Kaikilla varmaan on olemassa ne yhdet tai kahdet hyvän päivän housut? Skinny Jeans. Sellaiset housut, joihin usein toivoisi mahtuvansa joskus sitten. Ensi viikolla olisi kiva, mutta realistisesti ajatellen ehkä joku kaunis päivä. Niitä on kiva säilyttää kaapin alahylyllä ja välillä kokeilla, että jokos ne mahtuisivat. Ai ei vieläkään. Ehkä joku päivä sitten vielä, antaa niiden olla siellä vielä hetken odottamassa. Itselle on päässyt tässä parin vuoden aikana käymään niin, että ei riitä ihan vain yhdet skinny jeanssit kaapin farkkupinossa. Niitä taitaa tällä hetkellä olla vähän usemmat ja kaihoten katselen välillä, että jaahas koskas noi muka mahtuu taas päälle? Oon ostanut uusiakin välissä, hiukkasen isompia. Tuumakoko on kasvanut ja kakskutoset on vaihtuneet kaksysiin. Isompien housujen osto teki tiukkaa, kun mielen vaikea ymmärtää, että miksei se peppu nyt vaan vois mahtua niihin samoihin housuihin. Ängetään. Yritetään. Mutta kun ei. 

Tiedätte varmaan sen ikävän tunteen, kun on päällä liian pienet housut? Kiristää ja ahdistaa. Tekisi mieli avata nappi ja vetää jalkaan jotain ihan muuta. Tulee jenkkakahvat, vaikkei sellaisia muuten olisikaan. Ainakaan ei myönnä, että olisi.  Itsellä ainakin meni aikaa tajuta, että epävarma olo johtui helposti pelkästään siitä, että oli pääällä liian kireät vaateet. Kun muodostuu väkisin huono olo väärien vaatteiden takia, niin johan alkaa pipokin kiristää. Enää en sorru itse samaan. Laitoinkin taas eilen muutamat housut sivuun kaapin ylimmälle hyllylle. En enää pinon alimmaksi, vaan ihan oikeasti kauas tavoitettavista. Ne kun kummasti eksyy kokeiluun liiankin usein ja joka kerta alkaa harmittaa, kun ne ei vain millään tunnu hyvältä päällä. Ei vaan mahdu reidet housuista sisään ja saumat kiristää. Tyhmät saumat. Naamalle ilmestyy irvistys ja olo on ikävä. Parempi siis pistää vääränkokoiset housut sivuun ja unohtaa ne hetkeksi. Tai no, oikeastaan ne voisi unohtaa vaikka kokonaan ja pistää kirpparille. Onko musta nyt pakko enää tulla pienempää? Ehkä olen jo nyt oikeassa koossani. Ehkä tää koko on se oikea Marissa. 

Kun on liian pienet vaatteet päällä, tulee paha mieli. Aivan kuin lapselle tulee paha mieli jos sukka on huonosti kengässä tai on kuuma haalarin sisällä. Niin, sama paha mieli tulee ihan meistä jokaiselle jos on huonosti istuvat vaatteet päällä. Osta siis sopivia vaatteita ja viihdy niissä niin, että on itsevarma olo. Tunnet itsesi vahvemmaksi kun hankit oikean kokoiset vaatteet. Ei se housujen koko määritä sitä mitä olet. Ei yhden tuuman koon kasvu voi kertoa susta ihmisenä yhtään sen enempää, kuin että se olisi koon pienempi. Se, että pidät itsestäsi niiden housujen sisällä ja on hyvä olla, tekee itsetunnolle paljon enemmän. Kuljet varmemmin askelin ja hymyilet enemmän. Olet enemmän oma itsesi.

IMG_2094

Tiedän ihmisiä, jotka pukeutuvat aina hieman liian tiukkoihin vaatteisiin. Miksi? Tottumuksesta ehkä ja ehkä taas toisaalta heidän on niissä hyvä olla. Ehkä heidän silmäänsä oma peppu näyttää kivemmalta kun se puristuu pieneen kokoon ja yrittää tunkea läpi housuista. Painotan kuitenkin mukavuutta, koska usein  se on tärkeintä. Itse ainakin myönnän tuntevani itseni kamalaksi possuksi heti jos on liian tiukat housut päällä. Jos sellaiset eksyy jalkaan, niin en varmana enää lähde niissä ovesta ulos. Vaihtoon menee nopeasti ja päälle vaihtuu helposti legginsit jos ei muu sinä päivänä sovi. Ne kun ei kiristä mistään ja peppu saa olla ihan niin iso kun sinä päivänä tahtoo. Hehhee. Ei siis yhtään hullumpi villitys mun mielestä tepastella legginsseissa. Päinvastoin. Onpahan ihmisillä vapaa olo kävellä ja mukavat vaatteet päällä. Eikös vaatteet alkujaankin oo tarkoitettu olemaan lämmittämässä? Ei esittämässä jotain mitä me ei olla ja puristamassa meitä väärään muottiin. Enhän mä voi huijata omaa kroppaani tekemällä itsestäni tuumaa pienempää, jos en sitä oikeasti ole. Teitä muita voin ehkä huijata, mutta kasvoista se irvistys paljastaa, etten ole sinut itseni kanssa. 

Pukekaa oikean kokoiset vaatteet päälle ja huomatkaa, että pelkkä housujen vaihto tuo itsevarman ja hyvän olon. Ei sillä luvulla vaa’assa ole väliä tai housujen koolla. Sillä on, että vaatteet ovat sopivat ja tekevät kantajalleen varman olon. Puristuksissa ei ole kellään kiva olla. Usko pois! ;)

23 kommenttia artikkeliin ”Kun housut kiristää, ostetaan isommat!

 1. Petra sanoo:

  Hei mulla olis sulle yhdet ihan uudet Skinny Jeansit, joita voisit testata ;) Oot just sen verran kaposempi tosta lantiosta :D Ostin joskus Vilasta ”kahdet yksien hinnalla” housut samaa kokoa, mutta eri väriä ja olin vähän yllättynyt, kun ne toiset oli juuri sopivat ja toiset ei :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jippii, mää tahon ne heti!! :)

   Tykkää

   1. Petra sanoo:

    Maltatko huomiseen? ;)

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Taisin malttaa ;)

     Tykkää

 2. Jenny sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta! :) Mun aamu alkasi hyvin ja kiva että muutkin ajattelee noin, ja on samoja ongelmia :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Heh, kyllä varmasti monella on samat fiilikset ja useinkin. Niistä pitää vaan välillä muistuttaa niin ihmiset muistaa että eivät oo yksin ajatuksiensa kanssa :)

   Tykkää

 3. Senja sanoo:

  hei tää oli hyvä ja ajankohtainen teksti.

  mulla kun on vähän samoja ajatuksia ollut jo vuosia farkkujen kanssa.

  ”kun oon aina ollut sitä kokoa 25”

  kesällä kävi niin, että vaikka paino pysyi samana (jopa tippui pari kiloa) juoksun takia, niin housut alkoivat reisista kiristämään. se herätti kieltämättä erikoisia fiiliksiä. no, tungin silti ne samat farkut jalkaan vaan. ”niin kallista ostaa uusia”, ”enhän mä oo voinut lihoa kun painokin on sama tai jopa vähän vähemmän” jne. mutta kaiken kaikkiaan, aina ne hiukan liian tiukat housut jalassa olo oli KURJA. epäitsevarma. niin silloin, onko edes väliä keksiä syitä, miksi niitä vanhoja housuja käyttää, jos ne päällä ei tunnu hyvältä. käytin sitten koko kesän hameita ja boyfriendeja jne. nyt syksyllä jotenkin ne vanhat housut taas mahtuu kun ei tule juostua ihan sitä 60-70 km viikossa. jotenkin sillon oli lihakset jatkuvasti turvonneet ja täynnä nestettä tms.

  mutta pointti on se, että ihan typerästi ajattelin tolloin kesällä. ja vaikka nyt taas se ”oma koko” mahtuukin jalkaan, niin jos joskus ei mahdu, niin varmana ostan uusia housuja. ei kai se olekaan tarkoitus, että pysyy aina pienen kokoisena, samanlaisena kuin silloin nuorempana, naisena sitä tuppaa vähän peppu kasvamaan. oon myös huomannut, että drdenimit on oikein oivat housut, venyy kivasti :D

  ihana ihana teksti ja herätti paljon ajatuksia. <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   On kiva päästä teidän mieliin ja vähän herätellä ajatuksia. Ne kun usein on aika samoja monella meistä vaikkei uskoiskaan! Vaikka kaikilla olis eri tuumakoko ja eri mallinen vartalo, niin samalla tavalla kaikki tahtoo viihtyä vaatteissaan olla ja olla itsevarmoja. Huonot vaatteet eivät tee hyvää. Hyvä kun sinäkin oot sen huomannut!

   <3

   Tykkää

 4. Suvi sanoo:

  Juuri näin! Taito se on sekin, että ylipäänsä oppii löytämään oikean kokoiset farkut itselleen, edes saman merkin mallistot, kun ei useinkaan ole samanlaisia. Mutta tosiaan, mä pistin jo pari vuotta sitten kiertoon kaikki ”kyllä mä näihin joskus vielä mahdun” -farkut ja heti oli paljon helpompi hengittää :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oikein, sama juttu nyt täällä! Harvoin ostan uusia, mutta jos jotain löytyy, niin ei ainakaan yhtään sellaisia, joissa olisi toivomisvaraa mahtumisen kanssa.:D

   Tykkää

 5. Jennipenni sanoo:

  Jotenkin todella vaikea uskoa, että olet kokoa 29! Vaikka olet lihaksikaskin, niin minun silmissä myös siro ja hoikka, hyvällä tavalla! Mutta tiedän mitä tarkoitat; vaikka koko on vain numero ja tietää että oikeankokoisissa vaatteissa on mukavampaa, saattaa se silti kirpaista.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hih, juu varmaan 28 on kyllä oikea koko mutta jotkut housut taitaa olla 29. Ne niin vaihtelee paljon. Kuvat ei kerro kenenkään kokoa ja itsekin vaikka tiedän painoni, niin sitä ei moni uskoisi kuvien perusteella. Se lihas kun vähän tuppaa painamaan paljon ;)

   Kiva kuulla, että sinun silmissäsi oon siro ja hoikka. *hymy*

   Tykkää

 6. Marilii sanoo:

  Hih, mä oisin voinut kirjoittaa tän saman tekstin muutama kuukausi sitten, kun heitin ne omat skinny jeansini kirpparikassiin. Miks turhaan aiheuttaa itselleen pahaa mieltä, kun voi ostaa sopivat housut ja viihtyä niissä? Jos mä vielä joskus tarviin pienempiä housuja (mitä vahvasti epäilen), niin silloin ostan uudet. En mä ala niitä vanhoja säilyttelemään kaapissa vaan sen takia, että ”joskus EHKÄ mahdun niihin.”. Kun en mahdu. Pakko myöntää, että yhdet farkut mulla on tallessa. Oon jo vuosia sitten tajunnut, etten tuu koskaan mahtumaan niihin enää. En, vaikka kuinka laihduttaisin. 16-vuotiaan kroppa on nimittäin ollut vähän erilainen, kuin tämä nykyinen. Mutta koska niillä housuilla on tunnearvoa, niin sielläpä pysyy kaapissa. Vaan niitäpä en edes piruuttani kokeile, kun tiedän lopputuloksen ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Juu, kuule nyt on kirppispinossa useatkin housut. Ei tosin ihan niitä rakkaimpia koska niistä ei A. kukaan maksais mitään, kun ovat niin ei muodikkaat ja raihnaiset ja B. ne on niin rakkaat. Pitäähän ne nyt muistona pitää. On se kyllä jännä, että meille ei mee 16 vuotiaana pidetyt housut. Eihän siitä oo, kun öö…kymmenen vuotta? :D haha.

   Ihana Marika!

   Tykkää

 7. Carolina sanoo:

  Ihan ekaks oot siro kun mikä edelleen. Ihan se ja sama mikä se tuuma koko on farkuissa. Oot ton muotoinen vaan. Paksut jalat ja hoikka ylävartalo! Hahhah en tarkoita pahalla, mun mielest just oikea rakenne naiselle! Urheilijanaiselle. Jos aiheuttaa stressiä niin oo rohkee ja vie ne turhan pienet tavoitehousut kirpparille. Helpottaa kun ei voi niitä sovitella ja pettyä, vaikka oikeasti tietää varsin hyvin et ne ei mahdu. Minä tyhmä pidin tavoitehousuja kaapissa ja kas kummaa, nyt ne mahtuu jalkaan, osa jopa vähän löysinä. Ja olo on vaan epävarmempi kuin ennen. No onneks kaappi on täynnä kunnollisen naisenkin kokoisia housuja, niin pidetään se tavoite sinne suuntaan. Ja heitetään nää veke heti kun jää pieniksi. Sen aion tehdä.

  Ja mä pyydän Santun tuomaan yhden treenitopin sulle. Se on niken musta. Voit laittaa kirppikselle jos ei käyttöö!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hehee, niinpä! isot reidet ja pikkunen ylävartalo. Tuttu juttu ja siihen on kyllä jo tottunut tässä vuosien aikana. Liian pienet housut onkin laitettu kirppikselle ja isompia on ostetttu tilalle.Tai no, osa on satu kyllä äidiltäkin. Mikä on yllättävää, kun aina ajattelen sen olevan musta niin paljon pienempi :o

   Kiitos jo etukäteen paidasta! :)

   Tykkää

 8. Hanna sanoo:

  Ihana, ihana Marissa! Just samoja ajatuksia oon käynyt itsekin läpi ja vihdosta viimein sain siivottua kaapista ne xs housut ”jotka menee kyllä kun vähän tästä kiristyn”. Koska itseasiassa mulla ei oo edes tarvetta tällähetkellä kiristyä, vihdoinkin alkaa kyykyt näkyäkin jossain! Ja ainahan saa uusia jos niikseen tulee ;) kiitos taas, sait hyvän mielen <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hehee, oleppa hyvä! Hyvä, että kyykyt on tehneet tehtävänsä. Ei niiden jälkeen kaikkien housujen tarviikaan mahtua. ;)

   Tykkää

 9. Elina sanoo:

  Ah. Tää oli kuin synninpäästö. Mahtava. <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   jihuu :D

   Tykkää

 10. Ilona sanoo:

  A to the men! :D Liian kireissä vaatteissa näyttää sitä paitsi isommalta kuin sopivan kokoisissa, koska kyllä hoikaltakin aina jotain tursuaa yli, jos liikaa puristetaan kasaan. Pahinta pienissä vaatteissa on kuitenkin juuri tuo epävarma olo. Mulla on yhdet treenihousut, joissa en voi mennä salille, jos maha on yhtään turvoksissa, koska silloin tulee minijenkkikset. Ja vaikka kukaan muu ei niitä varmaan huomaisi, niin itse kuitenkin muistaisin asian. Siispä jos menen salille suoraan päivällispöydästä (joskus olosuhteiden pakosta tätäkin tapahtuu), panen suosiolla isommat pökät. Ja löysemmän paidankin, jos siltä tuntuu. Silloin voi keskittyä ihan vaan siihen treeniin :)

  Naiset tuijottaa kokolappuja muutenkin ihan liikaa. Aina ei vaan voi ostaa samaa kokoa, vaikka se olisikin normaalisti se oma. Mitä sitten, jos pitääkin ottaa se isompi paita, että käsivarsia ei purista? Eihän sitä kokoa kukaan muu tiedä. Eikä välittäisi, vaikka tietäisikin. Ja jos häiritsee, voihan kokolapun leikata pois. Minä itse asiassa irrotan ne aina, koska en siedä mitään kutittelevia lappusia vaatteissa.

  Ja ehdottomasti kannustan pistämään kaikki ”tavoitevaatteet” kiertoon! Niistä tulee pääasiassa vain paha mieli.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oot muuten oikeassa, pienet vaatteet jopa suurentaa! Sopivat vaatteet saa näyttämään paljon pienemmältä helposti, koska vartalo saa olla rauhassa ihan oman kokoisensa. True that! :) Mäkin leikkaan kaikki laput muuten aina pois. Inhottavia kutiesevia ja aina tiellä. :D

   Tavoitefarkut saa lentää pois, ainoastaan ne tunnearvoiset ikivanhat säilytetään. Eihän niistä vaan millään voi luopua! ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: