Ne ovat itseasiassa useinkin loppu. Niin usein, että joudun turvautumaan samoihin sotkuihin ja keittoihin lähes joka kerta. Menen helpoimman kautta ja tunnustelen omaa makuaistia. Se kun kertoo aika nopeasti mitä tekee mieli. Nyt juuri esimerkiksi tekee mieli kanelia ja omenia. Aina ei vaan silläkään oikeen oo kunnon haisua siitä, että mitä pitäis tehdä. Ei tiedä mitä kielenpäällä tuntuu ja mikä maku olisi juuri tänään hyvä. Joskus mieleen tulee yksi raaka-aine ja joskus taas parikin. Ne eivät vain oikein sovi aina yhteen. EIlen teki esimerkiksi kamalasti mieli pinaattia ja samalla pohdin josko sittenkin tekisi jotain mangosta. Eiköhän ne molemmat saisi surautettua smoothieen, mutta tällä kertaa mietinkin ruokaa. Jotain hyvää mitä tehdä. Jotain muuta kuin aina samaa. Sitä samaa mitä tekisi unissaankin ja siksi se mieli onkin ihan maassa, kun se tahtoisi jo jotain uutta. Mutta mitä?

Miten te etsitte uusia ruokia tai ideoita? Vai riittääkö teillä niitä loputtomiin? Tätä mietin eilen, kun pyörin katselemassa erilaisia sivuja mistä löytyisi kivan näköisiä reseptejä. Tai no oikeastaan katson vain niitä kuvia, koska reseptien seuraamisessa oon maailman yks huonoimmista ellen se huonoin. Katson kyllä ehkä listana ainekset, mutta siihen päättyy mun kykyni keskittyä. Kivempi vähän soveltaa ja jännityksellä odottaa, että mitä siitä tulee vai tuleeko mitään. Yleensä kaikki onnistuu ja kun tuntee oman makunsa on helppo muokata vähän ruokaa samalla kun tekee. Esimerkkinä eilinen pinaattikeitto (jep, sain siis sitten sitä pinaattia) joka on mun mielestäni hyvää sellaisenaan paketista ja ainut jonka hyväksyn kun valmisruoista puhutaan. Siltikin kaipaan siihen jotain purutuntumaa mukaan ja kunnolla pinaattia, niin lisään siihen aina vähän tuoretta vihreää mukaan. Maitoa ja mausteita myös. Nämä teen vain siksi, koska oma suu sanoo niin. Oma maku kaipaa muutosta ruokaan joka muutoin kai olisi ihan hyvä. 

IMG_3919

No nyt se on ainakin oikeasti pinaattikeitto! :)

Mutta niihin ideoihin. Jos ne on loppu ja ei millään keksi mitä tekisi ruoaksi, niin mitä pitää tehdä? Mulla on tähän kaksi tapaa ja nekin välillä auttaa huonosti. Onneksi sentään keksin edes jotain, olisi kauheen ikävä olla sen takia syömättä, kun ei vaan keksi mitä tehdä ;)

 1. Saatan mennä ihan vain huvikseen kauppaan pyörimään. Seilaan siellä aikani kuluksia ja katson mitä hyllyistä löytyy. Tässä on myös se hyöty, että yleensä löydän samalla kaikkea muuta tarpeellista jota on pitkään pitänyt ostaa. Joskus keksin jotain kivaa, kun vain katselen kaupan valikoimaa ja ideat herää rauhassa miettiessä. Eilen tein tätä samaa ja keksin jo ainekset tämän päivän ruokaan. En kyllä vielä ostanut niitä (en tiedä tosiaan miksi) mutta tänään käyn hakemassa. Pinaattia tiedossa vähän lisää ainakin ja kyllä sitä mangoakin pitää saada! Jälkiruoassa tällä kertaa ;)
 2. Googletan. Mulla ei oo suoraa lempisivustoa, josta katsoa reseptejä tai kuvia hyvistä ruoista. Luen monien teistä blogeja ja kun etsin ruokia mitä tehdä, niin googletan usein niitä sanoja joita tekee mieli. Usein löytyykin hyviä ideoita. Yleisimmät sivut joihin googlen kautta eksyn on kotikokki.fi ja etsiresepti.fi. Niissä on paljon ihan tavallisten pulliaisten tekemää ja laittamaa ruokaa ja saa helposti ideoita. Löysin muuten myös itseni tuolta etsiresepti sivuilta. Hahaa, enpä tosiaan tiennyt olevani ruokabloggari. Siellä ne luvut varmasti usein vaihtuu, mutta ainakin eilen satuin olemaan mukana listalla. Vaikka juu, kaipa mulla joskus lautanen jos toinen eksyy tänne sivuille. Ainon nimen sieltä kyllä ymmärrän löytyvän, koska sillä neidillä nyt vaan sattuu olemaan aina niin paljon kokkailuja meneillään. Superkokkihan se neiti onkin <3 ;) Mutta että minä?! Hassua. 
Kuvankaappaus 2014-1-17 kello 12.45.07 PM

Bongasin muuten tälläisen etusivun eilen…Onko mulla tosiaan ruokablogi?!! :D hih.

Ruokaa on kiva tehdä ja jos keittiössä on kotibileissä aina ne parhaat bileet, niin on siellä muutoinkin kaikista paras olla. Kaikista kodin paikoista siellä on lämpimin ja paras tunnelma. Ihan vaikka olisi vain yksinkin, mutta ystävien kanssa kokatessa viihdyn siellä kaikkein parhaiten. Tykkään puuhastella ja tehdä, harmi vaan että ihan koko ajan ei voi nykyään olla kokkailemassa, kun syömiseen tarvittaisiin vähän isompi ruho joka kuluttaisi kaikki ne herkut. Pitäisi olla ainakin puoli metriä lisää pituutta, viisikymmentä kiloa lisää painoa ja mielellään lihasta suurin osa. Sitten ehkä vois leipoa vähän ahkerammin. Hihi. Ei voi ihan kokonaista piirakkaa tai pullataikinaa vetää joka päivä, vaikka leipoa niitä olisikin ihan kamalan kiva.

Vai pitäisikö mun alkaa vuorotellen lahjoa naapureita erilaisialla leipomuksilla?! Menisin vaan oven taakse ja antaisin niille puoliksi syödyn herkun eteen. ”Otin yhden palan, mutta loput on teille. Sopiiko?” Ainakin saisin paljon uusia kavereita ;)

IMG_3908 IMG_3913

Nyt aamiaisen tekoon, koska kädet alkaa täristä liiasta kahvin juonnista. Eilen sain jopa kaksi aamiaista, kun alkuun söin jo kuudelta aamusta omia keitoksiani ja aamupäivällä saapui kaveri kyläilemään. Jäin selän takia töistä kotiin kun on niin kovat kivut ja siksi oli aikaa kutsua joku vierailulle. Syötiin sitten vähän isommin, kun saatiin valmiiksi tehty aamiainen suoraan pöydästä. Kummasti sitä tulee napsittua paljon enemmän ruokaa, kun on mitä valikoida lautaselle ja kaikkeahan pitää aina maistaa ihan vähän. Jotain vähän enemmänkin. Tänään voisi ehkä vähän syödä kevyemmin aamusta? Jos vaikka saisi jotain muuta aikaan loppupäivästä kuin vain makoilua sohvalla. Hiilarimäätöjen vetäminen vei eilen voimia ja vaakataso oli kamalan houkutteleva ihan koko päivän. Jospa tänään pidettäisi proteiinilinja?! :)

Ainiin. Ei kaikki mun keitokseni aina onnistu. Viime viikolla sain esimerkiksi idean tehdä borssikeittoa ja kovasti intoilin itsekseni, että nyt ostan kaupasta kaiken tarpeellisen ja teen illaksi hyvää ruokaa. Se on yksi mun lempikeitoistani ja kun sen tekee kunnolla, niin voisin vetää kokoanisen kattilan kerrallaan. No, tällä kertaa se ei sitten mennyt ihan niinkuin piti. Tein ruokaa väsyneenä ja unohdin sitten about puolet aineksista jotka kyllä oli kaapissa, mutta mitäs niitä turhaan mukaan kattilaan laittamaan. Lopputulos oli punajuurikeitto etikalla. Hahaa! Siinä maistui siis lähinnä etikka, jota taisin väsyneenä lorauttaa vähän liikaa mukaan. Punainen tuttu väri on kyllä keitossa, mutta siihen se jääkin. Ei se haittaa kun laittaa tarpeeksi smetanaa keiton joukkoon, mutta ei se kyllä ihan borssikeitosta mene. Eli se siitä mun hyvästä kokkaustaidostani, ei aina voi voittaa. ;) Tervetuloa syömään etikkapunajuuri soppaa. Sitä olis iso kattila kaapissa odottamassa jollekin innokkaalle joka tykkää etikasta! :D

Pirteää lauantaita juuri sinulle siellä! <3

 

10 kommenttia artikkeliin ”Kun ideat on loppu keittiössä, mistä niitä saa lisää?

 1. -V- sanoo:

  Heissan!

  Itsellä riittää ideoita ja energiaa ruokien suunnitteluun enemmän kun seurakunta ehtii ja pystyy napaansa vetämään :) Ruokia suunnitellessani katson aina ensin kaikkiin kaappeihin, kuiva- ja jääkaappi sekä muistelen pakastimen tilanteen. Usein ruoka syntyy jo jonkun löydön ympärille, ”ai niin, mulla oli tota cuscusta / porkkanaa / kookosmaitoa / tomaattimurskaa”. Ruoka-idean kimmokkeeksi riittää yksikin raaka-aine ja sitten google, oma pää tai reseptiarkisto töihin. Tuppaan katsastaa aina myös markettien tarjoukset sekä rynnätä pystyessäni kauppaan klo 8 -30% tarjousten toivossa, ja esim kala- tai lihatarjoukseen tai edulliseen kauden kasvikseen tartuttuani homma alkaa selvitä.

  Ruokasuunnittelun pohjana voi pitää myös jotain perusajatusta, että viikossa tulisi kalaa, keittoa, kasvisruokaa, kanaa, uuniruokaa, salaattia – Se antaa jo hyvää raamia.

  Jääkaapin ovessani oli taannoin hupia herättänyt piiiitkä lista valmistamistani ruoista, nykyään kirjaan aina kalenteriin mitä syödään. Sieltä on helppo kurkkia ideoita.

  No, tämän romaanin jälkeen varmaan tuli selväksi, että suunnittelu on mielestäni a ja o. Ja ihan loistavaa on mielestäni tuo sun asenne, että ei oo väliä jos joskus menee vähän sinne päin, ääntä kohden vaan ja uutta matoa koukkuun ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tuossa mun täytyisi kyllä oppia fiksummaksi, että katsoisin oikeasti aina mitä kaapeissa on. Jääkaapin sisältö kyllä tulee käytettyä aina loppuun ja tiedän mitä siellä on (en tahdo heittää ruokaa roskiin mistään hinnasta) mutta muut kaapit vähän unohtuu ja pakastin siinä samassa. Ehkä alan oikeasti panostamaan siihen, että kattelisi myös mitä sieltä kotoa löytyy ja tekee ruokaa sen mukaan :)

   Mulla on muuten puhelimessani ruokalista tekemistäni ruoista, koska kuvaan aina kaiken :D

   Kiitos kommentista, oli kyllä hieno romaani! ;)

   Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Hih, onneksi olkoon, muru! <3 Vähänkö siistiä :D Sä oot nyt virallisesti sitten ruokabloggari :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   hiih, todellakin! ;)

   Tykkää

 3. Aino sanoo:

  Hihhihi, mustakin tuntuu aina vähän hassulta, jos mun blogi kategorisoidaan ”ruokablogiksi”. Kai se pitää jo pikkuhiljaa tottua siihen, olihan se jopa ehdollakin juuri siinä kategoriassa blogiawardseissa, hahha! :D

  Mutta niin, mistä niitä ideoita ja inspiraatiota tulee? Muilta bloggaajilta, instagramista, reseptikirjoista ja ihan joistain yksittäisistä raaka-aineista. Mä taisin itse tänään aamupäivän aikana keksiä seitsämän reseptiä joita haluan kokeilla (suurin osa tietty herkkuja, hehhhe) – joskus pää taas lyö täysin tyhjää. Silloin onneksi on ne helpot vaihtoehdot kuten munakkaat, erilaiset puurovariaatiot ja smoothiet joiden kanssa voi epäonnistua vain harvoin. Onneksi ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Noo, sää kyllä oletkin sitä! Vaikka oot paljon muutakin. Nykyään taitaa nuo ruoat vaan kiinnostaa vähän terveellisemmän puolell enemmän niin ehkä siksi sullakin löytyy paljon lukijoita myös ruokapuolta ajatellen :)

   Onneksi on muuten tosiaan helppoja ruokia, kuten munakkaat ja rahkasekoitukset. Enhän mä muuten söis mitään silloin kun pää lyö tyhjää :D (paitsi raejuustoa tottakai ;)

   Tykkää

 4. Elina sanoo:

  Ihan liian herkkuja kuvia! Paikkasi oot kyllä ansainnut TOP kolmosessa. ;)<3

  Mä olen itse järjettömän laiska kokki, varsinkin silloin kun elämässä on menossa paljon samaan aikaan. Silloin menen aina sieltä, missä aita on matalin – eli kaivan esille pakastevihannekset ja paistan kanasuikaleet. Säälittävää. :D Ihailen tollasia kokkailijoita!

  Ja aaah, oot varmaan ensimmäinen ihminen (itseni lisäksi), jonka kuulen rakastavan borssikeittoa. Se on niin <3 <3 <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jaahas, koskas mennää borssikeitolle?! ;) Huomennako heti! :D Suostuiskohan petra tähän ideaan. kjhhe.

   Tykkää

 5. Marilii sanoo:

  Hih, mun ideani loppuu aina kausittain. Välillä ideoita on niin paljon, ettei ehdi kaikkea edes toteuttaa.. ja välillä tuntuu, ettei keksi mitään. Ei yhtään mitään. Tuntuu, että aina tekee jotain samaa. Sitä samaa wokkia. Sitä samaa jauhelihamössöä. Musta tuntuu, että pitäis ruveta pitämään kirjaa niistä kaikista ideoista ja hyväksi osoittautuneista kokeiluista. Ne kun tuppaa aina jossain vaiheessa unohtumaan muuten. Sitä listaa vois sitten tuijotella niinä päivinä ja viikkoina, kun mitään ei tule mieleen. Vois napata jonkun ihanan herkun, jota ei ole pitkään aikaan päässyt syömään. Ja varmasti toimii tuo kaupassa pyöriminen ja reseptien selailukin. Tai syöminen ravintolassa, kun tekee mieli kokeilla samaa kotona. Joo, kyllä niitä keinoja taitaa olla ;)

  Ps. Mun alkoi tehdä ihan hirvittävästi mieli pinaattia. Kiitos tästä :D <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hahah! Oikein. Pinaatti on hyvä asia ja koska kipparikalle söi sitä, niin määkin syön! ;) Ja mitäs sä puhut tylsistä ruoista? tehän teette koko ajan ruokaa ja aina on erilaiset lautaset edessä. Tai siis ainakin mun mielestä :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: