Puuro ja juusto. Miten ne nyt sitten liittyy toisiinsa? Ei varmasti vielä teidän mielestä mitenkään, mutta jos jätätte ennakkoluulot tähän kohtaan tekstiä ja hyppäätte mukaan mun ideaani rohkeasti, niin voitte kohta ymmärtää missä on koko jutun idea. Puuroa ja juustoa siis tiedossa tänään ja vieläpä ihan samalta lautaselta. ;)

Mitä, voiko se muka olla hyvää? Vai puhutko sä nyt raejuustosta? 

IMG_7701 IMG_7704

Isä opetti jo pienenä (ei tosin itse kuulema muista tätä enää) että puuro on parasta juustosiivun kanssa syötynä. Se piilotetaan kuuman puuron alle ja annetaan hautua hetki. Lämmin puuro sulattaa juuston allensa ja arvatkaas mitä käy sulalle juustolle? Se venyy ja kietoutuu ympäri puuron, niin että puurosta tulee nimeltään pitkäjuustopuuroa. Juustosta tulee pitkää kun sitä venyttää ja tällä tavalla meidän kotona on lapset huijattu syömään puuroa. Hihi. Olihan se vaan aina niin hauskaa, kun juusto venyi metrin korkeudelle puurosta ylös ja mitä enemmän sitä oli, sen hauskemmalta se näytti. Varmaan on juustot ja puurot olleet ympäri pöytiä, mutta ainakin on lautaset syöty tyhjäksi. Mausta en muista mitä silloin ajattelin, mutta kun pitkästä aikaa lapsuuden jälkeen söin lautasellisen tätä, olin shokissa. Siis täähän on oikeesti hyvää! 

Mitä, et usko vai? Kokeileppa. Keitä ihan tavallinen puuro, veteen tai maitoon. Joukkoon vähän suolaa, mutta ehkä hieman vähemmän kuin yleensä. Juustossa kun on itsessään vähäsen suolaa, joten sitä ei tällä kertaa tarvita aivan yhtä paljon. Sitten piilotat sen juuston lautasen pohjalle ja kippaat puuron päälle. Niin tai jos teit puuron mikrossa, niin piilotat sen sinne jälkikäteen. Tämäkin vinkki niille, jotka olisivat miettineet mikrotetun puurolautasensa kanssa, että mihis se juusto nyt laitetaan kun puuro on jo siinä lautasella. :D

Miltäs se maistui? 

IMG_7713

Tästä herkusta ei saa kovin kehuttavia kuvia eikä ainakaan sellaisia, jotka saisivat teidän juoksujalkaa keittiön kokkailemaan. Toivon, että ainakin joku uskaltaa kokeilla tätä herkkua, koska enhän sentään voi olla ainut joka kehuu tätä herkulliseksi. Juusto antaa ihanan suolaisen maun puuron jatkoksi ja juustoa vaihtamalla maku tietty muuttuu. Oltermannia, kermajuustoa, polaria…Emmentaliakin varmaan voisi kokeilla jos siitä tykkää. Itselleni se on vähän liian vahvan makuista eikä se taida sulaa ihan niin hyvin? Sinihomejuustoa en ehkä laittaisi puuroon, mutta mikäs siinä jos joku muu on vielä enemmän sekaisin kun minä. :D

Ja jos ei muuta syytä kokeilla, niin tässä yksi keino saada lapset syömään aamupuuronsa! Meillä se ainakin toimi hyvin. :D

Huomenta vaan uusi aamu ja aurinko! Siellä se tosiaan paistaa ja pitäis paistaa ihan koko päivän. Ihanaa :)

10 kommenttia artikkeliin ”Puuro juustolla kiitos!

 1. henna sanoo:

  Oo! Joku muukin on ymmärtänyt puuron ja juuston nerokkuuden! Oon jo vuosia syönyt puuroni juuston kanssa, nami :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hyvä me ;)

   Tykkää

 2. Laura sanoo:

  Tää kuulostaa kyllä jo niin mielenkiintoiselta jutulta, että pakkohan tätä on kokeilla… :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jes! :)

   Tykkää

 3. Laura sanoo:

  Hei tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Kaikkea muutakin tulee puuroon heitettyä, niin miksi ei sitten juustoa? Olisiko se sitten vähän niin kuin lusikoitavaa leipää? :D Aurinkoista viikonloppua Marissa!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Haha, joo just sitä! Paisti että puuroon en kyllä leikkeleitä ihan heti laittaisi vaikka se mitä leipää oliskin mielikuvituksissa :D

   Tykkää

 4. -V- sanoo:

  Sait kuulostamaan kokeilemisen arvoiselta, todellakin!! Olisiko tässä vastaus jälkikasvun ajoittaiseen vaihtelunkaipuuseen aamupuuroa kohtaan? Kuvailit hyvin tuota lapsen ruoalla leikkimismeinikiä ja voisin kuvitella tämän hyvin uppoavan, kun vaan pääsevät yli ennakkoluulosta ensin. Iso kiitos postauksesta!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oleppa hyvä! Toivottavasti tepsii myös teillä. Näytät kato vaan miten se juusto venyy siellä puurossa niin lapset on ihan hulluina. Tai sitten me oltiin vaan outoja lapsia… :D

   Tykkää

 5. sadetta sanoo:

  Mää tykkään aina kaikista erikoisista makuyhdistelmistä ja sörsseleistä, joten pakko kokeilla tätäkin uskon että maku saa multa kannatusta!:D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Joojoo, ihan varmasti tykkäät! Ja siis mitenniin oudoista? Meillähän on vaan parempi maku kuin muilla kun syödään vähän erikoisempia juttuja! ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: