Tällä hetkellä tosin mikä tahansa vauhti on lujempaa kun mitä minä juoksen. Vauvatkin juoksee mun ohi ja ainakin nyt isot miehet kiskoo tuolla sellaista vauhtia, että itse haaveilen vain hulluimmissa unissani, että pystyisin samaan. Ei siinä kuitenkaan sen kummempaa hätää kuin, että lisää treeniä vaan niin kyllä se kunto siinä nousee. Turha se on alkaa valittaa, kun ihan itte on laiskotellut ja päästänyt itsensä tähän kuntoon. Ite oon selkäni tuhonnut, ei kukaan muu :D 

Intervalleja ei oo tullu vedettyä moneen viikkoon, eikä lenkkejäkään kunnolla. On ollut monta matkaa ja paljon oikuttelua tosiaan tuon jo satakertaamainitun selän kanssa. Silloin kun selkää yhtään vihloo, niin en uskalla mennä enää lisää täräyttelemään sitä lenkkipolulle. Vaikkakin kyllä juoksen päkiöilläni, mikä ei niin samalla tavalla haittaa selkää kuin kantapääjuoksu. Sitä kun en edes osaa tehdä, eikä se tunnu luonnolliselta askellukselta jalalle, niin turhaanpa niin juoksisinkaan. Mites te siellä muuten juoksette? Löytyykö monia ruudun takaa, jotka ehkä on oppineet juoksemaan kantapäät edelle? Tunnen nimittäin monia, jotka on opetelleet juoksemaan alkujaan kantapäät eellä ja sitten on tullut jälkikäteen vaihdettua päkiöillä juoksuun. Eikä taida olla muuten helppoa oppia uutta tapaa! Itsekin oon joskus kokeillut juosta kantapäät edellä ja eihän siitä tuu mitään. Tulee ihan hassu olo ja naurattaa niin paljon, että on pakko pysähtyä räkättämään keskelle katua :D

Ainiin hei! Mulla on toinenkin syy juosta; uudet hienot juoksuhousut! Tai oikeastaan mitkävaanhousut, koska käytinhän näitä jo perjantaina töissä muuttohommissa. Casallin harmaanvihreät trikoot, joissa on niin mukava olla, että melkeen voisin asua näissä housuissa jatkuvasti. Ihanat. Ja joo noi kengät on mun uudet ihan lempparit myös. Niket ei petä koskaan.

Saahan materiastakin tulla näin onnelliseksi? ;)

IMG_7160

IMG_7149

IMG_7161 IMG_7167

Kävin eilen lenkillä, joka oli ehkä paras taas aikoihin. Vai sanonkohan mä näin joka kerta? :D Puuskutin ihan hulluna ja sykkeet oli maksimeissa samalla kun papat käveli mun ohi. Mua oikeastaan nauratti mun puuskutukseni hiljaisessakin vauhdissa ja hymyilytti koko matkan vaikka kunto oli suorastaan ihan surkea. Olin niin intoa täynnä, että juoksin nopeammin kuin mitä kunto olis kestänyt. Neljänkymmenen minuutin tuulta vastaan ja aurinkoa kohti juoksemisen jälkeen olin hiessä ja väsynyt, eikä yhtään haitannut, että tunsin itseni aika surkeaksi. Olo oli onnellinen ja jalat ei enää jaksaneet kuin parit venyttelyt ja kroppa lyhyen lihaskunnon. Ei vaan riittänyt enää voimia. Tehokas treeni ainakin jos ei muuta. Ehkä siinä vähän kehitystäkin tapahtui kun tuli rasitettua sydäntä niin kunnolla. Suuntahan on näemmä vaan ylöspäin ja tekemistä keväälle ja kesälle riittää. :)

Ennen olisin varmaan vähän ahdistunut, kun kunto olis ollut yhtäkkiä maassa. Silloin tosin juoksin tasaiseen tahtiin ja usein. Kehittyyhän siinä jokainen jos jotain tekee paljon. Sehän nyt on selvää. Nyt kun oon tehnyt vain pystyessäni ja ehtiessäni, niin eihän siinä mikään kehity. Pystyminen on ollut kerran viikkoon ja ehtiminen samaa luokkaa. Eli siis kerran kahdessa viikossa varmaan todellisuudessa ja sillon pari kerta putkeen. Tänään ajattelin suunnata taas lenkkipolulle ja samalla tehdä vähän paljon askelkyykkyjä. Niin ettei huomenna tarvitse töissä kävellä. Eikä ylihuomenna ainakaan.. :DIMG_7198

IMG_7200

au natural

IMG_7208

Kirjoitin eilen facebookiin, että tästä tulee ihan superhyväpäivä. Oli niin kova luotto hyvään fiilikseen jo aamusta, että olis tehnyt mieli juosta tuhatta ja sataa koko päivä. Perjantai oli ollut onnistunut ja sain paljon aikaan, mikä toi tosi paljon lisäenergiaa viikonloppuun. Iso syy oli myös sillä, että ulkona oli ihan älyttömän hyvä ilma varmaan huomasitte saman? :D ja sillä että sain tehtyä pitkästä aikaa hyvän treenin. Mikäpäs muu kuin urheilu toiskaan parhaan olon, siitä kun saa itsekin niin paljon energiaa.

Huh. Että olikin kiva päivä kokonaisuudessaan. <3

IMG_7211 IMG_7224Tämän hetken lempparibiisi on muuten tämä. Ootko kuullut? Tätä voisin jostain syystä kuunnella putkeen uudestaan ja uudestaan. :)

IMG_7209

Hyvää oloa lisäsi vielä yllätys kotona kun saavuin lenkiltä. Olin ehkä saattanut mainita kodin likaisuudesta mun matkani jälkeen (melkein pari viikkoa poissa kotoa niin johan on paikat sekaisin ja pölyä niin paljon, että melkeen vois hankki astmapiipun) ja kukas se olikaan päättänyt yllättää. Astuin kotiovesta sisään ja mies seisoi imuri kädessä keskellä lattiaa. Mies jolla on juuri tehty polvileikkaus ja pitäisi pysyä levossa. Haha, imurointihan on juuri sitä parasta lepoa, I agree :D Lakanat oli myös vaihdettu ja keittiö siivottu. Oho, mistäs nyt tuulee? Mun mieheni kun ei kovin innostu siivouksesta ja sille esimerkiksi tiskaus on ihan täyttä tuskaa ja tiskikoneeseen astioiden laitto tapahtuu noin kerran vuodessa ja sekin vain kuumehuuruissa. Veikkaan, että se mieluummin seisois koko päivän pakkasessa kun laittaa kätensä tiskiveteen. Haha. No onneksi on tiskikone ja sitä se näemmä osaa kuitenkin käyttää. Oli vaan niin kiva yllätys tulla puhtaaseen kotiin ja ihan odottamatta. Eikä homma vielä loppunut tähän. Päätti se sitten vielä käydä kaupassa ja laittaa ruoat valmiiksi nokan eteen. Vieläpä nätisti aseteltuna, että ”voit ottaa kivan kuvan”. Oiii, miten söpöä. Vitsit miten on kiva kun on joku joka välittää! :) <3

IMG_7219Näihin tunnelmiin ja fiiliksiin päätetään tämä juttutuokio. Nyt askelkyykkyjen ja tiukan treenin pariin. Ruisleivät ja kesot on laskeutunut vatsassa ja eiköhän lähdetä ulos kun muut vielä nukkuu. Adios. 

Mahtia sunnuntaita just sulle! 

 

 

 

19 kommenttia artikkeliin ”Juoksen, koska tahdon päästä lujempaa!

 1. Petra sanoo:

  Ahaha, ”voit ottaa kuvan” oli ehkä parasta :D :D Hyvin opetettu! ;)

  Tykkää

  1. Marilii sanoo:

   Hahhaha! On meillä hyvin koulutetut miehet! Minäkin oon kuullut jo monta kertaa matkan aikana, että ”ota nyt se kuva ensin, niin päästään syömään”. Jes! Oppi on mennyt perille! :D

   Tykkää

   1. marissa sanoo:

    Koulutus on ollut pitkä ja raastava, mutta vihdoin ja viimein tuottaa tulosta :D :D :D hehe.

    Tykkää

 2. Weera sanoo:

  Juokseminen on ihanaa! Sitä paitsi siinä kunto kasvaa tosi nopeesti ja näkee kehityksen helposti. :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niin on. Ihan parasta varsinkin nyt kun on upeet ilmat. Jospa sitä vähän menis tänäänkin kehittymään ;)

   Tykkää

 3. Anna sanoo:

  Itse juoksen kyllä joo askel rullaten eli kantapää edellä. Juoksin ennen ns. päkiällä ja sen seurauksena tuli ensin penikkatulehdus, sen jälkeen se meni siihen että joku jänne kiinnittyi sääressä luuhun ja se olikin sit jo vakavampi juttu! plus pohkeet jumiutu tällä tyylillä aina alta aikayksikön. Nyt on kaikki ongelmat lähes poissa, kun oon korjannu askellusta, mitä nyt toi keskimmäinen vaiva vielä välillä muistuttaa itestään kun ei oo ihan heti hoidettavissa. mut mulla sujuu näin paremmin:) itseäni taas naurattaa just juoksijat jotka menee päkiöillä hipsien/pomppien :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   hihi, mulle saat siis naureskella jos törmätään! :D En itse sentään ihan naureskelen niille, jotka eri tavalla juoksee, mutta mulle se tuntuu niin kummalliselta jalkaan. En vaan voi ymmärtää miten voi juosta lujaa niin, että iskee ensin kantapään maahan. Eipä ne Kenialaisetkaan paljon kantapäitään maahan iske ;) hihi. Mutta joo, se on vaan hyvä että porukka löytää sen oman tapansa. Onhan kaikessa ihmisillä vähän eri tyylejä ja erilaisille jaloille sopivia ratkasuja. Itse oon juossut vaan aina siten kun parhaiten osaan ja mikä hyvältä tuntuu. :)

   Että niitä penikkakipuja odotellessa….. Toivotaan ettei oo tulossa :D

   Tykkää

 4. lensy sanoo:

  4km tuohon aikaan???????????????????? et oo hidas..:)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   haha, voi kun juuri nyt juoksisinkin niin lujaa! :D Tuo aika on tossa aivan väärä eikä liity mitenkään aikaan tai kilometreihin. Kello vähän sekaisin ja välillä se näyttää 8 kilsaa ja välissä neljää kun juoksen. eli joo, vähän hämäsin vahingossa teitä :D

   Tykkää

 5. Linda sanoo:

  Ihana miekkoinen siellä kotona :-) siivottu koti yllärinä on niin parasta ja ateria näyttää tosi herkulliselta!

  Millaisia pappoja muuten sun lenkkipolulla juoksee, jos ne sun ohi menee?! Kovaa vauhtiahan sä olet pinkonut menemään ;) sieltä se kunto nousee ja ihana sää on saanut mut lenkkipolulle ainakin normaalia useammin viime aikoina :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   On joo. Tuus joskus syömään tänne, kun herra kokkailee ;)

   Toi vauhti on tosiaan tuossa vähän väärsätä ilmaistu kellossa. Juoksin maksimissaa 10 km juoksuvauhtia, eli en niin kovin hurjaa vauhtia ;)

   Tykkää

 6. tintti sanoo:

  4 kilsaa 40 minuuttiin, ei 4 kilsaa 19 minuuttiin. toi on kilometrivauhti mikä tossa mittarissa näkyy. Sori oli pakko :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hahaha! Hyvä, että joku katsoi vähän tarkemmin ;) Tosin taisin mä vähän enempi juosta kun 4 km 40 minuuttiin. Kello on vähän sekaisin ja näyttelee mitä aikoja sattuu enkä siksi edes huomannut sitä katsoa tuossa kuvassa. Kunhan onnistuin huijaamaan hyväuskoisia lukijoita :D hii.

   Tykkää

 7. Minna sanoo:

  Jep, aina se päkiäaskellus ei ole se parhain vaihtoehto. Jos olet koko elämäsi juossut jollain tyylillä, ei sinä kannata totaalisesti lähteä muuttamaan, sillä seuraukset voi olla aika pahat.. Pääasia on, että keskityt rullaavalla askeleella menemään eteenpäin ja toki juoksua voi hioa parempaan ja taloudellisempaan juoksuun.. Itse en ole päkijä- tai kanta-askeltaa vaan keskiaskeltaja :D

  Hyviä lenkkejä!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Moi keskiaskeltaja! Kiva kuulla, että sellaisiakin on paikalla ;)

   Varmaan itsekkin itseasiassa juoksen myös vähän keskiaskeltaen silloin, kun juoksen vähän hitaampaa. Kovassa vauhdissa kantapää edelle olisi tosi vaikea juosta ja päkiät on ainut vaihtoehto tarpoa lujjaaaaa :D Mutta oikeassa olet, ei kaikille sovi kaikki tyylit ja vanhaa ei heti kannata muuttaa. Jokaisella oma tyylinsä juosta, eikä niissä ole mitään parasta ja huonointa :)

   Tykkää

 8. Mari sanoo:

  Apua, ihanat noi sinivalkoset kengät!! MISTÄ?? mikä merkki? Pakko saada!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ne on jenkkilästä Niken liikkeestä. Ja on IHANAT! kiitos :D En tiedä saisko jostain tilattua suomeen :)

   Tykkää

 9. pami sanoo:

  Hahah, meillä on sama ton tiskaamisen kanssa, se on maailman kauhein asia tehdä :D haha. Mutta viime viikolla kun kysyin että laitatko pyykit vai tiskaatko niin tiskit vei voitin. Pyykkien laittaminen onkin sitten se vielä kauheempi homma näköjään. :D heh.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Haha, eikä! Luulis, että pyykkien laitto on paljon helpompaa kun likaset tiskit, mutta ei näemmä. Tosin paha noita kotitöitä on laittaa riviin, kun kaikki näyttää olevan inhottavaa. Onneks ite tykkään puuhailla, niin eipä oikeastaan haittaa. Jää mulle enempi puuhailtavaa ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: