Vihdoin se on valmis. Valmiina iholla koristamassa ja näyttämässä kauniilta. Ilahduttamassa. Miten iloiseksi sitä voikin vain hetkessä muuttua? En tiennyt miten paljon iloa kuvanotto voi tuoda ja kuinka paljon se tuntuu muuttavan mun ulkonäköäni. Vahvemmaksi ja varmemmaksi. Jollain tapaa nyt tuntuu, että musta näkyy heti ulospäin se millainen olen. Ei ehkä kaikille, mutta mulle itselleni ainakin. On niin paljon itsevarmempi olo. Hassua.

Tatuointi kuin koru. Pikkutarkka, koukeroinen ja täynnä pieniä yllätyksiä. Erikoinen. Mustaa valkoisella. Selkeä ja näyttävä. Ei valehtele, on mikä on. Aito. Täynnä elämää, ajatuksia ja tätä päivää. Osa minua jo nyt. Siinä näette mut kokonaan. Siinä olen minä.

Tässä kuva ennen toista osiota perjantaina.

img_1760

Moni kysyy heti, että sattuiko se? Tällä kertaa voin rehellisesti sanoa, että ei. Olkapää ja yläosaselkä oli minulle helppo osuus ja tunsin vain pientä raapimista selässäni teon aikana. Polttelua, ihon ärsytystä ja ehkä vähän kipuiluakin, mutta pääosin olo oli todella mukava. Oli oikein viihtyisää itseasiassa ja todella hauska päivä tatuoijan kanssa. Neulahan ei muutenkaan koskaan ole pitkään iholla, vaan sillä tehdään vain lyhyitä vetoja. Aina kun terä nousee ylös, niin kipu katoaa. Ei siis oikeasti ehdi edes sattua, vaan helpotus on lähellä heti kun terä otetaan iholta pois. Pitkät vedot välillä kyllä tuntuvat, mutta kyllä jokainen nyt muutaman sekunnin polttelun kestää. Eikös vaan? ;)

Jos vertaan tätä osiota alaselän kuvan ottoon, niin tällä kertaa homma oli ihan lastenleikkiä. Naureskeltiin, vitsailtiin ja nautittiin päivästä tatuoija Hannen kanssa. Koko kuuden tunnin sessiosta kipua oli ehkä maksimissaan kahden minuutin ajan, kun mentiin solisluun kohdalla ja väritettiin muutamaa osaa. Sitä kohtaa olin pelännyt muutenkin paljon, mutta yhäkkiä huomasin, että kohta oli jo lähes tehtyä ennen kun ehdin huomatakaan. Ei siis tuntunut missään. Haha, siitäs sait pelko! Voitte mun mielestäni siis surutta haudata pelot siitä, että tatuoiminen sattuisi kamalan paljon, koska ei se satu. Ei ollenkaan. Selkäranka tuntui, mutta siellä kulkeekin iso kasa hermoja, joten sehän on selvää että siinä kohti voi vähän riipaista ihan sydämessä saakka. Eihän kukaan tykkää jos hermoratoja kiusataan, vaan kyllä siinä sai irvistää. Olikin mahtavaa, että pahin osuus tatuoinnista tehtiin jo viime kerralla ja tällä kertaa homma meni niin helposti. Tatuoija tosin sanoi, ettei huomannut minusta mitään viime kerralla, vaikka kyllä mua oikeasti vähän sattui. Kaipa mä olen vaan niin taitava peittämään pelon ja kivun hymyyn. Enhän mä nyt kellekkään voi näyttää jos sattuu. Pitää kestää kuin mies. Tai no, musta tuntuu, että miehet pelkää tauoijan penkkiä vielä enemmän kuin naiset. Ehheheh.

Meillä oli niin kiva päivä perjantaina. Hanne on aivan loistava tatuoija ja ihmisenä hirmu mukava. Suosittelen!  :)

Olen juuri nyt ihan älyttömän iloinen siitä, että sain koko kuvan näinkin nopeasti iholle. Hanne näki kovasti vaivaa tatuoinnin teossa ja alkuun ei millään meinattu löytää yhteistä säveltä. En saanut kuvaa oikein kunnolla paperille ja mitenkään en osannut selittää mitä tahdon. Olin vaikea. Olinkin jo luovuttamassa ja mietin tatuoijan vaihtoa, kunnes Hanne tajusi vihdoin mitä tahdon. Olinkin hieman hankala asiakas, koska mun kuvani oli sen verta monimutkainen (kuten minäkin :D ) ja siihen vaadittiin kova työ heti suunnitelusta saakka. Lopulta kuitenkin Hanne osasi piirtää juuri munlaiseni kuvan ja siitä saakka kun näin luonnoksen, olen ollut yhtä iloa koko nainen. En miettinyt kertaakaan, ettenkö ottaisi kuvaa tai harmittaako sen otto. En myöskään miettinyt sekuntiakaan mitä joku muu siitä ajattelee. Ajatelkoot. Se on minun kuvani ja itse teen päätöksen mitä ihooni laitan. Äitikin katsoi vähän nenä rytyssä mun kuvaani, mutta siinähän katsoo. Itse pidän siitä ja se tuntuu olevan täysin mua itseäni. Se on jo nyt osa minua, vaikkei ollakaan tavattu kuin aivan hetki sitten. Se on koru mun ihollani ja kaunis koru onkin. Upea.

Mtäs te pidätte? Täytyy yrittää saada parempia kuvia pian koko kuvasta. Tässä se kuitenkin on osina.img_1902img_1438Kokonainen ja valmis. Vihdoin. Jatkoakin on luvassa. Hihi. Tämä kuva tosiaan on tehty ainoastaan kauniista kuvista, joista pidän. Pitsiä, kukkia, helmiä ja muuta sellaista joka tekee mun silmäni onnelliseksi. Jatkokuvassa tulee sitten enemmän mukaan muuta elämää ja ajatustakin. Ehkä jopa sanoja. Kerron siitä sitten myöhemmin lisää, en tahdo vielä paljastaa enempää. Hanne on lupautunut jatkamaan kuvaa ja sain häneltäkin jo loistavia ideoita jatkoon. Mahtavaa. En malta odottaa ensi vuoteen kun päästään jatkamaan hommaa. Seuraava aika tulee helmikuulle, jotta ehdin ensin vähän matkustella välissä. Pitää tehdä pari etelänmatkaa joulun alla ja sitten voidaan taas istua Liskogalleria penkkiin!

Huh. Miten jaksan odottaa!?

Nyt tiedän, että todella moni kysyy, että mitä tämä maksoi? En tahdo suoraa summa sanoa, koska tiedän että tatuoinnit ovat todella eri hintaisia. En tahdo antaa väärää kuvaa ja oletuksia kenellekään, sillä jokainen tatuoija antaa varmasti oman hintansa. Minulla oli paljon pikkutarkkaa työtä ja Hanne näki tosiaan suuren vaivan tässä kuvassa. Olin itseasiassa odottanut, että hän pyytäisi vähän suurempaa hintaa koko hommasta, kun mitä hän lopulta pyysi. Yllätyin iloisesti kun hän pyysi maksua ja summa oli kovin pieni mun odotukseen nähden. Maksoinkin siis lopulta 50 euroa tippia koko hommasta, koska mun mielestäni vaan hän ansaitsi sen. Iso työ ja iloinen minä, tätä ei voi siis hinnaksi oikein muuttaa. Ei taiteella ole arvoa. En voisi koskaan sanoa, että tatuointi on kallis, koska onhan tämä elinikäinen kuva mun ihollani. Taideteos ja kaunein koru jonka voin aina pitää mukana. Se on kaikkea sellaista, mitä ei voi rahalla kuvata. Useita satojahan se maksoi, mutta lopputulokseen nähden vähän. :)

Kiitos Liskogalleria ja varsinkin Hanne! Nyt tämä yksi iloinen tyttö jatkaa rasvaamaan ihoaan, sillä huomaan, että tatuointi on taas päässyt kuivamaan aamun aikana. Kysykää mitä ikinä mieleen tulee, mielelläni jatkan aiheesta lisää! 

27 kommenttia artikkeliin ”Valmis tatuointini on kuin koru!

 1. Susanna sanoo:

  Tuosta ekasta kuvasta ajattelin, että tuo tatuointi kaipais vielä jotain lisäystä (luulin, että se oli valmis). Sitten rullasinkin alaspäin ja VAU! Aivan sanattomaksi vetää. Ehkä kaunein tatuointi, mitä oon ikinä nähnyt. Todella naisellinen noin suureksi tatuoinniksi! Ja niinkuin itse sanoit hyvin: kaunein koru, joka aina kulkee sun mukana! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hihi, joo enpä huoamnnut siihen kirjoittaa alkuun mitään. Täytyykin korjata juttu.

   Kiitos paljon, olen ihan rakastunut tähän kuvaan jo nyt!<3

   Tykkää

 2. Jari sanoo:

  Samaa mietin minäkin. Onko ylin vaiheessa oleva ja alempana lopullinen tuotos?

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kyllä, täytyypä käydä korjaamassa kuvan viereen, niin ei moni ihmettele! :)

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Oi oi, onpa se hieno! <3 Kyllähän tässä taas tatuointikuume nousee… ;) Pitäsköhän sitä itekin jo miettiä keväälle jotain uutta kivaa? :P

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Pitäis!! voidaan alkaa yhdessä suunnitella. Tai sitten se Nyki, mites jos käytäisiin siellä?! ;)

   Tykkää

 4. Marilii sanoo:

  Niin kaunis, niin upea ♥

  Ja kääk, miten tää tatskahimo vaan kasvaa kasvamistaan, kun näitä kuvia katsoo :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Himo saa kasvaa, jos vaikka keksittäis sullekin jokin kiva pieni uusi kuva? :)

   Tykkää

   1. Marilii sanoo:

    Höpö höpö, mä mitään pientä kuvaa ota. Minä haluan samalla vaivalla ison :DD

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Jaahas, no täähän kuulostaa vielä paremmalta! Voidaan suunnitella samantien vaikka koko selkä, tai hiha ;) Mistä sitä tietää kuinka täynnä mun vartalo on vuoden päästä ;)

     Tykkää

 5. Anneli sanoo:

  Wau! Onpa ihan uskomattoman hieno tatska ja upeeta jälkeä. Oma tatskakuume nousee hurjaa vauhtia tällasia katsellessa!;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Voi kiitos Anneli! Eikun vaan tatskaamaan jokin kaunis kiva idea ;)

   Tykkää

 6. Ilona sanoo:

  UPEA. Todella kaunis. Ja juuri noin minäkin ajattelen omista kuvistani: ne on koruja.

  Eri mieltä olen kuitenkin tosta kipuasiasta :D Vaikka se onkin ilmeisesti tosi henkilökohtaista (ja mä en muuten ole sieltä kipuherkimmästä päästä!). Samaa mieltä oon siitä, että yläselkä on kohtana helppo ja kivuton, mutta ans olla kun mennään jalkapöydän päälle tai nilkan/ranteen lähelle, niin sattuu kyllä niin maan perkuleesti. Ääriviivojen tekeminen ei musta juuri satu, mutta täyttäminen/varjostaminen kyllä, kun siinä ronkitaan aina samaa kohtaa useammalla neulalla ja useampaan kertaan. Kyllähän sen kivun kestää, että ei sillä, ja auttaa jos juttelee samaan aikaan, niin ei ehdi keskittyä vain siihen kipuun. Toisaalta sitten on niitäkin tyyppejä (mm. mun mies), jotka saa tatuoinnista semmoset endorfiiniryöpyt, että on ihan fiilareissa :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Ilona, tämä on niin rakas koru jo nyt :)

   Kipu on varmasti tosi monelle yksilöllistä. En oikein tuntenut kipua ja kuulema moni tuntee yleensä enemmän. Kai mulla on joku paksu norsunnahka iho tjt :D Mie oon kyllä kuullut, että miehet jopa valittaisi enemmän, eikä kestäisi kipua? hehee, ehkä sekin on tyypistä kiinni.

   Yläselkä on osittain kivuton, mutta entäs kun tehdään hermoratojen päältä rangasta? auts!! :D

   Tykkää

 7. Elina sanoo:

  Vautsi, on kyllä hieno kokonaisuudessaan – ja rohkea kans! Mun pikkunen säälittävä viiru jalassa tuntuu ihan mitättömältä. :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hihi, mutta kaikilla on omansa. Ei sen aina tarvitse olla niin iso. Mä nyt vaan olen vähän suuruudenhullu :P

   Tykkää

 8. Carolina sanoo:

  Ihana. Kaunis ennenkaikkea. En vois kuvitella oikeanlaisempaa tatskaa sulle. Hitsi ois pitänyt nähdä se eilen livenä!:) ainiin btw. Sun innoittamana kokeilin tos kuukaus taaksepäin macaa, yks harvemmista ns.terveysruoista, jota en oo kokeillut. Aluks se oli aivan kammottavaa. Siis yök. Voin pari päivää pahoin siitä mausta, jonka se aamupalaani antoi. Mutta yritin kuitenkin viel uudestaan ja nam, siis hitsi se on hyvää. Kun pikkuhiljaa tuohon makuun totutteli. Oon ihan koukussa:) thanks to u

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hehe, maca on hullunhyvää! Ei siitä kukaan alussa kai tykkää (paitsi minä) ja siihen vaatii totuttelua. Hyvä kun jatkoit. Mullakin on tuolla sitä kilon säkki, kun on vaan niin hyvää :D

   Ens kerralla saat kurkkia tatksaa. näät koko kuvan :)

   Tykkää

 9. anna sanoo:

  Tää on ehkä naisellisin tatuointi, jonka oon koskaan nähnyt :) Oikeasti KAUNIS, niin Marissamainen yhä edelleen ja oikeasti kuin koru :)

  Tykkää

 10. minessan sanoo:

  Toi sun tatska on vain niiiin hieno! :) En osaa oikein ees sanoa mitään sen syvällisempää, siihen tiivistyy kaikki ;) Tai ehkä sen, et tykkään siitä, miten yksityiskohtainen se on.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Vitsit, kiitos sinä! Jotenkin tuntuu niin tärkeältä saada kehuja teitlä toisilta vanhoilta tutuilta bloggareilta. Hihi :))

   Tykkää

 11. hazu sanoo:

  Oi oi, että on upea kokonaisuus! Kunnia ja kumarrus tatuoijalle hyvästä työstä, on sen tosiaan ansainnut ja samoin suunnittelutyö on kyllä hienosti toteutunut, että hyvin olet osannut kertoa ja piirrellä mitä toivot. Voisit avata enemmänkin (jos siis haluat paljastaa), että mitä kaikkea tämä tatuointi sinulle edustaa ja minkälaisia merkityksiä se pitää sisällään, onko eri kokonaisuuksilla siinä eri merkityksiä vai onko ne vaan lisäämässä sitä kauneutta entisestään. Ja mielenkiinnolla jään odottamaan minkälaisia suunnitelmia mielessäsi on ensi vuoden suhteen noissa tautoinneissa ;)

  Itselläni on taannoin ottamissani tatuoinneissa paljonkin merkityksiä vaikkeivat kovin ihmeellisiä olekaan ja mietin kanssa jos laajentaisi hieman niitä vielä, mutta tosiaan pitää vähän aikaa mutustella asiaa kun en myöskään haluaisi liioitella tai mitenkään pilata kokonaisuutta, joka tälläkin hetkellä on itsestäni tosi kiva :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos! Olispa nyt kiva nähdä sun tatuointisi! Ihan alko uteliaan silmää kiinnostaa, että millainen kokonaisuus siellä on. Saa laittaa sähköpostia jos uskallat :P

   Meinasin, että avaan sitten tatuoinnin sisältöä enemmän kun siihen tulee jatkumo. Tämä ensimmäinen on enimmiltään ihan vain kuvaa, eikä siihen sisälly muuta kuin mun rakkaus kauniisiin kuviin. Jatkokuvaan tulee sitten vähän perhettä mukaan, sen voin paljastaa ;)

   Tykkää

 12. hazu sanoo:

  Hih, odottamaan jään jatkoa :) Niissä omissani on kaksi eri pientä kokonaisuutta kun toisella puolella takahartiata on siis kissatribaali ja etuhartiassa pieniä tassuja (kissaystävä kun olen ja niissä on monta merkitystä) ja toisella takahartialla kaksi isoa hieroglyfiä ja siitä lähtevä pieni kirsikankukkaköynnöksen näköinen kiekura ilman kukkia joissa myös paljon merkityksiä itselleni :) en ole vielä itse kuvannut niitä, mutta jahka saan aikaiseksi niin toki voin kuvan laittaa, mutta niissä ei ole sen enempää sellaista erikoisuutta tai korumaisuutta ainakaan toistaiseksi. Erilaisia kauniita kiekuroita haluaisi lisää ja laajentaa ainaskin :)

  Tykkää

 13. anu sanoo:

  Aivan mielettömän hieno tatuointi, ihan kuin jotain pitsiä nuo koukerot. :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiiiitos Anu! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: