Tässä se nyt on, kuten eilen lupailin. Lakritsin rakastajana ja raejuuston suurkuluttajana tahdon jakaa teidän kanssanne yhden parhaista herkuista, mitä tiedän. Myös erittäin addiktoivan, varo vaan. Liekö sitten mulla on hassu maku, mutta tää on musta melkein parempaa kuin karkki. Ainakin siitä tulee parempi olo ja mieluummin syön tätä 300 grammaa kun irtokarkkeja. ;)

img_7639img_7641

Lakritsifrutti (300 kcal)

keso rejuusto 150 gr

turkkilainen jogurtti 100 gr

lakritsijuurijauhe tl

hermesetas (?)

lakritsikastike 20 gr 

Näistä määristä tulee yksi melko iso annos ja sillä lähtee ihan nälkäkin. Kesofrutin kalorit on myös laskettu juuri näillä määrillä, mutta itse vähän muuttelemalla tai esimerkiksi tuon lakritsikastikkeen pois jättämällä saat siitä kevyemmän. Usein saatan käytää myös smetanaa jogurtin sijaan, mutta sitä tulee sitten laitettua mukaan vain iso lusikallinen. Turkkilaista jugua menee vähän enempi, mutta tällöin mausta tulee myös erilainen. Peheämpi ehkä. Kannattaa kokeilla molemmilla, jos yhtään tästä herkusta innostuu kuten minä. Se mitä ei kannata kokeilla, on eri raejuustot. Nimikin jo kertoo, että keso on ainoa oikea raejuusto ja muilla tämä ei vain toimi. Kokeile ja totea sama. Hihi. Keso on pehmeän samettista ja se sopii tähän herkkuun niin täydellisesti, että muut jäävät kakkoseksi vaikka hyviä tuotteita muuten ovatkin. :)

Miten lakritsi voi olla muuten niin vaikea kirjoittaa? Korjasin sen joka kohtaan monta kertaa ja aina vaan uudestaan. Kauhean vaikea sana. Laku on paljon parempi ja helpompi. :D

img_7640

Olen tainnut teille kerran jo esitellä kesofrutin, eli siis riisifrutin vähän terveellisemmän serkun. Jostain sen idean siihen bongasin blogien syövereistä netistä ja sitä on tullut siitä hetkestä saakka syötyä lähes joka päivä. Matkoilla ei tietenkään, mutta heti kun on omassa keittiössä niin mitään muuta ei tunnu löytyvän lautaselle kuin tätä. Hyvä kun muistan edes oikeaa ruokaa syödä kun käsi käy jo kesopurkilla. Raejuuston rakeisuus jogurtin tai smetanan joukossa maistuu vaan niin taivaalliselta. Ennen söin tätä herkkua aina marjoilla tai hillolla, mutta nykyään lähes aina lakulla. Menee hyvin karkin korvikkeena, eikä tarvita niin paljon niitä sokerisia irtokarkkipusseja kaupasta mukaan :)

..Ja mites sitten tää lautanen? ;) img_7647

Tämä annos oli siis iltaherkutteluun. Ei aamiaiselle tai välipalaksi, vaan juuri siihen hetkeen kun tarvitsen jotain makeaa. Tuo lakukastike ei nimittäin ole mitään terveyslitkua vaikka niin moni heti luuli, kun latasin kuvan instagramiin. Mitä toi lakujuttu on, mäkin tahon! Kuulkaa kun se on ihan sitä halvinta mahdollista lakritsikastiketta, mitä kaupasta saa ja mitä usein jäätelön päälle taidetaan laittaa. Taisi moni pettyä, kun en ollutkaan keksinyt uutta superterveellistä lakuherkkua joka pelastaa karkkihimon ilman sokeria. Haha, anteeksi. Loraus sokerista kastiketta tämän muuten terveellisen herkun päälle antaa siihen pienen kielletyn lisän ja tekee herkullisesta ekstra herkullisen. Eikä aina pidä miettiä sitä, että onko jokainen asia niin täydellisen terveellistä. Kunhan suurin osa ruoasta on sitä puhdasta ja terveellistä, voi välillä myös syödä jotain vähän epäpuhtaampaa. Eikös vaan :)

Toivottavasti kuvat jo kertoivat, että tämä on todella hyvää, eikä mun tarvitse enää vakuutella enempää?! Enkä valehtele jos kerron, että välillä syön tätä joka päivä useaan kertaan, enkä ole pitkään aikaan mitään muuta keksinyt syödä iltaherkuksi kuin tätä. Vähän kyllä kiroan itseäni kun keksin tuota lakukastiketta kerran raahata kaupasta mukaan, koska aiemmin pärjäsin hyvin pelkällä lakritsinjuurijauheella. Sillä tulee paljon lakun makua mukaan ja kun siihen vähän lisää hermesetasta (tai steviaa jos tykkää?) niin maku on samalla makean lakritsinen, mutta myös terveellinen. Menee välipalasta ihan mihin tahansa väliin ikinä keksii tai no vaikka joka väliin jos multa kysytään! Itse syön sitä sellaisenaan myös aamulla, jos en jaksa sulattaa mustikoita kesofruttiini. Aamulla mukaan livahtaa myös ruokalusikallinen psylliumkuitua ja vettä, joiden annan hautua hetken niin siitä tulee puuromaisempaa. Tällöin se ei enää muistutakaan niin kesofruttia vaan siitä tulee myös osittain mannapuuromainen.

Psylliumia käytän kuitulisänä, kun en kuituja saa muuten joka päivä aivan tarpeeksi. Loistava lisä ja pitää vatsan kunnossa!

img_7666Itse söin juuri tälläisen annoksen (ilman herkkulakua päällä) ja ajattelin kohta lähteä ulos kävelemään. Tästä pitäisi riittää energiaa iltaruokaan saakka ja vaikka nyt kuvittelen, etten tälläistä enää tänään syö, niin illalla olen varmaan taas kuikuilemassa kesojen perään. Haha, onpas hauska addiktio! Mutta kun tää nyt vaan sattuu maistumaan ihan liian hyvältä. :)

Kuka tahtoo heti kokeilla? ;) Lakritsijauhe löytyy perus cittarin hyllyltä ja varmaan jo monista muistakin tavan ruokakaupoista. Taitaa sitä olla myynnissä myös kaikissa ns. terveyskaupoissa ja esimerkiksi Ruohonjuuressa olen sitä nähnyt. Mulla on sitä aina tuolla kaapissa valmiina ja laitan sitä vaikka mihin mukaan kun tekee mieli herkutella. Ihan vain pelkästäänkin menee raejuuston kanssa ja sillä saa nopeasti tosi herkkua aikaan pienelläkin määrällä!

Herkullisia kesohetkiä kaikille! :)

17 kommenttia artikkeliin ”Lempiherkkuni: Lakritsifrutti

 1. Jossu sanoo:

  Oih että, onpa herkullisen näköistä! Tarviipa kokeilla :)

  Tykkää

 2. -J- sanoo:

  Ihan loistava resepti. Mutta mistä löytäisi tai tekisi terveellisen lakritsikastikkeen jotta saisi herkusta vielä paremman, siinä haastetta? Hmmm :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niinpä, siinäpä haaste! Tosin jos tahdon terveellisempää, niin jätän sen pois koska tuo toinen riittää hyvin. Lakukastike on välillä sellanen hemmottelu eksra :D

   Tykkää

 3. hedu sanoo:

  Oho vähä mahtavan kuulosta! Kokeilen kyllä varmasti :) kiitti reseptistä!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oleppa hyvä :)

   Tykkää

 4. Laura sanoo:

  Mä tein tässä yhtenä päivänä lakritsinjuurijauheen avulla vanilja-lakritsichiavanukasta (hitsi mikä sanahirviö…) ja oli muuten superhyvää – suosittelen maistamaan… ;) Tää sun vinkki kuulostaa myös huikealta ja vaikka tuntuukin tyhmältä sanoa näin, en oo koskaan älynnyt yhdistää jogurttia ja raejuustoa samaan kulhoon vaan oon aina syönyt ne kiltisti erikseen joko tai-periaatteella :D Mun maailma kyllä mullistui nyt! :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tuo sanahirviö kuulostaa pelottavan hyvältä! Olisko ohjettakin? Tosin taidan mennä heti googlettamaan, että mitä vaniljasta keksis, kun alkoi houkuttaa vähän liikaa…

   Oleppa hyvä maailmasi mullistuksen johdosta. Kyllä nyt menee koko elämä uusiksi kun pääset sekoittamaan raejuustoa vaikka mihin :D hihi

   Tykkää

   1. Laura sanoo:

    Ohje oli muistaakseni melko lailla luokkaa ”3rkl chiasiemeniä, 2dl mantelimaitoa ja oman fiiliksen mukaan vaniljaa sekä lakritsijauhetta” :D Eli melko mututuntumalla mentiin taas, täytyis kokeilla uudestaan ja laitella vähän määriäkin ylös!

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Kiitos! Täytyypi kokeilla jos itsekin saisi vaan testaamalla jotain hyvää aikaan :)

     Tykkää

 5. Ida Jemina sanoo:

  Ei vitsi enpä oo ennen tollasta herkkua nähnyt! Näyttää ja kuulostaa kyllä tosi hyvälle! Kiitos reseptistä:)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oleppa hyvä :)

   Tykkää

 6. Johanna sanoo:

  Jes, sain hyvän idean viikonlopun herkkuhetkeen. Kiitos kiitos, oi kiitos. Lakukastike on tuolla kaapissa kummitellutkin :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Lakukastike äkkiä pois kummittelemasta! ;)

   Tykkää

 7. kaisla sanoo:

  Täällä toinen keso-lover !! se on jo pelkältään niin herkkua<3 toivun anoreksiasta ja rasvattomasta raejuustosta kesoon vaihtaminen oli muutama kuukausi sitten iso juttu. kalorimäärä pysyi samana, mutta vaihdoin muutaman protskugramman rasvaan. ja onneksi vaihdoin, keso on kuin kermaa, nammmm. aion kesällä ostaa keso-purkin, kun muut ostavat jätskit, ja hemmotella sillä itseäni aina kun muutkin. paras keso-herkku kuitenkin ikinä on keso-jätski! syön sitä lähes joka ilta. parasta se on suklaisena, mutta sähän voisit tehdä lakujädeä! resepti on niinkin yksinkertainen, että blendataan keso (jättiannokseen 200g) ja jugu (50-100g, mä käytän rasvatonta mutta turkkilaisella tulisi varmasti taivaallista) ihan hienoksi tahnaksi. sitten maustetaan (stevia + kaakaojauhe, minttu, vaniljajauhe, lakritsijauhe, kaneli, kardemumma…you name it!) ja sitten vaan pakastimeen noin 1,5 tunniksi. välissä pari sekoittelua. nautin suklaisen kalorittoman suklaakastikkeen kera. ah nam. ootko muuten syönyt valion pehmeää raejuustoa? se on musta vielä paljon ihanamman makuista kuin keso, mutta usein en ole sitä vielä uskaltautunut ostamaan. :(

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Keso on niiiiin nam. Se valio ei vedä kyllä vertoja ei millään ;) Tosin joissain tilanteissa se voi olla parempaa, esim ruoan kanssa syötynä. Kai se on vähän suolasempaa.

   Toivottavasti toivut hyvin ja sulla on ajatus mukana paranemiseen päin. Ainakin kuulostat siltä, että tosiaan tahdot päästä eteenpäin ja voida paremmin? Tsemppiä ja paljon halauksia, että olet pian entistä vahvempi ja rohkeampi tyttö <3

   Tykkää

   1. kaisla sanoo:

    Kiitos ihanista sanoista. Nyt on itse asiassa heikko vaihe menossa ja koko paranemisajatus ja eteenpäin pääsy takkuavat ja masentaa, kun tuntuu, etten ikinä parane. Ikävä urheilemaan ja muutenkin normaaliin ja huolettomampaan elämään on kuitenkin ihan valtava. Sun blogista ja elämänilosta on muuten ollut mulle paljon hyötyä, kiitti siitä, oot varmasti huipputyyppi! <3

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Ei se tapahdu hetkessä, että oppii arvostamaan itseään niin paljon, että päästää sairaudesta irti. Silmät sokeutuu, samoin ajatus ja oma olo siitä mikä on oikeasti hyvä olo. Pitää kai oppia hallitsemaan kaikkea muuta elämässä tarpeeksi hyvin ennen kuin voi päästää siitä sairaudesta irti. Mutta muista, että kaikelle on aikaa. Ei yhdessä yössä tapahdu ihmeitä… Joku päivä vielä luet omia sanojasi ihmeissäsi ja mietit, että mikä siinä nyt muka kesti. Niin se vaan menee. <3 tsemppiä. ja kiitos :)

     Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: