Torstai aamuna heräsin kipu hammasrivistössä. Vihlonta tuntui ihan ilman koskemista koko suuhun ja pelkkä hampaiden pesu teki jo todella kipeää. Auts. Ihan varma reikä siis suussa ja tajusin, että on heti päästävä hammaslääkäriin. Kerrotaan nyt heti ensimmäisenä, että oon yks niitä harvoja ihmisiä, joita ei pelota tai inhota mennä hammaslääkäriin. Eihän se nyt mitään herkkua voi olla, mutta ei siinä mitään niin kamalaakaan ole. Joudun vuosittain korjata hampaitani muutenkin, joten paikkauksiin ja muihin hoitoihin on totuttu. Oikeastaan hoitohenkilökuntakin on aina niin mukavaa, että heidän hölinöitään on ihan kiva käydä kuuntelemassa. En kerro tätä tosiaankaan ylpenä, mutta kunhan kerron, että ei kaikilla ole valmiiksi suussaan suoraan ja kaunista hammasrivistöä joka ei kaipaa kiillotusta ja hoitoa. Voi kyllä se vaatii! Tämän neidin suu ei nimittäin ole ihan sieltä parhaimmasta päästä. Taisin syntyessä mennä hieman väärään jonoon kun hyviä hampaita jaettiin. Matkalla nappasin mukaani myös pahan karieksen, joten eipä huudella hurraata vaan juostaan harvasepäivä hampilääkärin juttusilla. Nuorempana vähän useammin, nykyään noin kerran vuodessa. Sekin on jo harvoin.

Torstai aamuna kun kipu alkoi, avasin kuin tottumuksesta Megaklinikan sivut. Klikkasin ensimmäisen vapaan ajan varaukseen, joka muuten oli kaksi tuntia siitä eteenpäin. Täytyy siksi heti kehua Megaklinikkaa, joka on ihan älyttömän hyvä ja halpa hammaslääkärikeskus. Heräämisestä kului kaksi tuntia, kun istuin jo hampilääkärin penkissä paikattavana ja sain avun ongelmaani. Käytän kyseistä paikkaa siksi, että siellä on halpaa muihin yksityisiin verrattuna ja ajan saa varattua nopealla varoitusajalla. Kaupungin hoitoihin olisi todella kovat jonot ja usein aikoja ei saa itse valita. Yksityinen oli kuvioissa joskus aikaisemmin kun jouduin tekemään isot korjaukset hampaisiin ja ensimmäinen tuhannen euron laskun jälkeen löysin itseni Megaklinikkaan. Hahaa, kyllähän halpa hinta aina houkuttaa. Summat vähenivätkin hurjasti ja hoito on ollut todella hyvää. Ja juu, en tee mitään yhteistyö megaklinikan kanssa :D Kunhan Suosittelen kokeilemaan, jos ei tahdo tuhlata miljoonia hampaiden korjaukseen ja jos tuppaa olemaan yhtä huono hammasrivistö kuin mulla. Aivan älyttömän hyvä paikka ja kaikki sujunut itselläni aina todella hyvin. :)

IMG_2894

Nyt on suu korjattu ja hampaat taas kunnossa. Mulla siis tosiaan on todella huono hammasluu ja lisänä vielä paha karies. Tästä syystä en saisi syödä mitään sokeripitoista ja kaikki hapolliset juomat tekee huonoa hampaille. Samoin siis turhat sokerilitkut, kuten mehut tai limut. Siksipä päätinkin, että nyt saa luvan loppua taas hetkeksi turha mässyttäminen ja herkuttelu! Ensi vuonna en aio tuhlata isoja summia hammaslääkäriin vaan lopetan sen mikä reikiä aiheuttaa. Ja juu, mulla niitä reikiä tulee paljon helpommin kuin monella muulla. Mikään ei tee hyvää, ei edes purkka. En saisi syödä purkkaa jossa on alle 60 prosenttia ksylitolia, näin on ainakin eräs fiksu hammaslääkäri neuvonut. Eikä ole mitenkään helppo homma löytää purkkaa, jossa olisi kunnolla mukana ksylitolia. Arvatkaa vaan oonko itse muistanut katsoa tälläisiä lukuja purkasta? En tosiaan. Nyt aionkin tarketaan taas tapoja, koska tämän kerran reikien paikkaus (joo, sieltä löytyi yhteensä kolme, ei riittänyt vain yksi) maksoi mukavat 251 euroa. Zizing. Olisi ehkä kiva ensi vuonna käyttää se raha vaikkapa joululahjoihin tai johonkin muuhun kivaan tähän aikaan vuodesta. Sillä summalla saa vaikka aika monta pakettia purkkaa. Turha laittaa sellaisia eutomääriä hampaisiin, kun voi vähän tarkkailla enemmän omaa syömistään. ”Vähän” tarkkailla ei kyllä riitä. Täytyy tehdä se kunnolla ja hyvin. Alkaen nyt. Ihan oikeasti juuri nyt!

Mitäs muita syitä siihen sitten on kun vain raha? Ihan ensimmäisenä ainakin nyt se, että kaunis hymy olisi kiva voida säilyttää mahdollisimman pitkään. Kun nauraa paljon on paljon kivempi näyttää ylpeänä hampaat, jotka ovat edes jotakuinkin kunnossa. Ei olisi kiva joutua peittelemään suutaan tai hampaitaan. Eipä mullakaan kovin puhtaat ja valkoiset hampaat ole, mutta ainakin niitä kehtaa näyttää. 

Kas näin… ;)

IMG_1823

Jatkossa onkin siis kiellettyä napostella päivän aikana ja syödä turhaan edes purkkaa. En myöskään tahdo enää juoda hiilihapollisia juomia turhaan, eli en siis juo niitä ollenkaan. Limut loppu tähän päivään ja alkoholijuomiakin voisi käyttää vain todella harvoin. Aivan kun niitä tosiaan nytkään litkisin kovin paljoa, mutta sellainen turha tissuttelu saa loppua. Mehuja en juo muutenkaan, mutta nehän ovat hampaille myös todella huonoja. Sokerilitkuja nekin, huomaamatta pienessä purkissa on kamala määrä sokeria. Katsokaapa huvikseen kun juotte jotain, että mitä se purkki sisältää. Ei tule aina mietittyä mitä suustaan alas laittaa, mutta joskus se voi herättääkin vähän kun muistaa tarkkailla. 

Kieltolistalle pääsee myös karkit ja muut herkut, joita aion syödä vain viikonlopun herkkupäivänä. Tämän ei pitäisi olla ongelma ainakaan seuraavan kuukauden aikana, koska matka on kohti Thaimaata ja siellä tuskin tulee herkuteltua muulla kuin loistavilla ruoilla. Niin ja hyvillä hedelmälautasilla. Voihan hedelmätkin tehdä huonoa jos niitä mässyttää päivät pitkät eikä estä happohyökkäyksiä. Matkaan täytyykin siis varata mukaan xylitol purkkaa, jota ei kovin usein ulkomailta saa ostettua. Suomalaisten oma herkku, jota aion lisätä ruokien päälle mahdollisimman paljon.

Koska mun hampaani ovat ihan kamalan huonot, niin ihana hammaslääkäri kirjoitti vahvaa hammastahnaa, jota saa vaan reseptillä. Täytyypä sekin tuubi käydä pian hakemassa, niin saa hampaat entistä parempaan kuntoon. Lääkäri antoin myös testiin tälläisiä hyviä hampaiden puhdistuvälineitä, joita en ole ennen nähnytkään. Kaikkea ne keksiikin. Nämäkin on niin auskan näköisiä laitteita etten heti uskoisi niitä hammasharjoiksi vai miksi näitä nyt oikein voisi sanoa. Nämä näyttää ihan karkilta :D

IMG_2893

Joulupukin toivelistalle menee myös nyt sähköhammasharja. Sillä saa parhaan puhtauden ja nyt on aika se vihdoin hankkia. Itseasiassa ihmettelen taas, että miksen ole sitä aikaisemmin hankkinut. Jotenkin sitä kai vaan unohtaa jossain vaiheessa vuotta, että niitä hampaita tosiaan pitäisi hoitaa hyvin. Ekstrahyvin. Pesen usein hampaani jopa kolme kertaa päivässä, mutta ehkäpä sähköhammasharja tekisi vielä tuplatehon pesulle. 

Noniin. Nyt on kerrottu, miten huonot ja reikäiset hampaat tämän neidin suusta löytyy. Siinäs tiedätte, ettei aina kaikki ole miltä ulospäin näyttää ;) Hahaa! Tiedän, että todella moni ei ole ikinä edes käynyt porattavana hammaslääkärin penkissä, joten olkaapa onnellisia ettette joudu kokemaan samaa kuin minä. Iso vaiva hampaiden takia, mutta toisaalta kun siihen tottuu niin ihan hyvin se sujuu. Nyt aion hoitaa homman paremmin kuin tänä vuonna, koska ensi vuonna aion laittaa 250 euroa mieluummin johonkin isoon kasaan hyvää ruokaa itselleni kuin reikien paikkaukseen :D 

Onko siellä kohtalotovereita? Kuka myöntää? :D

13 kommenttia artikkeliin ”Nyt loppui napostelu, herkuttelu ja muu turha mässytys!

 1. Jennipenni sanoo:

  Täällä toinen, jolla ei ole luonnostaan hyviä hampaita :) Oikomishoitoa tehtiin koko ala-aste ja hammaslääkärissä tuli ravattua. Paitsi kun on ohittanut sen 18-vuoden iän aikoja sitten ja ei niitä kutsuja tulekaan enää automaattisesti… Meinaa pieni paniikki iskeä, että miksi oi miksi en ole käynyt hammaslääkärissä?! Mitään suurempaa vaivaa ei tosin ole ollutkaan, mutta hyvähän siellä silti olisi käydä. Nyt tosin olen taas havainnut vihlontaa, joten pitäisi ottaa luuri käteen. Minua kieltämättä pelottaa, mitä kaikkea mulle joudutaan tekemään :D Harmittaa joskus, kun ihmiset ylpeilelevät ettei heillä ole koskaan ollut reikiä, joillekin kun niitä nyt vaan tulee helpommin hampaiden hajraamisesta huolimatta. Mulla tilannetta tuskin parantaa se, että olen todennut viime aikoina että xylitol ei sovi vatsalleni :S

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tiedän, että helpompi on unohtua hetkeksi ja jättää se lääkärissä käynti väliin. Itsellä vaan on tehty parit juurihoidot, joten mieluummin käyn liian usein katsastamassa ne hampaat kun hommaan uuden sellaisen ;) hihi, se ei nimittäin oo kivaa hommaa. Kiva huomata, että löytyy kohtalotovereita ja on samat fiilikset. Kaikilla kun ei ole suoraa hammasrivistöä valmiiksi ja reiättömiä hampaita.

   Tsemppiä, otappa luuri käteen ja aika hampilääkärille ;)

   Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Sulla on niin kauniin valkoiset hampaat että pitääkin pitää vähän huolta! :) Mullei tuu reikiä herkästi, mutta hammasluu onkin sitten keltainen… :D Sen sijaan oon viime päivinä miettinyt aika paljon, mikä vaikutus sokerilla on mun jatkuvalle sairastelulle. Kirjottelen siitä postausta myöhemmin, mutta ehkäpä liityn sun lakkoon :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Onko mulla valkoset hampaat? Vau. kuulostaa hyvältä, itse kun ei tunnu siltä ;) Olipa hyvä, että toin sulle kalenterin just nyt, kun mietit sokerin syöntiä. Oon mäkin kyllä reilu ystävä! ;)

   Tykkää

 3. Suvi sanoo:

  Täällä yksi, jolle tulee tosi helposti reikiä! Olikin ihan uusi tieto tuo, että jopa purkka voi olla haitallista! Mä syön tosi paljon purkkaa, enkä tosiaan ole koskaan katsonut mitään xylitolmääriä..

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jep, en minäkään aina purkasta muista katsoa, mutta se on jopa pahempi kun karkki koska sitä tulee jäystettyä pitkään suussa. Eikä kaikki purkka oo terveellistä ;)

   Tykkää

 4. Peukaloinen sanoo:

  Minulle ei yleensä tule paljoa reikiä hampaisiin, mutta kyllä sinun hammasrivistö on paljon paremman näköinen kuin miun. Pitäisi säästää oikomishoitoon, että saisin yhtä suoran rivistön :)

  S-marketeissa myydään muuten tälläisiä täysksylitolipurukumeja jotka ovat halvempia kuin useimmat Jenkin pussit, noin 2,5 euron kieppeillä ja niissä on enemmän tavaraa kuin Jenkin pusseissa yleensä eli ainaskin kilohinta pienempi. :)

  http://www.rainbow.fi/tuotteet/rainbow/elintarvikkeet/makeiset/rainbow-taysksylitolipurukumi-piparminttu-130-g/

  http://www.rainbow.fi/tuotteet/rainbow/elintarvikkeet/makeiset/rainbow-hedelma-mix-taysksylitolipurukumi-130-g/

  Hedelmä Mix on minusta vähän liian sokerisen makuinen raikkaan sijaan, mutta ylempää piparminttua löytyy melkein aina repusta :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos, täytyypä kuule testata nämä! En muista usein edes syödä purkkaa, mutta nyt lupasin alkaa syömään kunnon purkkaa aina joka ruoan jälkeen! :) Kiitos!

   Tykkää

 5. NN sanoo:

  Heips!

  Kiitos kun kirjoitit tästä aiheesta. Minulla on sama vaiva kuin sinulla, ja tästä asiasta ei monen kanssa pysty puhua! Ei niitä kohtalontovereita NIIN paljoa ole. Monesti hieman ärsyttää kun joutuu ramppaamaan hammaslääkärissä ja olen myös saanut lääkäreiltä ihmettelyitä ja katseita siitä, etten osaisi hoitaa hampaitani ja suutani oikein. Nehän ovat ammattilaisia ja heidän pitäisi ymmärtää tämä tilanne eikä tuomita siitä.

  Suosittelisin myös megaklinikkaa! Itse olen käynyt siellä kerran ja ehdottomasti menen sinne uudestaan. ( toivottavasti ei kumminkaan liian pian tarvitse ;)

  Ihanaa joulunodotusta! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Mulla on kuule ihan sama fiilis! Lapsena lääkärit oli vihaisia, kun en muka hoitanut hampaita ja aivan varmasti hoidin. Tuli surullinen olo kun ei uskota, kunnes sitten lääkäri vaihtui ja se ystävällisesti kertoi mun suun ongelmat. Onneksi siis on kivojakin hampilääkäreitä jotka ei syytä :)

   Ihanaa joulun odotusta ja pidän paljon peukkuja sulle, ettet joudu pian uudestaan käynnille megaklinikalle! ;)

   Tykkää

 6. Linda sanoo:

  Toi teksti on kuin mun kirjoittama, paitsi, että mua kyllä se hammaslääkärin penkki vähän jännittää, vaikka usein vierailenkin :D mutta muuten kuulostaa niin tutulta, ja noi laskut etenkin, huh, niitä ei ihan heti unohdakaan :D Sun suosittelemana varasin muuten jo muutama viikko sitten megaklinikalle joulun tienoille tarkistusajan ;)

  Mulle hammaslääkäri on suositellut max. neljä ateriaa päivässä (menee vähän vastoin muita suosituksia tosin), jolloin vältytään turhilta happohyökkäyksiltä ja Jenkki Professional purkkaa, joka on kuulemma yksi harvoista riittävästi ksylitolia sisältävä purukumi, ja ennen hampaiden pesua puolen tunnin taukoa ruokailusta…oot varmaankin kuullut samanlaisia satuja siellä hammaslääkärissä. Täällä siis todellinen kohtalotoveri :(

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Voi ei meitä! Ollaanpa me samiksia, en kylläkään olis toivonut että tässä(kin) asiassa :D Hyvä, että varasit sen ajan. Täytyy vaan toivoa, että löydy mitään ja saat kuulla olevas kunnossa. :)

   Hassua kun sulla tosiaan on tämänkin ongelma mun kanssani… voi meitä :P

   Tykkää

 7. Marilii sanoo:

  Minäkään en pelkää hammaslääkäriä, mut oon vaan jotenkin niiiin saamaton, kun pitäis se aika saada varattua. Edellinen käynti taisi olla vuonna 2009, eikä mullakaan tää hammasrivistö mistään parhaimmasta päästä ole :D Multa ei ole porattu kuin yksi reikä. Mutta stressin ja huonon purennan takia on sitten jouduttu hoitamaan paljastuvaa ja vihlovaa hammaskaulaa vähän enemmänkin :D Pitääkin ottaa itseään niskasta kiinni ja varata se uusi aika. Kiitos siis tästä postauksesta, Marissa ;)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: