Tämä nyt on vähän hassu juttu. Mun omia pieniä mietintöjä niinkin arkisesta jutusta kun ruokakaupoista. Niistä, joissa itse pyörin lähes päivittäin ja fiksu ostaja ehkä kerran tai kaksi viikossa. Niin tai siis nykyään minäkin teen niin, olenhan teillekin näyttänyt miten vastuullisesti voi kaupassa käydä vähän harvemmin ja säästää niitä kuuluisia euroja. Jos ei vähemmillä ostoksilla, niin ainakin suunitelmallisuudella. En kuitenkaan siitä ajatellut puhua tänään, koska se on aihe oli ja meni. Ruokakauppalaskut on laskettu ja on havaittu, että omasta Citymarketista saa edullista ruokaa, kuten saa Prismastakin. Hinnoissa ei niin suurta eroa kokonaisuutena, ettenkö menisi useimmiten Citymarkettiin, koska siellä vaan valikoima tuoreissa tuotteissa on parempi. Omaan silmään siis. Osaan myös hyllyvälit paremmin kuin siellä Prismassa, joten siinä yksi syy valintaani.

Tällä kertaa en kuitenkaan puhu näistä kodin läheisistä isoisa kaupoista, joissa eniten käyn. Tahdon kehua keskustan ruokakauppaa, josta haen ainakin kerran viikossa evääni töihin, joskus useamminkin. K-Supermarket Kamppi. Lempparikauppani kaikista, koska….. No kohta kuulette! ;)

IMG_4777

Ruokakauppa ei välttämättä ole monelle se ensimmäienen paikka jossa seurataan palvelua tarkoin silmin. Siellä käydään hakemassa ruoat koriin, kävellään kassalle, maksetaan ja suunnataan kotiin. Tässä kaupassa olen itse käynyt ehkä noin 7 vuoden ajan ja kun asuin Helsingin keskustassa, oli tämä myös päivittäinen ruokakauppani muutoinkin kun vain eväisiin. Silloin paikka tuli siis enemmänkin tutuksi, niin tuli myös paikan ilmapiiri. Harvoin pystyy sanomaan näin, mutta tässä ruokakaupassa huomaan ja näen sen, miten hyvä mieli ja henki voi työntekijöillä olla keskenään. Osa työntekijöistä on ekstra apua viikoittain, mutta muutoin olen tavannut samat naamat tässä kaupassa jo todella monen vuoden ajan. Samat hymyilevät kassat, iloiset lihatiskin pojat ja jo aamulla ahkerat hyllyjen täyttäjät. En voi sanoa, ettäkö kaikissa kaupoissa olisi katsonut näin tarkkaan, mutta tässä kaupassa olen tämän kaiken huomannut ihan katsomattakin. Väkisin on tarttunut mun mieleeni kuva siitä, miten heillä oikeasti on hyvä fiilis ja töissä näyttää olevan kivaa. Thumps up!

Muistan miten se tyttö kassalla aina hymyilee, jolla on ne pitkät ja kauniit kynnet ja se katsoo silmiin kun tervehtii. Sillä on myös kaunis tatointi. Tai no nykyään niillä tuntuu monella olevan sellainen hieno tatuointi, aikaisemmin niitä ei ollut. Ehkä niillä on siellä joku tatuointivillitys? Muistan myös, että telkkarissakin näkynyt Agnes on siellä töissä. Aina ystävällisenä. Sillä yhdellä pojalla on hauskat viikset ja sillä toisella pojalla on aina vuoro leikkeletiskillä kun kävelen ohi. Aamuisin muistan nähneeni miten hauskaa niillä on lihatiskillä ollut, niillä on varmasti hauskoja vitsejä kerrottavana. Hyllyjen välissä en sitä ole kuullut, mutta siellä en olekaan nähnyt aina niitä tuttuja. Kassoilla niitä on eniten. Tutut kasvot ja aina yhtä ystävällinen hymy. Ainakin niillä vakkareilla.

IMG_4341

Työntekiöiden pitkät urat ja jatkuvuus kertoo aika paljon siitä, millaista tietyssä paikassa on työskennellä. Jos ihmiset vaihtuvat viikoittain ja koko ajan on uudet kasvot ihan joka kulmassa, niin kyllä se jo firman sisällöstä kertoo vähän enemmänkin. Siksi arvostan paikkoja, joissa henkilökunta on pysyvää ja heidän olemuksestaankin jo huomaa, että täällä viihdytään. Eihän työ aina ole niin herkkua, mutta jos on hyvät oltavat ja hyvät tyypit ympärillä, niin työ on kyllä tuplasti kivempaa ja helpompaa. Vai olenko muka väärässä? :)

Lisäkehuna Kampin kaupan salaatti- ja evästiski, joka löytyy kaupan ulkopuolelta. Matkaan töihin aina Kampin kautta ja usein nappaan siitä salaatin evääksi mukaan. Valikoima on niin suuri, että melkeinpä on ongelma saada kaikki mahtumaan siihen yhteen salaattiboksiin. Toinen ongelma tuleekin sitten yleensä siinä vaiheessa, kun olen ottanut liikaa syötävää ja kaikki pitää tietenkin syödä. ÄHKY. Hehee, onpas taas kamalia ongelmia. Liikaa syömistä kun on liian hyvää syötävää. Erittäin hyvä paikka hakea evästä töihin tai vaikka treeneihin mukaan. Menekki on suuri ja kipot tyhjenee koko ajan, joten ei pelkoa etteikö tuotteet olisi tuoreita. Itselleni kun ainakin se on tärkeää, että ruokani on tuoretta. Monissa kapoissa kauppa ei käy niin tiiviiseen tahtiin ja silloinpa samat tuotteet helposti seisoo pidempään. Joten jos ei mun makuaisitini ja logiikkani petä, niin tässä kaupassa kaikki on tuoretta. :)

IMG_4779IMG_4668

Siinä aiemmissa kuvissa näkyikin muutama lounasannos ja sitä tiskiä, josta niitä valkkailen. Paljon täytteitä ja aikalailla samoja aina kun ne on vaan niin hyvänmakuisia. Melko proteiinipitoista on tuo mun salaatinsyöminen ihan ilman mitän ketoosejakin :D

Kiitän Kampin ruokakauppaa, koska te olette sattuneet jäämään mun mielikuviini hyvästä paikasta käydä ostoksilla. En puhu nyt valikoimasta, sen laajudesta tai hinnoista. Niissä kun ehkä on välillä vähän kaupunkilisää. Puhun ilmapiiristä ja hyvästä palvelusta, siitä että te siellä selvästi viihdytte työssänne. Toivottavasti myös ne ekstraavat työntekijät viihtyvät, joille paikka on vain ohikulkumatka. Kuten on mullekin usein. Sieltä on jäänyt vain monesti niin hyvä fiilis, että siksi tämä oli pakko jakaa tänne teillekin. Arkisia asioitakin on hyvä välillä miettiä ja niistä voi olla kiitollinen. Mikä onkaan arkisempaa kuin ruokakaupassa käynti. 

Kiitos Kamppi, tuun varmasti käymään usein jatkossakin! :)

13 kommenttia artikkeliin ”Saako kehua ihan vaan hyvää ruokakauppaa?

 1. Aada sanoo:

  Ilman muuta saa kehua! Mun mielestä meidän kaikkien pitäisi kehua enemmän. Valitettavan usein on niin että ainut palaute mitä annetaan on negatiivista. Jos on tyytyväinen johonkin tuotteeseen tai palveluun se tulee sanottua aika harvoin. Itsekin asiakaspalvelutyötä tekevänä on todella kiva kun asiakkaalta saa hyvää palautetta. Myös mulla on parannettavaa siinä että asiakkaana pitäisi muistaa useammin kiittää hyvästä palvelusta, sillä saattaa pelastaa jonkun päivän. Niinhän se taitaa usein olla että kun ollaan tyytyväisiä ei sanota mitään mutta tyytymättömyys ilmaistaan välillä turhankin voimakkaasti.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Se on totta, että positiivinen palaute on paljon vaikempi antaa. Mutta arvaas mitä? Soomalainen on myös aika huono ottamaan sitä vastaan :D Saatan lähettää silloin tällöin pos. palautetta paikkoihin jotka sen ansaitsee, kerron sen myös suoraan paikanpäällä. Kerron myös jos menee huonosti ja jotain pitäisi parantaa. Arvaa kumpaan palautteeseen saa yleensä aina vastauksen tai heti reaktion? No siihen huonompaan. Ei me suomalaiset sitä hyvää osata nähdä ja muututaan heti vaikeaksi kun kehutaan liikaa :D

   Tykkää

 2. Hei tuo vika salaattiannos on kuin omani jos tuollaisesta tiskistä ottaisin,niin hyviä valintoja,makuja ennenkaikkiaan :)

  Kiitos muutenkin kivasta pohdiskelevasta tyylistä ja omia järkeviä, asiapitoisia mielipiteitä sisältävästä blogista! Pidä tuo :)

  Oikeesti en KOSKAAN kommentoi kenenkään blogia,tänään tuntu siltä että on sen aika :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hehe, Sulla on kuule Sanna hyvä maku ;) Mun vakkarivalinnathan siinä näkyy. Melkein aina samoja!

   Onpas kiva että kommentoit. Noinkin lyhyet sanat sai aikaan hyvän mielen. Kiitos! :)

   Tykkää

 3. Weera sanoo:

  Olipa jotenkin tosi kiva ja erilainen postaus! :) Kampin K-kauppa on myös mun mielestä ihana kauppa, vaikkakin vähän kallis… Kyllä siellä kuitenkin aika usein tulee käytyä, koska tunnistin kuvaamiasi myyjiä, esim poika hassujen viiksien kanssa. :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oli vähän erilainen, tosin niin mulla on välillä kaikki mun kirjoittelu ;)

   Hassulla pojalla on kyllä makeet viikset. Piti nyt tarkentaa, ettei se vaan loukkaannu, jos vaikka näkisi tämän :D

   Tykkää

   1. Weera sanoo:

    Joo, ne on hienot! :)

    Tykkää

 4. senja sanoo:

  Hei oon samaa mieltä: ehdottomasti lemppari ruokakauppa suomessa ;-) kun asuin töölössä niin tää oli munkin ns. Lähikauppa ja tuli aina ruokaostokset tehtyä. Vaikka vähän kalliimpi ehkä, niin valikoima on hyvä ja tuotteita aina hyllyssä! En tiiä mitään ärsyttävämpää kun jos lähtee jotain hakemaan ja sitten juuri se tuote on kaupasta loppu :-D myös palvelu on hyvää ja pari kaveriakin kampin koossa töissä ja aina kehuu että hyvä jengi niillä siellä :-)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jippii, muitakin jotka tykkää! Kiva kuulla, että mun oletukset ovatkin totta ja ihan oikeasti oot kuullut jonkun kertovan että siellä on hyvä olla töissä. :)

   Tykkää

 5. anna sanoo:

  Onko toi sun duunista, jossa olet villasukat jalassa?

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Se on itseasiassa tatuointipäivältä Liskogalleriasta, mutta kyllä meillä töissäkin porukka on villasukat jalassa :D Minä en, kun on aina niin kuuma ja olen ilman sukkiakin :D

   Tykkää

 6. Ilona sanoo:

  Ajattelin heti samaista Kampin K-kauppaa, kun aloin lukea tätä juttua :) Se on munkin lemppariruokakauppa Suomessa. Siellä tuli käytyä niin Lauttasaaressa, Tapiolassa kuin Viikissä asuessakin, kun matka jatkui siitä sitten sopivasti bussilla tai metrolla. Etenkin tykkäsin niiden HeVi-osastosta. Ja myyjistä!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Totta, vihannesosasto on hyvä! Tosi laaja vaikkakin vähän kallis. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: