää en niin yhtään, mutta onneksi on taitavat tatuoijat. Vaikeaahan se oli, mutta lopulta kun oikein Hannen kanssa suunniteltiin niin päästiin ymmärrykseen siitä mitä tahdon. Kahden epäonnistuneen luonnostelman ja turhautumisen jälkee saattiin hieno kuva aikaan. Aivan ihana suunnitelma, joka mun mielestäni on juuri mun näköiseni. Tässä on siitä puolet. Puolet näätte kahden viikon päästä. En malta itsekään odottaa. Olisipa jo marraskuun puoliväli!

img_1420

Siinäpä se. Puolikas. Ihana ja uudestaan ihana. Melko hyvässä kunnossa muuten siihen nähden, että tehty kolme päivää sitten. Yleensä kun tatuoinnit tuppaa punertamaan ja olemaan kiepeitä melko pitkään teon jälkeen. Tämä ei ole ja vaikuttaa jo nyt todella hyvin parantuneelta. Rasvaakaan en siihen käytä mitenkään ylitiö paljon. Pieni kerros on päällä kokoajan, jotta ei ala kuivumaan ja kutisemaan.

Kysykää ihmeessä ihan mitä mielen tulee! Mulle oli ainakin kovin jännittävää mennä ekaan tautointiin ja paikan etsiminenkin oli vaikeaa. Liskogalleria osoittautui todella mukavaksi paikaksi ja sieltä Hanne teki mun tatuoinnistani paljon enemmän kuin olisin ikinä osannut odottaa. Nyt odotan jo innolla seuraavaa kertaa kun pääsen kidutettavasi penkkiin. Hahaa. Ei se kivaa ole tehdessä, mutta kun katsoo peilistä lopputulosta, niin luultavasti alan itkeäpillittämään! On se nimittäin sen arvoistakin. Puolen päivän kipu neulan alla ei ole mitenkään niin paha, kun tietää mikä on lopputulos. Tästä tulee niin hieno. Täydellinen.

Voi miten mä olen nyt iloinen.. <3

33 kommenttia artikkeliin ”Mun ihana ensimmäinen tatuointini!

 1. Laura sanoo:

  Vau, tuo on AIVAN upean näköinen! :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Voi kiitos Laura!! :)

   Tykkää

 2. Jaanaba sanoo:

  Tatuointiai on kyllä tosi hieno. =)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos ;)

   Tykkää

 3. Essi sanoo:

  Niin makee!! Mullakin idea lähti pienestä, mut nyt se on jo vähän laajentunut.. Sais vaan jo ihollekin jotain. Just eilen äidin ja isäpuolen kans puhuttiin et vietettäis joku viikonloppu laatuaikaa perheen kesken ja mentäis tatuoitavaksi – kaikilla paha tatuointikuume päällä.. :)

  Mitä hintaluokkaa toi sun tatuointi oli?

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Haha, voin niin kuvitella että mullakin alkaa kuvat vaan pyöriä mielessä kun tää eka on valmis! Siksi en tehnyt mitää pientä alkuun, vaan aloitin isolla :)

   Hintaluokkaa 1000 euroa kokonaisena :)

   Tykkää

 4. maiju sanoo:

  Onpa kaunis!!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Maiju :)

   Tykkää

 5. Petra sanoo:

  Toi pöllö on vaan niin soma! <3 Rupes tekee kovasti mieli toista……

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Toinenhan se Petrankin pitää saada ;)

   Tykkää

 6. Saana sanoo:

  Oooh!! Upea! Todella kaunis! Täysin valmiina aivan varmasti mahtava tatuointi, jota voit kantaa ylpeydellä :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Saana!! :)

   Tykkää

 7. Laura sanoo:

  Ehdinkin tuota jo instagramista ihailla, mutta pakko tulla tännekin vielä päivittelemään: aivan upea!! <3 Niin sinua, juuri sellainen kun olisin sulle voinutkin tatskan kuvitella.. :)

  Mullakin on haaveissa ottaa tatska, itseasiassa tarkoitus oli ottaa se jo tämänvuoden lopussa. Synttärilahjaksi sen saan vanhemmiltani. Käyn luultavasti sen ottamassa kuitenkin vasta ensvuoden puolella kun meksikonmatka on takanapäin, noi kun ei taida auringonvalosta ainakaan alkuun kauheesti tykätä (?) ja rasvailla täytyy aika paljon.

  Eniten muakin pelottaa just se kipu, ja jälkihoitaminen. Sellanen kysymys tuli mieleen nyt kun sulla varmasti on tietoa tästä, että miten hikoilu tollasen kanssa? Tai siis et kuinka kauan pitää olla salivapaalla tatuoimisen jälkeen? Meinaan itse siis ottaa vaan nilkkaan sellasen pienen, niin sitä oon paljon pohtinut että kuinka paljon se tulee mua sit invalidisoimaan alkuviikkoina.. ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Onpas kiva, että vanhemmat osallistuu tatskaan. Mulla ne ei kovin innoissaan ollu tässä ideassa mukana ;) Kipu on kyllä tosi monen mukaan paha ja muakin peloteltiin, mutta ei se niin kamalaa ollut. Ehkä paikalla on vaan niin paljon väliä mihin ottaa. Luusta tuntuu, mutta pehmeemmistä kohdista ei. Kannattaa tatuoijiltakin kysyä vinkkejä paikoista, mitkä ei ehkä oo yhtä tuskaa. Nimim. kauhulla odotan kun ens kerralla tatskataan solisluun kohdalta. Auts! :D

   Hikoilu on pari ekaa päivää täysin kielletty, eli kaikki liikkuminen. Sen jälkeen pariin viikkoon ei sais tehdä mitään ”läpimärkänä” treeniä, vaan pitäis vähän himmailla. Ei siis mitänä combatteja ja jameja ihan täpöä ;) Vamasti pienempi tatska voi parantua nopeastikin.

   Vitsit, mulla olis sulle tatskaideoita vaikka kuin paljon. Heti aloin ideoida kun sanoit, että olis suunnitteilla ;)

   Tykkää

   1. Laura sanoo:

    Joo no näin mä oon ymmärtänytkin :) Eli sit joutuis tääkin jumppahullu hetkeksi pakkolepoon, no ehkä se on sen arvoista kun sitä kuvaa saa sit kuitenkin katsella siinä lopun ikäänsä ;D

    Ja tosiaan rahoittavat sen mulle 18-vuotislahjaksi. Tässä tilanteessa voidaan puhua kirjaimellisesti ajattomasta lahjasta. heh :D

    Nyt mua alko ihan kiinnostaa! Millasia ideoita sulla mulle oikein oiskaan? Mielenkiinnolla kuulisin muutaman, jos niistä vaikka oikeesti saisin ideaa ;)! Tämä tuleva kuva on ollut tiedossa jo neljästä viiteen vuotta, mutta luultavasti ei jää ekaksi ja viimeiseksi.. ;D

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     hihi, olis montakin ideaa. pitäsiköhän mun tehdä sulle joku kuva idea ;)

     Tykkää

 8. Sarina sanoo:

  Vau tosi upea tatuointi ja kauniita kuvia muutenkin! <3

  Sarina x

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Sarina! :)

   Tykkää

 9. Senja sanoo:

  wauuuu! on tosiaan kaunis!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitti :))

   Tykkää

 10. anna sanoo:

  Niin Marissan näköinen! Vau! :) Facebookissakin oli pakko heti klikkailla tykkääntykkääntykkään :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   ihihi, On kyllä mun näköinen! Eli vähän pöllö ;)

   Tykkää

 11. Hazu sanoo:

  Pakko tulla kommentoimaan, että todella upea on! Ja toisekseen myös itse otin elämäni ekat tatuoinnit viime viikolla pitkön jahkailun jälkeen ja lisää haluan! Joku tuossa yllä kyseli tuosta hikoilemisesta taskan ottamisen jälkeen niin ite sain ohjeeksi olla hikoilematta viikon eikä saunassakaan siis käydä jos sellaisesta tykkää. Rasvausta tosiaan useasti, mutta muutoin ei tosiaankaan tartte pelätä jos joku sellaista haaveilee – ei muuta kuin toteuttamaan. Ja joo samaa mieltä, että luiden ja ohuemman kohdan kohdalla tuntuu eniten, mutta ihan on siedettävä ja hyvin pärjäsin, itelläni kun on myös samoissa paikissa kuin sulla tuo! Sellainen kissatribaali ja pari japanilaista merkkiä – minäkin niitä sanoja hain ja ne toteutui näiden avull. Alunperin kylkeen oisin halunnu, mutta jätin sen toistaiseksi. Pieni varoituksen sana on, että siihen jää koukkuun hih eli tosiaan itelläni pyörii taas uutta ajatusta jo mielessä ;) mutta joo en sentään aio koko vartaloa tautuoittaa.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Heii, vau! Meillä on molemmilla samat jutut meneillään. Mulla tosiaan myös kesti pitkään saada homma toteutettua, mutta vihdoin se on siinä. Ja en minäkään ehkä koko vartaloa tatuoi, mutta voihan tätä ehkä ihan pikkusen vielä jatkaa ;) ELi koukussa ollaan!

   Tykkää

 12. Maria sanoo:

  Voi mikä ihana pöllö! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   se on niin söpö pöllönen :)

   Tykkää

 13. tuikku sanoo:

  Tuo on tosiaan aivan kuin koru – tosi upea! Hurjan hintava vaan, mutta kylläpä se siinä kestääkin ;) Olisi kiva tietää, onko kuvan yksityiskohdissa tai kokonaisuudessa jokin tietty sanoma, tarkoitus tms. tai jos vähän enemmän avaisit tatuointisi taustaa? :) Ja varmasti kuvan ottaminen jo sinäänsä edustaa kantajalleen jotain, eikä vain se, mitä silmillä näkee .)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Voi kiitos, se onkin tarkoituksella ihokoru. Sellainen joka on aina mukana ja saa tarvittaessa mukaan asuun :) Idea on lähtenyt jo vosia sitten kuviin. Rakastan kaikkea kaunista, joten siksi pitsiä, helmiä ja muuten kauniita kuvia. Ne kuvastaa mua todella paljon ja moni onkin sanonut, että on tosi mun näköiseni. :)

   Ehkä otan vielä tekstin joskus. Jos vain saan sen kunnolla oikeaan muotoon :)

   Tykkää

 14. Marilii sanoo:

  Tällaset postaukset pitäis ihan oikeasti kieltää jollain lailla. Ja ne instagram- ja facebook-kuvat. Mulla meni monta vuotta, kun en edes miettinyt mitään uusia tatuointeja ja nyt nään niistä jo uniakin – kiitos sun :D Tänään(kin) löysin itseni selaamasta tuntitolkulla jotain googlen kuvahakua, enkä saa ajatusta uudesta tatskasta ollenkaan pois mielestäni. Toi pöllö+pitsikuvio on vaan niin törkeen hieno. Upea kuva ♥ Ja sopii sulle ♥

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oiii, kiitos!! <3 marraskuussa voin tuoda vähän lisäintoa suunnitteluun, sainhan petrankin jo ottamaan tatskan, eli pitää ehkä auttaa sutkin tekemään se ratkaisu ;)

   Tykkää

 15. Suvi sanoo:

  Hieno tatuointi, katsoinkin että oli vähän Hannen näköistä käsialaa. Tämä siis ennenkuin tekstistä bongasin että sehän se. Itsellä myöskin Hannen tekemä tatska.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hih, eiköhän siitä tunnista tekijän. Ihana kuva on ja Hannea saa kyllä kovasti siitä kiitellä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: