Yksi parhaita asioita kesässä on se, että siitä saa nauttia vain rajatun ajan. Suomessa tätä herkkua ei kestä ikuisesti, eikä siihen ehdi yhtenäkään kesänä liikaa tottua, että on lämmin ja aurinkoista. Valoisuuskin katoaa niin kauhean nopeasti, eikä sen perässä juokseminen auta yhtään asiaan. Pian se on jo poissa, ennen kun ehdittiin edes tajuta, miten hienoa aikaa eletään. Sitä yritänkin sanoa, että on oikeasti aika hienoa, että me nautitaan kesästä vain se tietty aika ja meilläon olemassa myös ne kaikki muut vuodenajat. Syksy tuntuu ihanalta kuuman kesän jälkeen, talveakin on jo tavallaan odottanut. Vähän vaikea nyt sitä on kuvitella, mutta ehkä se luminenkin maisema on yhtä tärkeä. Pääsee hiihtämään ja pukeutumaan lämpimiin vaatteisiin. Ugh, ei sitä kaikkea ihan vielä kiitos.

Jos koko ajan olisi kesä, niin nauttisiko sitä näistä hetkistä yhtä paljon? Olisiko nämä kuvat musta yhtään niin hienoja, jos tekisin samaa läpi vuoden? – Epäilenpä, että eivät olisi.

IMG_1958

IMG_1911

IMG_1900IMG_1914 IMG_1922 IMG_1929 IMG_1934 IMG_1982 IMG_1994 IMG_2008

IMG_2005 IMG_2029 IMG_2046 IMG_2049 IMG_2122 IMG_2135

IMG_2132

IMG_2140 IMG_2143 IMG_2158Kaikkeen tottuu ajallaan, eikä ihan tavallisessa arjessakaan muista olla iloinen niistä normaaleista hyvistä asioista. Onnellisista aamuista, hyvästä työpaikasta, onnistuneesta treenistä. Niin ne vaan unohtuu, kun tottuu, että siinä ne on menossa mukana. Kesään ei totu kyllä koskaan. Se on aina yhtä odotettu ja ihmeellinen, siihen laitetaan myös aina paljon odotuksia, jotka kylläkin ainakin omalla kohtaa aina täyttyvät. Eihän kesällä voi olla muuta kuin kivaa. Se johtuu siitä auringosta ja valosta. Loputtomasta määrästä energiaa.

Viikonloppuna mökillä tajusin, miten ihanalta kaikki se rauhallisuus Suomen luonnossa tuntuu. Saimaan kaunis ympäristökin saa näin kesällä ihan uuden merkityksen, eikä kaupungissa istuessa muista mitä on olla täydessä hiljaisuudessa. Onkohan täällä edes sellaista missään? Olen viettänyt siellä kyllä aikaa talvellakin, mutta myönnettäköön, että kesä on ihmisen parasta aikaa, ei vain sanonnan mukaan, vaan ihan oikeastikin. Tällä hetkellä energiaa on koko ajan, eikä tarvitse aamuisin yhtään taistella väsymystä vastaan. Valoa riittää niin paljon, että yöllä on hassua nukkua kun tuntuu, että pitäisi vain pysyä ylhäällä. Ihana Suomen kesä. Olisin se kiva, että kesä olisi ikuinen ja joka päivä olisi aurikoinen ja 25 asteen lämpötila lämmittäisi selkää all day long. Sitä se ei kuitenkaan ole. Onneksi meidän kesä on sitäkin kauniimpi. Luonto on kaunemmillaan ja vähän väliä pysähdyn katsomaan silmät suurina, että tältäkö täällä Suomessa tosiaan näyttää. Onko täällä tosiaan aina näin himskatin kaunista? Mistä näitä metsämansikoitakin eksyi mun eteen, voiko näin hyviä marjoja ollakaa? Maistuuko grilliruoka talvellakin näin hyvältä? Järvivesi tuntuu iholla niin hyvältä, että tekisi mieli jäädä sinne veteen tunneiksi ja tunneiksi uudelleen. Ja nämä ajatukset jatkaa elämäänsä edelleen, vaikka olenkin jo kotimaisemissa takaisin. Kesä herättää paljon kiitosta ja onnellisia ajatuksia. Ihana Suomen kesä.

Ootko samaa mieltä, että on hienoa kun meillä on vuodenajat ja kesästä tulee näin nautittua sitäkin enemmän? Vai pitäsikö aina olla yhtä kesää? ;)

 

2 kommenttia artikkeliin ”Parasta kesässä!

 1. memmi sanoo:

  Vaikka oonkin kesätyttö henkeen ja vereen, niin kyllä mäkin kuitenkin liputan vuodenaikojen puolesta. Tai no lähinnä kevään, kesän ja syksyn puolesta, talvesta en oo oikein ikinä osannu innostua. Paitsi et sillon on joulu ja joulu on ihanin! Mutta noin niin kuin muuten vuodenajat on kyllä jees, koska ois vähän tylsää esim. pukeutuu aina vaan kesävaatteisiin. Ja syksyllä on niin kiva fiilistellä niitä ihania värejä ulkona ja polttaa kynttilöitä hämärtyvissä illoissa. Ja keväällä huomata heräävänsä eloon, kun päivät alkaa tulla valosammiks ja maa vihertää. Tuo keväisin tuleva tunne alkavasta kesästä on ehkä jollain tapaa jopa parempi, kun itse tää kesä :-D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Sama täällä! Talvestat osin oon oppinut pitämään laskettelun ja hiihdon kautta. Niitä lajeja kun ei ilma lunta poikein tehdä ;) Siltikin luulen, että pärjäisin pelkällä kesälläkin koko vuoden jos olisi ”pakko” :D

   Syksy on super kaunis, samoin kyllä kevät. Kevään odottava tunnelma on parhautta ja kuten sanoit, se on omalla tavallaan parempi tunne kuin koko kesänä onkaan. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: