Sinä päätit ruveta paremmaksi ihmiseksi. Lopetit roskaruoan jatkuvan mässyttämisen ja vaihdoit jääkaapin sisällön tuoretuotteisiin ja luomuun. Itseasiassa lopetit kaikki turhat ruoat, joissa on E-aineita ja sellaisia nimikkeitä joista et tiedä mitä ne ovat. Ne ovat sinulle pahasta. Rupesit tarkkailemaan päivittäisiä vitamiinien tarpeitasi ja aloit huomioida kovan rasvan osuuden ruokavaliossasi. Kieltäydyt ottamasta palaveripullaa. Aamuisin juot smoothieita ja käyt tekemässä tunnin lenkin. Pt:si on ohjeistanut tekemään niin ja se sama tyyppi on myös tehnyt sinulle saliohjelman. Sitä noudatat orjallisesti ainakin lähes jokaisena päivänä. Rasvaprosenttisi on alkanut laskea ja lihastakin on ilmestynyt niin paljon, että hihattomat paidat tulevat varmasti näkymään kesävaatevalikoimassasi. Siitä sinulle tulikin mieleen, että pitäisi ostaa pienempiä vaatteita. Olethan jo aikamoisessa kunnossa ja sitä sietää esitellä ympäristölle. Ympäristö ei valitettavasti pysy perässäsi ja muilla ei ole yhtä hyvät tavat kuin sinulla ja sekös sinua ärsyttää. Miksei kaikki rupea elämään yhtä hyvin kuin sinä?

———–

Elämäntapamuutos on tällä hetkellä sana joka tuntuu ryömivän syliin ovista, ikkunoista ja kaikista mahdollisista raoista. Koko ajan löytyy uusia ihmisiä, joilla herää mielessä ajatus terveellisemmistä elintavoista. Se ajatus on luultavasti saanut alkunsa ympäristön paineista ja on tullut sellainen olo, että nyt pitäisi ryhdistäytyä ja alkaa voida paremmin. Kaipa sitä moni jossain vaiheessa elämäänsä tahtoo ottaa itseään niskasta kiinni ja yrittää saada muutosta aikaan. Eihän se nyt valetta ole, että terveelliset elämäntavat vievät pidemmälle kuin ne ei niin terveelliset. Toisilla nämä muutokset näkyvät enemmän ja kuuluvammin, kun taas toisilla sitä ei huomaa muusta kuin kapenevasta vyötäröstä ja kasvavista hymykuopista. Terveellisempi elämä kun tuo automaattisesti onnellisempia ihmisiä ja se näkyy ihan kasvoissa saakka. Hyvänä olona.

IMG_4338

Tähän asiaan liittyen ja otsikkoonkin viitaten, mulla on tutkaan sattunut sellainen pieni ärsyttävä asia, kun toisten ihmisten säälimätön arvosteleminen. Se kun ei ole kenenkään meistä asia arvostella toista niistä valinnoista, joita se toinen itse tekee. On hienoa, että moni meistä nykyään päättää ottaa itseään niskasta kiinni ja väsymyksenkin edessä laittaa lenkkikengät jalkaan ja päätyy hakemaan mieluummin hyvää oloa lenkiltä kuin karkkipussin sisällöstä. On ihan mahtavaa, että nykyään arvostetaan puhdasta ruokaa ja myös jaetaan sitä omaa tietoutta eteenpäin. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että oma hyvä olo pitää kääntää toisen pahaksi oloksi. Niin kun siinä helposti käy, jos alkaa moralisoimaan toisen valintoja. Ne kun on huonompia, niiden on pakko olla. Vai onko ne ehkä sittenkin sen toisen valintoja?! – Eikä kuulu meille ei niin pätkääkään!  

Anteeksi jos puhun kovin suorin sanoin ja saan tämän kuulostamaan tylyltä. En tahdo sanoa tätä kenellekään ilkeästi enkä yhtään pahalla. Jokaisella on tottakai oikeus mielipiteeseensä, mutta jokaisella on siinä samassa oikeus myös ihan omaan tahtoon. Tahdonkin itse herättää ihan jokaisen (ehkä jopa itseni) ajattelemaan tätä aihetta ja miettimään, että olisiko ehkä aika keskittyä vain omaan napaan. Jos sinä vielä vuosi sitten valitsit lenkkipolun sijasta sohvan ja sipsipussin, niin oletkos sinä oikeutettu parjaamaan sitä joka yhä tekee samaa kuin sinä silloin? No, tosiasiassa kukaan ei ole siihen oikeutettu, mutta ehkä ymmärsitte mitä tarkoitan. Onhan se nyt oikeasti aika tekopyhää puhua ikävään sävyyn sellaisista asioista, joita itsekin vielä hetki sitten teki. Mieluummin olisi ihan vaan hiljaa. Keskittyisi itseensä ja oman hyvinvoinnin edistämiseen. Siitä saisi paljon enemmän irti. 

Puhutaan siitä kuinka ei ymmärretä niitä, jotka ei liiku yhtään ja jotka ovat niin hemmetin laiskoja koko ajan. Puhutaan siitä, kuinka käsittämätöntä on syödä päivät läpeensä roskaruokaa ja viettää aikansa tietokoneella ja telkkarin ääressä. Puhutaan siitä miten muka ei ole helppoa lähteä liikkumaan, kun onhan se vaan niin pirun helppoa. Puhutaan siitä, miten typeriä valintoja porukka tekee kun voisi vain syödä terveellisesti ja keskittyä kaiken vapaa-aikansa liiikkumiseen ja oman kehon vaalimiseen. Ihan kauheasti puhutaan ja puhutaan, mutta ei mietitä yhtään sitä, että me kaikki ollaan ihan omia yksilöitä. Ei samaa massaa. Ei jokaista tee onnelliseksi kuiva kana lautasella ja kireä pyykkilautavatsa. Ei kaikilla ole aikaa vain omaan napaansa, vaan kotona saattaa olla kahdeksan muutakin napaa joista pitää pitää huolta. Ei me kaikki sitäpaitsi nautita urheilun tuomasta huumasta, vaan joillekin meille se tekee oikeasti pahaa. Mutta siitä ei puhuta, ei sitten yhtään.

Puhutaan, mutta ei kuunnella. Ollaan niin kovin ymmärtämättömiä niitä kohtaan jotka tekevät erilaisia valintoja kuin me itse. 

IMG_4129

Olen nyt kuukauden aikana kuullut kahden eri ihmisen parjaavan muita ja haukkuvan heidän elintapojaan. Kumpikin näistä kahdesta on muuttanut elintapojaan lyhyen ajan sisällä ja siksi mun mielestäni olikin melko omituista kuulla sanoja juuri heidän suustaan. En kerro tähän nyt kyseisiä aiheita tai ajatuksia, koska en tahdo näitä ihmisiä millään tavalla loukata tai yhdistää koko juttuun. He vain saivat mut ajattelemaan tätä koko hölmöä ilkeilyä ja arvostelua. On muka vain yksi tapa elää ja se on terveellisesti ja mahdollisimman paljon liikkuen. Toki itsekin kannustan ihmisiä elämään fiksummin ja terveellisemmin. Voisin puhua tunnista toiseen siitä miten liikunta auttaa hyvään oloon ja miten hyvä ruoka tuo paremman mielen. Olon myös. En siltikään sano, että  nämä ovat ne ainoat tavat. En parjaa muita ja huokaile jos joku muu elää toisin. En syytä heitä. En tosissaan ala tyhjästä jauhamaan omia juttujani (sitä varten mulla on tämä blogi :D ) vaan kerron jos joku kysyy. Töissä onkin kiva, kun ihmiset saattaa kysyä vinkkejä ruokaan ja hyvinvointiin liittyviin valintoihin. Neuvon mielelläni kun kysytään, mutta en tahdo tuputtaa. En myöskään koskaan sanoisi toista ihmistä yhtään minua huonommaksi vain sen takia, että se toinen ei tee samoja valintoja kuin minä. Miksi sen pitäisi tehdä? Ei me olla sama ihminen. 

”En ymmärrä niitä ihmisiä jotka vaan makaa ja valittaa eikä ala tekemään. Loppuis se ainainen mässytys ja mussutus ja lähtisivät ylös lenkille” 

IMG_0536

On totta, että usein urheilu tuo hyvän olon ja negatiivisuus vaihtuu aika nopeasti positiivisemmaksi ajatteluksi. Näin kävi eräälle läheiselle ihmiselle, kun hän vihdoin aloitti liikunnan ja päätti alkaa tehdä väsyneelle ololleen jotain. Nopeasti se muuttuikin. Nykyään hän hymyilee, on energinen ja valituskin on loppunut kokonaan. Olenkin hänen puolestaan ihan älyttömän iloinen ja kovasti toivon, että hän jatkaa samaan malliin. Onhan hän itsekin nähnyt mikä hyöty liikunnasta oli ja varmasti myös tahtoo jatkaa samoin.

Valitettavasti olen nähnyt kuitenkin myös niitä ihmisiä, joille liikunta ei tee samaa hyvää oloa. Kaikki eivät nauti itse urheilusta, eikä heille tule siitä sama energinen olo kuin minulle ja sinulle tulee. On turha yrittää ikuisesti jauhaa urheilun hyödyistä, jos toinen joutuu liikkua väkisin. Joillekin liikkuminen on alkuun hankalaa, mutta toisille se on sitä ikuisesti. Onko se sitten kaiken sen vaivan arvoista, että tuhlaa koko elämänsä harrastuksiin joista ei nauti ihan vain sen takia, että eläisi viisi vuotta pidempään? Entä ne mentetyt tunnit ja viikot? Eivätkö nekin ole jo enemmän arvoisin kun muutamat vanhuusvuodet? Sama juttu ruossa. Mulle on itsestäänselvää, että terveellinen ja maukas ruoka tekee hyvää ja nautin siitä eniten. Kaikille tämä ei ole yhtä selvää. Toisille ruoanlaittotapoja voi olla älyttömän vaikea muuttaa ja herkkuhimo voi olla ihan järjetön. Toinen nauttii sitäpaitsi niistä herkuista niin paljon, että on jatkuvaa tuskaa olla ilman. Niin ja en edes aloita puhumaan siitä puolesta, että meillä kaikilla muka olisi samat geenit. Kun ei ole. 

”Lopetat vaan kato ne herkut, kyllä sä sitten unohdat ne! Niin mäkin unohdin ja oon jo kaks kuukautta elänyt kokonaan ilman ja käynyt kaikissa mahdollisissa humpissa ja jumpissa ja tietsä tehnyt kaiken mitä Pt sanoo! Tää on ihanaa tää uus elämä, kokeile säki hei toi on säälittävää toi sun ikuinen pullansyönti!”

En oikein osannut jäsentää tätä mun ajatusta oikeaan muotoon ja tuntuu nyt kamalalta sekasotkulta päättää aihe tähän. Tahdoin oikeastaan vain korostaa sitä, että jokaisella meistä on ihan oma pää ja oma tahto. Musta on mahtavaa, että nykyään panostetaan hyvinvointiin ja terveellisyyteen, mutta liiallisuuksiin meneminen saa mun pienen kapinahengen heräämään ja tekisi melkein itsekin jo mieli käntää kelkkaa. Hehee, okei ei nyt sentään. Tahdon puolustaa niitä ihmisiä, joilla on ihan muut harrastukset mielessä ja aivan toisenlainen elämä josta nauttia. Ei jokaisen tarvitse käydä salilla ja kuvailla hauistaan kameralle talteen. Ei kaikki jaka lukea meidän höpinöitä treeneistä ja ruoasta, mutta sekin on ihan okei. Ei jokaisen tarvitse olla edes normaalipainossa. Mitä sitten jos on vähän pyöreä? Itse olisin mieluummin vähän pyöreä, jos siltikin harrastaisin jotain mistä nautin kamalan paljon ja mulla olisi hyvä olla. Palaankin siis lopussa siihen mihin yleensä aina palaan kirjoituksissani. Hyvään oloon ja siihen miltä tuntuu. Eikös juuri se fiilis ole tärkeintä kaikessa? Aina hamaan loppuun saakka ;) 

Toivottavasti sain edes jollain sellaisen pienen herätyksen aikaan ja lopetetaan se muiden parjaaminen. Jos sinä päätät nyt muuttaa elämäsi suunnan, niin onhan se nyt vähän tekopyhää viikon päästä haukkua niitä muita jotka jäivät siihen elämään jossa sinä olit ennen. Eikös vaan? ;)

Mahtia viikonloppua ja oikein terveellistä sellaista kaikille!! ;) 

19 kommenttia artikkeliin ”Onko oma elämäntapamuutos syy olla ymmärtämättä muita?

 1. Petra sanoo:

  Hyvä, että kirjotit tästä niin mun ei tarvii ;) Oon pyöritellyt samoja ajatuksia pienessä päässäni, mutta paperille ne eivät vielä eksyneet – eikä enää tarvii, kun aika samoilla linjoilla oon tässä sun kanssa :) Ehkä se on jonkin sortin itsekeskeisyyttä, niin hyvässä kuin pahassa, ettei ymmärretä toistemme valintoja, kun ne ovat eri kuin omat…

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Miten mua ei yllättäisi,että sulla olisi jopa ollut saman aiheen pohja jo valmiina puoliksi kirjoittetuna? :D Great minds think alike, vai mites se olikaan ;)

   Tykkää

 2. Sanna sanoo:

  Niin samaa mieltä sun kanssa kun vaan voi olla! Vaikka itse elän terveellisesti, liikun ja syön hyvin, niin en silti tuputa sitä elämäntyyliä muille. Ei se ole itseltä pois, jos se kaveri ei elä samalla tavalla. Jokainen me ollaan omia yksilöitämme ja kaikilla on omat intressit ja mielenkiinnot elämässä. Vaikka itselleni tervelliset elämäntavat ovat todella tärkeitä, niin ei ne välttämättä kaikille ole, ja se on ihan fine. Jos aina v*tuttaa lähteä lenkille eikä lenkin jälkeenkään ole yhtään sen parempi olo, niin ei kai sinne lenkille sitten kannata lähteä..? Mielummin viettää vapaa-aikansa tehden sitä mistä itse nauttii. Itse nautin urheilusta ja siksi vietänkin sen parissa niin monta tuntia viikossa, mutta ymmärrän täysin jos joku ei siitä nauti eikä halua tuhlata vapaa-aikaansa siihen, vaan tekee sen sijaan asioita joista nauttii ja jotka tekevät onnelliseksi.

  Kiitos ajatuksia herättävästä tekstistä ja kivaa viikonloppua myös sulle! :)

  Tykkää

  1. Sanna sanoo:

   No tulikin sitten niin paljon ajatuksia mieleen tästä tekstistä että piti käydä itsekin kirjoittamassa postaus aiheesta! :D

   Tykkää

  2. marissa sanoo:

   Hyvin sanottu! Kävinkin jo lukemassa sun tekstin ja hyvin itseasiassa avasit tota puolta, jossa sunkaan elintapoja ei aina niin ymmäretä. Ihan samaan oon törmännyt itsekin. Omat valinnat kun on aika luontaisia ja tosiaan niitä ei tuu tehtyä hampaat irvessä ja pakon edessä. Moni luulee niin ja eihän se ihme ookkaan jos ne monet itse ei osaa valita samoja elintapoja kuin me. Tai eivät tahdo edes. Osasit jokapauksessa avata sen puolen asiaa niin hyvin, että hyvä kun en edes yrittänyt. Löysit paljon paremmin sanoja :D

   Kuin myös Sanna! :)

   Tykkää

 3. Laura sanoo:

  Niin asiaa Marissa :) Huvittavintahan on, että nimenomaan he, jotka ovat vasta tehneet elämäntapamuutoksen saarnaavat niistä kaikkein eniten. Ehkä se johtuu alkuhuumasta ja siitä, että he ovat huomanneet terveellisen elämän konkreettiset hyödyt niin lyhyellä aikavälillä. Itse on löytänyt jotain hyvää, niin haluaa jakaa sen keinolla millä hyvänsä kaikille muillekin. Surullistahan se on, että joku kokee oikeudekseen alkaa moraalisoimaan muita. Moraali ja arvot rakentuvat jokaiselle yksilöllisesti ja kenellekäänhän ei ole annettu oikeutta arvioida niitä. Jos joku haluaa käyttää aikansa maalaten tai pianoa soittaen ja oikeasti nauttii siitä, niin se jos joku saa hymyni huulille! Mieletöntä, että hänkin on löytänyt elämäänsä jotain yhtä ainutlaatuista kuin minä musiikista, terveellisestä ruoasta ja urheilusta.

  Itse olen ottanut samanlaisen linjan kuin säkin. Vastaan, jos joku kysyy ja autan mielelläni jos joku kaipaa apua. Ennen kaikkea haluan olla kuuntelija niille, jotka ovat löytäneet innon ”terveellisempään elämään”. Muuten en koe millään lailla tarpeelliseksi alkaa toitottamaan omia elämäntapojani. Mitä toitottamista niissä edes on? :D Blogi on sellaista ”hömpönhömpönkin” jauhamista varten, mutta muuten pidän urheilun tuoman endorfiiniryöpyn ihan omana hyvänä olonani. Muille sitä ihanaa tunnetta en voi vaikka kuinka haluaisinkin jakaa, joten nautin siitä kaikin rinnoin ihan yksikseni hihi.

  Kivaa viikonloppua sinulle :)

  http://lauralumituuli.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Laura :)

   Totta joka sana sullakin. En miettinytkään mutta niinhän se on, että juuri ne joilla homma on aika aluillaan, saavat enien boostia siitä että vähän mollaavat ympäristöään. Ehkä se on sellaista pientä itsekeskeisyyttä, joka herää henkiin ja tahtoo pitää oman mielen oikealla raiteella. Tavallaan siis jopa selittelyä itselleen, että miksi nyt valitsen näin kun ei muutkaan tee tätä.

   Nautippa kuule yksin, mutta täällä ainakin on vankka tieto siitä miten hyvän olon treeni tuo. Mutta ehkä me voidaan molemmat nauttia siitä endorfiiniryöpystä, eikä se oo kummaltakaan pois?!! ;D hihi.

   Sinne myös! :)

   Tykkää

 4. Atshuu sanoo:

  Ehkä siinä alkuhuumassa pitää todistella itselleenkin vielä sitä omaa muutosta. Kun se pulla näyttää niiiiin hyvältä, on helpompi alkaa toisella saarnata sen huonouksista ;) Uskoo itekki paremmin…

  Yhdestä asiasta olen kuitenkin ”erimieltä” (tuskin oikeesti ollaan, muttaa tekee mieli ikäänkuin ”oikaista”): Sairaalloisesti lihavan ihmisin syömisessä ei ole mitään hyväksyttävää tai perusteltavaa. Mun sydän itkee verta kun nään oikeesti lihavia nuoria ihmisiä. Jotenki joka kerta kun joku kirjottaa, että kaikki saa syödä mitä haluaa, ni tulee se pieni ajatus, että lukeeko tätä nyt oikeesti joku todella lihava, joka saa vaan perustelun omalle syömiselle? En syytä internetin ihmeellistä maailmaa, mutta ne ihimiset ihan oikeesti tarttis vaan apua. Koska jos koko ajan sitä sokeria pitää mättää sisään, ni kyllä siinä jonkun on vaan autettava.. Tosin itsekkään en oo vielä keksiny, miten sitä auttas. On niin paljon helpompi antaa kysyttäessä pari vinkkiä pikkusen pyöreelle henkilölle, ku mennä puuttumaan oikeesti lihavan ihmisen tekemisiin.

  Ja mua ei siis myöskään vähempääkään kiinnosta hoikkien tai edes ”pyöreitten” syöminen. Mä uskon, että niillä se homma on kuitenkin edes jollain tavalla hanskassa, että ei mun ”tietotaito” niitä kiinnosta. Varsinkin kun yhtä totuutta ei ole.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niinpä, ehkä se tosiaan on jonkinlaista todistelua itselleen. Tahtoo saada paremman mielen ja itsensä myös pysymään päätöksissä, kun saa puhuttua muut huonommaksi ja itsensä paremmaksi :P

   Et ole yhtään eri mieltä mun kanssani liikalihavuudesta. On totta, että ei heilläkään aina ne parhaat geenit ole tarkussaan ja homma on helpommin voinut lähteä käsistä kun vaikka mulla (sanon näin siksi, koska en voi tietää muiden kokemuksia ja en voi ikinä ruveta väittämään, että kenelle tahansa laihana pysyminen olisi helppoa, kun en voi sitä tietää…) mutta siltikin on ihan totta että ei se hyväksyttyä ole. Enkä tahdo rohkaista jatkamaan samaan tapaan, koska aina voi tehdä edes vähän fiksumpia valintoja oman kehonsa hyvinvoinnin vuoksi.

   Tätä puolta en kirjoittanut tekstiin, koska onhan sitten myös toinen ääripää. Liian laihat. Ortoreksia. Anoreksia. Samalla tavalla on sairautta pysyä liian laihana ja tapella sen asian kanssa, kun syödä, syödä ja syödä taas lisää. Sekin on huonoksi omalle terveydelle siinä samassa kuin liikalaiuus. Kumpikaan ei tee terveempää oloa ja kumpikin tuhoaa elimistöä. Oonkin siis ihan samaa mieltä sun kanssasi ja en tahdo kenellekäään antaa rohkaisua jatkaa samaan malliin. En voi kuitenkaan heidänkään elämäänsä puuttua ja arvostella. En voi tietää mitkä on taustat ja miksi on niin kuin on. Enkä toivo, että kukaan muukaan arvostelee. Parasa olisi, että tälläisillä ihmisillä lähipiiri puuttuisi asiaan ja yrittäisi auttaa. Kukaan muu siihen ei pysty ja tuntemattoman vinkit voivat jopa tuntua pahalta. Varmasti tuntuvatkin enkä ainakaan itse tahtoisin tuntemattomien arvostelua osakseni.

   Kiitos kun toit tämän asian esiin, en tahdo rohkaista ketään tietenkään huonoihin elintapoihin. Samaa mieltä ollaankin aivan varmasti ja niin on moni muukin! :)

   Tykkää

 5. Hillasuo sanoo:

  No mä en kans tuputa kellekään mitään. Mutta, kyllä mussa aktivoituu se liikunnan puolestapuhuja, kun puheissa jonkun ihmisen kanssa selviää, että henkilö on liikkumaton ja alkaa sitten valitella, että ”kun on hartiat kipeet” tai ”selkä kipee”. Eli olis kuitenkin se liikunnan mentävä aukko elämässä. Mutta tietenkin ymmärrän, että ihmisillä on erilaisia lähtökohtia liikkua ja musta motivaatio on tärkein asia, vaikka ne terveydellisetkin syyt on tärkeitä. Yritän kyllä myös aina kehottaa ihmisiä tekemään sellaisia asioita, joista he pitävät.

  Ymmärrän myös tuota saarnaamisen tarvetta ja ajatuksen jyrkkyyttä, koska itselläni se kohdistuu tupakointiin. Koska olen aikanaan (yli 10 vuotta sitten) polttanut ja lopettanut, oma asenne on aika jyrkkä sellainen ”kuka vapaaehtoisesti haluaisi tappaa itseään tupakalla” ja jos ajaudun keskustelemaan jonkun kanssa tupakoinnista, se asenne puskee sieltä läpi. (En siis kuljeskele kertomassa tupakoitsijoille että ”hei kuule tuo tappaa sut”;D) Ymmärrän siis sitä mustavalkoisuutta ja ehdottomuutta, joita elämäntapamuuttajilla on, mutta tietysti kun sellainen omalle kohdalle sattuu niin kaipa se mustakin olis rasittavaa kuunneltavaa.:D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Heiiii, toi on muuten totta! Itsekin saatan puhua liikunnan avuista, jos satun huomaamaan, että missä vika on. Kipeä ja väsynyt kroppa viestii usein siitä, ettei tule liikuttua. Itselle se on itsestäänselvyys, mutta ei selvästikään muille aina.

   Saarnaaminen on okei. Joskus se on ihan tarpeellistakin. Ei tosin välttämättä sellaiselta ihmiseltä, joka on itsekin vasta lopettanut tupakan ja sitä ennen polttanut vaikka 20 vuotta :D Mutta multa saat kyllä täydet pisteet tupakasta saarnaamiseen, saat tehdä sitä ihan mun puolestakin mielellään!! :D haha.

   Tykkää

 6. Emma sanoo:

  Taas kerran ihan mahtavaa tekstiä sulta Marissa! (: Ootkin muodostunut tässä vähässä ajassa ihan mun ”esikuvaksi” :D

  Vielä vähän aikaa sitten tässä koneella ois istunut joku ihan muu ihminen, tosi masentunut ja negatiivinen ihminen. Kunnes yhtenä päivänä oikeesti tajusin että en mää halua olla onneton ja että elämästä pitää pystyä nauttimaan, kyllähän ne muutkin nauttii..? Siinä sitten loppu tupakointi, on melkone olo nyt sanoa että oon ollu yli kolme kuukautta tupakoimatta, vähä makija :D Aina oon tykänny liikkua, mutta nyt oon oikeesti tajunnu kuin hyvä fiilis siitä tulee ja että se joka viikonloppunen viinapullo vaihtuki salitreenaamiseen ja lenkkipolkuun. Hymy on noussu korviin ja lähiympäristökin on sen jo huomannu, yhtäkkiä ihmiset taas haluaa olla mun kanssa.. Soittaaki iha jopa että mitä jos nähtäis? Niin.. siis tää nyt liitty tähän tekstiin nyt sillai että ku oon ihan tässä lähiaikoina vaihtanu tätä mun kelkkaa onnelliseen elämään, siksi mää sitä kutsun.. En niinkää urheilulliseen elämäntapaan vaa onnelliseen elämäntapaan.. Mutta siinä mukana on kieltämättä tullu se että miks muut ei tee näin ja oon tuputtanu tätä onnea ihan kaikille.. Osa on innostunut ja osa ei. Nyt vois alkaa olemaan hiljaa niille jota asia ei oikeesti kiinnosta, lopettaa sen arvostelun. Kaikille toki oon sanonu että kaikista tärkeintä on se onni, ja että tukena oon aina ihan sama mitä ne päättää (: Kiva ku kirjottelet näitä ajatuksia meille, pistää miettimään!

  Tykkää

 7. Eya sanoo:

  Samaa olen ajatellut yhdestä FB-tutusta, joka alkoi 2 vuotta sitten täysvegaaniksi. Sitä ennen söi lihaa ja itse asiassa kuulemma naureskeli, kun oli ollut vapaaehtoisena yhdellä eläinsuojeluyhdistyksellä, kun olivat menneet syömään ja jotkut sen yhdistyksen jäsenet kyseli raflassa tarjoilijalta että ”onko siinä lihaa”? No kun tää tyyppi teki täysheiton täysvegaaniksi, se nyt on suunnilleen sitä mieltä, että eläinsuojeluyhdistyksille saisi tulla vapaaehtoiseksi koiria ja kissoja pelastamaan vain, jos on täysvegaani. Hän jopa yritti saada sen yhdistyksen vetäjän pistämään elukat vegaaniruualle (kissat ja koirat sairastuvat, jos eivät syö lihapitoista ruokaa) ja pistämään säännön, että vapaaehtoiset eivät voisi eläinsuojan tiloissa syödä esim. jäätelöä tai jugurttia välipalaksi.

  Ymmärrän, että hänen ideansa on se ideaali, johon ihmiskunnan pitäisi pyrkiä, mutta kun se ei käy niin nopeasti. Olen itse sitä mieltä, että yksikin pikku askel oikeaan suuntaan on parempi, kun hätistellä ihmiset pois idealla joko olet 100% tätä tai olet täysp-ska. Tämä koskee niin ravintoa ja liikuntaa kuin muitakin hyviä aatteita.

  Tykkää

 8. Aune Laiho sanoo:

  Pakko sanoa et on kyllä niin kiva että tällänen blogi löytyy tänäpäivänä.

  Kirjotuksissa on aina jotain ASIAA kuvien mukana ja aitoutta näkee selvästi,

  huomaa kanssa että takana kirjottelee joku urheilullinen ja hymyilevä pakkaus :)

  GO YOU.

  Tykkää

 9. Mikko Apo sanoo:

  Mun mielestä teot toimii paremmin kuin sanat.

  Jos haluaa auttaa toista ihmistä löytämään terveellisemmän elämäntavan niin paljon tehokkaampaa on kysyä että haluaisiko se toinen tehdä jotain hauskaa yhdessä. Terveellisten elämäntapojen kanssa tavoite pitäisi asettaa siihen että terveellisistä valinnoista tulee luonnollinen osa elämää ja tuota ei tapahdu jos siihen hommaan ei sitoudu täysin. Tuputtaminen ja arvostelu syövät motivaation helposti pois ja aiheuttavat vastareaktion, juttuun ei sitouduta vaan siitä tulee pakkopulla.

  Itse uskon vahvasti että hauskan ja aktivoivan tekemisen kautta kehoa alkaa olla helpompi kuunnella. Urheilun jälkeen tulee luonnollinen nälkä ja ehkä siihen ruuankin laatuun alkaa kiinnittää pidemmän päälle huomiota.

  Tykkää

 10. Pia sanoo:

  Tosi hyvä teksti :)

  Se on harmillisen totta, että kun ihmiset ovat kääntäneet kelkkaansa ”parempaan” suuntaan niin sitä entistä elämäntapaa aletaan herkästi arvostelemaan.

  Itse koen ainakin sen, että vaikka nykyään harrastan liikuntaa paljon niin en ole unohtanut kuitenkaan juuriani. Ymmärrän kuinka ihanaa on istua sohvalla mässyttämässä sipsiä ja itse harrastan sitäkin aina joskus edelleen ;)

  Toisaalta oon ehkä syyllistynyt myös siihen liikaan kannustamiseen :S Siis itselle kun aerobinen liikunta on tärkeää tai siis varsinkin monipuolinen liikunta ja mun mielestä on harmillista jos harrastaa vaan salilla käyntiä eikä harrasta YHTÄÄN aerobista liikuntaa. On tullut ehkä pari kertaa yhdelle kaverille puhuttua et siitä tulee niin hyvä olo ja kun voi käydä vaikka reippaasti kävelemässä eli ei oo pakko käydä juoksemassa. Itse siis käyn paljon salilla, mutta pyrin kuitenkin juoksemaan 2 kertaa viikossa (tai käymään jumpassa) koska se on KIVAA :)

  Kuten tekstissäsi niin toisaalta mitä sillä on väliä miten toiset liikkuu :) Tärkeintä on, että tykkäävät liikkua!

  Tykkää

 11. Laura sanoo:

  Mullakin on pyörinyt tää sama aihe mielessä vaikka kuinka monta kertaa, mutta jotenkin en oo vielä saanut kirjoitettua ajatuksiani ylös kunnolliseksi tekstiksi. No, nyt mun ei tarvitsekaan enää, koska sä teit sen mun puolesta! ;) Oon sataprosenttisesti samaa mieltä sun kans tästä ja toivon, että tää teksti päätyis mahdollisimman monen silmäparin luettavaksi ja pohdittavaksi. :)

  Tykkää

 12. Lotta sanoo:

  Hyvä postaus! Tälläisiä näkee blogeissa liian harvoin:)

  Vihaan eniten ihmisiä, jotka arvostelevat ja luokittelevat ihmisiä heidän elintapojensa mukaan. Jos ajatellaan ihmistä joka on reilusti ylipainoinen, syö päivittäin roskaruokaa eikä myöskään liiku ikinä, onko hän huonompi ihminen kuin ”terveellisiä elämäntapoja” noudattava? Ei todellakaan. Terveitä elämäntapoja noudattavat eivät ole millään lailla parempia kuin muutkaan. Tuntuu, että nykyään monet ajattelevat näin. Tai vaikkeivat sitä ääneen sano, katseesta sen kyllä huomaa.

  Tykkää

 13. JB sanoo:

  Olen kiinnittänyt huomiota samaan ilmiöön. Tuntuu tosiaan vähän hölmöltä, että ihminen, joka itsekin on vuosikausia omannut ne huonot tavat, yhtäkkiä arvosteleekin muita. Ja kaikkein käsittämättömintä on se, että lihavuusleikattujen nettisivuilla on todella paljon juuri tuollaista suhtautumista niihin, jotka on vielä ylipainoisia! Ei tässä minusta paljon ole varaa arvostella muita, kun itse joutui turvautumaan kirurgin apuun saadakseen painoa alaspäin!! Ehkä se on juuri jotain pelkoa, että palaa itse takaisin vanhoihin elintapoihin. Tai vain ylemmyydentunnetta. Ikävä ilmiö joka tapauksessa.

  Mutta sen verran johonkin aiempaan kommenttiin, että kyllä ne sairaalloisen ylipainoiset on ylipainoisia ihan muista syistä kuin vain siksi, että olisivat joltain toiselta saaneet tekosyyn syödä. Ei kukaan varmasti ole tyytyväinen oloonsa kun puhutaan niin suuresta ylipainosta, eikä siihen pysty kukaan vaikuttamaan sanomisillaan kumpaankaan suuntaan. Ennemminkin käy niin, että kun joku arvostelee, tulee paha mieli, jota sitten hoidetaan ruoalla, mikä vain pahentaa asiaa. Paras olla sanomatta mitään ellei henkilö itse ota sitä puheeksi.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: