Oikein energistä maanantaita vaan kaikille! :)

Kello näyttää 6:02 ja ennen kuin suuntaan nassuni töihin, voisin vähän raportoida viime viikon ruokahaasteen onnistumisia. En nyt varsinaisesti tätä miksikään kovin haastavaksi mieltänyt, mutta ainakin aloitettu homma tehtiin ajatuksella ja kunnolla läpi. Viikko piti siis pärjätä ostoksilla jotka oli merkitty listaan viime sunnuntaina, jolloinka keksittiin alkaa tehdä tälläistä pientä ruokatestiä. Sääntönä oli vain se, että ruoat merkitään kerralla listaan ja siitä ei sitten enää poiketa. Pieni stiplu tuli perjantaille, kun päätettiin muuttaa hieman ruokaohjetta viikonlopun ruokaan ja ostettiin tuoretta chiliä. Aijaijai. Sitä ei ollut listassa ja kun toinen sitä niin kovin tahtoi ostaa niin pitihän sitä saada kaupasta mukaan. Okei, tahdoin kyllä itsekin chiliä joten turha se on vain toista syyttää. Siinä samassa haistoin muuten hyvän raon mennä karkkihyllylle selitellen, että kun kerran toinenkin sai valita jotain ohi listan, niin miksen minäkin. Enpäs sitten sortunutkaan siihen ketkuiluun vaan pysyin kiltisti hiljaa. Kotiin lähdettiin juuri niillä ostoksilla kuin pitikin ja pärjäiltiin ilman turhia herkkuja. EIkä edes tehnyt tiukkaa.

Viikon kauppasku oli tällä kertaa aikalailla tasan 80 euroa. Jääkaappikaan ei ole vielä aivan tyhjä, joten jos tästäkin summasta tahtoisi vielä kiistellä, niin oikeasti se summa olisi alhaisempi. Kahdelta hengeltä ihan sopiva summa omaan silmään, vaikka siinä onkin vain osa ruokakuluista. Kotiruoasta siis kyse, eli lounailla on syöty töissä erikseen ja käytiin me eilen siskon luona lounasaikaan pienellä välipalalla. Salaattia ja siskon leipomia kakkusia. Kotona tuli kuitenkin tehtyä ihan kunnon ruoat, joten ei se paljoa tästä summasta ole pois. Niin ja jos en olisi syönyt kolmea purkkia salsaa viime viikolla vain koska se maistui niin hyvältä pelkästään, olisimme säästäneet heti kymmenen euroa laskusta pois. Yli kolmen euroa salsapurkista on aika paljon rahaa ja varsinkin jos sitä syö vain huvikseen nälkäänsä. Hehe, mutta kun se on hirmu hyvää!  

Tämä 80 euroa meni siis kotiruokiin. Aamiaisiin, viikonlopun jokaiseen ateriaan ja arjen illallisiin. Lounaat on syöty töissä, joten siitä tulee päälle vielä jonkin verran eurosia. Itselläni taisi mennä muutamat lounarit ja pari kertaa sain mukavasti istua valmiiseen lounaspöytään palavereiden ohessa. Tämä viikko ei siis ollut ruokineen mikään kovin kallis harrastus, vaikka miellänkin laittavani yleensä paljon rahaa ruokaan.

IMG_4465

Viime viikolla syötiin makaroonilatikkoa, kanasalaattia, pinaattikeittoa, lohta ja uudestaan taas kanaa. Aamuisin pöydässä oli rahkaa ja omeletteja, kun taas Iltaisin meni rahkaa ja kesofruttia. Nam, on se vaan niin koukuttavaa. Kokonaissumma jakaantui aika tasapuolisesti erilaisten ainesten kesken. Kasviksiin meni lähes tasantarkkaan neljäsosa laskusta ja saman verran meni itseasiassa pelkkiin raejuustopurkkeihin. Seitsemän isoa purkkia kesoa. Lihaan kului alle viisitoista euroa, kun taas tosiaan ne salsat maksoivat yksissään jo vähän yli kympin. Aika kalliit salsat, koska kymppi pois 80 euron ruokalaskusta on jo paljon! Kyllä sen huomaa, että ihan oikeasti tosi halvallakin pystyisi syömään ja myös todella proteiinipitoista ruokaa. Varsinkin jos vähän viitsii suunnitella ja miettiä. Uskoisin, että jos tekee ruokia normaalitarpeeseen ja kelpuuttaa myös hiilihydraatit ruokavalioonsa (ne kun on tällä hetkellä vähän nou nou) niin kyllä sieltä kaupasta saa halvalla ison kasan ruokaa. Hyvääkin sellaista.

Kaupassa käyn sekä Prismassa että CityMarketissa. Prismassa moni tuote on edullisempi kuin k-ryhmän kaupassa, mutta sitten taas Cittarissa on mielestäni parempi vihannes ja liha/kalaosasto. Tuotteita on enemmän ja ne ovat tuoreempia. Lidlissä kävisin haalimassa halpoja perustarpeita kotiin mielelläni jos se olisi lähempänä, mutta keskustasta asti en jaksa ruokia raahata. Siinä jo katoaa se muutaman euron säästö, jos joudun tehdä lenkin pelkän ruokakaupan takia ja mennä väsyneenä kauppaan töiden jälkeen. Silloin sieltä sitäpaitsi juuri tulisikin ostettua kaikkea aivan turhaa ja evääksi bussiin kaikenmaailman sokeriällötyksiä. Parempi siis käydä kotona kaupassa iltasella kun on ensin kerännyt voimia kotona.

Tänään ei muuten taidakkaan olla kauppareissua ollenkaan, koska kaapissa on vielä syötävää ja molemmilla on tiedossa pitkä päivä töissä. Eiköhän ilta pärjätä dippivihanneksilla, joita kaapista vielä löytyy viikonlopun jäljiltä. Itseasiassa tiistainakin menee töissä ja illalla kavereita treffatess, joten kotruokka ei niin tarvita. Keskiviikkona voikin sitten käydä kaupassa hankkimassa loppuviikon ostokset. Saisikohan tällä kertaa ihan kaikki kerralla? ;)

IMG_4466

Nyt kun kerran tuli oikeasti laskettua, että mitä sinne kauppaan todellisuudessa menee kun vähän suunnitelee, niin voisin väittää, että tuolla summalla söisi helposti kaksi ihmistä koko viikon. Myös lounaat. Helposti olisi voinut jättää pois kaikki turhat dipit ja salsat, eikä kasviksiakaan ole pakko popsia yli puolta kiloa päivässä. Mulla kun niitä menee tosi tosi paljon ja ei ne kasviksetkaan halpoja ole. Popsin paprikaa helposti sellaisenaan vaikka kuinka paljon ja avokadoa rakastan lisukkeena ihan kaikessa. Kyllä se välillä hirvittää, että yksi hedelmä voi maksaa euron verran. Siis yksi, eihän siinä edes ole paljoa syötävää. Iso kivi ja paljon kuorta. Makua joo kyllä senkin edestä.

Tällä viikolla unohdetaan haasteet ja yritetään vain elää fiksummin kaupassa käydessä. Niin, ettei siellä tarvitsis juosta ihan joka päivä. Ajateltiin tehdä sitten seuraavalla viikolla uusi haaste ja siinä eletään todella pienellä summalla yhden viikon ajan. Otetaan myös töihin eväät mukaan. Tai no ainakin itse aion tehdä niin. Tahdon kovasti nähdä, että miten pienellä summalla sitä normaalilla viikolla voisi elää jos syö tavallista ruokaa eikä kuitenkaan joudu jättämään aivan kaikkea herkuttelua väliin. Mulla kun ei ole tarvetta syödä vain lihaa tai kalliita aineksia, vaan voin myös täyttää vatsaani täysjyvätuotteilla, kananmunilla, pakastevihanneksilla ja muilla edullisemmilla ruoilla. En tarvitse kummia, kunhan vain ei jää nälkä niin kaikki on hyvin. Kiukkuisena musta ei nimittäin ole mihinkään ja nälkä tuo musta oikean hirviön esiin :D

Oliskos sieltä teillä heittää joku summa, jolla pitäisi yrittää pärjätä viikon ajan? :)

80 euroa kahdelta, eli kuukausitasolla se tekee sitten kotiruokiin noin 320 euroa. Ei paha summa ja siihen kun lisää ne omat lounaat, niin loppusumma on varmaankin noin 500 euroa kuukaudessa. Onhan se paljon euroja, mutta hyvään tarkoitukseen menee ihan jokainen pennonen. Ruokaan ainakin itse laitan todella mielelläni rahaa, koska kehon hyvinvointiinhan se kaikki menee. Ehkä vähän myös mielen hellimiseen. Ja niinhän se on, että hyvä ruoka – parempi mieli, joten turha se on kenenkään liikaa miettiä sitä paljonko rahaan menee ruokaa. Siinä vaiheessa kun rahat kuluu vain ja ainoastaan alkoholiin, tupakkaan ja roskaruokaan, on ehkä hyvä miettiä asioita uusiksi ja vähän stressata omaa tuhlailuaan. Tai sitten ei. Omapa on kehosi ja mistäs minä tiedän mistä asioista sulla tulee hyvä mieli. Ehkä jonkun keho voi parhaiten juuri hyvillä drinksuilla ja hamppareilla! ;)

Edelleenkin aivan ihanaa ja energistä maanantaita kaikille, tää lähtis nyt töihin! :)

5 kommenttia artikkeliin ”Viikon ruokakulut 80 euroa

 1. Petra sanoo:

  Marissa, ne namit pitää kirjata siihen kauppalistaan! ;) :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Eikä! Tällä kertaa taidan tosissaan tehdäkin niin :D Kilo karkkia Marissan tiellä pitää :D (samantien voiskin jättää vikonlopun ruoat pois kokonaan…)

   Tykkää

 2. anna sanoo:

  Meneepäs meillä eurolleen aika saman verran rahaa ruokaan… Ei nimittäin paljon tuosta kahdeksastakympistä poikennut miun eilisen ostokset :)

  http://annamuntreenaa.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ainiiin, kun siehän käyt kerran viikossa fiksusti! Tällä viikolla taitaa muuten mennä vieläkin vähemmän. Sun täytyy tosin muistaa se, että te kaksi urheilette ja me molemmat ollaan vammoinemme (mulla selkä, toisella polvi mennyt) ilman liikuntaa, joten syömiset on paljon vähäisempiä. Eli kyllä te ootte säästäväisempia kuin me ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: