Tasapaino ei ole vain oikeita valintoja ja järkkymätön mieli, joka ei ikinä sortuisi mielitekoihin. Tasapaino ei tarkoita sitä, että pitäisi noudattaa jotain tiettyä kaavaa ja voida toimia muille ohjekirjana siitä millainen on oikeanlainen elämä. Tasapainoinen ihminen ei ole täydellinen, eikä tule sellaiseksi muuttumaan. Tai voihan se tavallaan hipoa jo täydellisyyttä, jos tahtoo itse niin uskoa itsestään, kukapa sitä kieltää. Tasapaino on sitä ettei turhia stressata ja elämä otetaan vastaan sellaisena kuin se on. Tiedetään, että ne omat valinnat on oikeita ja niille on jokin syy. Uskotaan omaan itseensä ja omaan kykyyn pärjätä elämässä. Mieli pysyy vahvana ja vaikka joku yrittäisi sivusta sohia ohimoon, niin ei tulis niin mitään. Tasapaino säilyy eikä ihminen keikahda heti kumoon. Ei ainakaan pitkäksi aikaa.

Sellainen ihminen tahtoisin olla. En täydellinen, vaan tasapainoinen. 

IMG_7244

Olen tällä hetkellä tyytyväinen elämääni. Olen kai ollut jo pitkään, vaikkakin siinä on ollut paljon asioita mukana, joiden takia olisi voinut masentua jo uudestaan moneen kertaan. Nuorempana annoin ikävien tapahtumien ja ihmisten vaivata liikaa omaa hyvinvointia, enkä koe juuri siksi olleeni minkäänlaisessa tasapainossa. Parilla sanaa mut sai kumoon, eikä teotkaan kyllä tehneet mulle kovin hyvää. Mietin niitä aivan liikaa ja uskoin toisten sanoihin. En antanut itselleni valtaa ajatella yhtään mitään, vaan toistin toisten sanoja ja maalasin niillä aivan vääränlaisia uskomuksia tekemään kaikesta totta. Nyt tiedän itseasiassa miksi. Tavoittelin täydellisyyttä. Tilaa, johon kukaan ei tule pääsemään vaikka siitä kuinka unelmoisi. Täydellisyys kun on mahdollista vain omassa värikkäässä mielikuvituksessa, joka sallii sellaisen itserakkauden. Suurempi todennäköisyys tosin on voittaa lotossa. Suosittelen ennemminkin laittamaan kestorivin veikkauskortille, kuin tavoittelemaan täydellistä elämää. Itselläkin on veikkauskortti ahkerassa käytössä ja mieli on paljon tasapainoisempi sillä tapaa ;)

Tasapainoinen ihminen voi välillä syödä vähän karkkia, eikä masennu ajatuksesta, että voihan jehna kun nyt levisi peppu. Tasapainoinen minä vien sen pepun ahkerammin lenkille ja syön sitten taas vähän lisää karkkia. Hahaa. Tai sitten vain koitan hyväksyä leveämmän ulkomuodon, joka seuraa liiasta herkuttelusta. Yleensä ei tarvitse hyväksyä, sillä mieli joka on tasapainoissa, tahtoo myös liikkua käsikädessä syömisten kanssa. Terve kroppa ei tyydy makaamana paikoillaan, vaan se tahtoo kuluttaa saamansa enegian, ei säilöä sitä. Koska mitä se sillä tekisi? Kasaisi ympärilleen yhtälailla kuin kasaisi stressiäkin. Väsymyksenä, voimattomuutena ja painavana olona. Siitä se stressi kasvaa, kun alkaa väsyä ja voimia ei ole. Energia toisaalta taas vie sitä kaikkea pois ja auttaa tekemään parempia valintoja. Väsynyt ihminen harvoin on kärsivällinen ja jaksaa tehdä töitä oman hyvinvointinsa eteen. Ei siis unohdeta arvostaa hyviä unia, kunnon ruokaa ja stressitöntä mieltä. Niillä on iso osuus elämässä. 

Anna energiaa kehollesi, mutta käytä sitä myös fiksusti. Älä anna sen kasaantua samaan kohtaan reisiä ja takalistoa, vaan kuluta sitä ja saat siitä tuplaten energiaa takaisin.  :)IMG_7247

En tiedä kuinka tasapainoinen olen todellisuudessa, mutta omissa kuvitelmissani olen sitä melko vahvastikin. Tiedän nimittäin oman arvoni, enkä anna muiden enää kävellä sen yli. Tiedän sen myös siinäkin mielessä, etten anna omien ajatuksieni kävellä sen työn yli jota olen vuosien aikana tehnyt. En jaksa välittää ulkomuodosta samaa vertaa kun aiemmin, enkä jaksa miettiä olisinko voinut tehdä jonkun asian paremmin. Mitä se ulkokuori on sen rinnalla, mitä sisältä voin olla? Enemmän sillä on väliä mitä saan aikaan ja kuinka hyvä ihminen olen muita kohtaan. Siihen eniten panostankin. Muiden kunnioittamiseen ja siihen mitä musta näkyy ulospäin. Elämäniloa, luottamusta ja rento mieli.

Tasapainoinen nainen. Hehe, onkohan se edes mahdollista. Naiset kun onnistuu välillä vaahtoamaan ihan turhista asioista. Sellaisista jutuista, joilla ei ole niin mitään väliä ja ne voisi unohtaa jo ennen kuin niistä keksii alkaa vaahtoamaan. Oonkin miettinyt asiaa ja uskon, että siihen on pääosin syynä hormonit. Joojoo, kukaan muu ei varmaan oo ikinä miettinyt hormoneja, tää on ihan mun oma keksintöni :D Ne kun taitaa jyllätä naisilla aika ahkeraankin ja välillä tuntuu, että kun joku nainen räjähtää hetkessä, ei ole mitään selitystä miksi niin tapahtui. Koska..öö.. menkat? Niin, sitähän usein selitellään. Aina ne keksitään laittaa syyksi, vaikka olisi mikä ärähtely kyseessä. Mun on vaikea sanoa tähän mitään, kun ei ole vuosiin ollut kuukautisia tiettyjen pillereiden takia. Eikä muuten ole ikävä. Voin aiheesta kirjoittaa joskus lisääkin, mutta en nyt lisää sitä tähän. En kuitenkaan koe olevani räjähtävää sorttia enkä voi satunaisista hermostumisistani ainakaan syyttää hormoneita. Olen kuitenkin sitä mieltä, että miehillä on useimmiten vähän lungimpi asenne aikalailla kaikkeen ja heistä voisi joskus ottaa mallia. Kyllä se lungi asenne muakin joskus vähän ärsyttää, mutta oikeastaan tahtoisin vaan itsekin voida ajatella aina yhtä rennosti kun mitä moni mies pystyy. Eihän miehillä tunnu olevan koskaan stressiä ja ainut mikä painaa mieltä on se, että ehtiikö töistä katsomaan illan matsia kotiin. ;) Hehe. Okei nyt vähän yleistin, mutta vaan ihan vähän ;)

Ja ennen kuin joku kommentoi mulle jotain stereotypiosta ja siitä miten yleistän nyt täysin, niin kyllä, niin teenkin. Teen sen tosin tahallaan, koska ainakin mun elämäni 25 vuoden aikana naiset on osoittaneet aikamoisia kykyjä vaahtomaiseen ja stressaamiseen. Ei miehet. Vai onko joku kokenut täysin päinvastoin? ;)

IMG_7283Tasapainoinen ihminen keittiössä ei stressaa turhasta. Se ei seuraa lukuja ja mieti koko ajan sitä mitä suustaan alas laittaa. Terveellä tavalla tiedostaa kyllä syömänsä ja tahtoo pitää kehostaan huolta. Syö niitä aineksia joista tulee hyvä mieli ja jotka tietää tekevän itselleen hyvää. Joko sitten henkisesti tai ihan fyysisestikin. Kaiken kun ei tarvitse vain kasvattaa lihasmassaa tai vahvistaa muistia. Esimerkiski itse herkuttelen useinkin, koska se vain yksinkertaisesti tuntuu hyvältä. Syön myös paljon vihreää salaattia, vaikka koen sen aika turhaksi raaka-aineeksi. Se on kallista, eikä siinä ole ravintoarvoja nimeksikään. Siltikin sitä on kiva rouskutella hampaiden välissä ja ehkä sipaista siihen päälle vähän öljyä ja mausteita. Maistuu hyvältä, kuten maistuu moni muukin asia. Tasapainoinen keittiö tarjoileekin monipuolisia ruokia ja antaa vapauden myös herkutella. 

Tasapainoisuus. Annan itseni olla sellainen kuin olen, enkä turhaan mieti kaikkea mitä teen. Olen myös omien valintojeni takana ja tiedostan sen, että toisia ihmisiä pitää kunnioittaa kuten itseänikin. En tietenkään voisi kohdella ympäristöäni huonosti ja samalla ajatella, että tällänen mä nyt vaan oon. Ei tietenkään näin. Kyllä mun kuuluu ajatella sitä mitä teen ja olla niiden tekojen takana. Mun täytyy myös tehdä omat valintani niin, että voin niistä kertoa muille ylpeänä ja sanoa, että näin on hyvä. En myöskään tasapainoisena ihmisenä voi stressata liikaa mistään. En ympäristöstä, enkä itsestäni. Se, olenko tasapainoinen ihminen, on kai omien korvieni välissä. Välillä olen, välillä en. Turha sitäkään on liikaa pohtia, tulee vaan stressi siitäkin turhasta epäilystä. Parempi vaan uskoa itseensä tai ainakin uskotella niin itselleen, jos ei muuta.  Uskolla kun pääsee jo pitkälle…

Koetko olevasi tasapainoinen? Äläkä mieti jokaista asiaa mitä teet tai missä olet ehkä joskus stressaantunut. Kyllä sekin on jossain määrin sallittua, eikä kukaan voi olla täydellinen tässäkään asiassa kuten jo sanoin. Tasapainoisuus ei ole täydellisyyttä, eikä sinun kuulu olla täydellinen. Kunhan osaat pitää omat rajat tiedossa elämässäsi ja tiedät olevasi ylpeä omista valinnoistasi.  Oletko? :)

Mukavaa sunnuntaista lepopäivää! :)

 

12 kommenttia artikkeliin ”Täydellisesti tasapainoinen

 1. Monna sanoo:

  Ihana kirjoitus! <3

  Ja ei tää mun mielestä ollut mitenkään yleistävää. Sähän kirjoitit vaan omista näkökannoista tasapainoiseen ihmiseen. :)

  Mä koen tätä nykyä olevani tasapainoinen. En oo sitä kauaa ollut ja mulle tuli oikein sellanen ahaa-elämys taannoin, että hitto soikoon, oonko mä nyt vihdoin löytänyt tasapainon elämääni. :)

  Mukavaa sunnuntaita sullekin <3 Ja pikaista paranemista!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Monna ja kiitos! Parannuttu ollaan ja töihinkin pitäis jo päästä :)

   Vaikutat tasapainoselta, eli hyvin uskon, että oot sellasen elämääs löytänytkin. Hyvä me ;)

   Tykkää

 2. Henna Niemi sanoo:

  Tykkään sun kirjotuksista, sillä niistä näkyy se tietynlainen tasapainoisuus. Terveys ei ole vain fyysistä, vaan paljon myös psyykkistä ja otat sen puolen hyvin esille.

  Itse pyrin myös tasapainoiseen elämään ja mielestäni sitä se onkin. Pitäisi vielä pyrkiä vähentämään stressaamista turhista asioista ja olen samaa mieltä kanssani siitä, että miehet ovat siinä asiassa naisia parempia; eivät stressaa pienistä. :)

  Mukavaa sunnuntaita!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Henna! Toivottavasti myös sulla o li mukava sunnuntai. Ei tullut lunta ainakaan niin kuin tänä aamuna, niin oli ehkä vähän keväisempää :D

   Toivottavasti sullekkin löytyy tasapainoisuutta elämään, vaikkakin pohdinnoista päätellen jo siltä kuulostat. Osittain se onkin kai omaa uskoa siihen, että on sellainen. Heti kun usko horjuu, niin samallatapaa kaikki muukin elämässä. :)

   Tykkää

 3. Elisa sanoo:

  Aivan mahtava kirjotus! Antoi niin paljon ajattelemisen aihetta. Mä haluaisin kovasti olla tasapainoinen…mutta mä en oo. Mulla on joku ihme täydellisyyden tavottelu pakkomielle ja sitte kun en pysty itte itelleni asettamiin tavoitteisiin niin soimaan itteeni ja on huono fiilis. Stressaan aina vaikka mistä vaikka ei olis mitään tarvetta. Ja mulla on kaikki oikeesti vielä ihan hyvin. Oon päässy siihen painoon mitä tavottelin, mutta silti pitää olla timmimpi ja syödä vielä paremmin jne. Olisko sulla vielä vinkkejä millä päästä eroon tosta kielteisestä ajattelusta itteään kohtaan?

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Elisa! Ei taida olla harvinaista, että tavotellaan täydellisyyttä. Nykyään vielä kun ympärillä sitä näkyy niin paljon ja kaikkialla pitäis vaan suorittaa koko ajan, niin kyllähän siinä jokainen alkaa vähän kilpailla. Ympäriltä tulee vielä niin vääränlaisia kuvia täydellisyydestä, että siksipä kaikenlaiset ulkonäköpaineet kasvaa koko ajan ja porukka luulee, että luuranko on normaali ulkonäkö. Tai sitten fitneskilpaajan kroppa on ihan arkipäivän kamaa. Kun ei se ole.

   Kielteisiä ajatuksia oon itse yrittänyt saada pois vuosien ajan ja aika erilaisillakin tavoilla. Pitää esimerkiski ajattelella vain itseään eikä muita. Miettii, että kuka muu hyötyy siitä paremmasta ulkonäöstä kuin sinä ja ketä se oikeastaan kiinnostaa. Ihmiset kun on oikeastaan aika itsekeskeistä porukkaa ja kukaan ei katso sitä onko sun vatsapalkit näkyvissä, vaan ne katsoo niitä omiaan :D Jotenkin kai oon itse tajunnut myös sen, että sitä todella hyväkuntoista kroppaa pitää myös pitää yllä tosi tarkkaan ja siihen voisi kuluttaa vaikka koko elämänsä. Tahtooko sitä? Vai olisiko jotain muutakin tekemistä kuin peiliin katsomista, lautasen tarkkailua ja urheilua? Varmasti on. Hyvä olohan siitä vaalimisesta usein tulee, mutta toisaalta taas se alkaa vallata koko ajan yhä enemmän aikaa elämästä. Pian ei ehdi mitään muuta tehdä ja kierre on valmis. Nykyään koen isona vapautena vain olla ja viettää aikaa tekemättä yhtään mitään. Urheilen sen minkän ehdin ja mitä selkä antaa periksi, syön hyvin ja toivon että se riittää. En ole enää ihan samassa tikissä kuin aiemmin, mutta ei kai se ketään kiinnosta. Omaa itseäni ehkä, mutta kaipa sitä välillä voi näyttää kropastaan omalta itseltään eikä olla pelkkää lihasta. Voi välillä vyödä vähän muutakin kuin proteiinia ja lopettaa pelkäämästä, että kaikki lihas katoaa :D

   En tiedä osaanko kovin hyvin neuvoa tässä asiassa, kun itsellekin nämä ajatukset on tullut pitkän ajan kanssa todeksi. Pitää tosiaan vaan alkaa ajatella pelkästään omaa itseään ja tajuta, että ulkonäöllä ei tee mitään. Se tekee hetken onnelliseksi, kunnes kaipaa parempaa, kuten sanoitkin… Ei mikään riitä ikinä, eikä tyytyväisyys lopu johonkin yhteen hetkeen. Tavoitteet kasvaa ja sokeutuu omille saavutuksilleen.

   Kunpa voisin jotenkin saaada sullekkin vahvemman mielen omasta itsestäsi! :) Tsemppiä Elisa!!

   Tykkää

 4. Linda sanoo:

  Hyvä kirjoitus! Mun mielestä sun teksteistä on jo pidemmän aikaa välittynyt tietynlainen tasapainoisuus, ehkä sen välilevypullistuma jutun jälkeen. En tarkoita, ettet ennen sitä olisi ollut tasapainoinen, mutta ehkä olet sen jälkeen kirjoittanut enemmän sellaisia pohtivia tekstejä, joista välittyy tasapainoisuus ja asioiden tärkeysjärjestys elämässä :) itse koen, samoin kuin sinä, olevani tasapainoinen siten, että tiedän oman arvoni, eikä mun yli kävellä niin kuin ehkä joskus menneisyydessä. Joillain elämänosa-alueilla kuitenkin tasapaino vielä vähän hakusessa, mutta sitä kohti pikkuhiljaa :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Linda :) Voi ei, oonkohan mä tosiaan selän jutun takia ehkä oppinut vihdoin rauhottumaan kunnolla? Hyvin on voinut vaikuttaa asiaan ja paljonkin. Ehkä jutellaan tästä lisää kun ens kerralla nähdään. :)

   Tykkää

 5. outi sanoo:

  Oikein hyvä kirjoitus ja tuo tasapainoisuus välittyykin blogistasi <3

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Outi! :) <3

   Tykkää

 6. Neea sanoo:

  Mielettömän hyvä teksti! Mun mielestä nää jutut on sellaisia et jokaisen pitää vaan ite kokea se valaistuminen (:D), mutta oot kyllä osannut pukea ajatukset tosi hyvin sanoiksi :)

  Tykkää

 7. Elisa sanoo:

  Kiitos vielä Marissa vinkeistä ja mietteistä :) Tiedostan kyllä, että mun ongelma on se että ajattelen aina ensin kaikkia muita ja sitte vasta itteeni. Pitäis enemmän ajatella itteensä, mutta se on helpommin sanottu ku tehty kun on vuosikausia toiminu tälleen. Mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa :) Yritän muistaa, että mä urheilen ja syön ainoastaan itteeni varten en ketään muuta, ehkä se tasapaino sieltä löytyy ja pystyn joskus oleen oikeesti aidosti tyytyväinen itteeni ja elämääni :)

  Aurinkoista kevättä ja kiitos mahtavasta blogista!

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: