Moi kaikki siellä kaukana Suomessa. Ollaan matkattu jo yli viikko täällä jenkkilässä ja kyllä vähän alkaa jo olla koti-ikävä. Ei kyllä paljon. On ollut kivaa ja ollaan tehty tosi paljon. Täällä ihmisiä on ihan kamalasti ja joka paikassa joutuu jonottamaan. Vessaankin niin kauan, ettei meinaa kestää enää ja sitten kun sinne vessaan pääsee paperi on loppu. Täällä tarjoilijat käy samoissa vessoissa kuin asiakkaat, ne myös vaihtaa siellä työvaatteet päälle. Niillä ei ole taukotilaa. Niille on myös tehty vessaan kyltti, jossa muistutetaan, että kädet pitää pestä. Unohtaisikohan ne sitten muuten tehdä niin? Aika hassua.

Ollaan kävelty niin paljon koko lomalla, että piti ostaa uusia mukavia kenkiä. Jalkoihin sattuu iltaisin niin, että tekisi mieli olla kävelemättä koko seuraava viikko. Niin sitä kuitenkin ollaan vaan kävelty joka päivä uudestaan. Eikä olla valitettu yhtään, kun on ollut niin kivaa. Koko aja näkee jotain uutta. Vähän ollaan oltu myös ostoksilla. Kadulla on hauskoja ihmisiä, yksikin kutsui minua valkoiseksi Beyonceksi. Me naurettiin sille miehelle aika paljon. Täällä pitää muuten muistaa maksaa tippi tarjoilijoille. Siksi ne on ystävällisiä, että ne saisi palkkaa. Eilen käveltiin ympäri ison puiston eikä edes jaksettu koko matkaa kun oli niin pitkä tie. Kiivettiin me korkealle katsomaan maisemiakin. Top of the Rockiin, missä oli kova tuuli ja lasiseinät. Ympärillä näkyi taloja niin paljon, ettei Suomessa ole yhteensä niin montaa korkeaa taloa. En ainakaan usko, että on. Sitten käytiin myös yhdellä sillalla, jossa oli paljon turisteja ja tosi kauniit näkymät. Brooklyn Bridge, sinnekkin teidän kannattaa mennä käymään kun tulette tänne. Varokaa kuitenkin pyöräilijöitä jotka tahtovat polkea turistien päältä. Niitä taitaa ärsyttää tämä turistien paljous. Niin muakin ärsyttäisi. Turistina ei ärsytä, kun kaikkeen jonotukseen ja ruuhkaan tottuu ja tietää pian pääsevänsä pois. Tietää, että siellä kotona on taas ihana rauha ja hiljaisuus. Hiljaista täällä nimittäin ei ole. Kaduilla huudetaan ja autot tööttää vaikka on punainen valo. Ihan hölmöä. Takseja täällä on tosi paljon. Tavallisia autoja ei yhtään, mutta takseja joka nurkassa. Ollaan itse menty subwaylla. Se on halpa ja helppo. Eikä eksytty kuin vain kerran. Sekin oli tänään kun juostiin kiireessä, eli ihan oma vika.

Täällä oli muuten karkkikauppa jossa on karkkeja mun nimelläni. Aika hauskaa. En ole koskaan nähnyt omaa nimeäni missään paitsi siinä yhdessä telkkarisarjassa. Kaupoissa ne kysyy nimen heti kun menet ostoksille ja tahtoo kovasti auttaa. Myyjät kutsuu meitä nimeltä ja hymyilee, välillä jopa koskettaa olkaapäältä. Yksi kehui mun hiuksia. Aika tuttavallista. Ei suomessa ole sellaista. Ei oo montaa muutakaan asiaa. Ei ole kaikkia näitä ravintoloita mitä täällä on. Täällä ei muuten ole jonoa Burger Kingiin. Ei edes nähty kuin kaksi Burger Kingiä koko matkalla. Kaipa täällä on vähän enemmän ravintoloita niin ei tarvitse mennä siihen yhteen ainoaan. Aika kivaa. Ruokaa täällä on tosi paljon. Me varmaan lihottaisiin pullukoiksi jos asuttaisiin täällä. Huomattiin se kun jokapaikassa lukee ruokien kalorit. Tyhmää. Kuka nyt niitä voi syödä kun näkee paljonko kaikkea pahaa niissä on. Onneksi ei asuta täällä. No nyt meidän pitää lähteä jo menemään, eli lopetan tämän kortin tähän. Hyvää kotimatkaa meille ja paljon terveisiä täältä suuresta kaupunkista sinne kotiin. Kohta ollaan siellä taas. Se ajatus saa hymyilemään <3

-Lomaterveisin, Marissa ja Petra

DSC02781

 

5 kommenttia artikkeliin ”Postikortti New Yorkista

 1. Linda sanoo:

  Maailman söpöin postikortti, hihi :) ja mikä hyvä tekosyy ostaa lisää kenkiä :P mä luulen etten mäkään viihtyisi noin suuressa kaupungissa kuin vierailulla. Se kuulostaa liian meluisalta ja kiireiseltä, luulisin, mutta ai että odotan, että pääsen sinne silti jokupäivä käymään. Hyvää kotimatkaa!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Haha, se oli erittäin hyvä tekosyy :D ois voinu vaan ostaa enempikin ;) Kerro kun tahdon käydä Nykissä. Ehkä mä lähden mukaan, jos se ei oo ihan parina lähivuotena ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: