Niin kysyi siskoni muutama tunti sitten kahvipöydässä. Fiksu siskoni, joka käyttää aikansa itsensä sivistämiseen, opiskeluun ja ilmeisesti kaikkeen muuhun kuin urheiluun. Ulkonäöltään hänestä voisi luulla, että urheilee paljonkin kun on niin pienikokoinen ja hyvässä kunnossa, mutta niinpä ei taida ollakaan. Enpä ollut tätä aihetta tullut ajatelleeksi aikoihin, mutta niinhän se on, että ei se urheilu kaikille ole jokapäiväinen harrastus. Jos on harrastus ollenkaan. Toisille meistä ilmeisesti tulee hyvä olo ihan muilla tavoin. Erilaisin keinoin ja harrastuksin. Olisittepa silti nähneet mut kun tuo kysymys lensi ilmoille. Siis mitä? Hetkeksi pysähdyin ihmetykseltäni suu auki, mutta tämän jälkeen löytyi sanoja vähän enemmänkin kertomaan vastaus tähän omasta mielestäni aika hassuunkin kysymykseen. Siis eikö joku tiedä miksi kannattaa liikkua?

Mulle kun on aika itsestäänselvyys, että miksi liikun. Hyvä olo, itse tekeminen ja kaikki se energia minkä liikkunnasta saan. Itse liikkuminen ei tosin ole viime aikoina ollut itsestäänselvyys ja siksi eilinen ja tämä päivä ovat olleet mulle erittäin merkityksellisiä. Miksikö? No koska pääsin pitkästä aikaa kunnolla liikkumaan!! Ja damn miten hyvältä se tuntui pitkästä aikaa!! :)

IMG_4565

Selkä on jo lähes koko viikon ollut täysin kivuton, joten uskaltauduin kokeilemaan sen kestoa liikkuessa. Pullamössöololle on nimitäin tehtävä jotain ja energiaakin alkaa olla pakattuna tähän kehoon aivan liikaa. Olen jatkuvasti levoton ja mikään ajatus ei pysy koossa. Eilen tehtiinkin pitkä kävelylenkki aamusta ja iltapäivällä pääsin combattiin ja crossailemaan. Pelkäsin selän puolesta, mutta arvatkaapa mitä! Ei käynyt kuinkaan. Siellä mä pistin menemään ihan kuin muutkin ja eipä ollut kuntokaan kolmen kuukauden tauon aikana päässyt katomaan aivan kokonaan. Vähän jalka painoi ja pomput olivat aika surkeita, mutta kyllä ne iskut lähti sinne minne pitikin. Ja tänään sattuu. Ihan joka paikkaan. Hartiat ja niska on aivan jumissa ja keskivartalo selvästi saanut myös oman osansa treenistä. Taisin pitää pakin koossa, koska lihaskipua tosiaan tuntuu vähän enemmänkin masun kohdilla ja yläselässä. Tänään kävin juoksemassa palauttavan tunnin lenkin, jonka tein tosin salin matolla, mutta kumminkin. Ulkona on niin masentavan harmaa keli, että ei siellä lenkkikään piristä :D 

En tiedä miten kuvailisin teille mun tämänhetkistä oloani, koska tuntuu ettei mitkään sanat riitä. Iloa, älytöntä hypettelyä koko ajan ja niin kiitollinen olo, etten tiedä keitä kaikkia kiittelisin. Ihan älyttömän hyvä olo koko ajan ja valehtelematta hymyilin koko combatin ajan, kun huomasin että kroppa taas kestää. Iskut tuntui pitkästä aikaa hyvältä ja oikein tunsin miten läski lähtee karkuun kropasta. Hahaa, anti mennä vaan. Samoin hymyilin koko lenkin ajan tänään ja se virne tulee pysymään kasvoilla aika pitkään. 

Kysyit siis, että miksi ihmiset oikein urheilee? Juuri tämän hyvän olon takia. Hiki ja kipu tekee niin hyvän olon, ettei sitä voi kuvailla. Nyt pidetään kaikki mahdolliset sormet ja varpaat ristissä, että selkä pysyy tahdissa perässä ja pikkuhiljaa päästään takaisin normaaliin arkeen. Huh, on vaan kyllä niin hyvä olo. Ja ennen kuin pääsette varoittelemaan, että otathan sitten rauhassa, niin niinpä aion tehdäkin. Huomenna on enintään suunnitelmissa kävelyä ja pari päivää tehdään vähän rauhallisemmin. Sitten taas kunnon hikitreeniä ja katsotaan miltä tuntuu. En aio lähteä täysillä liikkeelle vaan himmailen alkuun. Vaikeaa se kyllä tulee olemaan, koska liikkuminen tuntuu taas niin kivalta, että vaikea on kieltää itseään lähtemästä. Äsken jo löysin itseni suunnittelemasta aamulenkkiä ennen töitä. Herätys olisi kello 5:30 ja lähtö siinä samassa. :D Katsotaanpa sitä nyt vielä. Ehkä annetaan selän tottua tähän menoon pikkuhiljaa. Intoilen taas vähän liikaa ja kohta makaan liikkumattomana, jos en osaa ottaa rauhassa. 

Mitäs sinne sunnuntaihin kuuluu? :)

Mulla on kuulkaa niin hyvä olo tänään! Ettäs tiiätte! ;)

 

17 kommenttia artikkeliin ”Minkätakia ihmiset oikeen urheilee?

 1. Petra sanoo:

  Ihanaa muru!!! :) Mullakin oli tänään jo huomattavasti parempi olo, joten uskaltauduin salille. Hyvä treeni takana ja niin mielettömän hyvä mieli! Pitääkö sitä ees miettiä, miksi tätä tekee, kun fiilis on tämä? :D

  Tykkää

  1. Petra sanoo:

   PS. Mulla on muuten tosi samannäköiset housut ;)

   Tykkää

   1. marissa sanoo:

    Heii, senkin matkija! ;D Veljen tyttöystävä antoi ne käyttämättömänä ja nehän sopii mullekin aika hyvin. Onko sunkin Stadiumista? :)

    Tykkää

 2. Laura sanoo:

  Voi vitsit, onpa ihanaa kuulla että oot pystynyt käymään taas treenaamassa ja jumppailemassa pitkästä aikaa! Voin vaan kuvitella, miten ihanalta se on tuntunut pitkän tauon jälkeen :) Hihi, mahtavaa!

  Täällä on sunnuntai mennyt tenttiin lukemisen, Dumbon katsomisen (koska Disney on parasta maailmassa) ja ravintolapäivään mukaan lähteneiden paikkojen kiertelyn merkeissä. Hyvä siis, että liikuit munkin puolestani, vaikka kyllähän tuo suklaaherkkujen mahaan mättäminen yhdenlaiselta treeniltä tuntuikin… :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ooh, disney todellakin. Leijonakuningas on parhautta ja osasin sen vielä parisen vuotta sitten ulkoa :D Pitääkin katsoa pitkästä aikaa, ehkäpä seunana vähän karkkia tai suklaata. Kiitti vinkistä ;)

   Tykkää

 3. Nanna sanoo:

  Ihana postaus, tuli itellekin hyvä fiilis tätä lukiessa (vaikka muuten on vähän mieli maassa, kun balettitunnilla meni äsken niin huonosti :D)! Multa on joskus kysytty, miksi ihmeessä liikun, kun olen muutenkin aina ollut tosi hoikka, eikä siis ole tarvetta laihduttaa x) Kyllä minullakin hyvä olo on ihan ehdottomasti tärkein syy liikkumiselle – jos menee yli viikko, etten pääse treenaamaan millään tavalla, niin se kyllä alkaa tuntua kropassa kaikenlaisina jumituksina, ja myös mieliala laskee takuuvarmasti.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jeejee, toivottavasti hyvä mieli jatkui pitkään! Täällä ainakin on vielä fiilikset niin korkeella, että tulee kyllä hyvä viikko :)

   Haha, joo liikuntahan on vaan laihduttamista. Eihän sitä muuten kannata tehdä. Sattuu ja hikoiluttaa muutenkin. Siis hyi ;D

   Tykkää

 4. carolina sanoo:

  Kivat housut. ;) Hyvä että meni käyttöön!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Eikös ookkin ;) Erittäin mukavat jalassa muuten! Kiitos :)

   Tykkää

 5. Linda sanoo:

  Ihana kuulla, että vihdoinkin selkä voi hyvin :-) susta oikeen pursuaa energisyys ja ilo! Kyllä se liikunta vaan piristää! Ite kävin combatissa muutama päivä sitten ja takana oli myös useamman kuukauden tauko, joten tiedän ton lihaskivun mistä puhut ;D ihanakamala sellainen.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   No pursuaa todellakin! Oon ihan intoa täynnä ja tänäänkin heräsin jo aikasin aamusta valmiina uuteen päivään hymy korvissa asti :D Taitaa olla combatiin väliä kyllä muutama päivä. Onko sulla jo jumit ohi?

   Tykkää

 6. Suvi sanoo:

  Ihanaa, että olet pääsyt liikkumaan! Eikä sun tarvitsekaan osata kuvailla tuota oloa. Itse ainakin tiedän ihan omasta kokemuksesta, miltä tuossa tilanteessa tuntuu. :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   On tää kyllä niin kivaa. Älytön olo :)

   Tykkää

 7. Elina sanoo:

  Mä iloitsen Marissa täällä sun puolesta! Koska todellakin komppaan sitä mahtavaa oloa, jonka liikunta tuottaa. :)

  Aamulenkki 5.30. Mmmmmh. Kuulostaa ihanalta. ;)<3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Mmmm.. huomenna aamulenkki 5:30 vois jopa pitä paikkansa. Tänään jäin kirjoittelemaan, mutta ehkä huomenna. Arvelinkin, että Elina tietää aamulenkkien ihanuuden ;)

   Tykkää

 8. Saana sanoo:

  Jee!! Mahtavaa!! Olen niin iloinen, että pääset taas liikkumaan! Ihanaa :)

  Ja kyllä!! Liikunta tuo maailman parhaan tunteen kehoon, mieleen ja sydämeen. Se endorfiinien potku kropassa on jotain ihan mieletöntä :D

  Nähdään salilla!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jippii, toivottavasti salilla pian nähdään!! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: