Luen sanoja ruudulta. Tarkkailen niiden muotoja ja seuraan mihin ne johtavat. Pisteeseen. Olen lukenut otsikon ja tiedän jo mitä kirjoittaja aikoo kertoa. En siltikään usko, että se on kaikki mitä hän tahtoo sanoa. Kahlaan lisää sanoja läpi, en lopeta ensimmäiseen pisteeseen. Tavaan ja mietin. Ihmettelen. Yritän ymmärtää mitä kirjoittaja tarkoittaa ja mikä on hänelle tärkeää. Ei niin tärkeät tekstit on kirjoitettu pienemmällä. Merkitykselliset sanat ovat koholla. Isot paksut kirjaimet. Ne ovat tärkeitä. Luen tekstin loppuun ja mietin. Mitä kirjoittaja tahtoi minulle kertoa?

Usein sitä lukeaa tekstiä aika sokeana. Otsikko kertoo aiheesta paljon tai välillä se ei kerro yhtään mitään. Usein jo ennen lukemisen aloittamista olen tehnyt jonkinlaisen mielikuvan ja odotan tiettyä päätöstä tekstille. Kirjoittaja on jotain mieltä, minä taas ehkä toista mieltä. Tahdon kuitenkin tarkkaan katsoa mitä se ihminen mulle sanoo ja onko se kaikki niin yksioikoista kun otsikko kertoo. Onko kirjoittaja ehkä sanonut jotain pienellä präntillä? Onko hän käyttänyt painotuksia joissain lauseissa? Ovatko ne tärkeämpiä? Lopulta kun pääsen tekstin loppuun seuraa se tärkein. Teen omat päätelmäni ja mietin mitä teksti ihan oikeasti sanoo. Onko kaikki tekstin alussa ja mietinkö ihan oikeasti lukemaani. Päätinkö olla jotain mieltä jo alussa? Luinko koko tekstin?

Kirjoitin tällä viikolla tälläisen tekstin mainostamisesta. Mua jäi aika paljon harmittamaan, että todella moni jätti koko tekstin lukematta. Mistäkö sen huomasin? Kommenttiboksista.  Sieltä mihin te kirjoitatte mielipiteenne sanomastani. Moni jopa hieman suuttui aiheesta, josta kirjoitin. Liian moni ei selvästikään seurannut sanojani ja sanomaani. Minun pointtini kun oli se, että mainostaessaan olisi tosi tärkeää miettiä mitä kaikkea mainostaa. Olisi tärkeää seisoa tuotteen takana, eikä vain heittää sinne tänne linkkejä joista ei edes tiedä mitään. Tai siis se tuntuu vähän hassulta ja teennäiseltä. Lukija ei saa mainoksista silloin oikein irti. Se on minun mielipiteeni. Tottakai jokainen saa mainostaa mitä tahtoo ja vaikka puutarhasaksia jos tekee mieli. Se ei ole mun asiana, eikä lukijankaan. SIltikin, kerroin oman syyni blogien kiinnostavuuden vähenemisessä mikäli kirjoittaja kertoo turhista asioita, jotka eivät selvästi kuulu kirjoittajan elämään. Jos blogi muuttuu pelkäksi mainospalstaksi, niin oma kiiinnostus vähenee todella paljon. En voi sille mitään. Siksi toivon itse että mainoksiin valittaisiin vain itselleen sopivia mainostettavia.

Kukin kuitenkin omalla tavallaan.

20130524-DSC_7999

Tahtoisitko ehkä lukea tekstin nyt uudelleen? Se voisi tehdä hyvää. Ehkä näkisit oikean pointtini ja saisit mut iloiseksi. Voisit sitten kertoa mielipiteesi aiheeseen.  Ei mulla tällä kertaa sen pidempää asiaa, jäi vain harmittamaan, että sanoja tulkittiin väärin ja niitä ei luettu kokonaan. Itse kun luen aina tosin tarkkaan toisen kirjoittamaa tekstiä ja tahdon tarkastella asiaa monelta näkökannalta. Kaikki ei ole niin yksioikoista, eikä asioihin ole vain yhtä kantaa. Eikä kyllä ihan vain kahtakaan. Jokatauksessa kiitos jokaiselle kaikista kommenteistanne! Ne ovat oikeasti tärkeitä. Suosittelen aina lukemaan koko tekstin ennen kommentointia. Ei vain minun tekstejäni, vaan muidenkin. Kirjoittaja saattaa jättää paljon kertomatta ja ne pitää osittain myös hakea rivien välistä. Kun käyttää omaa ajatustaan,  ne ajatukset varmasti myös löytyvät. Teidän antamanne aika kirjoittajalle kertoo kiinnostuksesta ja arvostuksesta kirjoittajaa kohtaan. Se kertoo, että olette oikeasti ajatelleet hänen sanomaansa. Itsekin usein huomaan lukevani tekstiä sokeana ja kun sen huomaan, luen tekstin uudestaan. Useammankin kerran, jos en heti ymmärrä. Tahdon päästä juttuun mukaan ja nähdä mitä toinen sanoo. En vain ensimmäisiä lauseita, vaan ihan jokaisen sanan.

Mukavaa viikonlopun alkua! Ihanaa kun käytte täällä lueskelemassa ja kommentoimassa! Se on minulle tärkeää :)

16 kommenttia artikkeliin ”Luetko tekstin loppuun ennen kuin kommentoit?

 1. Jenna sanoo:

  Mä huomasin saman ton tekstisi kohdalla ja ihmettelin että miksi heti pitää alkaa puolustelemaan ja sanoa olevansa eri mieltä, vaikka oikeasti onki samaa mieltä? :D Noh, toivon että viimeistään nyt ihmiset lukevat tuon tekstin kunnolla. :)

  Kiitos aurinkoisesta blogistasi! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos aurinkoisesta kommentista :)

   Tykkää

 2. Oikoluku sanoo:

  Voisit myös itse lukea omat tekstisi huolella läpi ennen kuin postaat, lyönti- ja muita kirjoitusvirheitä on niin paljon että olen sitä mieltä että jos et itse kirjoittajanakaan viitsi paneutua omaan tekstiisi niin en sitä tee kyllä minäkään. ”Tahtoisitko ehkä lukea tektstin nyt uudelleen?” En.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hihi, anteeksi kovasti. Täytyypä olla vielä tarkempi sanojen kanssa. Toivotaan kuitenkin, että se tärkein tulee esiin, eli sisältö. Sitä yritän ainakin painottaa. Lupaan jatkossa lukea tarkemmin kirjoittamani, ettei sinun mielesi pahoitu :)

   Tykkää

   1. Petra sanoo:

    Tää bloggaaminen onkin niin hirrrrrrveen vakavaa! ;)

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Onon, ihan kauheen vakava juttu. Suu irvessä aina kirjotan ;)

     Tykkää

 3. janne sanoo:

  On aina mukava lueskella Marissan mahtavaa pirtetyttä, jonka pystyy jakamaan tekstin ja kuvien muodossa harmaaseen syksyyn.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Voi kiitos Janne!!! olipas se kauniisti sanottu :)

   Tykkää

 4. Opiskelijatytttö sanoo:

  Sinun tekstisi ovat IHANIA ja hyviä! Jatka samaan malliin vain! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hih, kiitos aiheuttamastasi isosta hymystä!! :)

   Tykkää

 5. Anumaaria sanoo:

  Vähemmän olen nyt ehtinyt tänne kommentoimaan, mutta oli pakko tulla antamaan kannustukseni sinulle! Mainostusasiassa (ja monessa muussakin asiassa…) ollaan niin samoilla linjoilla. Ja minähän olen vain lukija. ;) Älä yhtään pyytele anteeksi mielipiteitäsi. Niin ja muista, se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. :)

  Suosikkiblogeissani mainostusta esiintyy juuri oikeassa suhteessa. Vaasalaistrio (Eve, Aino ja Suvi), sinä Marissa, Petra ja Anna (muitakin löytyy, tässä tarkeimmät :) olette juuri oikealla linjalla mainostamisen suhteen. Respect teille kaikille! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niinpä, kyllä nuo suomalaiset sananlaskut vaan pitää paikkansa. Tuli vain pakottava tarve vähän musituttaa siitä tekstin kokonaisuudesta, ksoka joskus istä itsekin erehtyy lukemaan vain osan tekstiä kun jo tekee päätelmiä.

   Kiva kun sie käyt täällä lueskelemassa Anumaaria <3

   Tykkää

 6. Linda sanoo:

  Ihana kuva!!! :) <3

  Luin myös kyseisen postauksen kommentteja mielenkiinnolla, sillä moni vastasi suoraan otsikon kysymykseen. Tylsää! Mutta pääasia; jatka sun ihania kirjoituksia niinkuin ennenkin :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Linda kiitos <3 senkin ihana!

   Tykkää

 7. tiina sanoo:

  Kuinka sinun ihanaisen postauksista voisi jättää sanaakaan hukkaan :)

  (Olet ollut todellinen löytö, ja minä en turhan monia blogeja seulani läpi päästä ;). Niin kuin sillä olisi väliä, mutta kuitenkin. Kaikkea kaunista ja hyvää sinulle :) )

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos vain sullekin tästä isosta hymystä, tuli kyllä nyt niin hyvä mieli! :)

   Ihanaa syksyä Tiina!!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: