Ensimmäisenä kiitos viimeisen tekstin kommenttivyöryyn ja kävijämäärien nousuun! Olihan täällä blogissakin vielä elämää, vaikka porukka näyttäiskin aika ahkerasta lomailevan. Hienoa, että monikin lause herätti keskustelua ja vaikka en ihan niin kauniisti kaikkea osannutkaan ilmaista, niin en ainakaan heti saanut ihan jokaisen vihaa niskaani. Tai sitten se viha vielä kytee jossain ja saan myöhemmin tuntea sen nahoissani. Hihi, toivottavasti ei kuitenkaan ;) Ehkäpä keskustelu on aina hyvästä ja pieni asioiden pohtiminen eri kulmista katseltuna saa tajuamaan paljon jos ei heti, niin ehkä myöhemmin. Itsellekin heräsi teidän kommentteja luekiessa taas monta uutta ajatusta ja ehkä jotkut omat ennakkoluulot katosivat. Fitness taitaa olla aika monipuolinen sana, eikä voi täysin määrittää mitä se sisältää. Te jotka siellä elätte siis fitness typyköinä itseänne pitäen, niin anti mennä vaan. Kunhan pidätte itsestänne huolen, ettekä anna niin median, blogien kuin omien ajatustenkaan porautua liikaa mieleen ja tehdä teistä sairaita. Kaikkea kohtuudella ja elämästä terveellinen hyvässä tasapainossa eikös vaan! :)

Tämä aamu alkoi crossarin päällä hikoilulla ja yrityksellä saada päivä käyntiin heti ensimmäisen hereilläolo tunnin aikana. Ja hyvinhän se onnistuikin. Aamuaerobiset on taas palautettu kuvioihin ja ainakin kerran viikkoon tulee käytyä heti aamusta joko crossailemassa tai sitten aamulenkillä. Juoksemassa en ilman kunnon ravintoa käy, mutta tuollainen kevyempi syketreeni sopii ihan hyvin aamuun ilman suurta aamiaista. Kovin usein en voi tätä tehdä, koska verenpaineet on kuumilla ilmoilla olleet taas niin alhaalla, ettei jalat oikein kestä alla. Tämä ongelma on kuitenkin yleensä suurempi päivällä ja illalla, enkä aamuisin ole kärsinyt vaikken olisi niin paljoa syönyt ilman aamukävelyä. Juoksua en kuitenkaan viitsi kokeilla, ettei tarvitse herätä tuolta puskasta sitten pyörtyneenä ;) Kuumilla ilmoilla kannattaa muistaa hyvä nestetytys, samalla myös kunnollinen suolojen saanti. Se vesi kun tietty kadottaa niitä suoloja kropasta aika ahkeraan. Oon aina itseasiassa ihmetellyt, että miten mun tekee niin paljon mieli suolaista ruokaa ja syykin on sitten lopulta selvinnyt. Ne on nämä alhaiset verenpaineet. Ei tarvitse kuulema yhtään vältellä suolaa ja lääkäri neuvoi myös syömään reippaasti enemmän salmiakkia. Vichyjen sijaan neuvoi juomaan mehuja. Nojoo, mehut on kauhean vaikeita, kun en niistä pidä, mutta kyllä kai karkkihulluna voin Candy Kingin karkkien sijaan opetella syömään salmiakkiakin ;)

Onko muilla ongelmia kuumalla heikon olon kanssa? Huippaako? Kannatta kysäistä lääkäristä apua jos ei kunnon nesteytyksestä ja suolojen saannista ole apua. Yleisesti nämä kuitenkin auttavat tähän vaivaan!

Mutta niin, nyt on taas energiaa ja voimia vaikka muille jakaa tämän aerobisen aamun jälkeen! Muistinkin, etten ole teille kirjoitellut parin viikon takaisesta viikonlopun etelän reissusta, jolla tuli käytyä. Tai siis siltä se silloin tuntui, kun ei ollut paistanut hetkeen aurinko ja kerrankin oli Helsingissä lähes kolmekymmentä astetta. Lisänä tämä ihana Etelä-Eurooppalaishenkinen ravintola jonka teille kohta esittelen :)

IMG_0787

IMG_0790

Oltiin sovittu kaveripäivä Petran kanssa keskustaan eräänä lauantaina ja suuntana oli ennen lounasta hietsun kirppis. Hehe, siellä me muuten oltiin nyt viime sunnuntainakin, tosin itse myymässä eikä vain muiden pöytiä ihastellen. Ehkä siiitä myyntireissustakin tulee teille vielä todisteita. Kirppisvinkkejäkin olen monelle luvannut täällä antaa, kiinnostavatko ne vielä? Tällä samaisella kirpparilla me käytiin myös silloinkin, kun ensi kertaa tavattiin. Nyt palailtiin samoihin maisemiin viettämään aurinkoista päivää lähes helteessä. Hietsun kirpparilla on kesällä ehdottomasti paras valikoima ja aina riittää porukkaa ostoksille. Myyjille tämä on todella hyvä paikka päästä tavarasta eroon ja varsinkin nuorten vaatteet menee tosi hyvin kaupaksi. Sinne vaan kesäpäiväksi myymään, ette varmasti lähde kotiin samojen vaatekasojen kanssa!

Mekin päätettiin kirpparista innostuneena varailla pöytä kesävaatteiden myyntiin ja se oli tosiaan nyt sunnuntaina. Kotona on aivan liikaa tavaraa ja niistä piti jälleen kerra päästä eroon. Kertokaa mulle mistä tätä tavaraa aina kertyy lisää, vaikka luulen olevani kovin fiksu ja maltillinen shoppailija? :D

IMG_0793

Mutta nyt siihen ravintolaan, josta jo otsikossakin puhuin! Todella moni on kysynyt, että minne kannattaa mennä syömään kun tulee Helsinkiin. Minulla on kokemusta kaikkein eniten vähän kalliimmista ravintoloista, mutta nyt ajattelin esitellä teille mun oman suosikkini ihan tavallisista ja normaalin hintatason paikoista. Tai itseasiassa mun mielestäni Gran Delicato on kyllä jopa edullinen moniin muihin paikkoihin nähden! Kalevankadulla sijaitseva kahvila/ravintola on kuin pieni pala Eteläistä-Eurooppaa. Aina kun menen sisälle, on asiakaskunnasta puolet italialaisia, espanjalaisia ja ranskalaisia. Sisällä on jotenkin todella erikoinen lämmin tunnelma ja tulee olo, kuin oikeasti olisi jossain etelän matkalla. Tapasinkin työkaverin tällä reissulla siellä nautiskelemasta perheen kanssa lounasta ja hekin olivat tulleet paikalle Espoosta saakka. (Ei se Espoo kovin kaukana ole, mutta viereinen kaupunki jokatapauksessa) Eli siis oikeasti todella hyvä paikka nauttia rauhaisa lounas yhdessä hyvässä seurassa. Perheen, kavereiden tai vaikka treffikumppanin kanssa. Sopii ihan joka tilaisuuteen ;)

Ootko itse käynyt Gran delicatossa? Niitähän on useampikin. Tämä Kalevankadun on lempparini ja taitaa olla se alkuperäinen.IMG_0810 IMG_0811

IMG_0809 IMG_0804

IMG_0796 IMG_0803

IMG_0802

 Olen myös tilaillut heiltä joskus salaatteja ja täytettyjä leipiä mukaan/tarjolle tilaisuuksiin. 

IMG_0136 IMG_0145

Kuulostaako hyvältä? Tekisikö mieli mennä kokeilemaan? Suosittelen ehdottamasti käymään täällä, vaikket olisikaan ihan juuri niillä kulmilla. Pieni kävelymatka herättää nälän ja aivan varmasti olet tyytyväinen saamaasi palveluun ja ruokaan. Maistakaa joko näitä todella monipuolisia salaatteja joita jo näkyikin kuvissa tai sitten suurimmat suosikit taitavat olla ciabatat joita moni siellä syö. Niissä on todella hyvät maut ja laadukkaita täytteitä kunnolla mukana. Ei mitään ihan perus kauraa vaan kunnon lihoja ja kasviksia. Kahviakin täältä saa ja kuten koko muukin paikka, niin nekin hoidetaan tyylillä. Aina laadukasta ja joka kerta hymyilen, kun lähden tästä ravintolasta ulos. Ehkä sullekkin käy samoin, kun vierailet Gran Delicatossa? Suupielet kääntyy ylöspäin :)

Tämä ei ole yhteistyöpostaus, eikä tämä ole pyydetty kirjoitus. Minä vain satun pitämään tästä paikasta todella paljon ja uskoisin, etä niin pitäisit sinäkin! Give it a try.

Nyt töihin hop! Mukavaa tiistaita! :)

18 kommenttia artikkeliin ”Lempiravintolani Helsingissä rentoon iltapäivään

 1. Jonna1983 sanoo:

  Oi, mä rakastan näitä ravintolaesittelyitä! Harmi kun niitä näkyy aika vähän blogeissa :( Varsinkin Helsingissä on todella paljon hyviä rafloja ja olis kiva kuulla niistä enemmänkin. Täytyy ehdottomasti testata Gran Delicato kun sille suunnalle satun! Ja Hietsun kirppis! Häpeällistä myöntää etten ole yhtään kertaan käynyt hietsun kirppiksellä :D

  Mistä tuo sun kuvissa oleva mekko on? Tosi kiva! :)

  Jonna1983.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jee, joku heti innostui! Mietin kirjoittaessa, että onkohan nyt kukaan täällä lukemassa ;) Sun täytyy kuule tulla mukaan joskus Hietsuun, Ainokin taitaa siellä tänään olla myymässä! Sano vaan tai laita viestiä, niin lähden sun kanssa pyörähtää siellä!

   Mekko on Pariisista, ihan sellanen joku halpis mekko. Tosi ihana mustakin, eli kiitos :)

   Tykkää

 2. saara sanoo:

  Mä oon kans ihmetelly miks mun tekee mieli suolaista ruokaa aina! :D Eikä ees makeaa! Ja verenpaineet on tosiaan todella alhaiset! Yks lääkäri sanokin myös mulle, että syö salmiakkia ja lakritsia. :D En säästele suolan käytössäkään.. :D Vaikka jossakin terveyskirjastossa luki, et suolan käyttöä ei sais lisätä, vaikka onki alhaiset paineet.. :D Mutta näillä mennään, siihen asti kunnes jos alkaa nousemaan ;) Vähän saiski nousta, kun tuntuu, että aina kylmä, sormet jäässä (kesälläkin ja ulkomailla kuumassa XD), ja huippaa välillä. :D Mutta onneksi on periaatteessa vaan hyvä asia, että on alhaiset paineet! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Laku!!! jooo. Jos sitäkin saa syyä, niin mut on pelastettu. Lakua voisin syödä päivät pitkät :D

   Parempihan se on, että on alhaset paineet. Mutta välillä vaan vähän rasittavaa.. Ehkäpä se taas tästä :)

   Tykkää

 3. Emmi sanoo:

  Onkohan meidän aamuihmisten ongelma toi alhainen verenpaine? :D Itsellä vaivaa myös tuo huippaus ja terveysalalla työskentelevänä osasin heti epäillä alhaisia paineita. Noh, onneksi pidän suolasta ja RUOASTA, joten problem solved ;) Tosin suolan lisääminen ruokaan ei auta akuuttiin paineiden laskuun, mutta pitkällä juoksulla sillä pitäisi olla jotain vaikutusta.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hahah, eikä! Voihan se olla, että aamuvirkut vaan kärsii tästä vaivasta :D Ruoka ja suolanen kuulostaa hyvältä. Just laitoin vähän ekstra suolaa puuroon.. hups. Vaikka tosiaan eihän sitä liikaakaan saa käyttää. Ei oo vaan näemmä mulla ainakaan liikakäytönpuolella kun pitää lisänä vetää salmiakkia :P

   Tykkää

   1. Petra sanoo:

    Sorry tytöt, hyvin alhainen verenpaine täälläkin! ;) Enkä todellakaan oo aamuihminen :D Meillä kulkee suvussa kaikilla naisilla…

    Grand Delicato on ihana <3 Kiitos, kun veit mut sinne :D

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Vien sut ehkä sinne joskus uudestaankin ;)

     Tykkää

    2. Emmi sanoo:

     Haha ei siis toimi mun teoria ;)

     Tykkää

 4. jennie sanoo:

  Mä oon niin pihalla kaikista näistä ruokajutuista että ihan hävettää.. siis tämäkin on ihan mielettömän näköinen paikka. Nam!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hihi, ei se mitään! Sinne vaan ja lapsoset mukaan ;)

   Tykkää

 5. outi sanoo:

  Pidetään tuokin ravintola mielessä :) Juuri blogissani kyselin ravintolasuosituksia Helsingistä ;)

  Tykkää

  1. Petra sanoo:

   Jos tahtoo vähän parempaa ja erikoisempaa illallista niin Boulevard Social ja Farang on hyviä ;) Jos tavallisempaa ja edullisempaa niin Santa Fen fajitakset on hyviä ja Virgin Oilissa kaikki, mitä oon syöny on ollu hyvää ;) Torrefazzionessa ihanat lounaat… :)

   Tykkää

   1. Petra sanoo:

    Tää vinkki siis Outille! ;)

    Tykkää

   2. marissa sanoo:

    Hyviä suosituksia!! Kiitos Petra! :)

    Tykkää

   3. Emmi sanoo:

    Tähän voisin lisätä Pure Bistron ja Gaijinin. Edullisempia, mutta niin kovin kovin hyviä enempi streetfood-kategoriaan meneviä ovat Cholo, Street gastro sekä Döner Harju. Namnam :P

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Emmi KYLLÄ! Sulla on selvästi hyvät maut hallussa ;)

     Tykkää

    2. Emmi sanoo:

     Kuin myös ;)

     Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: