Sekoitan ja kauhon. Kerään aineksia kasaan ja mietin mikä sopisi mihinkin joukkoon. Usein samat ainekset, välillä vähän jotain muuta. Otan kuvia. Päätän leipoa mustikkapiirakan. Sellaisen ihan tavallisen, jossa ei ole liikaa erikoisuuksia eikä liikaa makuja. Mustikkaa ja rasvaa. Jauhoja. Laitetaan vähän suolaa myös pohjaan mukaan. Metin, että olisi pitänyt katsoa ohjetta, mutta nyt ei ehdi. Kädet tekee jo ja uunikin on lämpiämässä. Ihan pian on valmista. Nenässä tuoksuu jo se maku, jonka saan lautaselleni. Jota saan tarjoilla muille. Kuvaan jatkuvasti ja mietin, että kunpa te kaikki voisitte tulla syömään tätä mun kanssani. Maistuiskos sulle mustikkapiirakka?

Kutsun tätä keittiöterapiaksi. Piilopaikaksi, hetkeksi jossain muualla. Vispaan, kauhon ja rauhoitun. Keittiössä on hyvä olla!

IMG_0669 IMG_0671 IMG_0673 IMG_0681Eikä se ole vain leivontaa, vaan on siinä paljon muutakin. Keittiössä voin tehdä mitä vain ja kyllähän nyt ihmisen täytyy syödä joka päivä. Yksin asustellessa on tullut tehtyä itse aina paljon vähemmän ja on ollut helppo mennä sen helpoimman kautta. Vihannekset kulhoon ja päälle lihaa tai kalaa, se on siinä. Niin tai sitten purkista suoraan raejuustoa, se kun maistuu aina hyvältä omaan suuhun. Kun saa tehdä isommalle porukalle tai tarjoilla tekeleitään myös muille, tulee parempi olo. Joskus on niin ihana herätä aamulla leipomaan ja tehdä jotain hyvää töihin tai kavereille mukaan. Itse tekeminen on jotenkin niin rauhoittavaa ja siitä tulee hyvä mieli. En tee koskaan kunnolla ohjeiden mukaan, enkä osaisi seurata tarkkaan mitä joku kertoo. Keittiössä toimin täysin fiilispohjalta ja nautin siitä mitä teen. Ellen sitten tee jotain tärkeisiin juhiin. Silloin yritän kyllä katsoa ohejetta edes sen verran, että tiedän ruoan olevan tarjoilukepoista. Näin kun ei aina muutoin varmuudella ole ;)

Tiedätte varmaan miten omituiselta tuntuu, kun yhtäkkiä joutuu kokata jonkun toisen keittiössä? Oma keittiö on aina paras. Siellä kulhot löytyy heti ja se suolasirotin on oikeassa paikassa. On niin helppo löytää kaikki mitä etsii ja pöytä tuntuu tututummalta. Jopa lattialla seistessä on varmempi olo ja siinä kun yksin vispaa taikinaa valmiiksi, tulee niin älyttömän hyvä olo. Tiedättekö te sen tunteen? Tämänkin kuvien mustikkapiirakan leivoin aikaisin aamusta, kun en jaksanut alkaa kirjoittaa uutta blogitekstiä. Vaihteen vuoksi leivoin ennen salille lähtöä ja maistelin samalla itsekin mustikoita ja rahkaa. Kesäisenä aamuna puuhastelin ja kolistelin keittiössä samalla kun toinen vielä nukkui. Lähdin salille kun piirakka oli tullut uunista ja jätin päälle lapun. Saa syödä. Eihän se sitä varmaan muuten olisi uskaltanut ottaa, tai ei ainakaan arvaten, että olin sen ihan varta vasten hänelle tehnyt. Ihan oman mustikkapiiraan. Rakkaudella valmistettu.

Keittiö on kodin paras paikka. Oletko samaa mieltä? :)

 

6 kommenttia artikkeliin ”Keittiöterapiaa

 1. Aino sanoo:

  Ehottomasti samaa mieltä <3 Yllättikö? Hihhi ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   En oo yllättynyt. Onneksi niin, koska kuten Hillallakin, niiin menis paljon hyviä taitoja hukkaan, jos et viihtyis keittiössä :)

   Tykkää

 2. Hilla sanoo:

  Ei varmaan yllätä, mutta munkin lempparipaikka on keittiö :D kokkaamisen ja leipomisen terapeuttisuus on kyllä huomattu monesti! On jotenkin rauhoittavaa tehdä jotain ja lopputuloksenkin näkee käytännössä heti. Luova elementtikään ei tosiaan ole pahitteeksi ;)

  Ja kaikkein parastahan on kun saa jakaa luomukset jonkun/joidenkin ihanien kanssa! <3

  ~Hilla

  http://makingthemostofstudentlife.blogspot.fi

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tää ei kyllä kieltämättä yllättänyt ;) Sun lempparipaikkasi kuuluukin olla keittiö, tai menisi muuten hyvät taidot hukkaan. Sinä kun ne hommat tosissas osaat :)

   Jakaminen on parasta.. Ois aika rankkaa aina yksin syödä kaikki isot piiraat ja kilon lihaköntit ;)

   Tykkää

 3. Siiri sanoo:

  Samaa mieltä! Itsekin pidän leipomisesta, ja kalvojen irrottaminen lihasta on toinen oiva terapiamuoto. ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Heii, totta! Kaikki pieni näpertely ylipäänsä ja sellainen, missä on ihan omissa ajatuksissaan ja ei edes huomaa miten sitä hetkessä ajautuu ihan omaan maailmaansa :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: