Harvoin kehun isojen kauppakeskusten tai ihmisvilinän keskelle kasattujen kahviloiden ilmapiiriä ja olemusta, mutta tällä kertaa aion tehdä niin. Sähkötalon Robert’s coffee on nimittäin niin viihtyisä ja mukava kahvila, että ansaitsee muutaman kehun ja kiitoksen. Tämä kahvila on mulle entuudestaan jo tuttu niin sanottuna herkkukahvikahvilana , jossa käydään silloin tällöin Petran kanssa istumassa töiden jälkeen kahvilla. Niin ja  se herkkukahvi on meille yleensä latte, johon on laitettu mukaan vähän makua jostain ällömakeasta siirapista. Täytyy heti muuten kertoa, etten ole koskaan ennen juonut mitään tälläisiä herkuttelujuomia, mutta Petran kanssa kun alettiin käydä näillä meidän afterwork kahveilla niin siitä tuli kummasti tapa. Kyllä se vanilja tai caramel latte vaan maistuu niin hyvältä perjantai-iltana työpäivän jälkeen. Kylkeen vähän juoruilua ja viikon tapahtumia jaettuna, niin siitä on kiva jatkaa levollisena kotiin. Arvostan kovasti näitä meidän yhteisiä hetkiä kahvilla. Kiitos Petra. ;)

DSC02378.jpg

Sunnuntaina oltiin kuitenkin robertsissa kokeilemassa kahvin seurana myös syömisiä. En yleensä tilaile kahviloissa leipiä tai muutakaan pientä purtavaa, vaan kunnon ruokaa tulee sitten syötyä kotona. En mielelläni maksa pienestä leivän kanniskasta kuutta euroa ja jäätelöannoskin voisi mun mielestäni maksaa vähemmän kuin lounaan hinnan verran. Kahvilla tuleekin siis käytyä, mutta syömiset jätän usein kotiin. Kotona saan hyvää halvalla ja tiedän mitä lautasallani on sisällä.

Tällä kertaa kuitenkin syötiin kahvilassa, sillä huomasimme että sähkötalon robertsiin on ilmestynyt myös aamiainen viikonlopuille. Ja minkähänlainen aamiainen oli tällä kertaa? Sen näet kuvista ja lopussa ehkä mukana myös muutama sananen kertomaan kuinka hyvin tai huonosti meillä meni.

Tervetuloa Robert’s coffeen aamiaisbuffettiin!

Aloitetaan ensimmäisenä tarjoiluista. Keskellä kahvilaa on suuri pöytä täytetty tavallisilla ja kaikille maistuvilla aamiaistarvikkeilla. Löytyy hedelmiä, leipää, croissanteja, leikkeileitä, juustoja, kasviksia, jogurttia, hilloja, munakasta, leivonnaisia, kahvia, teetä ja pienestä piilosta pöydän keskeltä löysin vielä keitettyjä kananmuniakin. Kaikkea perin tavallista siis ja sellaista mitä aamiaisella pitääkin olla. Puuroakin oli tarjolla, mutta pelkkä kannen avaaminen riitti kertomaan, että siihen liisteriin en tällä kertaa koske. Sitä kuitenkin oli tarjolla, jos jonkun olisi ollut pakko saada joka aamuinen kaurapuuronsa. Mulla ei ole mitään huonoa sanottavaa tämän pöydän tarjoiluista vaan päinvastoin olin itse erittäin tyytyväinen. Hinta oli aika osuva viikonloppu aamiaiselle, josta saa syötyä paljon ja kaikki oli mun mielestäni raikasta ja tuoretta. 14,90 kolahti kassaan, kuten taitaa kuvistakin joku tarkkasilmäinen bongata. Ehkäpä jos tähän hintaan olisi vielä kuulunut erikoiskahvi mukaan, niin oltaisiin oltu jo erittäinkin hyvässä hinnassa. Wink Wink robertsin väki. ;)

Mikä oli parasta tarjoiluissa? Croissantit näyttivät pehmeiltä ja hyviltä, myös seuralaisen ilmeet näyttivät hyväksyvän niiden maun kun katelin vastapäätä pöytää. En niitä itse maistanut, mutta uskon niiden maistuneen hyvin hillon ja brie juuston kaverina. Itse pidin eniten siitä, että leikkeitä ja kasviksia oli paljon erilaisia ja sain jogurttia hillon kanssa. Murojakin näytti olevan useampaa laatua ja jälkkäreitä oli peräti kahden eri kuvun alla, joten herkkusuille kyllä riitti makuja. En usko, että kukaan lähtee nälkäisenä tämän pöydän äärestä.

Pöytiä muuten täytettiin koko ajan ja mikään kippo ei ollut kauaa tyhjänä, pisteet tästä.

Mikä oli huonointa? Tahtoisin voida kehua kahvia, mutta tällä kertaa en voi. Se oli ok, mutta melko laihaa ainakin omaan makuun. Join sitä useamman kupin, joten tuskinpa voin valittaa, mutta ehkä olisin odottanut hieman enemmän kun oli kuitenkin kyseessä kahvilan aamiainen. Kahvilassa luulisi kahvin olevan se ensimmäinen asia johon panostetaan. Leipää en syönyt tällä kertaa kuin ihan pienen kulman vain, sillä ne eivät houkutelleet yhtään. Syön muutenkin vähän leipää ja sen pitää olla erityisen hyvää jos innostun kumoamaan sitä vatsaani usemman palasen. Tällä kertaa leivät taisivat olla puolivalmiita pakasteita ja maku oli melko mitäänsanomaton. Tästä voi kuitenkin joku muu olla eri mieltä ja sanoa, että leivät siellä ovat ihan hyviä. Esimerkiksi Petra joka näytti syövän niitä ihan iloisena. Älkää siis välttämättä uskoko kaikkea mitä minä sanon ;)

Mitenkäs sitten palvelu? Olen aina pitänyt juuri tämän Robertsin palvelusta, jossa ei kertaakaan ole ollut moitittavaa. Tytöt ovat aina ystävällisiä ja itselleni kaikista paras mieli on tullut siitä, että siellä on useampi kasvo ollut jo pidempään. Heillä on aina ystävällinen kohtelu ja minua katsotaan silmiin kun tarjoillaan. Iso plussa siis tarjoiluista Kampin Robertsiin ja terveisiä henkilökunnalle, että teidät on huomioitu. Siitä tulee aika hyvä fiilis, kun huomaa, että alkaa tunnistaa kahvilan henkilökunnan kasvot ja olosta tulee kotoisampi. Siksi pidänkin eniten yleensä pienistä kahviloista, joissa henkilökunta ei paljoa vaihdu ja pääsee helposti lähemmäs. Isoissa ketjuissa tunne ei yleensä ole samanlainen, koska vaihtuvuus on suuri ja ihmiset ovat vain osa suurta ketjua. Tai siis siltä se minusta usein tuntuu. Itsekin olen työskennellyt kahvilatoiminnassa ja parasta oli juuri se tutustuminen asiakkaisiin. Tässäkin paikassa on siis vähän sitä tuntua, että asiakkaista välitetään. Kiitos siitä.

Arvosana: 8,5 (erikoiskahvia vielä kylkeen, niin jo pisteet nousee ;)

DSC02386

DSC02394

Mainostinko mä nyt veikkausta vahingossa? :D Raaputeltiin arpa kahvilassa ja mulla meinas mennä voitot ihan ohi, koska en osannut katsoa mikä voittaa ja mikä ei. Hahaa. Kiitos siis fiksujen ystävien, en hävinnyt neljän euron voittoani :D

Ilmapiiristä pakko vielä mainita erikseen, koska tämä paikka on mun yksi lemppareitani. Jos et ole vielä vieraillut sähkötalon Robertsissa niin suosittelen käväisemään! Tila on suuri ja avara ja siellä on joka kerta löytynyt vapaa pöytä kun kaikkialla muualla on ollut täyttä. Palvelu on sujuvaa ja ilmapiiri on ainakin omasta mielestäni ollut aina mukava. Saa istua rauhassa ja pääsee seuraamaan ympärillä pyöriviä opiskelijoita, työssäkävijöitä ja muutenkin kiireistiä ihmisiä jotka hakevat kahvinsa maukaan ja jatkavat matkaa. Hälinää ei kuitenkaan ole liikaa, vaan paikka on juuri sopivan rauhallinen. Sunnuntaina paikalla oli muuten normaalia enemmän perheellisiä, sillä tämä paikka on kuin tehty perheellisille. On kunnolla tilaa vaunuille ja näemmä myös lapsille on tilaa taapertaa ympäriinsä. Siinä me Petran kanssa seurattiin karkailevia lapsia ja läheisessä hoplopissa puuhailevia perheitä. Eikä edes häirinnyt, koska tila on suuri ja avara, eikä pieni melu kuulu mihinkään. Mukava fiilis ja kiva paikka istuskella useampikin tunti.

Ootkos jo käynyt aamiaisella Robertsissa? Mitäs itse tykkäät? :)

7 kommenttia artikkeliin ”Aamiainen @ Robert’s coffee Kamppi

 1. Laura sanoo:

  Vaikuttaapas oikein varteenotettavalta vaihtoehdolta! Kevään tullen täällä ainakin brunssi- ja aamupalainnostus alkaa nostaa taas päätään. Uusia paikkoja on kiva kokeilla ja vielä kivempaa on, jos tietää vähän mitä odottaa :) Huonompiakin paikkoja nimittäin Helsingissä tuntuu riittävän… Siks nää brunssipostaukset on ihan suosikkejani! :p

  http://lauralumituuli.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jes, lisää arvioita on kyllä tulossa! ;) Ihan itekki odotan innolla, että mihin kaikkiin kivoihin paikkoihin sitä pääsiskään :D

   Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Se on kiva lukea sun blogia Marissa ! :) Oon itekkin niin aamuihminen, rakastan lauantai brunsseja. Yleensa Andreaksen kanssa oli aina lauantai traditiona kunnon aamupala yhdessa, ilman kiiretta. Nyt taalla toiselella puolella maapalloa se ei olekkaan samalla tavalla mahdollista. Voin sanoa etta kylla vesi herahtaa kielelle kun nakee kaikkia ihania Suomi herkkuja!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jee, Miakin siellä! :) Kiva tietää, että joku sieltä kaukomailtakin käy kurkkimassa mitä täällä tapahtuu ;)

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Leipähirmun täytyy todeta, että mullei oo rima niin korkea: kelpaa mikä tahansa leipä, joka ei oo kovaa koppuraa! ;) Joko lunastit sun suuren voiton? ;)

  Tykkää

  1. Petra sanoo:

   PS. Kai sä nyt ymmärrät, miksi sulle ei meinattu myydä sitä arpaa sillon joskus?

   Tykkää

   1. marissa sanoo:

    HAHAHA! Ai siiiitä se johtu. Just joo… Kuule mulle sanottiin tänään, että vaikutan paljon ikäistäni vanhemmalta ja työkaveri oli ihan shokissa siitä että oon ”vaan” 25. :D

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: