Huomenta maanantainen ihana aamu ja hyvä olo! 

Täällä istutaan Salzburgissa juomassa aamukahvia ja lepuuttamassa aamutreenistä väsyneitä jalkoja. Heräilin jo kello viiden maissa ja piti keksiä jotain tekemistä ennen aamiaista, joka alkaa vasta seitsemältä. Mulle siis aivan liian myöhään, jos tahtoisi suoraan sängystä aamiaiselle. Vaikka olisinhan voinut tilata sänkyyni sen aamiaisen, miksen heti sitä tajunnut ;) Onneksi söin runsaan illallisen ja oli vielä hyvin energiaa aamulle saakka. Tunnin treeni takana. Alkuun kevyt hölkkä ja päälle reisille töitä hypyillä ja kyykyillä. Tuli siinä vähän keskivartaloakin kiusattua ja leikittyä painoilla, mutta pääpaino oli alavartalolla. Kyllä sai reisissä tuntumaan, vaikkakin viime viikko on lasketeltu ja lähes täysin treenattu juuri niitä koipia. Näemmä onnistuin silti saamaan erilaista ärsytystä aikaan ja jalat on aivan poikki. Nyt aamiainen maistuu taas entistä paremmalta ja päivä alkaa paljon energisemmin. Ai että mä rakastan aamuja! Ja varsinkin maanantaisia sellaisia <3

IMG_5587

 

Tiedän miten vaikeaa urheilun aloittaminen on, kun sitä ei ole aiemmin tehnyt säännöllisesti. Ei ole rutiinia mistä ottaa otetta ja lihaksille kaikki on aivan uutta. Kuntoa ei ole ja sen hankkiminen on aivan erilaista työtä kuin mikään muu uusi asia jonka aloittaa. Huono pohjakunto saa hengästymään jo ennen kuin edes tuntuu aloittaneensa. Rapakuntoinen olo ei tunnu mitenkään kovin mieltä ylentävältä ja luovuttaminen käy mielessä heti alkuun. Muut pystyy ja minä en, eihän mun kannata edes yrittää. Monia olenkin neuvonut urheilun ja treenin aloitusvaiheessa siinä, että liikkelle pitää lähteä todella rauhallisesti. On toki niitäkin ihmisiä, joille aloitus on helppo ja kunto saadaan kasaan todella nopeasti, mutta se ei ole tilanne jonka useimmat meistä kohtaa. Esimerkkinä muutama mies, joille on helppo juosta puolikas maraton kylmilteen ja vieläpä hyvään aikaan ilman minkäänlaista treeniä. Ihan vain näyttääkseen mulle että ei siihen juoksuun kuntoa tarvita. Terveisiä vaan Juusolle ja Timolle, hyvin te vedätte! Tää ei kuitenkaan ole se normikeissi, vaan yleensä juoksun aloittaminen vaatii aikaa ja hermoja. Jalka painaa ja hengästyttää. Alun kymmenen minuuttia on se pahin ja jos sen yli pääsee, niin juoksu alkaa tuntua jo paljon helpommalta. Tai no hölkkää se kai alussa on, ei heti alkuun tarvitse juosta tuhatta ja sataa. Ehkä sitten viikon päästä vasta ;)

Tällä hetkellä olen itse siinä tilassa, että pitäisi muistaa kuunnella omia viisaita (?) neuvojaan. Niitä neuvoja, joissa se sama hyvä kunto ei tule takaisin kymmenessä minuutissa enkä varmana saa yhden kerran treenillä takaisin lihaksiani. Tahtoisin olla heti se sama tikkiin treenattu nainen kuin ennenkin. Tai no, tahtoisin olla oikeastaan vielä paljon parempi. Kevät juoksee mua kohti hurjaa vauhtia ja pitäisi olla jo hyvä kunto. Mutta kun ei vaan ole. Puolen tunnin lenkin saavutus on jo tehty monena päivänä (kolmena, eikös se ole jo monta?) ja kyllä se henki vaan kulkee paremmin kuin silloin ekana päivänä. Ekana päivänä jolloinka meinasin ruveta itsekseni murjottamaan kesken lenkin kun ei vain kulkenut ei niin millään. Kunnes sitten tajusin. Tajusin miettiä omia sanojani, joissa tiedän, että alun minuutit ovat ne pahimmat. Helppohan se on ollut aina muita neuvoa kärsivällisyyteen, mutta nyt kun itse ei pysty niin ei millään voi ajatella, että se toimisi omalla kohdalla. Mutta kappas vaan kun se toimiikin. Alku hankala, loppu paljon helpompi. Kymmenen minuuttia kun ähkin ja puhkin, niin enää ei tuntunut missään. 

IMG_5594

Kesäkunto 2014, täältä tullaan! Intervalleja on jo juostu ja jalkoja treenattu niin lasketellessa, kyykätessä kuin juostessakin. Pitäisi juosta toinen päivä heinäkuuta 26 kilometriä putkeen ja kyllä se jo nyt jännittää. Toissavuonna juoksin 24 kilometriä kevyesti samaisena päivänä, mutta viime vuoden 25 kilometriä ei mennyt ei ollenkaan. Enkä edes jaksanut kävellä matkaa loppuun. Kunto ei kestänyt, eikä jalka noussut niin kevyesti kuin aiemmin. Tänä vuonna mulla on ihana Linda matkassa juoksemassa ja ollaan sovittu, että jos ei juoksukunto kestä, niin sitten pyöräillään. Ensisijaisesti kuitenkin juoksua tiedossa ja mun usko meihin on korkealla! Onhan tässä aikaa reenailla pitkään ja selkäkin on ollut viime aikoina todella hyvässä kunnossa. Ehkäpä siis tänä vuonna saadaan juostua se 26 kilometriä putkeen ja voin ylpeänä sitten teille kertoa saavutuksestani. 

Joko joku keksi mistä nuo kilometrimäärät tulevat? Mikähän päivä se 2.7 voisi olla?! ;)

Jos muuten tuntuu alkuun hankalalta juosta, niin kannattaa kokeilla itselleen erilaisia aikoja lähteä lenkkeilemään. Itse huomaan olevani aamuaikaan kaikkein vireimmässä kunnossa ja silloin askel on kevein. Tyhjällä vatsalla tulee juostua myös joskus koska silloin vaan olo on hirmu kevyt ja energinen. Ei mikään lihaksenkasvattajan tapa juosta lenkkiä tyhjin energiavarastoin, mutta jos hakee vain fiilistä ja hyvää oloa, niin eipä se juokseminen aikaa katso. Ei varsinkaan alussa, kun on muutenkin vaikea löytää hyvää kuntoa ja  kevyitä askeleita. Olisko sulle parempi juosta illasta, ehkä olet enemmän iltaihminen ja silmät on auki paremmin kuin aamusta?! :) 

Nyt viimeistä päivää kohti ja täyttämään lautasta aamiaisherkuilla! Tulin muka niin nälkäisenä aamiaiselle ja tässähän on jo tunti vierähtänyt kahvin kanssa. Energistä viikon alkua Suomeen, kohta itsekin olen siellä taas katselemessa sitä paljon puhuttua takatalvea! ;)

14 kommenttia artikkeliin ”Kesäkunto 2014 täältä tullaan!

 1. Marilii sanoo:

  Hei, vähänkö mahtava idea toi synttärijuoksu! Pitäisköhän mun alkaa harrastaa samaa? :D Tosin mun juoksukuntoni ei varmastikaan kestä ens vuonna sitä 27 kilsaa ja muutenkin juoksukelit saattaa tammikuun puolivälissä olla aika karmeet. Mut jos nimipäivänä? ;) Sittenhän me voitais joskus yrittää yhdessä, kun ois sama tavoite ja päivämäärä ja kaikki ;) <3

  Mullakin on nyt kovasti mielessä joku kesäkuntoon-projekti. Mutta kuukauden tauon jälkeen tää aloittaminen on aika kamalaa, kun paikat menee niin herkästi tukkoon, eikä pääsekään käymään ihan niin usein siellä salilla, kuin haluais. Ja kun on aiemmin tottunut tekemään tietyllä rytmillä, niin nyt ei malttais millään odottaa sitä, että lihakset taas tottuu. En olekaan niin kärsivällinen tämän asian suhteen, kuin kuvittelin :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Sun pitäis todellakin kokeilla samaa! Mutta sain itseasiassa heti noista nimppareista idean, että mitäs kivaa haastetta me sinne keksittäis?? jotain kyllä pitää :D Uidaan vaikka se 26 kilsaa ;) hähääh!

   ALottaminen on aika mähmästä, varsinkin kun mulla on taukoa jo kohta viis kuukautta. Oonhan aina välissä vähän jotain tehnyt, mutta ei sitä voi oikeen laskea mukaan. Pitää vaan yrittää olla kärsivällinen… Pah, kun ei vaan tahdo! Kaikki pitää saaha heti! Eiks vaan ;)

   Tykkää

   1. Marilii sanoo:

    Hahah :D Mä vaikka ennemmin yritän juosta sen 26 kilsaa kuin UIDA. Uinti ei oo mun juttu. Uin vaan, jos on pakko :’D

    Alottaminen on tosiaan se kaikkein ärsyttävin osuus, kun ei jaksais odottaa tuloksia. Kaikki tänne hetinyt ;) Just niin!

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Ai mitä, onko uinti jotenkin rankkaa?! Meniskö meillä siihen suoritukseen ehkä joku sata tuntia :D :D

     Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Apua, mä oon nimenomaan tyhjällä vatsalla niin vailla energiaa kuin voi olla… :D Puhumattakaan et lähtisin juoksee aamulla muuta kuin pakon edessä ;)

  Mä aloitin kevään lenkkeilyn ottamalla rutiiniksi juosta salille ja takas – sillai sitä tulee vahingossa juostua pikkasen eikä mun tarvii tinkiä salitreenistä <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hehe, ehkä mä syön enemmän iltasin ;) Mulla on varasto aamulle. hehe. Mutta tosiaan, ollaanhan me myös aamusin vähän eri vireystilassa. Toinen nukkuu bussissa ja toinen on jo kuudelta lenkkeilemässä. :D Kaikille on oma paras aika. Meidän täytyy Nykissä ettii molemmille sopiva :)

   Tykkää

 3. Mira sanoo:

  http://istillcount.blogspot.fi/

  Hieno tavoite:). Tavoitteita pitää olla:).

  Itse rakastan aamuja ja sitä tunnetta kun saa lähteä pistelemään reippaasti tossua toisen eteen. Oli keli mikä tahansa.

  Ihanaa kevään odotusta

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Aamut on kyllä siihen parhaita! Löytyihän sieltä joku toinenkin aamujen rakastaja ;)

   Tykkää

 4. Linda sanoo:

  Ihanaa, että oot taas juoksukunnossa ja energiaa näyttää riittävän! ;) Tavoitetta kohti – hitaasti, mutta varmasti ;) mitäköhän tosta aikataulutuksesta tulee, kun mun jaloista kun ei irtoa juoksuaskelia ennen puoltapäivää ja parhaiten ne rullaa illalla :D onneksi aina voidaan tehdä oma pieni juoksu+pyöräily yhdistelmätreeni ;)

  Ihanaa, en malta odottaa!!! :) :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   No en minäkään malta oottaa!! Ihan kohta ollaan tuolla viilettämässä kauheella vauhilla. Tai no ainakin jollain vauhilla :D

   Tykkää

 5. Viivi sanoo:

  Heii ihanat nuö pökät sulla! Minkä merkkiset mahtaa olla? :)

  ps. Kiitos ihanan aurinkoisesta blogistasi!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Viivi! Ne on Socin housut ja stadiumista. Sieltä voi jopa vielä löytyä niitä kun ovat tämän kevään mallia :)

   Tykkää

 6. Essi sanoo:

  Itellä just aamuisin ei treeni kulje ei millään, unihiekkaa silmissä vielä puolilta päivin vaikka miten aikasin nousis.. :D en tiedä miten muilla, mutta ite tunnen oloni loppupäivästä tosi väsyneeksi jos olen aamulla käynyt treenaamassa.

  siksi teenkin aina treenini iltaisin jolloin virtaa riittää ja uni tulee hyvin :)

  pakko munkin hehkuttaa sun pöksyjä!! ihanat :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tätä olen muuten kuullut useinkin, että moni väsyy liikaa ja siksei voi treenata aamuisin. Mulle taas tulee sellainen mukava rauhallinen olo ja liika levottomuus katoaa kun treenaan aamulla. Eli siis saan ne normaalit energiatasot eikä tarvii käydä ylikierroksilla :D

   Kiitos Essi, ne on aika hienot pökät kyllä! Sain lahjaksi veljen tyttöystävältä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: