Niinpä niin. Niinhän se toki on, että jos äiti synnyttää lapsen niin se on sitten naimisissa sen lapsen kanssa seuraavat 18 vuotta. Isä ei ole, eihän sillä isällä ole vastuuta. Äidillä on senkin edestä ja jos se siitä vastuusta luistaa edes kymmeneksi minuutiksi, niin kyllä saa hävetä. Hyi sentään. En tiedä kuinka moni teistä arvaa jo mihin tekstiin näillä mielipiteilläni viittaan, mutta tässä teille luettavaksi erittäin hyvä blogikirjoitus aiheesta ”äidin oikeus omaan aikaan”. Jos et ole vielä lukenut, niin lueppa nyt. Sen jälkeen voitkin siirtyä takaisin lukemaan mun kirjoitustani, koska kyllähän itsekin pitää päästä tähän jotain sanomaan. Sen verran sai sydämen pamppailemaan suuttumusta toisen epäonnea kohtaan. Eihän tämä homma nyt ihan näin mene. On äideilläkin oikeutensa. Sitä oikeutta kutsutaan elämäksi.

Mitä mietin ensimmäisenä kun luin tämän tekstin? Sitä, miten ilkeitä ihmiset on välillä toisilleen. Taas on joku mukamas ystävä vakoillut toista ja päättänyt, että toi nainen ei saa olla ylpeä itsestään. Sen pitää joutua kärsimään siitä, että se on noin hyvässä kunnossa. Eihän äiti saa treenata ja vielä saada itseään siinä samalla sellaiseen kuntoon, että muut voisivat katsoa sitä kadehtien. Tai että joku mies voisi vaikka katsoa sitä sillä silmällä, kun onhan se nyt aikamoisessa tikissä. Sehän saattaisi olla vaikka onnellinen ja energinen kun noin paljon tekee hyvinvointinsa eteen. Teenpäs siitä siis lastensuojeluilmoituksen kun on kerta noinkin itsekäs. Saapahan opikseen ja kärsii. Buahahahah. Tälläisenä näin tilanteen mielessäni ja luultavasti se juuri sitä olikin. Ei ollut varmasti ensimmäinen kerta kun näin tapahtuu, eikä tule olemaan viimeinen. Onhan se nyt oikein yrittää tuhota toisen elämä, jos vain siihen pystyy. Siitähän tulee itselleen parempi mieli kun voi päteä ja tuntea tekevänsä oikein. Mutta oikein kenelle? Sille lapselleko vai? Kuuluuko sen äidin olla liimautuneena siihen lapseen 24/7 ja olla onneton kun ei saa elää omaa elämäänsä? Ei hitsit mikä palvelus tosiaan sille lapselle. Kyllä se lapsi varmasti kiittää tulevaisuudessa tätä fiksua ilmiantajaa…

Todellisuudessa se lapsi ei kiitä kyllä tulevaisuudessa mistään. Se lapsi saa luultavasti aika ikäviäkin tilanteita elämäänsä, kun sossu alkaa puuttumaan perheen ongelmiin. Ongelmiin, joita ei oikeastaan edes ole. Ne on tehty asiasta, jolla äiti yrittää hankkia itselleen hyvää oloa ja onnellisuuta. Äiti yrittää nauttia elämästään ja samalla tehdä myös lastensa elämästä parempaa. Sillä onhan elinvoimainen ja energinen äiti myös lapsilleen varmasti parempaa seuraa. Onnella kun on tapana jakaantua. Ainakin itse olisin apaattinen ja laiska jos vain makaisin kotona ja viettäisin kaiken aikani neljän lapsen kanssa neljän seinän sisässä. Ei sillä ettäkö mulla olisi tästä kokemusta, mutta tuskinpa tilanne todellisuudessa muuttuisi mihinkään tästä kuvitelmasta. Onhan se meidänkin äiti viettänyt aikaansa salilla ja töissä kun ollaan oltu lapsia ja hyvin on tähän päivään asti selvitty. Eikä tehnyt kukaan lastensuojeluilmoitusta, vaikka oltiinkin myös isän, lastenhoitajan ja mummon seurassa. Paljon oltiinkin. Taisi meitä moni muukin hoitaa, kun äidillä ja isillä saattoi olla joskus jotain muutakin elämää. Siis mitä muuta  elämää, onko se muka luvallista? Elossa ollaan silti edelleen ja hyvin menee. Sitäpaitti mulla on äiti joka on aika hyvässä kunnossa ja nauttii elämästään. Kuten pitääkin. En mä koe, että kun se meni hankkimaan neljä lasta, se joutuisi katsomaan meidän perään koko loppuelämänsä. Kyllähän nyt jokainen ihminen on oikeutettu myös omaan elämään ja valintoihin. Hulluksihan mäkin siinä tulisin jos en saisi koskaan viettää aikaa yksin. Samalla tulisivat ne mun hypoteettiset lapsetkin.

Samalla tavalla tahdon nauttia myös omasta elämästäni, kuin vanhempanikin ovat tehneet. Se, että saa lapsia ei ole syy lopettaa elämästä. Eihän sitä tiedä tuleeko sellaista päivää koskaan, mutta sen sanon, että kotiin en jää. Lapsille pitää näyttää jo nuorena, että elämästä kuuluu nauttia ja että siihen nautinnolliseen elämään kuuluu myös esimerkiksi liikunta. Kaikki se mitä lapsi näkee nuorena, tulee jatkumaan melko varmasti halki koko elämän. Tämä näkyy esimerkiksi sellaisten lasten elämässä, jotka ovat koko lapsuutensa viettäneet pubin pihalla, pitsapala suussa ja telkkarin ääressä 24/7. Se malli mikä kotoa tulee, tarttuu myös tulevaisuuteen. En siis näe tälläistä lapsen ottamista salille mitenkään huonona asiana. Paitsi että kannattaa varmaan vahtia niitä lapsia. Mut nimittäin otettiin salille mukaan lapsena useinkin. Kerran sattui vaan ikävästi, kun ehdin sekunnissa mennä juoksumatolle ja haaverihan siinä tuli. Jalat oli ruvella jo ennen kuin äiti edes ehti astua salille sisään. Siinä ehkä myös selitys sille, että mulla oli lapsena valjaat. En oo koskaan ollut mikään kovin rauhallinen tapaus ;) SE ei kuitenkaan taida olla äipän vika. Vaan äipän ja isän geenien :D

Kumpi malli on lapselle parempi, se että äiti treenaa kunnolla vai että istutaan kotona lattialla leikkimässä 24/7? Turha varmaan vastata tähän. Eiköhän onnellinen ja tekevä äiti ole kaikille parempi ratkaisu kuin yksinäinen ja seinähullu. Se joka on eri mieltä, avautukoon kommenttiboksiin. Lupaan taistella vastaan ;)

IMG_6024

Kuva ei liity tekstiin ei niin mitenkään.

Onko tälläisiä kadehtivia ja katkeria ihmisiä todellakin niin paljon, että joka paikasta saa kuulla vain ikäviä asioita? Itsekin monesti oon todistanut tilanteita, joissa toisen onnistumista ei tosiaankaan hurrata vaan sitä katsotaan pahalla. Mukamas siis pahalla. Eihän se oikeasti ole huono asia, mutta kun itse tahtoisi tehdä saman ja kun ei pysty, niin ei sitten muuta kun aiheutetaan toiselle huono mieli. Jos itselle tulisi sillä tapaa parempi mieli. Ei kuitenkaan tule. Usein vielä kehutaan toista ja kerrotaan, että vitsit oot upea, mutta sitten kun katse kääntyy, muuttuu sanat ja äänensävy. Jollekkin muulle kerrotaankin asian toinen laita ja nauretaan yhteen ääneen, että miten se yks voikaan olla niin idiootti. Kuulit sä mitä se nyt teki. Tiesitkö sä siitä toisesta tän jutun. Itsekin satuin juuri jokin aika sitten todistamaan miten itsestäni puhuttiin asioita selän takana vaikka oltiin annettu ymmärtää aivan muuta. Hymyiltiin, mutta kun mentiin seinän toiselle puolen, oli ääni aivan toinen. En ole varma olisinko tahtonut kuulla niitä sanoja ollenkaan. Tavallaan hyvä olla tilanteen tasalla ja tietää, että naiset ympärillä osaa olla pahoja, mutta toisaalta taas tietämättömyys ei satuta. Tietämätön voi hymyillä leveämmin ja olla stressaamatta turhasta. Tosin nyt kun luin tämänkin tekstin niin oma mieli vain vahvistui siitä tiedosta, että kateus se usein toista soimaa selän takana. Kateus ja katkeruus. Asiat, joiden takia ei pitäisi tuhlata omaa aikaansa hetkeäkään. Siinähän kadehtii ja juoruaa. Omapa on ongelmansa.

Ehkä näin vapun kunniaksi hieman ikävä aihe, mutta tahdoin avautua heti kun luin tekstin. Harvoin puutun asioihin mistä luen, mutta juuri nyt on sellainen on, että parempi vaan sanoa mitä mietin. Uskon, että aika moni hörähti nauruun tämän lukiessaan tai mahdollisesti jopa suuttui. En voi ymmärtää tälläistä kapeakatseista ajattelutapaa, että arvostellaan toisen perheen asioita tietämättä enemmän. Se, mitä joku facebookiin sitä paitsi kertoo, ei ole koko totuus. Niistä asioista ei koskaan pitäisi olla kateellinen eikä niitä pidä muutenkaan uskoa täysin. Päivitykset facebookin seinällä on väritettyjä ja osia kokonaisesta totuudesta. Kuvia on käsitelty ja niistä voi saada aivan väärän kuvan. Facebook onkin sitten asia aivan erikseen ja siitä voisin kirjoittaa toisen tekstin. Se palvelu kun on toisaalta älyttömän hyvä sosiaalisten suhteiden ylläpitäjä, mutta toisaalta taas aiheuttaa todella kovia paineita monelle nuorelle ja myös vanhemmallekin. Kaikki kun näyttää siellä niin täydelliseltä. Sitä tämä elämä ei kuitenkaan kellään ole. Ainakaan en ole vielä tavannut ihmistä, jolla olisi.

Kertokaa mitä mietitte. Kuka suuttui kirjoittajan puolesta yhtä paljon kun minä?  

ps. pahoittelut ettei ole aiheeseen liityviä kuvia. Ei oo lapsia jaloissa pyörimässä eikä äitikään näy lähettyvillä treenaamassa ;)

 

 

16 kommenttia artikkeliin ”Äiti ei saa treenaa, se on lapselta pois!

 1. Minni sanoo:

  Eiköhän se äidin hyvinvointi ole lasten ja kaikkien etu! Itellä on 2 pientä lasta ja käyn salilla 4 kertaa viikossa ja lenkkeilen. Jos en pääsisi liikkumaan ei varmaa kellään olis kivaa! Se että äiti pääsee tunniksi liikkumaan ja on sen jälkeen hyväntuulinen pirteä on varmasti lasten etu! Nykyään useilla saleilla on erittäin mukavia lapsiparkkeja jonne voi jättää pienenkin lapsen treenien ajaksi. Ja jos lapsella tulee ”hätä” niin äiti voidaan hakea siitä salin puolelta.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Näinhän se on ja lasten etujen mukaista, että äitikin voi hyvin. :)

   Tykkää

 2. Janna sanoo:

  Joo mä kans kihisin raivosta lukiessani moista. Justiin se että pitäisikö sitä olla kotona kutomassa sukkia että kaikki olisi tyytyväisiä? Ja sitten se että irtiottona joka viikonloppuinen ryyppäys tuntuu olevan hyväksyttävämpää kuin se että olisi hyvä esimerkki lapsilleen, treenaa ja pitää huolta itsestään. Varmasti se joka ilmoituksen oli tehnyt ei oikeasti tiedä MISTÄÄN MITÄÄN :D aaaargh.

  Ymmärrän kyllä sen että kun lapsi omaan maailmaan tupsahtaa, tarkoittaa se sitä että siitä lähtien 18vuoden ajan vähintään jonkun toisen tarpeet asettuu omieni edelle. Mutta kun tässä tapauksessa nyt kyse ei ollut mistään laiminlyömisestä tai vastaavasta. Huoh.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hyvä, että niin moni oli astunut tässä asiassa Fiinun kanssa samalle puolelle. Sit on niitä, jotka salaa on eri mieltä ja kylvää oikeen sitä huonoa energiaa. Eiköhän tosiaan lapselle oo paras energinen äiti, joka jaksaa tehdä ja mennä. Ei mikään kodin seiniä tuijottava haamu. Tai siis voihan sellainenkin olla hyvä äiti jos siitä nauttii. En lähde arvostelemaan :D

   Tykkää

 3. Monna sanoo:

  Kyllä!!! Hitto että kihisin raivosta minäkin!!

  Käsittämätöntä miten ihmiset voikin olla niin idiootteja kuin tämä nimetön ilmoittaja on! Huhhuh!!!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niii just Monna!!

   Tykkää

 4. Sarkku K sanoo:

  Tähän maailmaan mahtuu monenlaisia ihmisiä, myös niitä, jotka haluaa puuttua toisten elämään tekemällä heidän elämästään mahdollisimman vaikeaa. Vaikea tietää, mitä tämän ilmoittajan päässä liikkuu, kovin heppoisin perustein ei varmaan(?) lastensuojelu ota asioita käsiteltäväksi. Onkohan sitten lukenut pelkästään blogia vai onko seinän takana asuva kyttääjä, tai joku kateellinen kiusaaja, hankala tietää. Toisin sanoen, on ilmoittaja varmasti värittänyt omaa versiota tarinastaan aika lailla, joillakin ihmisillä ”mielikuvitus lentää”, näin kauniisti asia ilmaistuna. Itse kyllä tekisin vastavuoroisesti jonkinnäkösen häirintäpyynnön tuollaisesta henkilöstä. :P

  Eihän tuossa jutussa muuten ole mitään järkeä, kyllä äidilläkin saa olla omat harrastukset ja vauvan voi aivan hyvin ottaa salille mukaan (niille joille se sallitaan), jos siellä on vaikkapa lapsiparkki tai lapsi muuten viihtyy paikoillaan.

  Tykkää

  1. Saana sanoo:

   Lastensuojelun on tarkistettava kaikki heille tulevat ilmoitukset. Eli ottavat yhteyttä perheeseen, jota ilmoitus koskee, selvittävät tilanteen, tulevat käymään/kutsuvat käynnille lastensuojelun toimipisteeseen. Sitten tehdään päätös onko ilmoituksen perusteella syytä aloittaa lastensuojelun asiakkuus vai ei.

   Tässä tapauksessa en usko, että selvitystä kummosempiin toimiin todellakaan ryhdytään. Mutta työaikaa menee turhan puimiseen ja se on taas toisesta paikasta aikaa pois. Ja ennen kaikkea perhe joutuu aivan turhaan moisen paineen ja syynin alle. Aina joku naapuri/tuttu/kylänmies uskoo, että jotain vikaahan siellä perheessä on kun joutuvat lastensuojelun tarkastukseen.

   Tää on aivan käsittämätön juttu kyllä. Joku kateus tai aivan liian tiukka kukkahattu täytyy olla ilmoituksen taustalla. Perheen hyvinvoinnin kannalta äidin hyvinvointi on oleellinen juttu ja sitä pitäisi tukea, eikä puukottaa selkään kenenkään toimesta.

   Tykkää

   1. marissa sanoo:

    Se on totta ja onneksi katsovatkin. Vaikka tiedän kyllä myös tapauksia, joissa ei oo puututtu mihinkään ja sit onkin käynyt huonosti. Eli joo, ei se sossun huolto aina toimikaan. :(

    Ihme juttu tääkin, mutta onhan niitä läyhääviä ihmisiä vaikka muille jakaa. Sellasta se on välillä elämä kun en jännempää keksi. Keksii sitten muiden elämästä :D

    Tykkää

  2. marissa sanoo:

   Voi meitä ihmisiä. Kaikkee mekin tehdään, että saatais vähän hämminkiä aikaan. Ihan kun sitä ei muutenkin jo olisi. Ihanaa tällänen hyvinvointivaltiossa eläminen..Asiat vähän liian hyvin, niin hoidetaas ite sitten vähän ongelmia. Ainakin muille :D

   Tykkää

 5. Tiina sanoo:

  Mie olin kanssa ihan raivona kun luin ton tekstin! Ite olin takasin treenaamassa 2 viikon päästä synnytyksestä.

  Se ei TODELLAKAAN ole lapselta kauheesti pois jos käy treenaamassa parisen kertaa viikossa. Ei siellä neljän seinän sisällä jaksa aina olla. Kun äiti voi hyvin, lapsikin voi. Omasta itsestään ei tarvitse luopua vaikka olisi pyöräyttäny vaikka sata muksua .Sen ilmotuksenkin on varmaan tehny joku katkera läskiperse mutsi joka ei oo ite saanu aikaseks alotettuu liikuntaa ja on kateellinen ku toiset on. Argh :D.

  http://fitfatmamatiina.fitfashion.fi/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Argh tosiaan!! :D

   Tykkää

 6. outi sanoo:

  Todellakin raivostutti! Perheen puolesta kyllä harmitti, ihmeellistä, luultavasti kateutta… :/ Ja siellä sossun päässäkin olis varmasti tärkeämpääkin tekemistä kuin tutkia näitä turhia ilmoituksia, mutta heidän kun on pakko ja varmasti heitäkin turhauttaa kun heidän liian vähäisiä resursseja näin tuhlataan.

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tahtois ne juu varmasti käyttää kaikki resurssit tärkeämpiinkin asioihin, sellaisiin joilla on väliä. Kaikki kun pitää tottakai tarkastaa. :/

   Tykkää

 7. Fiinu sanoo:

  Moi!

  Mulla on ollut tässä hulinaa, mutta nyt löysin aikaa kurkata tännekin, kun huomasin että olit jakanut elämäni kurjimpia asioita.

  Kiitos tuesta, kiitos siitä että raivoat kanssani. :D

  Kyseessä on facebook-kirjoitteluni. Olen mieleltäni sairas, en ole kiinnostunut vauvanhoidosta vaan kaikesta muusta (mikä tarkoittaa siis treeniä koska elämässäni ei tuolloinkaa ollut muuta kuin lapset, koti, sali ja ruokavaaka. :D ) ja salillekin otan vauvan mukaan, siitä on KUVAKIN siellä facebookissa.

  tässä siis ilmon sisältö.

  En ole hirveästi nihin vauva.fi-tyyppisiin palstoihin tuhlannut aikaani, mutta olen saanut kuitenkin kuulla mieheni pettävän minua, itse olen ilmoituksen itsestäni tehnyt koska olen huomionhakuinen narsistinen narttu.

  kiitos sosiaalinen media, kiitos internet.

  Kirjoitin blogipäivityksen, koska minua oikeasti harmitti ja kauhistutti tämä asia. Blogiteksti lähti elämään omaa elämäänsä, mikä tarkoittaa siis sitä, että on muitakin kuin sinä ja minä, joita tämä pöyristyttää. Se on hyvä asia, ja viestit, ne ovat noin 98% olleet positiivisia ja kannustavia. Mutta yhtä lain, kun on positiivisia juttuja, löytyy niitä pahansuopia ihmisiä jotka haluavat diagnosoida minulla ties mitä häiriöitä, internetin välityksellä.

  Siis facebook-kirjoitusten perusteella. On hullua, että se on joku läheltäni. en tiedä kuka. ja että jotkut nettiin kirjoitetut rimpsut (käytännössä ”kävin salilla jee!-kattokaa dana linn baileyn olkapäitä-mr olympiat-vauva söi sosetta-jalkapäivä-vauva kääntyi-laihduin-en tykkää-riisistä-vauva alkoi nukkua yöt-kattokaa kuinka söpöjä kuvia mun lapsista”) olisivat koko elämäni kirjo.

  en kestä.

  Mukavaa kevättä sinulle, jatketaan me tätä meidän elämää ja annetaan tyhjien tynnyrien kolista. :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Moi Fiinu!

   Enpäs arvannutkaan, että ihan itte eksyisit tänne lukemaan ;) Musta on hienoa, miten paljon tukea oot saanut tähän asiaan. Porukka selvästi ihan kihisee, kun on nähnyt mitä voi tapahtua. Hyvä siis, että jaoit asian. Ehkä se herättää ajatuksia myös niissä, jotka saattaisivat joskus toimia väärin muita kohtaan? On nimittäin aika hullu tuo ilmoitus. Kuka nyt tuollasta tekee? Ei oo taas ajatellut omaa otsaansa pidemmälle…

   Energistä kevättä teillekin sinne lapsosten kanssa. Toivottavasti saatte rauhassa nauttia elämästä ja omista jutuistanne. Antaa läyhääjien tosiaan läyhätä! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: