Oliskos tänään hyvä päivä tehdä hamppareita? Kunnon täytteillä ja ajan kanssa. Hyvässä seurassa ja ilman kiirettä. Ruiskuorella tai ehkä vähän vaaleammalla. Ehkä cheddar-juustolla. Sisälle jotain hyvää lihaa tai ei lihaa. Oikeastaan sisällöllä ei ole muuta väliä kuin että leipien välistä löytyy erilaisia makuja ja tekstuureita. Vähän rouskuvaa ja osittain pehmeää ja suussasulavaa. Jokin proteiini tai useampikin. Vihanneksia, ketsuppia (Heinzia tottakai!) ja erilaisia kastikkeita. Juustokin kuuluu hyvään hamppariin. Näemmä myös pekoni, jos tämän kerran hamppariseurueelta kysyy mielipidettä.

img_3004

Ruiskuori on mulle hamppariin ehdoton valinta. Moni usein katsoo mua kieroon, kun ehdotan ruisleivän valintaa hamppari-iltaan. Hyi kauhee eihän se nyt sovi. Mun mielestäni vaan kokonaisuus on paljon paremman makuinen kun leipäkin maistuu joltain, eikä ole pelkkää vaaleaa höttöä. Sellaista mautonta ja huomaamatonta. Ei niin mitään. Ruisleipä tuntuu ja maistuu, varsinkin jos se on paahdettu kunnolla. Tällä kertaa se jäi tekemättä, kun paahdin puuttui ja tyydyttiin tuoreeseen leipäviipaleeseen. Maistui siltikin todella hyvältä (koska itsetehdyt hampparit ei maistuis hyvältä? ) ja kun oli mukana cheddaria, maustekurkkua, ketsuppia ja kunnon pihvi, niin voi kääk miten hyvää. Kastike valui suupieliä pitkin ja söin syvässä hiljaisuudessa. Tai no ainakin pari minuuttia olin hiljaa tavanomaiselta pälpätykseltäni. Okei ehkä minuutin. Se taitaa siis olla merkki siitä, että ruoka oli hyvää… ;)

Tervetuloa hampurilaisiltaan…

img_2983img_2993img_3002

Eihän olis  yhtään huono valinta sunnuntaille tämä herkku!? Täällä thaikkulandiassa en ehkä ala hamppareita väsäämään, mutta ehkä nämä siellä maistuu? Jos on sellainen olo, että kaipaa jotain rasvaista ja oloa parantavaa, eli eilen meni vähän myöhäiseksi ilta, niin tämä sopii siihen aika hyvin. Laittaa vaan vähän enemmän juustoa ja hampparikastiketta mukaan niin katoaa kaikenmaailman krapulat ja väsymykset. Piristyy kummasti ja maistuu ehkä toinenkin hampurilainen. Ja hyvää limpparia.

Eikä tämä varsinaisesti mitään epäterveellinen herkku ole. Sisältää ehkä juu vähän rasvaa, mutta muutoin sisältö on sopiva ihan jokaiselle. Löytyy hyvien makujen lisäksi kuitua, proteiineja ja ehkä vähän vitamiinejakin jos oikein kuvittelee. Hihii, vai eikö muka? Hampparit onkin hieman eri asia näin itsetehtynä kuin suoraan Burger Kingistä. Kuka muuten on jo ehtinyt käydä siellä? Oliko aika hyvä jonot? :D

Kuka innostui viettämään tänään hampparipäivän?! Kertokaa heti! ;)

5 kommenttia artikkeliin ”Maistuiskos sunnuntain kunniaksi itsetehdyt hampurilaiset?

 1. Senja sanoo:

  oon samaa mieltä, hamppari ruiskuorella on tuhat kertaa parempaa kuin vaalealla leivällä! ja näyttääpä hyvältä, nam! voisikin tehdä carlon kanssa tänään kasvisversioita, kun just mietittiin että mitä tänään syötäisiin..

  Tykkää

 2. Carolina sanoo:

  Oi hyvä että palautit nää munkin muistiin! Noita tehdään tänään Santun kaa. Ja ei mulla muuta kuin että paahtakaa seuraavan kerran uunissa leivät!:) meil ei oo paahdinta, tai on mutta se on sijoitettu niin älyttömään paikkaan että on työn ja tuskan takan saada se esiin, joten paahdetaan aina näin!:) niin ja kantsii olla aika tarkkana niiden kaa. Tulee ihan minuutissa…. Muutaman kerran oon saanut veljes hermostuu kun leivät on ’vähän’ kärtsännyt.. Kivaa lomaa!!:)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hahah, arvaa kuule miksi en paahda uunissa? Sama Santtu on raivonnut mulle kun poltan aina ne leivät :D En siis tee sitä enää. Eli juu, tiedän että ne vois laittaa uuniinkin ;)

   Tykkää

 3. -V- sanoo:

  Ruiskuorella tietenkin! Ja me syömme hampparit nykyään usein open burger-meningillä, jolloin voi toki kyseenalaistaa onko kyseessä enää hamppari vai vaan reippaat täytteet omaava voileipä :) Meillä hampurilaiset toimivat myös kaapin hävikintorjuntatalkoina: täytteitä voi varioida loputtomasti, tästä esimerkkejä http://ruodussa.blogspot.fi/2013/11/kotihese.html

  Ihanaa lomaa sinne kauas!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos! :) Ja täytyy käydä kurkkimassa sun vinkkejä koti heseen :D Hauskasti keksitty otsikko muuten! Syön itekkin avoimella kannella, mutta niinhän monissa paikoissa syödään muutenkin :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: