Onko täällä kuulolla ketään sushin ystäviä?  Täällä ainakin on yksi sushin rakastaja ja voisin syödä sitä vaikka joka päivä, ellen tahtoisi välillä ravinnokseni jotain muutakin kuin riisiä. Se kun on mielestäni ainut huono puoli tässä ruoassa, ettei ravintoarvoissa ole kaikkea kaipaamiani aineksia. Jos pelkällä riisin ja kalan popsimisella saisi kokoon kaikki tarvittavat ravintoaineet, niin kyllähän mä tätä söisin riemusta kiljuen vaikka joka päivä. Sen verran hyvin maistuu omaan suuhun nää aasian pöperöt muutenkin, että oikeastaan oon välillä pohtinut oonkohan mä sisäisesti kotoisin jostain ihan muualta. Tuliset ruoat, sushi, kookosruoat… Nam!  Onko mut kaapattu syntyessä? Eikun joo. Ei vissiin. Taitaa ulkonäkö jo paljastaa, että ihan perus suomalainen misu täällä istuu :D

Mutta nyt päivän aiheeseen, eli näihin kahteen sushipaikkaan, jotka jo otsikossa paljastin. Eilen syötiin sushia kotosalla ja koska paikan valinta oli vaikea, niin päätettiin hakea sitä sitten kahdesta eri paikasta. Ei ollut kiire mihinkään ja kun ravintolat ovat sadan metrin päässä toisistaan, niin ei ollut suuri vaiva. Hanko Sushi on ollut tässä Iso Omenan kauppakeskuksella jo useamman vuoden, mutta Itamae vasta niin lyhyen aikaa, etten ole päässyt sitä vielä edes kokeilemaan. Keskustassa on kyllä tullut syötyä Itamaessa useinkin, joten oletin että ne täälläkin osaa sitä sushia tehdä ihan yhtä hyvin. Vai osaavatko? Onko sulla jo ehkä ennakkosuosikki ennen kuin kerron kumpi oli mun mielestäni parempi paikka? ;)

IMG_6279

Tarjolla tällä kertaa lohta ja lohta. Kuka muu on sitä mieltä, että se on kaikkein paras combo? ;)

IMG_6296

IMG_6276

Jospa aloitetaan Hanko Sushista, koska sieltä kävin tekemässä tilauksen ensimmäisenä. Oltiin valkattu listalta valmiiksi 25 euroa maksava setti, jossa oli lohta kahdella tapaa. Grillattuna ja raakana. Molemmat omia lemppareitani ja valinta oli helppo tehdä nopeasti. Lohi on vaan aina niin ältsin hyvää, ettei toista parempaa olekaan. Heti ensimmäinen yllätys tuli tiskillä, kun hinnaksi annokselle paljastuikin vain 23 euroa. Ai niin vähän? Listahinta oli siis väärä ja sen kummempia valittamatta liian korkeasta hinnasta maksoin vain oikein tyytyväisenä ostokseni. Kivahan se on vähemmän maksaa kuin mitä on odottanut. Tarjoilja kertoi, että vartti olisi odotettava tilausta, sillä tilausjono oli pitkä. Hieman epäilin aikaa, sillä joskus aiemmin kun olen hakenut heiltä sushia, niin odotus on ollut jopa tunnin. Tällä kertaa aika kuitenkin oli tosiaan se tasan vartti, joten sain jo toisen iloisen yllätyksen. Plussaa tämän lisäksi tuli myös ystävällisestä palvelusta. Oikein oli hymyileviä ja nättejä tyttöjä tiskin takana :)

Sushi itsessään oli hieman vaisumman värinen kun mitä Itamaen sushi oli. Lohi oli haaleampaa ja annos oli muutenkin hieman vaisumman oloinen omaan silmään. Koristeluissa toki voi olla eri mieltä, mutta ne olivat vähän sinnepäin sohittuja. Silmillähän me suureksi osin syödään, joten tämä pisti silmään. Annoksissa suuri ero myös soijassa. Hanko Sushi tekee nimittäin omaa soijaa, jollaista mielestäni kuulukin olla aina sushin kanssa. Makeampaa laimenettua soijaa, sellaista joka ei tuo pelkkää suolaisuutta kielen pintaan. Mutta arvatkaa loppuiko ilo lyhyeen, kun maistoin soijaa? No kyllä. Sepä olikin laimennettu vähän isommin ottein. Itse soijan maku oli hieman kadoksissa ja kun uitin palan nigiriä soijaan,  oli maku myös todella haalea. Hyvä yritys siis, mutta toteutus jäi miinuksen puolelle. 

Mitenkäs kalat? Lohi oli erinomaista ja hyvälaatuista, siitä pisteet kotiin. Grillaus oli tehty juuri eikä melkein ja lohessa oli sopivasti myös punaista väriä mukana. Namnam.

Mittenkäs riisi sitten? Ikävä kyllä todella huonoa. Sekä grillattu, että raaka lohi olivat todella hyvänmakuisia, mutta itse riisi oli pettymys. Siitä oli tehty liian puuromaista ja mukana oli niin paljon etikkaa ja makeutta, että itse riisin maku oli poissa. Kalojenkin maku sekoittui ikävästi etikkaiseen makuun ja koko homma maistui suussa puurolta. Kyllä se riisi vaan tekee niin suuren osan sitä sushin makua, että tällä kertaa mentiin vähän metsään. Damn. 

IMG_6278

Hanko Sushin Lohilautanen

Sitten vuorossa Itamae. Uudempi tulokas lähiympäristööni Espooseen ja ensimmäinen kokeilu täällä. Astelin sisään tyhjään ravintolaan, jossa oli vain pari asiakasta odottamassa ruokiaan pöydässä. Hinta 10 palan setille oli 17,50 eli aika samaa hintaluokkaa kuin Hanko Sushissa. Jälleen odotusajaksi sanottiin viisitoista minuuttia, joka piti paikkansa. Palvelu oli hyvää ja nopeaa, enkä valehtele jos sanon, että tasan vartin kuluttua mulle ojennettiin tilaus käteen. Eikä haitannut yhtään ettei kassa osannut yhtään suomea sillä hän hymyili sitäkin leveämmin. Jälleen siis hymy pelasti palvelutilanteen täysin vaikka hänellä olikin vähän sormi suussa kielitaidon kanssa. Kiitos siis tännekin hyvästä palvelusta. 

Kun lautaset kotona laitettiin vierekkäin, niin ulkonäössä pidemmän korren veti Itamae. Paljon freshimmät värit ja siistimpi esillepano. Asettelin sitten lautasen molemmin puolin omat palasensa ja aloin maistella. Itamaen lohi oli hyvää, mutta ei aivan yhtä hyvänmakuista kuin Hanko Sushissa. Kikkoman soija teki sushista suolaisemman makuista, mutta maku oli parempi kuin edellisen kuvailun susheissa. Miksikö? Koska riisi oli erinomaista. Taas nähtiin, miten suuri ero siinä on mitä kalojen alla löytyy. Vaikkakin Hanko sushissa esimerkiksi grillattu lohi oli parempaa, niin kyllä se kokonaisuutena maistui omassa suussa paremmalta Itamaessa tehtynä. Maistelinhan aika usean palasen, eli pystyn olla varma siitä mitä puhun. Ainiin ja kuten varmaan kuvista huomasitte, niin annoksissa oli eroa kahdessa palassa. Niitä en itse maistanut ettei vain menisi vertailu pieleen. Tahdoin olla molempien suhteen tasapuolinen makujen suhteen, joten erilaisia paloja ei hyväksytty tälle kerralle mukaan :D 

Itamae sai ainakin tällä kertaa multa paremmat pisteet, sillä kokonaisuutena maut veivät voiton ylivoimaisesti. Riisillä on vaan hirmu suuri merkitys tässä hommassa. Todella suuri.

IMG_6277

itamaen voittolautanen! :)


Kunpa joskus pääsisi Japaniin syömään ihan sitä oikeaa sushia. Voin vaan kuvitella miten ne japanilaiset näille meidän kokkauksille hihittelee, kun siellä oikea sushikokki harjoittelee työtään jopa vuosikymmeniä. Joku saatta olla kymmenen vuotta toiminut sushikokkina ja vieläkin sanoo olevansa vasta harjoittelija. Eli se siitä sushista täällä meillä, missä sushikokki oppii taitonsa päivässä. Hihii. Minäkin kun oon toiminut sushikokkina useamman vuoden eräässä ravintolassa ja se sushi ei kyllä hurrahuutoja tosiaan ansainnut :D Hyvää se oli itsetehtynä ja taisi asiakkaille maistua, mutta ei se taida pärjätä aidolle oikealle sushille. Ei niin millään.

Kuka on ollut Japanissa ja voi kertoa eron meidän suomalaiseen sushiin? :)

IMG_6315Hanko Sushi 0 – Itamae 1

Tämähän on vain yhden kerran kokeilu, joten mitään sen suurempia johtopäätöksiä ei voi vetää. Sushin laatuun vaikuttaa äärettömän paljon niiden tekijä, joten ensi kerralla tilanne saattaisi olla aivan toisin. Raaka-aineiden laatu tottakai myös, mutta kyllä ne tekotavatkin vaikuttavat kuten huomattiin tällä kertaa riisissä. Kyllä minäkin saan aika usein pettyä niihin hyväksikoettuihin paikkoihin, jos yhäkkiä tekijä vaihtuu. Esimerkiksi eräs Sushibaari oli pitkään mun lempparini, kunnes yksi kokki vaihtui. Sinne meni sen paikan viehätys. Onneksi kuitenkin nykyään on paljon paikkoja mistä valita ja löytyy todella maukastakin sushia. Kuten oli tälläkin kertaa :)

Täällä ollaan vihdoin jo paremmalla puolen flunssaa ja huomenna pitäisi jo olla voimia mennä töihin. Täytyy lepäillä vielä loppuilta ja kerätä energiaa huomiseen mitenkäs muutenkaan kun herkuttelemalla. Oikein mukavaa sunnuntaita sinnekin! :)

 

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Vertailussa Itamae ja Hanko Sushi – and the winner is?

 1. Elina sanoo:

  Hehe just kiva! Tällä hetkellä mulla on pieni tauko vaan sushin kanssa, kun tuli joku aika sitten aika tiuhaan maisteltua.

  Mitä mieltä oot Järvenpään ylpeydestä, Kinsushista? ;D

  Lohinigirit on parhaita ehdottomasti. <3 Mun mielestä ei yhtään tylsiä. Lohi on kyllä herkkä, huomaa heti, jos on vähänkään kulahtanutta.

  Kivaa maanantaita! <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   hehe, ymmärrän! Pitäisköhän munkin kokeilla ähkyt ;)

   Kin Sushikin on hyvä, mutta sanotaanko, että kylläs se vähän laadussa kakkoseksi jää ainakin buffan kohdalla. Mutta hyvää sielläkin on. Ylpeä saat olla ;)

   kiitos ELina, kivaa viikkoa sulle <3

   Tykkää

 2. mima sanoo:

  Jos et oo vielä käynyt Tokyo 55 niin suunta sinne lounasbuffettiin heti ! 15 e ja saat syödä _laadukasta ja herkullista_ sushia niin paljon kuin jaksat :D ähkyvaroitus.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tuonne on pitänyt jo monesti mennä! Ähkyvaroitus otettu vastaan ja nyt vaan suunitellaan päivää kun sinne pääsisi :D Kiitos Mima!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: