Kassalla hihna näyttää erilaiselta kuin yleensä. Pekonia, rasvaa, juustoja, kermaa, pestoa, tuorejuustoja ja lihoja. Aika nopeasti jo kassaneitikin taisi arvata, että valinnat eivät olleet minun. Omat valinnat kaupasta kun tuntee oman kaupan jokainen kassatäti, joten tällä kertaa taisi olla yllätys kun seuralainen valikoi kassahihnan täyteen aivan toisenalaisia aineksia. Rutiini oli vaihdettu muuksi ja terveysintoilija sai ison vastalauseen kovilta rasvoilta ja kermaisilta paketeilta. Rasvaa ja lisää rasvaa. Hahaa, siitäs saat!

Itsellä on vahvat totutut tavat. Jo vuosia on tullut kannettua ne tutut ainekset kotiin ja tälläinen heittäytyminen on aika harvinaista. Ihan oikeasti on vaikea kantaa kaupasta mukaan mitään uutta kun vanha tottumus on jo tehnyt valintansa. Ihan huomaamatta. Salaatteja ja samanlaiset sisukset. Proteiineja ja lisää vähän proteiineja. Kuitua puurosta ja täysjyvätuotteista. Samoista purkeista ja paketeista, samoista ja tylsistä. Aina sitä samaa. Vaikka en mä niihin kyllästy, omat jutut on niin mun omia juttujani. Maistuu hyvältä. Ne tekee myös vatsalle hyvää ja on oikeasti hyvä olla. Siltikin mietin, että….Eikös vaihtelu tee silti välillä ihan hyvää? :)

Tervetuloa keittiööni, jossa rasva tirisee ja kerma valuu pitkin kipon reunaa! ;)IMG_2929 IMG_2934 IMG_2945

IMG_2939

 

Kana-pekoni-tuorejuustokastike, raejuustoa ja salaattia. Nams!
IMG_2940

Seuraavaksi vuorossa kananrintafileita pesto-oliivitäytteellä ja kermaisella kastikkeella.IMG_2953 IMG_2955 IMG_2959 IMG_2963 IMG_2965 IMG_2966

IMG_2967

Tämän kulinaristin ja terveysintoilijan masu on nauttinut aika erilaisista ruoista viime päivinä kuin yleensä. Rasvaa on tullut melkein yliannostuksen verran eikä se ole tehnyt yhtään pahaa. Päinvastoin. On kiva tehdä ruokaa seurassa joka nauttii hyvistä mauista ja siitä mitä lautaselle tulee. Ruoanlaittokin on hauskaa, ei vain syöminen. 

Niin ja ehkä jo huomasittekin mistä syystä eilen kirjoittelin aiheesta ”miten syödä ilman pelkoa lihoa?” Kaipa tämä on vähän herättänyt omaa ajattelua ja on tullut mietittyä sitä miten pitkä matka on tultu. Vuosi sitten näiden ruokien syöminen olisi käynyt kokopäivätyöstä ja olisin karannut ruokapöydästä nopeammin kun olisitte sanonut mun nimeni. Edistystä siis tapahtuu koko ajan ja ihan huomaamattakin. Voi vitsit miten kivaa.

Katsotaan mitä ensi kerralla kokataan. Tänään keittiössä tehtiin ruishampurilaisia, joissa ei niissäkään täytteissä säästelty. Ehkä saan niistäkin huomiseksi kuvia aikaan, ensin täytyy vähän sulatella päivän herkutteluja sohvalla makaamalla :)

Maukasta viikonloppua! <3

12 kommenttia artikkeliin ”Kermaa, voita ja pekonia!

 1. Tuuli sanoo:

  Hih, olipa hauska postaus! Mutta pakko sanoa, että eihän nuissa ruoissa nyt OIKEASTI edes ole vain pelkkää rasvaa tai edes mitenkään kovin pahasti, sitä varmasti vain on hiukka enemmän (tai erilaisessa muodossa), kuin mihin juuri normaalisti on tottunut ja siksi asia tuntuu kovin ihmeelliseltä :) Ihana lukea, että olet tehnyt muutoksia ja kokeilet uudempia asioita, mutta tosiaan eivät nämä sapuskat ole todellisuudessa pelkkää rasvaa tai mitenkään epäterveellisiä ja huonoja valintoja :)

  Olen osittain samanlainen nuiden tuttujen juttujen suhteen, mitä kaupan liukuhihnalla usein näkee, mutta mielestäni tietyt perusjutut saavat ollakin niitä samoja, kunhan asia ei itseä liiaksi häiritse ja jos huomaa vaihtelun halun mietityttävän, voi aivan hyvin vaihtaa tutut ja turvalliset tuotteet toisiin. Joskus olisi hauska kokeilla jonkun kanssa esim. perus kauppalistojen vaihtamista, että kummatkin tekisivät omat suht tutut kauppaostoslistat ja niitä vaihdettaisiin päikseen! :D Hah, mutta toisaalta ehkä sinkkuna elellessä on hyvä muistaa olla tyytyväinen, kun saa valita kotiin juuri niitä itselle mieluisia juttuja eikä tarvitse esim. asuinkumppanin kanssa käydä kamppailua tuotteista ;D

  Edelliseen postaukseen olisi mieli tehnyt myös kommentoida hurjasti, mutta siitä olisikin tullut varmaan kilometrikommentti :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hehee, ei niissä annoksissa nyt mitenkään liikaa olekaan. Siksi ei haittaakaan jos ruoassa on vähän raskaampi sisältö, kun aina voi ottaa ruokaa vähemmän. En liiku kamalasti tällä hetkellä, niin vatsakaan ei vedä mitään ihan jättimäisiä annoksia. ;)

   Olisitpa vaan kommentoinut kuule aiemminkin, sun kommenttisi on niin mahtavan pohdiskelevia! :) Eli kilometrikommentteja vaan kehiin. Täällä niitä luetaan ilolla :)

   Tykkää

   1. Tuuli sanoo:

    Hih, kiva kuulla! Aina ei vain jaksa kirjoittaa ihan niin hyvin kuin voisi ja ajatuksella :) Respect vain teille, ketkä blogia pidätte ;D

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     :)

     Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Mä tuun sun luo syömään, kun toi sama kokki on paikalla! ;) :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hahaa, ootko jo matkalla?!! ;)

   Tykkää

 3. Carolina sanoo:

  Hahhah, voi kuule. Eihän toi ole millään lailla ylirasvaista! siis noi sun annokset on pikkuisia kuin mitkä. Santtu sais hepulin jos koittaisiin syödä noin keveesti aterioilla! ainakin jos noi kuvat on koko totuus illallisesta!:D keho tottuu kyllä, mieli myös. Keho ei juurikaan muutu, mieli voi muuttuu vaan parempaan suuntaan. Mut mahtavaa et uskallat vähän rikkoo rutiinei. Ja tehdä pikkuisii muutoksia aina silloin tällöin. Se on tervettä ja ennenkaikkea sallittua! Millos nähdään toi sama ei salaatin vaan riisin kera. ;) keho tottuu muutoksiin. Omaan silmään noi sun muutokset näyttää vaan entistä terveemmiltä. Hienoa että jaksat edelleen haastaa itsees, vaikka ’pahat ajat’ on jo mennyttä aikaa.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niin, mutta carolina taitaa liikkua vähän enemmän kuin minä ;) Täällä kun makoillaan kaikki päivät sohvalla tällä hetkellä, niin eipä tuu syötyä ihan jättimäisiä annoksia. ;)

   Tykkää

 4. Elinainen sanoo:

  Nami, nami,kuola valuu! Me tehtiin aikoinaan parina viikonloppuna putkeen ruoaksi pekonia ja jotain muuta sen kaverina. Kyllä muuten rasva piti mahan täynnä.:D Sitten se taas jäi, mut vois ehkä taas kokeilla jotain oikein herkkua.x)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Haha, joo rasva naisen tiellä pitää! Vai miten se meni..?! ;D

   Tykkää

 5. Miims sanoo:

  Kauhea nälkä eikä yhtään helpota kun kattoo noita herkkuja :) MUMS ! Voiskin tehdä tuollaisia täytettyjä kananrintafileitä kun löytyy kanaa pakkasesta kasoittain :)

  Ite oon jotenkin mieltänyt sen niin,että jos teen esim. kunnon kermaisen kastikkeen kuten vaikka jauheliha, niin sitten en ota rinnalle kuin ihan pikkiriikkisen pastaa ja suuren annoksen salaattia ja jos taas teen kevyemmän kastikkeen niin enemmän pastaa. Mistä lienee tuollainen pinttymä jäänyt päähäni :D hehe.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Sama täällä, tulee syötyä aina iso kasa salaattia jos on jotain raskaampaa vierellä. Maistuukin niin paremmalta :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: