Viimeisestä kirjoituksesta tuli niin pitkä, että piti päivän verran kerätä voimia seuraavaan. Mun into kasvoi kirjoittaessa ja vaikka sanoja oli alkuun paljon vähemmän, niin ei kauaa kestänyt kun niitä oli jo triplaten lisää. Vielä on kommentteihin vastaamatta, mutta se tapahtuu heti tämän ruokakuvapläjäyksen jälkeen, joka on odotellut jo useamman päivän tuolla julkaisuaan. Ruokahan piti ensin syödä pois ja sitten vasta kertoa teille, että miltä se maistuu ja kannattaako sitä ehkä tehdä itsekin. Instagramista ruokaa jo ihasteltiinkin ja tottakai esittelin tuotokseni siellä heti kun se oli valmista. Siitä tuli nimittäin aika hyvää, vaikka ihan itse sanonkin… Kyllä itseään pitää välillä vähän kehua. Ainakin silloin kun onnistuu keittiössä! ;)

Kuinkas moni siellä on syönyt pulled porkia? 

IMG_0266

IMG_0264 IMG_0270 IMG_0276 IMG_0277

Tehtiin tosiaan juhannus lauantaina pitkään hauduteltua kassleria, joka on ollut jo pitkän aikaa tosi kuuma juttu suomalaisessa keittiöissä ja ravintoloissa. Varmaan muuallakin maailmassa, mutta täällä se on mun silmiin osunut tietty eniten. Itsekin oon tätä syönyt monessa paikkaa ja vaikka maku on vähän vaihdellut joka kerta, niin kyllä se on aina ollut hyvä. En ole yleensä mikään porsaan lihan fani, mutta tällä tapaa pitkään haudutettuna sekin liha saa kuin uuden elämän. Riippuen toki mitä marinadiin laittaa vai laittaako ollenkaan, niin lihan mehevyys on jotain mikä saa siihen ihan hullun riippuvuussuhteen. Pitäisköhän tehdä heti jo uusi satsi lisää? Me nimittäin syötiin tätä viisi päivää ja kun napsin vikat palat lautaselleni niin oli pientä masennusta ilmassa. Joko se loppui, eikö vielä sais vähän lisää?  

Ennen loppuja kuvia vielä tällainen tärkeä välikuva ruoanlaiton ohessa. Otin itsestäni selfietä tekemisen puutteessa (jokapäiväinen tärkeä otos eteisessä) ja kuka se siellä on mukana kuvassa. Toisilla on koirat kuvien esteenä, toisilla lapset hyppii katsomaan, mutta täällä on jotain muuta. Yksi oma huomionkipeä mies, joka ei kai koskaan tule ymmärtämään miten tärkeitä ne selfiet on. Niitä pitää ottaa monta ja usein, että joku edes onnistuu. Eikä auta, jos siellä on sormia ja heiluvia päitä mukana joka kerta. Ihme häirikkö! ;) 

IMG_0283

Sitten kuitenkin siihen itse lihaan! Me ostettiin kassler, joka oli valmiiksi jo osittain kypsää lihaa. Paketeissa taitaa lukea jotain kypsennys ohjeita, mutta me mentiin ihan mututuntumalla tällä kertaa. Yritin kovasti etsiä netistä hyviä ohjeita tämän tekoon, mutta koska tarjonta oli niin suuri ja menin han sekaisin kaikkien niiden tuhansien ohjeiden kanssa, niin soitin tottakai heti ohjeita muualta. Ensimmäinen puhelu meni entiselle isäpuolelleni joka on ehkä maailman taidokkain kokki mun silmissäni ja toisena meni soitto veljelleni, joka on myös omasta mielestäni maailman paras kokki! Haha. Pienellä sisarusrakkaus lisällä ruoka tietty maistuu aina vähän paremmalta, joten ehkäpä se on vähän sokaissut mun arviotani tässä väitteessä ;D Jokatapauksessa apu on aina lähellä ja tälläkin kertaa sain neuvot joilla teimme ruoan alusta loppuun.

Sain hyviä vinkkejä ja vaikka en kumaltakaan saanut ihan suoraa ohjetta mitä tekisin lihani, niin molemmat painottivat sitä, että marinadin tulee olla laadukas. Me siis hankimme hyvää olutta ja päätimme laittaa joukkoon kaikkea mitä kaapeista löytyy. Suoraa ohjetta en pysty jakamaan, koska tämä tehtiin kuulopuheiden mukaan ja seuraten montaa eri ohjetta. Jokatapauksessa koen, että nyhtöpossun teko on tosi helppoa. Maridani pitää tehdä lihalle vuorokautta ennen ja antaa lihan maistua hyvin. Itse laitettiin marinadiin tummaa olutta, joka keiteltiin mausteiden kanssa kattilassa kasaan. Mukana oli soijaa, valkosipulia, pippuria, suolaa ja… no siinä se taisi ollakin! Marinadi vaan lihan kanssa paistopussiin ja jääkaappiin säilöön yön yli. Siellä se maustuu ja hautuu odotellessaan.

Kun sitten on valmistuksen aika, niin lihan olisi hyvä lämmetä ennen paistoa 1-2 tuntia, mutta koska meillä oli rahallisesti aikaa paistovaiheessa, me skipattiin tämä vaihe. Onneksi ehkä tehtiin niin, koska en tiedän mitä olisin tehnyt jos liha olisi ollut vieläkin paremman makuista! Olisin syönyt sen luultavasti kokonaan siltä yhdeltä istumalta keskellä yötä. Nams! 150 astetta ja uunin neljän tunnin hautuminen teki lihasta ihan älyttömän hyvää. Rapeaa ja hyvin murenevaa. Ei tarvinnut paljoa haarukalla tökkiä, kun se jo meni paloiksi ja lihaa sai kauhottua lautaselle. Ah, miten hyvää se olikaan!

Kiitos hyvästä ruosta ja täydestä vatsasta, oli hyvää! :)

IMG_0332

IMG_0339 IMG_0346 IMG_0349

Ruoka valmistui ilta yhdeksän jälkeen ja vielä kahdeltatoista napsin kiposta suoraan suuhun palasia. Mieskin tykkäsi, mutta se taisin olla minä joka rohmusin eniten. Tottakai, kun on pohjaton vatsa joka innostuu vielä lisää hyvästä ruoasta, niin yritäppä siinä sitten lopettaa. Ruokahalu kasvoi joka palasella jonka upotin suuhuni. Mmmm…En olisi uskonut, että saadaan tästä näin maistuvaa, mutta sellaista se vaan oli. Ei se ruoanlaitto niin vaikeaa ole, kun näköhään ihan vain kokeilemalla saa aikaan näin hyvää ruokaa.

Yritin jo alkuvaiheessa vähän annostella molempien syömisiä ja jaoin meille omat kipot. Lapsena kun  tottui siihen, että talon pojat sai aina enemmän ja miehet söit kaikkien jämät, niin minä hoidan sen puolen kyllä nykyään paremmin. Nykyään yritänkin vähän tasoittaa jakoa. Voitte siis arvata kumpi lautanen alla olevista on minun ja kumpi toisen osapuolen. ;) IMG_0355

 

Olut maistui todella paljon läpi lihasta ja vaikka oltiin ostettu myös barbeque kastiketta lihan kylkeen, niin eipä sitä paljoa tarvittu. Söin possua useana päivänä ihan vain pelkilteen sekä kylmänä että lämmitettynä ja välillä kokosin lihaa leivän päälle. Useinhan tätä tarjoillaan juuri sämpylän välissä tai leivän päällä, eikä mukaan oikein tarvita muuta kuin joku hyvä kastike. Meillä oli tosiaan niin vahva tuo marinadi, että kastike oli aivan turha ottaa mukaan. Eikä muuten ole mikään turhaan kehuttu ruoka, vaan kannattaa ehdottomasti kokeilla siellä omassakin keittiössä. En muista olenko koskaan ennen valmistanut porsaan lihaa, mutta ehkä jatkossa sitä voisi tehdä vähän useamminkin. Kanasta kun ei tälläistä saa tehtyä (liian vähärasvaista) ja naudanlihakin on vähän eri asia. Possussa on sopivasti rasvaa ja tälläisestä lihaköntistä syö useamman päivän kerrallaan. Namnam!

Onko sulla jakaa tähän ruokaan joku tosi onnistunut resepti? Mitä laitoit marinadiin? Parhaat vinkit jakoon kiitos :)

4 kommenttia artikkeliin ”Tämän viikon ruokalistalla revittyä possua, eli pulled porkia!

 1. outi sanoo:

  Näyttää ihan älyttömän hyvältä tuo liha, mmm… Ite en ole vielä pulled porkia maistanut, mutta suunnitelmissa olis ens viikonloppuna maistella ;)

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kannattaa kokeilla! Tosi maukasta ja riittoisaa :)

   Tykkää

 2. Fiina sanoo:

  Mahtavan näköistä ruokaa! Ja valmistuu kuitenkin suhteellisen helposti :) Kivan näköinen koti sinulla muuten! Saako udella, oletko ostanut oman kodin tai asutko jonkun kanssa etc?

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos, se myös maistuu hirmu hyvältä ;) Heti syksyllä taas uudestaan samaa, kun on viileät ilmat ja tekee lämmintä ruokaa mieli :)

   Koti on oma, olen siellä asunut jo viisi vuotta. Tosin olen vaihtamassa kotia lähtiaikoina vaikka se omasta mielestänki on tosi kaunis. Kaipaan vähän vaihtelua :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: