Aamiainen on päivän paras hetki, tärkeinkin jos on lehtiin ja terveysvalistuksiin uskominen. Siinä yhdessä hetkessä kun pitäisi ehtiä popsia suurin osa päivän energian tarpeesta ja lisäksi pitäisi vielä kerätä kaikki voimat kasaan päivää varten. Tässä niitä keräilenkin juuri rahkakipponi ja kahvini kanssa ja odotan, että joko jo lähdettäis salille. Herää jo, mennään jo. Loman eka arkiaamu ja meinattiin olla puoli seitsemältä salilla. Niin siis miehellä ei ole lomaa ja töihinkin pitäisi kai vielä ehtiä, joten päivä pitää aloittaa jo aikaisin. Aamu onkin parasta aikaa treenata hiljaisella salilla, niin mitäs en tekisi yhteisen treenin eteen. Heräilinkin jo aikaisemmin syömään, jotta aamiainen ehtii tasoittua siellä vatsanpohjalla ennen lähtöä. Kun palaillaan kotiin, niin edessä onkin jo toinen aamiainen, eli se parempi sellainen. Ennen sykkeiden nostoa syön aamulla yleensä vain jotain pientä, ihan vaan sen verran että treeni kulkee. Myöhemmin ehtii tankata sitten lisää.

Pidätkö tuorepuurosta? Tänään ois tarjolla tällaista! :)

IMG_0216Tuorepuuro on helppoa tehdä, eikä se vaadi oikeastaan edes kovin pitkää kypsymisaikaa. Sekaan vaan kuiva-aineita, rahkaa ja vaikka rejuustoa jos tahtoo vähän rakeita joukkoon. Mukana on hyvä olla erilaisia aineksia, jotka turpoavat ja tekevät rakenteesta kivan rakeisen. Tai siis tämä on vain mun mielipiteeni, kaipa siitä voi tehdä ihan vain sileääkin. Itse pidän siitä, että ruoassa on hyvä suutuntuman ja löytyy erilaisia yllätyksiä ja makuja.

Itse latoin tällä kertaa lautaselleni rahkaa noin sata grammaa, pari lusikkaa raejuustoa, ison lusikan turkkilaista jogurttia, mustikoita, pari isoa lusikkaa puurohiutaleita, lusikallisen pellavansiemenrouhetta (kerää hyvin nestettä) ja vielä pienet lusikalliset hampun siemeniä, chiaa ja psyllium kuitua. Makeutukseksi pari tippaa hermesetasta. Lopuksi päälle vettä noin desin verran (tai kaksikin jos tahtoo juoksevampaa) ja eikun vaan odottamaan syömistä. Tunnissa puuro tekeytyy hyvin, mutta yön yli seistessään siitä tulee vieläkin parempaa.

Mitä itse keksisit laittaa lisäksi puuroosi? :)

IMG_0201 IMG_0202 IMG_0204 IMG_0205 IMG_0208 IMG_0210

Energiantäyteistä ja maukasta viikkoa kaikille! <3

IMG_0217

 

 

9 kommenttia artikkeliin ”Aamiaisella tuorepuuroa!

 1. Laura sanoo:

  Tuorepuurot ovat kyllä aivan ihania erityisesti just sen takia, kun niitä pystyy varioimaan aivan loputtomiin asti! Yks mun all time favoriteista on kyllä vaniljasoijamaitoon tehty banaani/maapähkinävoi/kaneli/jogurttihässäkkä, mutta tässä aika vastikään rinnalle on kirinyt melko tiukasti myös mantelimaitoon ja tattarihiutaleisiin tehty taatelinen tuorepuuroversio :)

  Testasin muuten tänään ensimmäistä kertaa juustoa puuron kanssa, mistä oot vinkkaillut joskus aikaisemmin, ja pienoisista epäluuloista huolimatta se oli kyllä ihan superherkullista! Löytyipähän ainakin hyvä keino saada muutama jäljelle jäänyt juustoviipale käyttöön ennen päivämäärän umpeutumista… ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niinpä, voi laittaa mitä ikinä mieleen tulee! kaneli tosiaan unohtunut niin pitkäksi aikaa, että pakko huomisaamuksi keksiä siitä jotain :)

   Jihuu, hyvä Laura! Kiva, että maistuu juustokin puurossa. Ens kerralla sitten vaikka leikkeleitä joukkoon ;) Noeii.. se menee sentään jo vähän yli! Vaikka oon kuullut jonkun niinkin tekevän ja laittavan vielä ketsuppiakin päälle :D

   Tykkää

 2. Jossu sanoo:

  Itse tykkään laittaa tuorepuuroon pohjaksi luonnonjugua ja/tai rahkaa + vettä ohentamaan, kaurahiutaleita, chia-siemeniä, sekä marjoja ja/tai pilkottuja aprikooseja tai omppua + kanelia. Toinen sesonkiherkku on ehdottomasti kotitekoisen raparperikiisselin sekoittaminen tuorepuuroon – amnam! Sokerina pohjalla – tai noh kirsikkana kakun päällä – auringonkukansiemeniä ja iso kuppi kahvia kylkeen niin kyllä massu kiittää :P

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tiedätkö mikä mun ongelma näissä usein on? Se, että saatan laittaa joukkoon ihan joka purkista joka keittiöstä löytyy! Ei malta jättää mitään pois ja lautasesta tulee ihan jättimäinen. Tulee syötyä liikaa jopa, kun silmät on niin ahneita kaikille herkkuaineksille :D

   Omena ja kaneli, KYLLÄ! Niin hyvää, samoin kaikki erilaiset siemenet :) Huomenna kanelilla. Kiitos muistutuksesta.

   Tykkää

 3. Maiju sanoo:

  Huomenta! :) Kannattaa kokeilla banaania puuron ku puuron päälle se antaa tosi kivan maun. Mä oon jääny koukkuun siihen. ;D Hyvältä näyttää sunki puuros ! Vissii tungen banaania vähä joka paikkaan ku laitan sitä myös ruisleivän päälle ! Ruisleipä ei kaipaa mitää muuta lisäkkeeksi ku vähä rasvaa päälle ja banaania niin nam. :D Oon vähä vissii outo mutta kyllä toimii !

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ruissari ja banaani on iahn suuuper hyvää! Makean ja suolasen kontrasti maistuu niin hyvältä, että menee ihan jälkkäristä. Voita vaan väliin ja nam, kuten sanoitkin :) Eikä ole outoa, vaan tosi hyvää ;)

   Tykkää

   1. Maiju sanoo:

    No hyvä kuulla että joku muuki tekee niin ;DD awesome! (=

    Tykkää

 4. Suvi sanoo:

  Täällä myös yksi joka vannoon banaanin ja ruisleivän nimeen. Oottekos koittanu aurajuustoa siihen, tekee vähän erilaisen vielä :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   hihih, kuulostaa aika villiltä! En ihan heti lupaa kokeilla ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: