Aamuaerobinen tehty ja iso kuppi kahvia kädessä. Näinhän nää aamut aikalailla aina alkaa, miinustettuna tuo aamutreeni osuus, jota tulee tehtyä nykyään yhä harvemmin. Ei vaan aina jaksa lähteä ennen kuutta aamulal ulos kun herään ja jos illalla on aikaa paremmalle treenille, niin mitäpä sitä turhaan lähtee aamulla vähillä energioilla ulos. Vaikkakin itselleni sopii juuri ne vähän energiat, koska olo on kevyt ja on helppo joko vähän hölkätä tai kävellä reippaasti ilman, että askel painaa. Hiki lentää kyllä aamuisin niin helposti, että melkeen se etananvauhti riittää. Kuten tänä aamuna riitti. Reipasta kävelyä, askelkyykkyjä ja vähän kiipeämistä mäkiä ylös ja oli melkein yksi niagara kasattuna. Haha, ihmeellinen tää aamun kunto. Ainakin irtoaa läskit jos ei muuta! :D Ja mikä parasta aamutreenissä, saa syödä ison ison aamiaisen. Ruoka maistuu nimittäin ihan älyttömän hyvältä heti pienen heilumisen jälkeen ja itseasiassa koko päivä menee paljon paremmalla ruokahalulla. Kaipa se aamuinen liikunta vaan buustaa sitä aineenvaihduntaa niin paljon, että keho käy ihan ylikierroksilla koko päivän ja siksi se ruoka maistuu paremmin. Taidanpa jatkossa muistaa käydä enemmänkin aamulenkeillä. Tekee nääs aika hyvää ololle! :)

Vaikka olenkin ollut laiska lähtemään aamuisin ulos viime kuukausina, ei syynä ole ollut aina oma laiskuus. Eikä syynä ole myöskään ollut räntäsade tai pakkanen vaikka niitä aluksi syytinkin kun jäin pohtimaan syitä mun aamujen treenaamattomuudelle. Syy miksi homma on jäänyt väliin on tämä mun selkä. Välilevynpullistuma muistuttaa vieläkin itsestään tasaisin väliajoin ja selän notko tuntuu välillä todella kivuliaalta. Seisominen sattuu, istuminen sattuu, kaikki sattuu. Ja sitten se kaikki kipu taas katoaa. En tiedä mitä teen hyvin ja miksi se katoaa taas niin nopeasti, mutta ihmeellisesti se saattaa olla viikon kadoksissa kunnes taas muistuttaa itsestään jossain ihan kummassa paikassa. Treenatessa tosi harvoin, joten siksi onkin jo tullut tehtyä paljon ihan normaaleja juttuja, kun tuntuu vaan olo jo niin hyvältä. Tänään suunta taas fyssarille kuulemaan tuomio, että treenaanko ihan oikein vai pitääkö vieläkin tehdä iisimpiä liikkeitä näin alkuun. Siellä on jo korjailtu mun seisoma- ja istuma-asentoani jotka on kuulema aivan väärät. Hehe, enpä tiennyt että voi seistä väärin, mutta näemmä voi. Seison liian yliojennettuna ja siitä tavasta pitäisi päästä eroon. Kiitoksia vaan tanssivuodet ja opetus, että aina pitää olla ojennettu ja hartiat kunnolla takana. Ei näköjään pidäkään tai ei ainakaan mun kropallani. Yritäppä siis 25 vuoden jälkeen opetella seisomaan oikein. Helppo homma. Eikun….? :D 

IMG_5992

Vatsalihastreenin välissä pari selfietä ja taas jaksaa :D

Ja hei, mikä ilon päivä oli eilen! Pystyin pitkästä aikaa, eli siis ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen, tehdä vatsalihaksia kunnolla. Kyllä, siis ihan niitä tavallisia vatsalihaksia. Ylös alas ylös alas ylös alas. Ja oikein sata kappaletta teinkin heti kun tuntui niin hyvältä. Eikä ole muuten vatsalihakset kadonneet sieltä masusta mihinkään, vaikka onkin tullut lusmuiltua viimeinen puolivuotinen. Täytyy ehkä ottaa teille ihan todistekuvia tässä lähiaikoina ja näyttää mitä tapahtuu keholle, jota ei treenaa puoleen vuoteen kuin ihan minimimäärät. Itse ainakin kovasti pelkäsin, että käy huonosti ja kroppa muuttuu täysin, mutta näyttää siellä jotain lihaksia vielä olevan. Tosin ennen kun tein kevyesti 600 vatsalihastoistoa putkeen, niin nyt se sata teki aivan tuskaa yläpalkeissa. On tässä siis vähän matkaa siihen vanhaan kuntoon takaisin ;)

Ja loppuun vielä tälläinen hauska kuva reissusta, kun syötiin vähän paikallisia munkkeja! Eihän treenipostaus oo mitään ilman kuvia palauttavasta ruoasta treenin jälkeen vai mitä? :D Treeniloman plussa oli se, että sai syödä vaikka mitä herkkuja iltaisin, kun kulutti niin paljon päivän aikana. Ei tarvinnut paljoa miettiä, että mitä nappaili suuhun, kun kaikki se meni seuraavan päivän laskuihin jokatapauksessa. Tämä pulla tuli syötyä eräänä päivänä kun olin ensin laskenut koko päivän ja sen jälkeen kävin vielä tunnin lenkillä illalla. Ai että kun maistui hyvältä! Oisin voinu kuulkaa syödä toisenkin ;)

IMG_5512

Oikein aurinkoista ja energistä viikonlopun alkua! Kun treenaa paljon, saa syödä paljon, eikös vaan! ;)

 

10 kommenttia artikkeliin ”Istun väärin, seison väärin ja varmaan treenaankin ihan väärin!

 1. Petra sanoo:

  Munkkia, nam! *kuolaa* Ei kai sitä kovin helpolla saa väännettyä itteensä ”oikeeseen” asentoon, jos selkä on ollut vähän notkolla 25vuotta :( Mutta pääasia, että oot saanu lenkkeiltyä ja tehtyä vatsoja! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kuule, Nykissä syödään kunnon donitsit! Sellaset kuorrutetut ja muhkeet. Lenkin päälle palarina :D

   Tykkää

 2. Eve sanoo:

  Voin kyllä allekirjoittaa, että ei ole kovin helppo repiä sitä oikeaa ryhtiä, kun on koko ikänsä ollut väärässä asennossa. Mähän aloitin nyt fustratreenit, millä tuota ryhtiä lähdetään repimään ja lihaksia aukomaan ja kyllä on aivot välillä solmussa, kun samaan aikaan pitää jännittää vatsalihaksia, vetää lapoja ja olkapäitä taakse ja varoa ettei selkä lähde notkolle. Huhhei, mutta pikku hiljaa alkaa aivot ja kroppa päästä yhteistyöhön :) vaatii vaan töitä. Ja välillä kun asentoa korjataan siihen normaaliin miten sen pitäisi olla niin tuntuu ihan epäluontevalta. ”näinkö mun pitäis tosiaan seistä, mähän oon ihan vinossa” vaikka peilistä katsoo suora vartalo.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   joo, pitää tosiaan vaan keskittyä ihan kamalasti siihen mitä tekee ja missä asennossa. Tulee vähän erilainen kevät, kun kaikki treeni alkaa tavallaan alusta. Pitää tehdä keskittyen ja kyseenalaistaen koko ajan. :)

   Tykkää

 3. Neea sanoo:

  Selkävaivat on kyllä niin inhottavia kun omalle kohdalle osuu :/ Itelläni oli myös yhdessä vaiheessa enemmänkin eikä syykään ikinä selvinnyt… Toivottavasti sullakin helpottais kokonaan! Kommentoin ekaa kertaa vaikka oon jo pidempään käynyt kurkkimassa sun juttuja :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiva kun kommentoit! Kiva nähdä keitä kaikkia täällä oikein käy lukemassa. Toivottavasti sulla ne selkäkivut on jo kaukana menneisyydessä. :)

   Tykkää

 4. Maapallosilmä sanoo:

  Niin ymmärrän sua! Itse kävin viime keväänä ja kesänä fyssarilla polvieni takia. Fyssari uhkasi teipata kinesioteipillä kaikki niveleni, kun kuulemma niin yliliikkuvat :D Polvitaipeisiin sainkin usein teipit, jotka palauttivat asennon oikeammaksi eli ei-yliojennukseen, johon aina pyrin. Olo oli välillä kuin jojolla, kun teippaukset eivät antaneet armoa väärille asennoille. On muuten tosi vaikeaa opetella uudelleen istumaan ja seisomaan kaikkien näiden lähes kolmenkymmenen vuoden jälkeen, haha :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   No onko hieman vaikeeta! Eiköhän sen tässä opi…kolmessakymmenessä vuodessa ehkä viimeistään! ;D

   Tykkää

 5. Laura sanoo:

  Mulla ei oo omakohtaista kokemusta sen pahemmista selkävaivoista, mutta parin kaverin juttuja kuulleena ja nyt näitä sunkin tekstejä lukeneena on kyllä tullut sellainen mielikuva, ettei kyse oo mistään kovin hauskasta hommasta :/ Typerää, että tällaisia juttuja täytyy olla edes olemassa! Kaikenlaisen liikkumisen ja jopa sen seisomisen uudelleen opettelusta ei takuulla tuu helppoa, joten hurjasti tsemppiä siihen :)

  …ja mitä, liikkuvatko ihmiset muka jonkin muunkin syyn takia kuin sen, että saavat syödä enemmän? ;) Mietin tässä just eräänä päivänä sitä, miten yksinkertaisiin juttuihin ihminen voikaan olla tyytyväinen: miten voin olla älyttömän onnellinen ihan vain siksi, että saan käydä juoksemassa lenkin raikkaassa kevätilmassa, tulla sen jälkeen kotiin syömään hyvää ruokaa ja mennä nukkumaan. Liikunta, ruoka ja lepo – elämän perusta ja Pyhä Kolminaisuus! :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Pyhä kolminaisuus, no kyllä! Hyvin kiteytetty, koska mulle ainakin tuo liikunta ja ruoka on oikeasti ne kaikkein tärkeimmät. Syöminen on kivaa ja taas siitä saa niin paljon energiaa liikkumiseen. Lepokin on ihanaa, varsinkin kun on liikkunut paljon ja sitä tuntee kaipaavansa :)

   Kiitos tsempistä, kyllä tää koko ajan on parempi. pitää vaan muistaa tehdä vähän iisimpiä treenejä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: