Miten sattuikin väsyttämään tänä aamuna niin paljon. Silmät meinas jäädä vetämään sikeitä ja kun nousin ylös niin tapani mukaan en tosiaankaan hyppinyt riemusta vaan oli kuin jyrä olisi yön aikana ajanut päältä ja tässä nyt istun lytässä ja vähän iskuista turvonneena. Haha, tai no ainakin melkein tuntuu noin pahalta. Nyt olen kyllä jo ihan tolkuissani, mutta se normaali aamun pirteys oli vähän hakusessa ja hetken joutui kahvin kanssa odottamaan, että joko se sieltä ilmestyisi paikalle auttamaan tän kirjoittamisen kanssa. No tässä se nyt on ja hereillä ollaan. Silmätkin on melkein auki ;)

Olin illalla puolentoista tunnin hieronnassa, joka saattoi ehkä antaa osansa tähän unisuuteen. Kun lihakset saatiin koko kropasta rennoksi, saatoin nukkua astetta sikeämmin kuin yleensä. Kävin uuden urheiluhierojan luona. Hän opiskelee myös osteopatiaa, jotta ymmärtäisi paremmin ihmisen kehoa ja toimivuutta. Sen kyllä näki hänen tavastaan tehdä töitä, sillä hän todella perehtyi kropan eri asentoihin ja siihen, miten lihakset ja nivelet siellä toimii yhteen. Hermoradatkin tarkastettiin, mutta niissä ei löytynyt ongelmaa. No, onneksi niitä ongelmia myös löytyi; Isot lihakset jaloissa oli melko jumissa ja selän nivelet auottiin myös jotta liikkuvuus olisi parempi. En tiedä tarkalleen, mitä siinä tapahtui millekkin kehon osalle, mutta niksauttelun, vartalon vääntelyn, kivuliaan (kyllä!) hieronnan ja painelun jälkeen olo oli yllättävän paljon rennompi. Olin alkuun hieman skeptinen siitä, että saisiko tämäkään mies mitään apua aikaan, kun ei fyssarikaan ole oikein osannut löytää muita syitä kun sen välilevyn. No, skeptisyys oli omaa tyhmyyttä, koska vaikka selkä ei olekaan täysin kunnossa, niin kyllä se on jo parempi! Kiitos Tonillle hyvin tehdystä työstä, lomien jälkeen tulen ehdottomasti käymään uudestaan!

IMG_1783

IMG_1791

Rupesin eilen ihan miettimään, että miten paljon helpompaa oli silloin, kun näitä selkäkipuja ei ollut. Pystyin kävellä, seistä ja muutenkin toimia aina normaalisti, eikä mitään asentoa tai tekoa tarvinnut miettiä pystymisen kautta. Kaikkeen pystyi, kun vaan lähti tekemään. Liikunta on jäänyt pakollakin elämässä vähän taka-alalle, joka näkyy helposti väsyneempänä olona ja samalla painokin on noussut. Ei niin katastrofaalista, mutta olo on vähän muhkea kun ei liiku kunnolla. Krhm, en suinkaan ole itse vaikuttanut asiaan herkuttelemalla vähän liikaa ;) Keho ei myöskään veny enää samalla tavalla kuin ennen, koska olen joutunut välttämään monia asentoja joihin selkä ei pääse. Luultavasti olen vältellyt liikaakin ja samalla saanut paikat enemmän jumiin. Ennen en ikinä käynyt hieronnoissa, enkä käsinyt jumeista vaikka kuinka treenasin salilla. Onnistuin venyttelemällä ja kroppaa itse vääntelemällä pitämääni itseni venyneenä ja liikkeessä. Apua ei tarvittu. Nyt keho tosiaan tuntuu usein siltä, kuin olisin yksi puupökkelö niskasta nilkkoihin asti ja tähän joutuu hakea apua sieltä hierontapöydästä. Onneksi onkin taitavia osaajia, jotka auttavat siinä vaiheessa kun itse ei kaikkeen enää pysty. Tuntuu vain vähän omituiselta, kun ennen on ollut niin toimiva ja liikkuva, mutta nykyään tarvitsee apua että sen oman kehon saa pysymään kunnossa. Apua muualta kuin omista teoista. Kun mä tahtosin pärjätä ihan itte.

Vaikkakin elämä on asteen verran vaikeampaa kuin vaikka vuosi sitten, niin en siltikään osaa vaipua epätoivoon. Ei vain pysty. Edelleen voin kävellä ja omilla valinnoillani varmasti saan tämän selän vielä jokus kuntoon. Olihan se pitkään jo paremmassa kunnossa, mutta ilmeisesti lomalla on tullut istuttua automatkoilla ja ravintoloissa liikaa. Jatkossa siis vain lyhyitä pätkiä istuen. Tämä aiheuttaa oman haasteen siinä, että esimerkiksi ravintoloissa en voi istua useita tunteja putkeen. Tässäkin kun tätä kirjoitan, niin aamiaisen ja blogihetken kesto ei voi oikein vierähtää yli tuntia pidemmäksi. Se kun tuntuu heti selässä ja sitten ollaan töissä vähän pulassa. Ei oo kiva koko päivää irvistellä sisäisesti, kun selässä on pieni vihlova kipu. Tosiaan siis vain pieni tällä hetkellä ja ihan siedettävä. Siltikin on kiusallista, kun koko ajan sattuu, mutta ei kuitenkaan niin paljon että viitsisi ottaa läääkkeitä. En muutenkaan ole ahkera särkylääkkeiden käyttäjä, vaan mieluummin tiedän mihin sattuu ja minkä verran. Jos söisin paljon niitä lääkkeitä, saattaisin kadottaa tiedon siitä missä se kipu olikaan ja tekisin liikkeitä jotka haittaisivat selkää. Se on sitten eri asia jos sattuu oikeasti niin paljon, ettei voi olla ilman itkua, mutta silloin otankin ihan kiltisti lääkkeen ja menen lepäämään. Kiitos kaunis, että sellaista kipua ei ole nähty aikoihin. Nyt pidetään vaan huoli, ettei sellaista kipua enää tulekaan! :)

IMG_1771 IMG_1775 IMG_1778

Edelliset kuvat on otettu tästä lähistöltä Haukilahden rantapolulta Espoossa, jossa oltiin kaverin kanssa tekemässä pieni iltakävely viime viikolla. Niin ja tietty kiipeiltiin puussa, kun ei parempaakaan tekemistä keksitty. Hihi. Ei muuten ollut kovin helppoa tulla tuolta alas ja yrittää välttää tömähtämistä maahan, ettei selkä ärsyynny. Aurinkoiset illat on nyt niin kauniita ja on hassua, miten kello yhdeksältä voi vielä tuntua niin hiillostavan kuumalta. Noissa aurinkoisissa rantamaisemissa on aivan ihana kävellä ja oon aina niin iloinen kun lähden rantoja pitkin  matkaaan. En vamana tule koskaan kyllästymään tämän alueen lenkkkipolkuihin. Aivan liian kauniit maisemat. Ja siinä yksi lisäsyy saada selkä kuntoon. Tahdon lenkille! voi miten ikävä mulla on sitä vauhtia ja hyvää oloa minkä se tunnin juokseminen tuo. Mulla on ikävä sitä väsynyttä oloa, joka tulee kun juoksen kahden tunnin piiiitkän ja uuvuttavan lenkin. Kävelystä ei tule samaa. Tosin, en kyllä ole koittanut kävellä putkeen 22 kilometriäja voihan olla, että sekin tekee saman. :D

Olen muuten käyttänyt nyt uutta sykemittaria, jonka sain testiin Garminilta. Forerunner 15. Kello on päivittäin matkassa mukana ja mittaa myös samalla askeleita, joita päivän aikana kertyy. Instgramissa laite onkin ehkä jo näkynyt ja taisin vähän kehaistakin sitä teille. Kello on täydellisen kokoinen ja helppo käyttää, siinä heti paljastettuna parhaat ominaisuudet. Itselleni tämä on käyttöön ihan loistava juuri nyt kun pitäisi pysyä mahdollisimman paljon liikkeessä ja pitää kroppa hyvässä kunnossa. En siis oikeastaan seuraa kellolla nyt muuta kuin askelten määrää, mutta löytyyhän siitä tottakai paljon muitakin ominaisuuksia. Huomenna kerronkin teille tästä ihanasta uutukaisesta vähän enemmän faktaa!

Eikös oo aika nätin värinen? :)

IMG_1811

Päivän tavoite 17 500 askelta on tässä jo lähes täynnä – tunnin päästä se olikin jo täytetty! :)

Nyt on kahvi juotu ja aika laittaa annos puuroa tulemaan. viime aikoina on taas maistunut tavallinen puuro kookosöljy tipalla ja raejuustoa nokare päälle. Nams!

Iloista keskiviikkoa! :)

 

9 kommenttia artikkeliin ”Hierojan pöydällä kipuja kadottamassa!

 1. piai sanoo:

  Onko sulla nyt siis välilevypullistuma/tyrä? Koitin tsekkailla sun vanhoja postauksia mutta en pikasella vilkaisulla mitään suoraa vastausta löytänyt :o Itselläni on tosi paha välilevytyrä tuolla ristiselän kohdalla, jonka takia jäin aikaistetulle TODELLA pitkälle kesälomalle. Mä kun ajan työkseni kuorma-autoja ja pyöräkuormaajia yms, niin ei oo ihan mitään selkäystävällisintä hommaa :F En pystynyt tuossa enää paljoa ajelemaan kun alko kesken ajon hermosäryt, tunnottomuus ja meinas jalat lähteä alta. Kirjottelin tonne mun blogiinkin yhden postauksen aiheesta. Ja toi niksauttelu on muuten sit ehdoton nounou jos on tyrä. Se voi pullauttaa sen pahemmin pihalle = sit oot vielä kipeempi. Ja pitkään! Kannattaa pitää älämölöä tosta selästä että tutkivat sen kunnolla. Pitkittyneet selkäkivut ei koskaan tiedä hyvää.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Moi Piai! :) On välilevun pullistuma ja todettu viime lokakuussa. Mulla se löytyi alaselästä, nelos-vitos välin kohdalta. Ristiselän pullistuma ei kuulosta herkulta kyllä sekään! Meinasin jo alkaa kysellä fiiliksiä selän kanssa, mutta mäpäs käyn kohta lukemassa mitä oot kirjoitellut aiheesta omaan blogiisi! :)

   Välillä tuntuu tosi hölmöltä tän selän kanssa, kun en oo ollut (vielä) noin huonossa kunnossa kun se sulla on ollut, eli tunnottomuutta ei ollut ja jalatkin lähti alta oikeastaan vaan siksi selkä jumiutui ja vihloi niin pahasta, että jalat ei enää liikkuneen. En siis koe olevani niin pahassa kunnossa, kun moni muu on saman vaivan kanssa. YYritän kauheasti ennaltaehkäistä ja varoa, ettei niin kävisikään. Puutumista tai jalkojen toiminnan katoamista ei oo ollut, eikä toivottavasti tulekaan. Pitkään mulla on vaiva ollut jo paremmassa kunnossa, mutta nyt se on taas kipeänä ja mietin mitä olen tehnyt väärin. Istunut liikaa? Luultavasti niin.

   Kiva löytää kohtalotovereita, mutta kauhee samalla miten moni kärsii samoista ongelmista. Tosi harmi :/

   Tykkää

   1. piai sanoo:

    Okei! Niin mä vähän ajattelinkin kun kuulosti kaikki oireet vähän turhankin tutuilta :| Ja mehiläisen selkäortopedi painotti että kaikenlainen hyppely ja nimenomaan pitkään istuminen on meille tyrä-ihmisille ehkä niitä kaikkein pahimpia juttuja. Mahallaan pötköttely on hyvä, kun sillon selkään tulee se ”luonnollinen notko” eli se ei pullista ainakaan sitä tyrää ulospäin (niinkuin istuessa).

    Mutta toivottavasti sun selkäkivut hellittää! Luin tosta uusimmasta postauksestas että sulla on taas ollu vähän paikat hellänä :( Rauhallisesti vaan köpötellään eteenpäin päivä kerrallaan! Tosi hyvää lomaa ja jaksamisia! Nautitaan kesästä vielä kun sitä on jäljellä ;)

    Tykkää

 2. Elina sanoo:

  Sulla on kyllä Marissa niin hieno elämänasenne. :) Moni olisi varmasti saattanut vaipua sinne epätoivoon.

  Mun selkäjumit ei ole mitään sun omiin verrattuna, mutta siltikin luulen, että mäkin kaipaisin jumiutuneiden lihasten avaajaa. Aina jos mulla on selkä/hartiat jumissa, on myös mahakin. Eli koskee ja kivistää joka paikkaan. :D Olen käynyt niin monella paijaajalla, että täytyy etsiä varmaan vihdoin joku oikeasti ronskikätinen, haha.

  Ja toi sykemittari on herkullisen värinen. Ihana. Ihan alkoi tehdä itsekin mieli.

  Ihanaa (ja lämmintä) keskiviikkoa! <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Elina. Samat sanat. Tiedät varmaan että ajattelen susta lämmöllä? <3

   Hierojaa on vaikea löytää hyvää, sellaista joka oikeasti tekee kunnon ottein. Vaikka onhan se paijailukin aika kivaa, ei vaan ihan niin hyödyllistä ;)

   Ihanaa viikkoa sinnekkin <3

   Tykkää

 3. Mai sanoo:

  Pitkään blogiasi ja sinua ihastelleena pakko oli tähän kommentoida. Selkä oli myös ongelmana kun kirjoituksiin luin lukiossa, enkä oikein päässyt kevään aikana juurikaan juoksemaan kyseisen vaivan takia. Samaa ihanaa juoksulenkinjälkeistunnetta kaipasin todella paljon, joten aloitin piiiiitkät kävelyt lukemisten väleissä ja saman ihanan väsytyksen sain ainakin itse aikaan :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos, täytyy siis vaan ottaa maratonkävelyt tavoitteeksi. Oisko heti huomenna se 20 kilsaa? ;) Täytyy tulla tänne sitten raportoimaan kuinka meni. Hyvää musaa vaan mukaan ja kauniit maisemat, niin eiköhän se siinä mene kivasti.

   Tykkää

 4. mellu sanoo:

  Heippa. Minä harvoin kommentoin, mutta ensinnäkin kiitos positiivisestabja elämänmakuisesta blogista! Oliko sulla siis välilevynnpullistuma s2lässä? Oletko kokeillut MDT-fysioterapiaa sen hoitoon? Periaatteena siinä on, että tutkimusten jälkeen pullahtanut välilevy pyritään usein selän ojennussuuntaisten liikkeiden avulla ”palauttamaan” paikoilleen, jolloin etenkin jalkoihin tulevat säteilyoireet helpottavat. Noissa pullistumissa ns. hyvänä puolena on usein myös se, että ne usein ajan myötä ikäänkuin kuivahtavat, jolloin hermoon kohdistuva paine vähenee. Toisaalta kuivahtaminen vie aikaa, ja selkäkipuisena odottavan aika on todella pitkä. Lisäksi myös keskivartaloa vahvistavien lihasten harjoittelu on tärkeää -sen varmaan jo tiesitkin :) ja niitä selän naksautuksia en kyllä suosittelisi! Toivottavasti saisit helpotusta kipuihisi!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Moikka :)

   Välilevy juu, fyssaria on ollut pitkään kyllä, mutta ei juuri tuota muotoa mistä puhut! Kuulostaa itseasiassa tosi kiinnostavalta. Jos tähän ei nyt ala löytyä parempia otteita, niin tää vois olla yks hyvä uusi suunta hoitomuotona. Mulla vaikuttaa vaiva kuivahtaneelta, koska hermosärkyjä ei omasta mielestä enää ole. siltikin se on kipeä, eikä kivun syytä oikein löydy muualta kuin sieltä nikamista. Tosi ikävä pieni kipu jatkuvasti mukana.

   Keskivartalon lihakset on tärketä hoitaa kuntoon, vielä kun pääsisi painottamaan niitä enemmän selän puolelle, kun nekin siihen kuuluvat.Vielä ei vaan pysty panostaa niihin täysillä, kun se tekee kipeää. Pian ehkä kuitenkin :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: