Terveiset mökiltä Punkaharjun kauniista maisemista! Katkeileva netti pistää tällä hetkellä kirjoittamaan sanan kerrallaan ja tässä istuessani koen todellakin harjoittavani kärsivällisyyttä. Jokaisen sanan välissä hörppäys kahvia ja sitten taas jatkuu. Hihi, aika hauskaa puuhaa. Onneksi on tosiaan tuo kahvikuppi iloisesti kädessä ja tiedän, että kun hetki vielä pitäisi maata sängyssä niin mitäpä muuta tässä tehdä kuin kirjoitella hetki. Mukaan ottamaani kirjaakaan en tahdo vielä lukea, ettei se vain lopu heti kesken. Pitää säästää vielä muillekkin päiville.

Olin päättänyt mökille tullessa torstaina, että kirjoittaisin paljon nyt kun siihen on täällä aikaa. No, aikaa kyllä on, mutta kuten ehkä tajuatte fiksumpana, niin kukapa sitä nyt tietokoneella tahtoisi kaikkea aikaa käyttää. Aurinko paistaa ja linnut laulaa ulkona, joten tietokone on saanut olla ihan yksin ja kylmissään. On tullut uitua, grilllailtua nahkaa ja ruokaa, luettua ja vaikka ja mitä. Ihanan rento fiilis. Siispä nyt kun oikeasti en saa aikaan mitään muuta (muut kuorsaa vielä varmaan sellaiset reilut pari tuntia) niin tässäpä teille kirppiskuvia viime viikonlopulta ja samalla mun vinkkini tavaroiden kierrätykseen.

Onko siellä kirpputorilla kävijöitä? Etkö ole vielä käynyt, kun et tiedä mitä siellä tekisi ja miten tavarat saa myytyä pois? Lue tämä kirjoitus, niin ehkä pystyn näillä pienillä vienkeillä sua auttamaan! :)

IMG_1650

Ennen kävin aina myymässä Vallilan kirpputorilla tasaisesti kaikkea vanhaa mitä kertyi nurkkiin pölyttymään. Omia juttuja ja koko perheen turhia vaatteita ja tavaroita. Vaatteet käy aina prhaiten kaupaksi, samoin leffat ja kirjat. Oon aina ollut päättäväinen siinä, että mitään ei turhaan heitetä pois. Lisäksi kun olen noista Uffin ja muiden keräyslaatikoista vähän sitä mieltä, että ne menevät vain rikkaiden omistajien tuloksi ja hyväntekeväisyys on minimissään, niin mieluummin käyn sitten itse myymässä vanhat retkuni pois. Yleensä kun kaikelle vanhalle löytyy paljon innokkaita ostajia. Harvoin on tullut kirppispäivän jälkeen kannettua takaisin kotiin mitään, varsinkaan silloin kun on laittanut hinnat kohdilleen. Liian kalliilla ei tietenkään voi myydä. Yhden kaverin kanssa joskus ihmeteltiin, että mites sillä kaverilla jäi niin paljon myymättä tavaraa, mutta itsekin hän sitten tajusi, että yritti myydä kaikkea vähän liian kovaan hintaan. Kyllä ostaja tietää tämän päivän hintatason ja nykyään musta jopa tuntuu siltä, että se hintataso on ihan romahtanut. Porukka maksaa yhä huonommin kirpparilla mitään yhtään mistään. Hehe, olipa hyvin sanottu, mitään yhtään mistään. Totta se kuitenkin on, koska on se musta vähän koomista, että kun edessäsi on kirpputorilla täysin käyttämätön Zaran paita, jossa kaupan hintalappu sanoo 29 euroa ja sinä et siitä maksa edes kahta euroa. Kuulet sen olevan neljä euroa ja pyörittelet silmiäsi. Et edes tarjoa mitään. Monesti nämä paidat sitten kelpaavat jollekkin kyllä, mutta alkuun saa ihmetellä ostajia, jotka hyvä kun maksavat silkkipaidasta kahta euroa. Itse ihan mielelläni maksan toiselle jostain kivasta vaatteesta sen muutaman euron, koska eihän sillä myyjällä ole järkeä myydä vaatteita ihan nollahinnalla. Kolmekin euroa paidasta on jo vähän, koska kaupassa saan maksaa niistä vähintääkin parikymppiä. Uusi ja käyttämön paita kirpparilla onkin ihan huippulöytö! Pari euroa ei ole mitään ja eurollakin saa kivoja juttuja mukaan kotiin.

Jos olet epävarma käyttäisitkö paitaa jonka aiot ostaa, mieti saisitko sen myytyä eteenpäin kirpparilla? Itse mietin asian näin jos en ole aivan varma koosta tai materiaalista. Turhat ostokset on aina myyty kirpprilla eteenpäin, joskus jopa parempaan hintaan! ;)

Missä sitten vika siihen, että ihmiset ei enää maksa hyvää hintaa mistään? Itse veikkaan, että syynä on suuri tarjonnan määrä. Meillä on tällä hetkellä ihan miljoonia (no ei ehä ihan, mutta melkeen ;)) kirppareita ja kyllä sieltä löytyy myytävää ihan jokaisella tarpeeksi. Siispä valikoituneet ja fiksut kirppistelijät eivät osaa enää maksaa mistään mitään. Eivät tahdo. Nykyään ei siis tee enää ihan yhtä hyvää tiliä, kuin mitä viisi vuotta sitten teki. Pääasia kuitenkin, että saa vanhat vaatteet ja turhuudet kierrätykseen ja mahdollisesti saa niistä vielä itsekin pienen summan takaisin. Jos kirppispäivänä tienaa vaikka satasen tai kaksi, niin kyllä sillä joa kaikkea kivaa ostaa kaappiin tilalle ;)

Tällä kertaa oltiin Hietsun kirpparilla, jossa itse olin ensikertaa. Ulkoilma kirppis, johon pöytiä myydään kaksi viikkoa etukäteen. Paikat on todella suosittuja viikonloppuisin ja varasin tämän pöydän kello kahdeltatoista yöllä, kun ne vapautuivat myyntiin netissä. Kun aamulla katsoin varauslistaa, niin kaikki pöydät oli varattu loppuun. Melko suosittuja paikka siis ja saa olla ajoissa liikkellä, jos tahdoo saada pöydän! Pöydän hinta oli 27 euroa sunnuntailta, arkisin sama pöytä on 15 euroa. Ei paha hinta ainakaan silloin, jos saa kaverin mukaan jakamaan kulut.IMG_1666 IMG_1668 IMG_1683

 

Tavara meni tällä kertaa tosi hyvin kaupaksi ja molemmat sai suurimman osan turhasta roinasta pois. Tulin paikalle kolmen laukun kanssa, lähdin kotiin kantaen yhtä vajaata. Ne retkuimmat oli tietty jäljellä, joita kukaan ei tahdo. Sellaisia perus toppeja jäi myymättä, joita nyt kaikilla on kaapissa valmiina itselläänkin ihan liikaa. Niistä kun ei maksaisi itsekään kun sen euron, niin ei ollut suuri häviö kantaa niitä takaisin kotiin. Ne taidetaan nyt kyllä kipata sinne kierrätyslaatikkoon, koska turhapa niitä on ikuisesti säilyttää. Mulla on tapana kerätä puolivuosittain tavaraa talteen kodin hyllyiltä ja viedä pois jos en niitä oikeasti käytä. Jos joku paita on ollut käyttämättä vuoden ja muistan jostain vaatteesta joka kerta miten epämukava se on päällä, niin kirpparille vaan. Jotain hienompia vaatteita joita muutenkin käytän harvoin, en vie kirppikselle. Niistä kun ei kuitenkaan arvoaan saa takaisin ja jos joku juhlamekko on käytössä kerran vuodessa niin siinäpä on. Kyllä se siellä vaatehuoneen rekissäkin mua ilhduttaa olemalla kaunis ;)

Miten sitten hinnoitella tavarat kirpputorille? Vinkki numero 1) Älä hinnoittele etukäteen. Ellet sitten ole ihmiskammoinen ja tahdon puhua ihmisille mahdollisimman vähän :D Itse nautin siitä, että saan heiteillä ihmisille eri hintoja ja tarpeen mukaan laskea hintaa kun porukka alkaa tinkimään. Oikein toivonkin sitä tinkimistä, koska hintoihin pitää aina jättää pieni tinkivara. Sitten jos joku tarjoaa aivan liian alhaista hintaa, niin en kyllä ala väittelemään liian pitkään. Kyllä joku muu yleensä sen ostaa haluttuun hintaan vähän myöhemmin. Alusa ei muutenkaan kannata myydä kaikkia parhaita tuotteia pois aivan liian halvalla. Niitä on ihan hyvä pitää siinä houkuttamassa asiakkaita pöydän luo. Hintoja on vaikea neuvoja ja se tuntuu olevan yleensä todella monen kynnys kirppikselle lähtemisessä. Hinnoittelu siis. En ota itse paineita siitä mitä pyydän, enkä mieti mitään etukäteen. Okei, mulle on tietty helpompi laittaa hinta tuotteille, koska olen käynyt myymässä vuosia. Sanoisin, että topeista voi pyytää paria euroa, hameista neljää, mekoista jo 5-8 euroa ja housuista muutamaa euroa. Housut on vaikeita myydä, koska niitä ei kirppiksellä oikein pääse sovittamaan. Paitsi jos on oikein rohkea ostaja, joka vetää kiltisti hameen vain alas ja sovittaa keskellä toria, kuten tälläkin reissulla yksi tyttö teki :D Häntä ei kyllä tosiaankaan ujostuttanut testata housuja keskellä katua, jotka lopulta sitten Petralta ostikin, kun olivat täydelliset päällä! Jokatapauksessa alhaiset hinnat kaikelle, et voi ikinä saada sitä summaa takaisin mitä olet tuotteesta maksanut kaupassa. Kirppiksellä on kirppishinnat, piste.

Mitä ei kannata viedä kirpputorille? Jos joku tavara on sulle aivan liian kallisarvoinen ja huomaat tahtovasi siitä tähtitieellisiä summia, niin kannattaa jättää se kotiin. Selvästi pidät siitä aivan liikaa ja turhaanpa raahaat sitä mukana, kun et siitä sen oikeaa hintaa kuitenkaan saa. Joskus olen nähnyt kirpparilla tyttöjä, jotka yrittävät myydä tavaroitaan samaan hintaan kun kaupassa ja eihän heidän pöytänsä tyhjene millään. Vie siis sinne kirpparille vain sellaisia asioita, joita olet valmis myymään kirppishinnoin, eli halvalla pois. Vaatteen arvo laskee kun viet sen ulos kaupasta, eivät esimerkiksi nahkakengät ole satasta kirpparilla. Ei, vaikka moni niin näyttää luulevan. ;) 

IMG_1687 IMG_1694

Kirpputoreja on nykyään joka nurkassa ja veikkaan, että ihan yhtä hyviä on jokainen. Keskustassa tietty etuna on se, että paikalle saattaa kesäisin sattua turisteja ostoksille ja heille kirppistely voi olla uutta ja erikoista. Olenkin myynyt monelle turistille vaatteitani hyvään hintaan, koska monissa maissa ei oikein ole tälläistä tapaa. Ei vanhoja vaatteita muualla kierrätetä näin, eikä ainakaan näin edullisesti. Suomalaiset on fiksuja tarkanmarkan tätejä ja setiä, kun osataan näin hyvin kierrättää tavaraa ;)

Tahtoisitko viedä tavarat hyvälle itsepalvelukirppikselle kun ei aika riitä seistä kirpparilla? Niitäkin on monia erilaisia. Monet lähiöiden kirppispöydät on hyviä ja niihin kannattaakin viedä halpaa tavaraa myyntiin. Kirjoja, astioita ja vaatteita joista et niin suuria summia odota. Jos kuitenkin tahdon myydä vähän parempaa tavaraa, niin mene Kaivarin Kanuunaan. Siellä pöytien varauksessa on pitkät jonot, mutta odottaminen on kyllä sen arvoista. Meillä on Petran kanssa syksylle varattuna sieltä pöytä ja yritetään saada taas kaappeja lisää tyhjäksi talvisemmista vaatteista. Niin, muistahathan myydä tavarat kirpparilla sesongin mukaan. Ei kukaan kesällä ihan heti talvitakkia osta! Ollaan näemmä vähän liian ahkeria ostoksilla kävijöitä, kun aina löytyy jotain mistä voi luopua. Pitäisi varmaan vähän rajoittaa omaa ostoskäyttäytymistään, mutta kun tämäkin aina toimii, että käy kirpparilla myymässä, niin eipä ole ongelmaksi asti tavaraa hyllyillä. Nykyään kyllä ostan jo vähemmän kuin ennen ja kirpparille päätyy yleensä myös siskon, veljien ja äidin tavaraa. Muut kun meillä eivät ole niin innokkaita kirppistelijöitä ja minä käyn siellä mielelläni useinkin. :)

Kirppiksellä on kivaa, jos tykkää pienestä jutustelusta ja sellaisesta ”turhasta” small talkista. Samalla tietty näkee, että kuka ottaa käyttöönsä sun vanhan vaatteen ja välillä itsekin ilostuu, kun näkee miten onnelliseksi joku tulee mun vanhoista (usein lähes käyttämättömistä) vaatteistani. Samoinhan mullekkin tulee ihan älyttömän hyvä mieli, kun teen jonkun hyvän löydön kirpputorilta. Käyttämättömiä urheiluvaatteita olen löytänyt monia ja monet lempparipaidat on kirpputorilta tuotuja. Kaivarin kanuunasta olen löytänyt vaikka mitä hienoja juttuja. Oikeastaan yritän vältellä siellä käymistä, ettei tule ostettua tavaraa aivan liikaa :D

Onko sulle vaikea lähteä kirpputorille? Yritä ottaa rento asenne ja mieti, että ei kannata ottaa paineita siitä mitä joku maksaa tai mitä siellä ihmisille puhuu. Saat hinnoitella tuotteesi ihan miten tahdot ja jos tavara ei lähde liikkumaan, niin uutta hintaa kehiin. Alhaisempaa siis ;) Kirppareilla on usein valmiina pöytä, joskus jopa rekki tavararoille. Mukaan ei tarvitse kuin vaihtorahaa, eväät ja tietekin ne myytävät tuotteet. Joskus voi olla hyvä olla pöytäliina pöydälle, ehkä tuoli jolla istua ja mahdollisesti pusseja joita voi antaa ostajille. Siinä se pitkä vaatimuslista, ei oo kovin paha. Lopuksi sitten pitkän päivän loppuun lähdet tuhlamaan saamiasi rahoja vaikkapa ravintolaan! Itsellä meni tällä kertaa tuotto piharemonttiin, joka tehtiin samaisena viikonloppuna. Tuli hyvä mieli kun oli ensin tuhlaillut kukkasiin ja multasäkkeihin ison kasan rahaa ja sitten sai lähes saman verran rahaa takaisin turhista vaatteista. Voitto! ;)

Onnea kirppistelyyn ja rohkeasti sinne vaan myyntireissulle! Sitten voi taas täyttää iloisesti kaapit uusilla ihanilla jutuilla :)

10 kommenttia artikkeliin ”Kirppistelyä ja vinkkejä kirpputorilla myyntiin!

 1. Petra sanoo:

  Kiitos seurasta <3 Tää oli hyvä! Mainitsitkohan, et joskus kirpparille tarvii omat henkarit? Ei ainakaan osunu silmään :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kääk, niinpä tarvitseekin! Onneksi ihmiset lukee ahkerasta kommenttiboksia, niin varmasti löytyy tääkin vinkki kaikille ;) Ite oon ne monesti unohtanut, kuten unohdettiin se liina viime kertaa. Onkohan yhtään kertaa kun kaikki muistuis mukaan :D

   Tykkää

 2. MissEvilEve sanoo:

  Mä oon joskus 15v sitten myynyt kirpparilla kerran niin että mulla oli pöytä viikon ajan, ja olin hinnoitellut tuotteet valmiiksi. Silloin homma toimi ihan hyvin, mutta sitten tuli Huuto.net <3 Olen kerran käynyt myymässä kirpparilla kaverini Idan kanssa täällä Helsingissä, ja on kyllä ehdottomasti eka ja vika kerta kun vaivauduin kirpparille raahaamaan tavaraa. Syy siihen on tuo mistä aiemmin mainitsit: Kaikesta maksetaan todella huonosti. Mä en ole valmis myymään uutta/uudenveroista tai erittäin vähän käytettyä kallista vaatetta, kenkää, asustetta, laukkua, laatukosmetiikkaa ja koruja millään 1-4e hinnalla. Järkytyin tosi pahasti siellä :D Kirpparille voisin mennä myymään vain ja ainoastaan sellaisia tavaroita jotka ovat oikeasti lähes arvottomia ja mitkä muuten heittäisin roskiin, sitten niistä sen muutaman roposen voisi hyötyä.

  Mä siis kannatan Huuto.nettiä. Sopii kiireiselle ihmiselle kun kerralla aina kuvaan ison kasan tuotteita ja pistän sinne, ja sitten jos ja kun niitä ostellaan, käyn kerran viikossa postissa. Ja siellä maksetaan ehkä jopa 10krt hinta kirppikseen verrattuna, sillä nettishoppailu on helppoa ja vaitatonta. Minäkin olen kova shoppailemaan kotoa käsin kun saan sohvalla rauhassa selata ja tehdä löytöjä :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oot kyllä ihan oikeassa siinä, että ei oo kovin fiksua myydä liian halvalla kaikkea uutta pois kirpparilla. Monelle tuntuu vaan olevan liian suuri vaiva laittaa tavarat myyntiin nettiin, se kun vie yllättävän paljon aikaa. Oon tosin nähnyt myös, että jotkut laittaa ison kasan vaatteita samalal ja myy pakettihintaan. Se on ihan fiksua ja varmaan tulee vanhoista ”retkuista” ihan kivat rahat :)

   Laitan itekkin aina paremmat jutut myyntiin tori. fi (huuto netistä en pidä, kun siellä ostaja ei saa tavaraa heti, vaan joutuu odotella ja moni kyllästyy siihen) ja siellä on myynyt kaiken pois yleensä alle viikossa. Pari juttua on jääny myymättä. Yhden maton myin siellä tunnissa ja yhten lipastoon tuli viistoista viestiä kyselyitä. Aika tehokas sivusto siis :D

   Nettimyynti on fiksua, jos vaan jaksaa nähdä vähän vaivaa laittaa kaiken myyntiin. Parhaan hinnan saa silloin. Halvimpia juttuja ei kannata laittaa, koska postimaksu vie jo suuren osan hintaa pois :)

   Tykkää

   1. MissEvilEve sanoo:

    Mitä tarkoitat että Huuto.netissä tavaraa ei saa heti vaan joutuu odotella? Varsinaista huutokauppaa aika harva enää harrastaa, tai jos on huutomahdollisuus, on myös osta heti hinta. Mä myyn 90% tavaroistani osta heti, eli se saa sen kuka ekana ottaa. Ei tarvi odotella mitään :)

    Tykkää

 3. Jonna1983 sanoo:

  Mä tykkään itse kierrellä paljon kirpparilla mut oon aika laiska lähtemään sinne itse myymään. Nykyään on niin helppo myydä just huuto.netissä ja fb-kirppiksillä kamaa pois :) Hietsun kirpparilla täytyy kyllä käydä ja ylä-malmin kirppis olis aika lähellä meitä myymistä ajatellen. ..

  Laitas Eve vinkkiä jos myyt jotain huuto.netissä ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Mulla sama homma Jonna, tullut paljon myytyä netissä ja nyt ekoja kertoja myös facen kirppareilla. Sielläon helppo luottaa ostajaan ja myyjään, kun näkee kasvot ja profiilin :9

   Tykkää

 4. henu sanoo:

  vinkki muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuville: monien pienempien kaupunkien toreilla on sunnuntaisin kirpputori jossa pöytä ei maksa mitään, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos, hyvä tietää! Taitaa olla niin, että monissa isoimmissa kaupungeissa ympäri Suomen ne kipparit maksaa aina. :/ Kiva kuulla, että näin ei oo kuitenkaan kaikkialla! :)

   Tykkää

 5. Täälläpäin saa kans kirpparipöydästä pulittaa pienen omaisuuden ja jonotusajatkin on tosi pitkät. Ja mitä sitten saa vastineeksi? Pitäis myydä melkein ilmaiseksi, että tavara menis kaupaksi. Joensuulaiset on jotenkin tosi huonoja ostamaan kirpparilta mitään, mikä maksaa yli 2 euroa. Ja täälläpäin on tapana myös hinnotella etukäteen, vaikka ihmiset onkin sellasta puheliasta sorttia. Ostajan on niin helppo keräillä haluamansa vaatteet kasaan ja lopuks tinkiä joku sopiva hinta, kuin kysellä kaikista tuotteista erikseen. Niin se täällä menee. Ja mitä tulee kesällä järjestettäviin torikirppiksiin.. sinne pitää aina raahata ite kaikki pöydästä lähtien. Moni levittää maahan jonkun kankaan ja heittää myytävät sitten lojumaan siihen kankaalle.. Oon ite sivusta seurannut, että sillon ostajia kiinnostaa vielä vähemmän, kun pitäis kyykistellä että näkee tuotteet.

  Minä kävin torikirppiksellä myymässä nyt reilu viikko sitten, eikä se tili mikään älytön muutaman tunnin jälkeen ollut. Muutamia astioita ja vaatteita meni, mut suurin osa jäi myymättä – vaikka melkein ilmaseks annoin lopussa. Niitä tavaroita ja vaatteita siis, hahah :D Monet tuotteet esim. nahkatakit ja korkkarit on sellasia, että niitä oon raahannu torille mukanani joka ikinen kerta, mutta ketään ei kiinnosta ne. Ne houkuttelee kyllä porukkaa paikalle, mutta kukaan ei uskalla edes sovittaa. Pitäis varmaan laittaa tori.fi:hin tai huuto.net:iin myyntiin, jos joskus haluaisin niistä päästä eroon. Monet turhat tavarathan heitin jo Konttiin sen edellisen myyntireissun jälkeen, kun en vaan jaksanu enää säilöä niitä varastossa ja kaappien perukoilla.

  Ja kappas, pitää vissiin ruveta vääntämään omaa postausta, kun tätä tekstiä tulee nyt näin helposti. Näppis vaan sauhuaa, haha :D

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: