Nyt jos joku kuvitteli mun syövän aina kaikkein puhtaita ja kevyintä ruokaa, niin tässäpä totuus ihan kuulkaa kuvina ja kertomuksena. Jos tahtoo saada eniten irti reissustaan ja nauttia syömisistä kunnolla, niin mielestäni yksi tärkein pointti on syödä samaa ruokaa kuin mitä paikallisetkin syö. Tällä kertaa nassuun vedettiin siis kaksinkäsin tapaksia. (ja jäätelöä!) Lomalla pitää saada olla ressaamatta turhasta ja siksi onkin ihanaa, että voi syödä juuri niin kuin tahtoo. En kyllä koskaan syö mitään älyttömiä määriä ruokaa joka tekisi huonon olon, mutta kyllä sitä huomattavasti enemmän tulee herkuteltua kuin arkena. Niin ja mulla on aika useinkin reissuja ja matkoja, joten välillä yritän kyllä vähän edes katsoa mitä syön. Jos jokaisella lomalla söisin näin kuin tässä postauksessa, niin tuskin olisin tämän kokoinen kuin nyt. Saattaisi olla aika raskas ja pöhöttynyt olo, jos joka päivä vetäisi kolme jäätelöä joka ateria väliin ja söisi perunoita majoneesin kanssa kuin salaatinlehtiä. ;) Eli tällä kertaa mahdollisimman rennosti, ehkäpä Pariisissa sitten taas eri tavoin. Onneksi Pariisi on ruoiltaan taas vähän erilainen ja annokset ovat pieniä. Tai ainakin luulojeni ja muistojeni mukaan ovat. Sen näkee sitten. 

Aamiaiset vahtelivat lomalla paljonkin. Syötiin joko ravintolassa listalta jotain, otettiin rantaan eväät kaupasta tai syötiin me kerran buffakin hotellilla. Siinä tuli ehkä syötyä kaikkein eniten, mikä ei tietenkään ole yllätys. Buffassa kun pitää ahdata sen minkä ehtii. Hihi. Yritin syödä lomalla aina vähän kerrallaan, että pystyi sitten taas syödä pian lisää. Parempi pitää vatsa aina vähän tyhjänä, että mahtui sitten lisää herkkuja joita tuli eteen. ;)

IMG_8765

IMG_8358

IMG_8634

IMG_8642 IMG_8639

IMG_8425

IMG_8424

Kahvia juotiin aamulla 1-2 kuppia. Päivällä sitten taas saman verran lisää jos satuttiin kivaan kahvilaan. Vaihdellen cappuccinoa, lattea tai sitten starbucsista suodatinkahvia, se kun oli ainut paikka jossa sitä tarjottiin. Suomalaisena kun sitä litkuimpaa kahvia tulee juotua kaikista mieluiten, enkä millään totu lipittämään vain maitokahveja. Loppujenlopuksi parhaimmat kahveista (ja edullisimmat) olivat kyllä ehkä omat espanjalaiset kahvit, jotka muistuttivat eniten cafe lattea. Cafe con leche, kahvi maidolla. 

Lounas meillä syötiin joka päivä siinä 11-15 aikoihin. Tai no, turha oikeastaan sanoa mitään aikaa kun se vaihteli joka päivä niin paljon. Ei se ollut niin tarkkaan ja kerran taisi kello lähennellä jo neljää kun oli vasta nälkä. Syötiin nimittäin yksi aamu niin isot patongit nälkäämme, että ei millään olisi saanut ruokaa aiemmin alas! Se siitä vähän syömisestä kerrallaan, kun vahingossa söin puolen metrin leivän ja seuraavan kerran teki mieli syödä illalla… Ruokina tapaksia, salaattia ja joskus jopa ihan pihviäkin. Sellainen täyttää aika mukavasti vatsaa keskellä päivää. Taisi jäädä jäätelö multa siltä päivää vasta iltaan. Hihi. 

IMG_8376 IMG_8392 IMG_8448 IMG_8449 IMG_8558 IMG_8563 IMG_8602 IMG_8724 IMG_8731

Patatas bravas, lihaa erilaisina pullina, friteerausta, salaattia vähäisinä annoksina, pihviä, loistavaa vuohenjuustoa, omelettia, vaalea leipää… ja kaikenlaista ihanaa. Noomnoom <3

No, tässä välissä kävi sitten usein niin, että… syötiin jäätelöä! Päivän parhaat hetket olivat ne kun pääsin valitsemaan isoimman jäätelön ja suurimman kupin lempimaulleni. Isot isot jädet lähti matkaan ja koska mulla on vaan yksi suuri herkku jädeissä, niin nämä kuvat ovat aika toistaan muistuttavia. Rakastan pähkinäistä Nocciola/Avellana jäätelöä, jota Italiassa ja Espanjassa saa aina kaikkein parasta. Aina vähän erilaista, mutta silti joka kerta niin super hyvää. Voisin oikeasti syödä vain tätä koko päivän, jos joku niin ehdottaisi. Marjaisista jäätelöistä en niin perusta, vaan jätän ne muille ihan mielelläni. Mies kokeili kerrran red bull jäätelöä ja täytyy sanoa, että ei kannata kokeilla ainakaan kovin isoa palloa. Ellet sitten rakasta red bullin makua ja tahdot syödä sitä ison annoksen jäätelössä. Maistui nimittäin aidolta energialta :D 

Ah, noom noom!

IMG_8571 IMG_8527

IMG_8382 IMG_8477

Jäätelö ei muuten ole mitään ihan halpaa missään päin maailmaa. Jos se Suomessa tuntuu kallilta, niin kyllä se sitä on muuallakin. Annos helposti neljä euroa ja meillä ne annokset olivat sitäkin enemmän, kun ei tyydytty ihan vain yhteen palloon…Monissa paikoissa nämä jäätelöt on vielä ihan oikeaa gelatoa, eli ne on tehty päiväksi ja kun ilta tulee, heitetään loput pois. Gelato onkin alkujaan sellaista, että sitä ei säilötä tai pakasteta, vaan se syödään saman päivän aikana pois kun on tehtykin. Ellen nyt ole aivan väärin ymmärtänyt sen pointtia. Eikä näistäkään kaikki ole sellaista oikeaa ja aitoa, mutta hyviltä ne maistuivat ainakin. Vaikka suomessa myydäänkin sellaista jädeä joka muistuttaa gelatoa, niin ei kyllä yllä näihin makuihin. Huh, menen ihan hulluksi kun pääsen reissaamaan. Kai se jäde jäädyttää osin mun pään ja olen ihan huuruissa koko matkan ;)

Mitäs sitten illalla? No aikalailla tapaksia syötiin taas lisää. Voi pojat miten oli hyviä herkkuja!

IMG_8518

IMG_8520 IMG_8733 IMG_8734 IMG_8874

IMG_8399 IMG_8397

IMG_8729

 

Ruokapäiväkirja lomalla? Aamulla hyvää ruokaa, päivällä hyvää ruokaa ja illalla lisää vielä vatsaa täyteen. Väleihin paljon jäätelöä, kahvia ja hyvää limua, jota en kotona saa juoda. En saa tarkoittaa sitä, että hampaat ei kestä ja koitan välttää kaikkia happoja. Lomalla kuitenkin on kiva vähän kriminalisoida omia päätksiään ja siksipä tulikin juotua lempijuomaani, jonka kuvan ehkä bongasittekin jo tuolta alusta. Light versio fanta lemonista. Onneksi sitä ei saa Suomesta, koska muuten olisin ihan limunarkki, niin hyvää se on! :D Niin ja joo, Cavaa tuli juotua myös joka päivä. Yksi lasi sai rennon olon ja huomasin jopa pitäväni cavasta. En pidä monenkaan alkoholijuoman mausta, mutta Cava, Shamppanja ja Prosecco ovat sellaisia joita juon mielelläni. Vähissä määrin tietenkin, ettei mene päähän liikaa ;)

Ainiin, yksi ilta syötiin jälkkärit huoneessa. Jättimäinen annos jädeä kaksin suoraan purkista, joka täytettiin meille gelatoa täyteen! Aika romanttista ja herkullista oli kyllä.. ;)
IMG_8604Sellainen ruokaloma sillä kertaa, katsotaan miten täällä Pariisissa ruoka maittaa. Saavuin tänne eilen ja nyt istun kahvikuppini kanssa aamiaisella odottelemassa, että seura saapuu mukaan syömään. Alkuviikolla ei kotona oikein maistunut ruoka sattuneesta syystä (ähkyn takia) ja nyt taas tekee mieli napostella kaikkia patonkimaan herkkuja. Namnam, cant wait! :)

Herkullista kesää kaikille, muistakaa nauttia tästäkin päivästi täysillä! Niin ja tulkaahan kertomaan jos matkaatte Espanjaan niin kerron mitä kaikkea hyvää siellä kannattaa syödä :)

 

8 kommenttia artikkeliin ”Ruokapäiväkirja matkalla – näin tuli syötyä tällä lomalla!

 1. Marilii sanoo:

  Aaaaaah, kuola valuu! Ja tietkö, mun lempparilimuni on kans Fanta Limon! <3 Mä oon muutenkin kauhee sitruunan suurkuluttaja. Gelatoistakin sitruuna on parasta, tietty ;) <3 Millos lähetään syömään yhdessä? :D <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ah, fanta <3 se on vaan niin hyvää. Suomessa juon sellasta lime-verigreippiä jos joskus tekee mieli jotain raikasta. sekin on aika hyvää :) jädessä se sitruuna on mulle taas myrkkyä. phyi. ihmetyyppejä te ootte kyllä jotka syötte jädessä jotain marjoja ja hedelmiä ;)

   Syömään? vaikka heti!! ;)

   Tykkää

 2. Hola Marissa! Kiitos ihanasta Barca-postauksesta! Arvasin, että tämä sinun kuvarikas lomapostaus ei aiheuta kommenttiryöppyä, kun aihe ei suoraan liity urheiluun tai johonkin selvästi terveelliseen ruokaan – siksi ajattelinkin kommentoida juuri tähän. On mahtavaa, että urheilun lisäksi olet myös reipas muillakin elämän osa-alueilla. Kuten Barcan lomastasi käy ilmi uskallat ja haluat olla myös esim. ruokamatkailija, joka ottaa lomasta kaiken maun irti. Kiitos & gracias vielä kerran. Tämän tapaisia postauksia on todella mukava lukea, koska niitä ei useinkaan urheilijoiden blogeissa näy, ja jos näkyykin niin tekstistä paistaa ajatus jostain kielletystä hedelmästä. Monet mukaterveet kertovat ylpeästi ”miten on lomalla tultu herkuteltua”, ja kun kuvia katsoo niin tuttua ja turvallista kanasalaattia on syöty huokeaan ravintolahintaan…noh päälle on ehkä uskallettu laittaa pari pähkinää ja loraus öljyä. Näin ollen on siis todella piristävää ja ihanaa, että sinä Herkuttelet ja näytät sen muillekin. Nykyisessä terveysviidakossa normaali herkuttelu on monille vaikea käsite, joten hyvää mallia sen suunnalta tarvitaan. Ehkä joku uskaltaa löysätä rutiineitaan niin arkena kuin lomallakin. Olet ihana tervehenkinen ja sädehtivä! Aurinkoista kesää! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Moiii ja kiitos tosi ihanasta kommentista! Tiedän, etten välttämättä edes oikein sovi tänne fitfashionin ”muotiin”, kun tulee kirjoteltua niin erilaisista jutuista ja pelkkä urheilu ja dietit ei ole mun juttuni. Onneksi täällä kuitekin pyörii juuri munlaista porukkaa ja vaikka kommentteja ei aina olekaan niin paljon odottamassa, niin uskon, että lukijoita on silti paljon ja monia kiinnostaa vähän erilaisetkin jutut. Täytyy vähän yrittää tasapainottaa tätä blogiskeneä erilaisilla tavis jutuilla, eikä vaan niillä kana-annoksilla ;)

   Kiitos vielä, tuli tosi hyvä mieli. Ilolla jatkan kirjoittelua :)

   Tykkää

   1. Reettahh sanoo:

    Yhdyn kyllä Lilierikan kommenttiin! Itse tulin juuri Suomeen viikon kestäneeltä Sisilian matkalta ja viimeiset päivät pyörin hirveissä omantunnon tuskissa, kun tuli syötyä niin paljon vaaleaa leipää, herkuteltua lähes joka päivä gelatolla tai leivonnaisilla, juotua viiniä ja syötyä mm. pizzaa ja pastaa… Noudatan aika terveellistä ruokavaliota Suomessa ja liikun säännöllisesti niin tämmöinen viikon kestävä OFF-jakso niin oman tutun ruokavalion kuin liikuntatottumusten suhteen saivat kyllä omantunnon kirkumaan ja lujaa.. Onneksi tämänkaltaiset postaukset tuovat mielenrauhaa, että muutkin terveellisiä elämäntapoja noudattavat laittavat joskus omat arkirutiinit komeroon ja syövät reissussa ollessa paikallisia herkkuja ja uskaltavat höllätä kuntoilun suhteen :) Olet ihanan aurinkoinen ja elämäntyylisi inspiroi suunnattomasti! Keep on going girl! :)

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Moikka!! :) Olipa se kiva viesti. Kiitos sullekkin kovasti, kyllä tekee hyvää kirjotella kun saa näin paljon kiitosta. Ootte ihania!

     En itsekään oo aina osannut ottaa niin rennosti, joten siksi pidänkin aika tärkeenä sitä, että jaan näitä ajatuksia. Nuorempi minä olisin kaivannut jotain tälläistä luettavaa, enkä pelkkiä treenijuttuja ja kuvia raamitetuta arjesta ja säännöistä. Lomalla pitää voida nauttia ja niin pitää voida nauttia joka päivä. :) Hyvä, että sain sut uskomaan samaan ajatukseen.

     Kivaa kesää Reetta! :)

     Tykkää

 3. Satu sanoo:

  Tänä kesänä lähdetään poikaystävän kanssa viikoksi Barcelonaan. Heitäpä kaikki mahdoliset mieleentulevat vinkit. Erityisesti mitä kannattaa syödä, muutakin kuin jäätelöä :D. Tämä on ensimmäinen etelänlomani, odotan jo ihan innolla!

  Siksi olenkin erityisesti tykännyt reissuihin liittyvistä postauksistasi :).

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oi, kuulostaa ihanalta alulta etelään! Meinasin jo tähän alkaa kirjoittelemaan vinkkejä, mutta teenpä vielä erikseen postauksen ensi viikolla barcasta ja kerron omia vinkkejäni. Oos kuulolla ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: