Näin tästä ruoasta viime yönä unta. Keittelin curryani innolla keittiössä ja laitoin siihen isompia sipulipaloja pudotellen niitä kastikkeen sekaan yksitellen. Naureskelin kuinka ne hassusti saivat kastikkeet roiskimaan keltaista väriä pitkin seiniä niin, että olin itsekin aivan sotkussa. Unessa  sipulit olivat jättimäisen isoja ja chiliäkin taisin laittaa kilokaupalla liemeen mukaan. Kaipa sitten pidän aika paljon sipulista ja chilistä, kun ne hyppii ihan mun uniin saakka väijymään….

Mitäs ootte mieltä, pitäiskö mun ehkä tehdä tätä ruokaa uudestaan kun se ihan uniin saakka tulee vainoamaan? :D

img_5712

Resepti ei ole omani, eikä se ole tehty seuraten mitään ohjeita. Mieheni väsäsi tämän ruoan hetkessä ja sen kummempia miettimättä. Minä olin tottakai avustamassa keittiössä kuvaamalla tuotosta ja kaikintavoin muutenkin häsläämällä ja häiriköimällä ympärillä. Pitihän mun olla makutuomarina mukana matkassa ja leikata avuksi sipulit, ettei miehen tarvitse nöyrtyä keittiössä itkeskelemään. Hihii, kyllähän mä voin ne parit kyynelet tirauttaa. Eikös siis mutkin voi hyvin laittaa tähän reseptiikan mainintoihin ja kiitoksiin mukaan, kun kerran niin ahkerasti olin touhussa mukana? ;)

Kuten en yleensäkään käytä suuria määriä aikaa ruoanlaittoon, niin eipä tullut käytettyä tälläkään kertaa. Vaikka ruoanlaitto on kyllä kivaa välillä niinkin, että valmistus kestää pitkään ja saa nautiskella kokkailusta keittiössä pidempäänkin, niin eikös useimmiten arkena tarvitse saada jotain nopeaa ja helppoa? Ainakin mun mielestäni tarvitsee, koska arki-iltojen aika on muutenkin aika rajattua. Pitäisi ehtiä niin montaa asiaa ja aikaa on yleensä vain muutamaan hassuun hetkeen. Ruoanlaitto pitää siis saada tiiviiksi paketiksi ja suorittaa alta pois nopeasti. No tässä taas yksi vinkkini sellaiseen iltaan, kun ei tahdo käyttää liikaa aikaa ja raaka-aineet saa olla helppoja. Meillä ei muuten näemmä syödä muuta kuin kanaa ja chiliä, jos näitä mun jakamiani reseptejä katsoo. Mutta mihinkäs niitä vaihtaisi kun ne maistuu niin hyvältä? :) Tämän ruoan voi kyllä tehdä hyvin ilman chiliäkin, sillä tärkein osuus ruoasta on se vihreä curry. Kuten ehkä nimestäkin voi arvata. Eipä se kai mitään vihreää olisi ilman sitä vihreää… :D

Green currya kanalla (n. 4-6 annosta)
*prk green currya (mieluiten Santa Mariaa, koska se vaan on parasta.)
*400 gr kanan rintafileitä
*prk Kookosmaitoa
*6 chiliä (tai sitten 0, jos ei tulisuus nappaa)
*1-2 paprikaa
 *3 isoa sipulia
*prk vesikastanjoita
*paistamiseen öjyä tai voita

Ohje on helppo. Paistele sipulit ja paprika pannulla niin, että ne saavat hyvän värin pintaan. Itse pidän melko paahdetuista vihanneksista, joten paistan melko pitkään. Sitten sekaan kanat ja kunnolla taas väriä pintaan. Lopuksi lisätään joukkoon purkillinen kookosmaitoa ja lisäksi vettä. Määrä riippuen siitä, tahtooko tehdä ruoasta kastiketta (ja syödä vaikka riisin tai kasvisten kanssa) vai tekeekö keiton. Me ollaan laitettu viime kerroilla melko paljon nestettä, sillä kookoksesta tehty keitto on vaan niin super hyvää, että voisin litkiä pelkkää nestettä illat pitkät. Kun kookosmaiton sekoittunut, heitetään sekaan vesikastanjat, green curry ja chilit silputtuna. Tämän jälkeen annat vain hetken hautua pannulla kuvun alla ja homma on valmis.

Sitten syömääääään!

Instagramiin  laitoin kyllä tuotoksesta heti kuvia kun ruoka tehtiin, mutta unohdin kuvailla itse annosta. Me syötiin suurella ruokahalulla kaikki ruoka ennen kuin ajattelin edes sen jakamaista teidän tietoonne. Mutta ehkäpä te innostutte kokkaamaan tätä ruokaa ja saatte ihan omat kuvat ruokalautasistanne? Instagramissahan mut löytää nimellä marissaleh. Käyppäs siellä kurkkimassa! Niin ja kuten sanoin jo instassakin, kun tähän kyseltiin reseptiä, niin kookoksen kanssa ei vaan voi mennä pieleen. Green curry ruoka on jotain niin hullunhyvää, että voisin kyllä syödä sitä joka päivä. Ollaan testattu green currya jo aika montakin kertaa ja kyllä se vaan aina on yhtä hyvää! Curryista vihreä versio on mun makuuni paras, keltainen vähän liian mieto ja punainen taas jollain tapaa omaan suuhun ei niin sopiva. Green currya siis tuleekin tehtyä eniten. Namnam.

Ainiin. Ja ihan vaan vinkkinä, että tätä ruokaa kannattaa tehdä silloin kun saa syödä kaiken ihan itse ja kenenkään kanssa jakamatta. On nääs aika hyvää ;)

Eli ei sitten muuta kun keittiöön ja kauha käteen. Hyvää ruokahalua! :)

15 kommenttia artikkeliin ”Resepti (älyttömän hyvään) Green Curry kanaan!

 1. Hanna sanoo:

  Tehdään usein kotona thai-ruokaa, ja vihreästä currykastikkeesta tulee vielä piirun parempaa, kun lisää joukkoon limen mehua, kaffirlimen lehtiä ja palmusokeria tai muuta tummaa sokeria. Kokeileppas joskus ;) Muuten ohje on aika sama! Käytän inkivääriä ja joskus sipulin tilalla salottisipulia, mutta nää on kai makuasioita! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hmm.. Arvaa vaan laitanko ens kerralla myös sitä limeä mukaan :D Ollaan menty aika helpon kautta ja otettu raaka-aineista vain sellaset iisit. Inkivääriä tulee itseasiassa usein laitettua mukaan, mutta siihen se ”hifistely” sitten jääkin. Salottisipuli? Miksei. Ensi kerralla ;)

   Tykkää

 2. Alexandra sanoo:

  Aaah, tuhannet kiitokset reseptistä! Kokeilimme sitä tänään illalliseksi, ja voi himpuran pimpura että oli hyvää :D Jos minua ei olisi kasvatettu niin hyvin, olisin luultavasti nuollut lautaseni puhtaaksi!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jihuu, olipas kiva kuulla!! :)

   Ja hei, mitä eikö lautasia saa nuolla!? Ja sää kerrot mulle tän vasta nyt. En kyllä enää ala lopettaa… ;D

   Tykkää

 3. Ilona sanoo:

  En itse oikein perusta valmiskastikkeista sen jälkeen kun mieheni kanssa ollaan itse currytahnaa tehty. Ei ihan hirveästi siihen tarvitse ja esim. suolan määrä on inhimillisempi kuin noissa valmiskastikkeissa. Syötiin tosi paljon syksyllä intialaista, sillä se on suhteellisen edullista ja niin herkullista. Eikä välttämättä vaadi lihaa. Linssipata on parhainta mitä tiedän ja todellista proteiiniruokaa. Suosittelen tutustumaan Manju Malhin kirjaan Intialainen keittiö. Tiettyjä perusmausteita kun kaapista löytyy niin ei kyllä valmiskastikkeet kelpaa enää. :D Makuasioita tietysti, mutta taso on kuin Parman kinkulla ja keittokinkulla. Sit phulkaa tai naan-leipää kylkeen boondi raitan kera niin ei parempaa voi olla.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos, että tulit jakamaan sun ajatuksia Ilona. Nyt tuli itseasiassa ihan kauhea himo kokeilla tehdä itse ruokaa alusta loppuun. Pidän tosi paljon erilaisista mausteisista ruoista ja oon monesti miettinyt, että pitäis käydä keskustassa eräässä itämaisia mausteita ja aineksia myyvässä kaupassa ja ostaa kunnolla johonkin herkkuruokaan. Ymmärrän siis mitä tarkoitat ja ihan varmasti tuun joku kerta tekemään kaiken itse. Kunhan vain saisi aikaiseksi! ;)

   Tykkää

   1. Ilona sanoo:

    Punnitse ja säästä on lempparini mausteiden suhteen…kuten noin muutenkin. Kantsii kokeilla ehdottomasti. Hieman se viitseliäisyyttä ja hermoja aluksi vaatii kun ymmärtää sen punaisen langan. Perusjuttuja kuten tuoretta chiliä, inkivääriä, korianteria tietty ihan normi kaupastakin löytyy. Toi phulka on sellaista hiivatonta paistinpannulla nopeasti tehtyä leipää, joka on koukuttavan hyvää…taikinaan ei tuu mitään muuta kuin grahamjauhoja, vettä ja hieman öljyä ja leivotaan sellaisia lättyjä ja pinnalle hieman suolaa. Intialainen ruoka on kyl oivallista kun siinä niin moni makualue tulee ns. Kylläiseksi. Itse en kaipaa yleensä mitään jälkkäriä intialaisen jälkeen kun mausteet kyllästää makuhermot :) mutta tosiaan mekin aluksi kokeiltiin ja tehtiin valmiskastikkeisiin intialaista, kunnes heräsin purkkien suolamäärään ja siihen ettei intialaista tehdessä tarvii olla se kastikepurkki vaan sen tahnan voi tehdä itse.

    Tykkää

 4. Rahkamuija sanoo:

  Huomasin tän reseptin bussissa matkalla kotiin ja sitten tulikin kammottava kiire jäädä bussista pois kaupan kohdalla. :D oon tämmönen maalainen, niin en yhtään tiennyt, että mitä vesikastanjat on tai millasessa purkissa niitä myydään niin ostin sitten bambusuikaleita, ihan hyvin nekin kävi. :D mutta tuli tosi hyvää! Sorruin kylläkin johonkin light-kookosmaitoon ja se oli kevyt virhe. Ens kerralla aitoo tavaraa!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Haha, loistavaa! Bambu toimii ihan varmasti myös hyvin. Mä vaan tykkään rouskutella niitä vesikastanjoita niin siksi laitoin niitä mukaan. Ei ne oikein miltään edes maistu, tuntuu vaan hassulta suussa :D

   Ens kerralla sitten ei lightia, joohan??? ;)

   Tykkää

 5. Saana sanoo:

  Kiitos ohjeesta! Tänään tein ja oli ihan älyttömän hyvää! Jopa 16v. nuorimies tykkäsi tosi paljon :)

  Meillä toi chilin määrä jäi tosin vaan kahteen (ihan vaan koska mä olen arkajalka) ja pientä kipakkuutta oisin vielä kaivannut. Ens kerralla sitten enemmän ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jihuu!!! Hyvä Saana. Näyttikin tosi hyvältä ruoka, kun kurkin facesta ;) Kaupan chilit on välillä tosi mietoja, eli varo ens kerralla jos laitat enempi.. saattaa olla tujua :D

   Tykkää

 6. Jan Tuominen sanoo:

  Kiitos ohjeesta. Tuli tosi hyvä! Käytin tosin vesikastanjoiden sijaan porkkanaa ja green currylla tuli ihan riitävän tulista minun makuuni :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hienoa, kiva että maistui!! :) Porkkanaa laitan välillä itsekin. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: