Thaimaa teki tehtävänsä. Kolme viikkoa ilman maitotuotteita (vähäisesti jogurttia ja kahvissa maitoa juu) ja mukana vahingon tuoma herkkulakko. Vahinko siksi etten tosiaan mitään sellaista yrittänyt ja siltikin niin pääsi käymään. Pari kertaa tuli maisteltua jotain kumisia thaikkukarkkeja ja kerran otin palasen banaanipannaria, mutta se oli sitten siinä. Ruoankin kanssa mentiin aika rauhallisesti, koska vaikka kuinka tahtoisin ajatella, että istuin koko ajan jonkin ihanan höyryävän kipon ääressä, niin eihän se niin mennyt. Kuumassa ei itselläni luonnollisesti maistu kovin hyvin ruoka ja siksipä syömässäkin oltiin aika harvoin. Kolme kertaa päivään eksyi lautanen eteen ja nekin lautaset olivat pieniä. Sitäkin herkullisempia tosin. Kyllä ne siellä vaan osaa tehdä ruokaa, sanoi kuka mitä tahansa. 

Siinä samassa tosiaan ne herkut unohtuivat kokonaan ja sama linja on jatkunut edelleen. Täytyy myöntää, että vaikka se Thaikkulandia ihana paika ruokien suhteen onkin, niin en mä sinne herkkujen takia matkustaisi. Banaanipannari kadulla on ällömakeaa ja kaikki muut herkut mitä siellä ikinä onkaan, on aika kaukana mun sokeriaddiktisen sydämen onnellisista pamppailuista. Ei ne vaan oikeen maistu. Ei kai ne siellä vaan syö niin paljon herkkuja ja siksi niiden tekokin on vähän puolitiessä. Mikä on ihan luonnollista. En minäkään vetäis sokerisia herkkuja, jos on tarjolla tuoreet ainekset niihin ihaniin suolaisiin herkkuihin mitä siellä tehdään. Curryja ja kookosruokia. Kaikkea aivan liian hyvää. En myöskään oo vielä osannut täysin palata rytmiini ja takaisin raejuston ja rahkan comboihin aamupalalautasella. Mikä on vähän omituista. Te varmaan tiedätte ainakin suurin osa siellä, miten vahvasti oon koukussa juuri maitotuotteisiin mutta not anymore. Ainakin tää alkutalvi saa mennä ilman, koska suoraan sanoen aikalailla tökkii monet maitoherkut. Raejuustopurkki on seissyt avattunajo pitkään kun ei vain maistu. What?!! Oon syönyt tasan kolme purkkia rahkaa kun taas sitten jogurttia on eksynyt kaupasta mukaan vaikken sitä ole koskaan ennen syönyt. Ainin ja juu, on tullut tehtyä myös kermaviilidippejä. 

Mitä sitten tehdään, kun ei maistu rahkat ja raejuustot?

IMG_3588 IMG_3589

IMG_3590

Tehdään hyvää munakasta! Tai no omelettia sen pitäisi olla, mutta en osaa tehdä kuin tälläistä sotkua. Hahaa. Samalta se maistuu kuitenkin, eli todella hyvältä. Tämä on niin helppo ja nopea tehdä ettei voi kukaan sanoa ettei ehdi tai osaa. Munakas, jossa ei ole lisänä mitään muuta kuin osterikastiketta ja oman maun mukaan pippuria tai muita mausteita. Itse laitoin vielä vähän soijaa, koska käytän sitä vähän kaikessa. Kyllä taas kuluu kananmunia niin, että saa koko ajan olla kantamassa lisää… Eiköhän tää kana tiellä pysy. Eikä riitä ihan vaan yksi kananmuna päivässä. Taitaa mennä aiiiika paljon enemmän ;)

 Slurps ja nam, miksen oo aikoihin tätä muistanut tehdä!?

IMG_3593 IMG_3594

 

On tässä ruokavalion muutoksessa kyllä ehkä toinenkin syy… Kun ei liiku yhtään, katoaa kummasti ruokahalu. Tylsää. Olis niin kiva, että ruoka maistuis paremmin. Ehkä syy ei siis ole pelkästään muutos syömisissä useamman viikon ajan, vaan syy voi olla se etten yksinkertaisesesti kuluta samaan tapaan kuin ennen. Karkkipussit on pienentyneet minimiin, iltaisin ei maistu ruoka ja päivälläkin tulee syötyä kevyemmin. Sushia, salaatteja ja välillä ei mitään. Puhumattakaan aamiaisista. Melkein saa väkisin laittaa ruokaa suusta alas ja kahviakin tulee juotua paljon vähemmän kuin ennen. Todella omituista. Mitä mulle on tapahtumassa?

Varmaan moni olisi onnesssaan kun saisi syötyä vähemmän ja ruoka ei pyöri koko ajan mielessä mutta mulle tää on yhtä tuskaa. Mieluummin liikkuisin paljon ja söisin hurjat määrät kuten ennen. Painotus sillä liikkumisella ehkä kuitenkin, koska sitä mulla on eniten kova ikävä. Okei, kyllä se syöminenkin on aika kivaa. Liikkuminen on vaan tällä hetkellä tosi vähäistä ja selän takia en ole pystynyt tehdä viimeiseen viikkoon mitään. En siis yhtään mitään ja kävelyäkin todella vähän. Töissä paljonkin joo, mutta loppuaika on ollut makoilua. Tänään ajattelin kokeilla core treeniä ja ehkä pientä crossailua. Pakko saada edes pieni hiki aikaan. Liikkumaan on vaan päästävä tai tästä ei tuu mitään. Mä tahdon mun karkkihimot takaisin! Nyt. Heti. :D

IMG_3736

Täytyy vähän pureskella tätä aihetta ja miettiä että onko vika jossain muussa kun liikkumattomuudessa. Omituiselta tää tuntuu aika vieraaltakin. Vuosia on kuitenkin tullut vedettyä aika samanlaisella ruokavaliolla ja liikuntamäärällä, joten kai se on vaan liian iso muutos ja mieli ei tuu perässä. Ei se ehdi. Kun ruokavalio tuntuu menneen entisestään ihan ympäri, niin vatsakin on ollut välillä kipeä ja olo ollut muutenkin vetämätön. Tälläistä kun mulla ei yleensä ole yhtään. Toivotaan, että joko pian palaa olo ennalleen tai pääsen taas liikkumaan. Eihän tästä muuten tuu mitään ja ne alkaa kaupassakin kohta ihmetellä, että miten mä ostan niin pieniä pusseja karkkia ja missä mun sadat purkit raejuustoa on! :D 

Tälläisiä kuulumisia täältä tänään. Mites siellä menee? :) 

4 kommenttia artikkeliin ”Kyllä kananmuna päivässä yhden kanan tiellä pitää!

 1. Petra sanoo:

  Hei toi on se huivi! ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   hihi, arvasin, että se on SE huivi! ;)

   Tykkää

 2. Elina sanoo:

  Hei pakko todeta, että mä olen myös huomannut sen, ettei ulkomaanmatkojen jälkeen tee hirveästi mieli maitotuotteita, rahkoja ja raejuustoa jne. :D Ihan kummallista, heh. Maidottomaan ruokavalioon varmaan tottuisi suhteellisen nopeasti, jos sellaiseen alkaisi.

  Jajaja munakkaat on ihan parasta (pika)ruokaa. :P

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Munakas on muuten pikaruokaa! Haha, onneks kuitenkin ihan hyvää sellaista ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: