Jos jollain on positiivinen vaikutus onnistuneeseen treeniin, niin hyvin suunnitelulla ja ravinteikkaalla ruokavaliolla. Liika mässäily saa laiskostumaan ja toisaalta taas liian vähillä kaloreilla kroppa ei suostu tehdä mitään kunnolla. Siksi aina ihmettelenkin suurin silmin, että miten ihmeessä fitness kisaajat pystyvät saamaan itsensä salille dietillä ilman kunnollista ravintoa, kun itse olen syömättömänä valmis murhaamaan kaikki ympärilläni. Heheh, en nyt ehkä sentään, mutta kyllä te tiedätte millainen nainen on nälkäisenä? :D Siksi osaankin onneksi pitää erittäin hyvän huolen siitä, että sitä naista ei päästä näkemään, johon tekin äsken törmäsitte vilahdukselta mielikuvissanne. Se nainen saa munkin niskavillani kavahtamaan ja mieluummin syön hyvin ja paljon. Ettei käy huonosti. Eikä oo kyllä ongelma juosta jääkaapilla tarpeeksi usein. Suurempi ongelma on nykyään pysyä poissa sieltä jääkaapilta edes välillä.. ;)

Aloitin puhumalla ruokavaliosta, joka on fiksu ja alusta loppuun asti mietitty. Tällä kertaa kuitenkin ruokapäiväkirjana sellainen päivä jona jokainen sääntö lensi katuojaan ja söin täysin mielitekojani seuraten. Aikaisesta aamusta saakka tuli syötyä herkkuja sen suurempia miettimättä seurauksia. Olin jo ellispäivänä päättänyt, että synttäreillä ei turhia murehdita ja se ruokapuoli oli myös juuri sellainen koko päivän ajan. Söin ihan kaikkea mitä eteen ilmestyi ja vaikka oli jo usein vähän ähky, niin taisin silti syödä lisää. Se siitä nälkään syömisestä. Tämä neiti kyllä syö hyvää ruokaa vähän enemmänkin kuin mitä vatsa sallisi. Kuka muka pystyy lopettaa syömisen kesken silloin kun suu vielä nauttii syömisestä? Tällä kertaa en ainakaan minä. Se kyllä taisi vähän kostautuakkin, mutta siitä lisää kuvien jälkeen.

IMG_0958

Aamiainen 6:30

Kahvi kahvikermalla. Raejuusto-jogurttihässäkkä psyllium kuidulla. Munakas kookosöljyssä paistettuna, täytteenä pinaatti. Muutama kirsikkatomaatti. Lasi mehua.

Huh, miten paljon ruokaa heti aamuun. En ole tottunut syömään näin paljon rasvaa ja se tuntui huonona olona useamman tunnin syömisen jälkeen. Ruoka tuli kuitenkin sänkyyn kannettuna nenän eteen, joten enpä valita. Liika rasvainen ruoka aamulla ei vain selvästi sovi omaan vatsaan. 

Automatkan herkuttelu 9:30

Iso latte vaniljasiirapilla.

Nams, mikä nautinto automatkalla!

IMG_0980

Lounas 12:00

Siikaa rapeaksi paistettuna. Mukana kasviksia, kampasimpukkavaahtoa ja lisuke ohrasta. Ohessa tuli myös maisteltua ravintolan itsetehtyä ruis- ja spelttileipää voilla.

Herkullinen lounas ravintola Sinnessä Porvoossa. Suosittelen lämpimästi vierailua tähän herkkukeittaaseen! Kunpa olisi jaksanut syödä alkupalankin, mutta tällä kertaa vatsa ei vetänyt ihan niin paljoa ruokaa suuren aamiaisen jälkeen.

IMG_1063 IMG_1066

Välipala 15:00

Lakritsisuklaata noin 100-150 grammaa ja kuppi kahvia.

Suklaatuliaiset Porvoosta menivät heti napaan kun astuttiin kodin ovesta sisään.. Yritäppä jotain säästää tässä taloudessa, niin ei tuu onnistumaan. 

IMG_1090

Illanvietto 18-21:00

Kaksi lasia kuohuviiniä. Alkupaloina ravintolassa gorgonzolalla täytettyjä herkkusieniä. Pääruokana jälleen siikaa erittäin rapealla pinnalla. Kyljessä kasviksia ja kermaista kastiketta. Ruokajuomana vettä.

Illallinen oli paras aikoihin! Ravintola Krog Madame näytti meille parastaan ja jokainen meistä kehui ruokiaan useampaan kertaan. Tähän ravintolaan menen varmasti uudelleen. Erittäin hyvät maut ja hintakin oli kohdillaan. Kiitos! 

IMG_1120 IMG_1130 IMG_1139

Drinkeillä 21:00-00:30

Irish coffee ja Kaakao amarettolla.

Teereenpelissä tuli istuttua useampi tunti illallisen jälkeen. Iris coffee maistuu myöhäiseen iltaan aina hyvältä ja koska ilta jatkui myöhään, oli juotava vielä toinenkin makea juoma. Namnam!

IMG_1159

Yöpala bussissa 00:45

Kaksi hedelmäistä herkkupalleroa.

Aino oli tehnyt lahjaksi ihania hedelmäisiä suklaaherkkuja joita napsin bussimatkalla kotiin. Kiitos vain neitiseni, että pelastit meidän bussimatkan, jolla herkuteltiin vielä viimeiseen hetkeen saakka ;)

IMG_1170

Täytyy sanoa, että ihan joka päivä en voisi syödä näin! Rasvaa, kermaa ja suklaata tuli syötyä melko paljon ja jos ei sitä sillä hetkellä huomannut, niin eilinen päivä meni aikamoisessa koomailussa. Pelkkä kävely ulkona sai hengästymään ja valuin hikeä ylämäissä kuin pieni sika. Ei siitä kyllä haittaa, koska pidin lepopäivää ja aivan varmasti tälläinen syöminen boostasi tulevia treenejä. Tänä aamuna voimia olikin taas jo paljon paremmin ja elättelen toivoa, että kaikki herkullisuus meni suoraan mun lihaksiini. Menihän? Siltikin tiedän, että itselleni ei sovi liian rasvainen ruokavalio, vaan mieluummin tankkaan rasvapuolta enemmän pähkinöistä, avokadosta ja muista paremmista rasvanlähteistä. Varsinkin aamuisin olen tottunut syömään kevyemmin, joten tämän aamun aamiainen oli itselleni hieman liikaa. Mieheni kuitenkin teki aivan älyttömän hyvän makuisen munakkaan, joten en olisi voinut jättää syömättä. Enkä kyllä siinä hetkessä tajunnutkaan sitä, että syömisestä tulisi huono olo. Harvoinpa siinä niin käykään. Kiitos hyvästä aamiaisesta, maistui super hyvältä :)

Herkullinen herkuttelupäivä jätti mieleen hyviä makuja ja onnellisen pulskan olon. Katsotaan koska seuraavan kerran on syytä kunnon herkutteluun. Tästä jatketaankin sitten vähän freshimmällä ruokavaliolla. Pitäisi alkaa vähän katsoa omia valintojaan ja josko sitä loppu heinäkuun söisi vähän terveellisemmin. Alkaa taas housut kiristää sen verran, että on tainnut Marissa vähän possuilla viime aikoina. Mutta kun herkut on maistunut niin hyvältä. Kesä on nautintojen aikaa, mutta kaikella on aikansa. Välillä pitää palata ruotuun, että voi sitten taas viettää talvella kylmiä iltoja kotona herkutellen. ;)

Oletteko kukaan käyneet Porvoon Sinnessä tai Krog Madamessa Helsingissä? Jos ette, niin kumpaakin suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Herkullista viikonloppua! :)

2 kommenttia artikkeliin ”Herkkupäivän ruokapäiväkirjaa!

 1. Janna sanoo:

  Rasvaa, kermaa, suklaata – nyt on ainakin styrkkaa varastossa treeneihin! Pitää vain ajatella oikeesta näkökulmasta ;)

  Toi raejuustojogurttihässäkkä näyttää ihan riisipuurolta muutes. Nammmm <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   No näinhän se teki! Voimia oli tuon tankkauksen jälkeen useampinkin päivä. Vaikka tuli kyllä senkin jälkeen syötyä hyvin koko loppuviikko x)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: