Se on täydellinen. Sellainen, jota olen etsinyt, mutta jollaista en ole aiemmin saanut käsiini. Garminin Forrunner 15, kello juoksuharrastajalle ja aktiiviliikkujalle. Tällaista en ihan heti olisi itse hankkinut, koska kotoa löytyi jo yksi kello ja sekin melkein pienen omaisuuden hintainen. Kukapa nyt uutta hankkisi, kun vanhakin on jäänyt käyttämättä? Sitä vanhaa kelloa kun en ole käyttänyt paljoakaan, johtuen sen suuresta koosta. No, enpä ole paljoa urheillutkaan, joten mihin sellaista sykemittaria ilman sykkeitä mihinkään tarvitsee. Laskemaan sykettömyyttä? ;) Tilanteeseen löytyi kuitenkin ratkaisu, kun Markkinointitoimisti Myy oli aivan ihana ja antoi mulle käyttöön tämän kellon. En tiedä miten olen näin nopeasti tykästynyt tähän laitteeseen, mutta siinä se on ranteessa keikkunut nyt kaksi viikkoa ja KYLLÄ vaan tykkään niin paljon. Täydellinen laite.

Ja eikös se oo oikeesti niin kaunis? Vai oonko niin rakastunut lilaan, että kaikki missä on se kaunis väri on kaunista? :)

IMG_2168

Ylös aikaisin aamusta! :)

IMG_1871

Forrunner 15 mittaa matkaa, askeleita, sykkeitä ja kaloreita mitä kulutan päivän aikana. Mukaan on laskettu peruskulutus, joten pystyn arvioituna katsomaan miten rankka päivä on ollut ja tulee ainakin syötyä tarpeeksi paljon tai tarpeeksi vähän. Parasta kellossa on kuitenkin ominaisuus, joka mittaa askeleita. Tai siis se yhtälö, että se mittaa sekä sykkeitä urheilusuorituksesssa ja samalla myös ihan tavallista päivän aktiivisuutta. Mietin alkuun, että olisin ottanut käyttööni tämän Vivofit aktiivisuus mittarin, mutta suositusten kautta päädyin Forerunneriin. Onneksi päädyinkin! Aivan ihana kello, joka ei haittaa ranteessa yhtään ja pysyy hyvin paikallaan. Aiemmassa Polarin Rc3 kellossa kun on suurempi koko ja se heiluu kovasti kädessä eikä mitään oikein saanut tehtyä. Tämä uutukainen on materiaaliltaan niin ukavaa, että en edes huomaa sitä kädessäni ja siksi sitä onkin helppo pitää matkassa mukana koko päivän. Muuten Polarin vanha kelloni oli tosi laadukas, mutta siinä ei sitten taas ollut ollenkaan tätä aktiivisuudenmittausta mukana. Se on tällä hetkellä mulle tosi tärkeä ominaisuus, kun pitäisi pysyä liikkeessä ja tästä on helppo nähdä päivän aikana, että kuinka paljon on tullut käveltyä.

Kyllä se vaan motivoi kävelemään illalla vähän lisää, jos huomaa, että on tullut liikuttua alle tavoitteen askelissa. :)

IMG_1613Oma tavoitteeni kävellyn päivässä on 17 500 askelta, mutta yleisesti ajatelleen sellainen 10 000 askelta on tosi hyvä määrä kävelyä päivässä. Tuo 17 500 on mulla aika lähellä joka päivä, mutta en ota stressiä siitä sen suuremmin. Se vain sattuu olemaan sellainen luku, joka kuulostaa omaan korvaan mukavalta määrältä liikkumista. Välillä olen kävellyt 20 000 askelta päivässä, välillä 15 000. Sitten joinain päivinä askeleita on ollut illalla laitteen mittarissa 3000. Haha, ei siis ihan tavoitteessa niinä päivinä. :D Se oli tosin selkäkipuinen päivä viime sunnuntailta kun tuli vain laiskoteltua ja lepäiltyä. Eilen kävi vähän sama juttu. Selän kanssa onkin nyt hieman vaikeaa, kun pitäisi kävellä paljon, mutta välillä on vaan pakko olla ihan levossakin, ettei se ärsyynny lisää. Taas siis pientä opettelua elää sen kanssa, vaikka kuvittelin sen jo pitkään olevan terveempi..

Kaloreita en laitteesta sen kummemmin seuraa, koska niitä nyt menee mikä määrä sattuu menemään. Yritän syödä nälän mukaan ja jos tiedän, että päivän aikana on ollut aktiivisempi kuin normaalisti, niin tuleehan siinä automaattisesti enemmän nälkä. Voi syödä vähän ekstra herkkuja. Hihi. Mittari siis kuitenkin kertoo todenmukaisia lukuja päivän kulutuksesta, tai ainakin omasta mielestä ne ovat näyttäneet hyviltä arvioilta. Eihän mikään ole koskaan satavarmasti tarkkaa tietoa, kun me kulututeen kaloreita yksillöllisesti, mutta uskon, että hyvän suunnan kello antaa.

Forrunner 15

 • Seuraa matkaa, tahtia, sykettä¹ ja kaloreita
 • Aktiivisuuden seuranta laskee askeleet ja kalorit ja muistuttaa, kun on aika liikk
 • Yhteensopiva jalka-anturin kanssa² matkan tallentamiseksi sisätiloissa
 • Akunkesto on jopa 8 tuntia, kun GPS on käytössä tai 5 viikkoa kello-/harjoitustilass
 • Tallenna, suunnittele ja jaa suorituksesi Garmin Connectissa™

Mutta, koska en ole ekspertti, enkä mikää pertti ollenkaan, niin voit käydä katsomassa tarkemmat tiedot kellosta Tästä linkistä! :)

IMG_1811

Mitä sitten tapahtuu vanhalle Polarin kellolleni? No mulla kävi ihan älyttömän hyvä tuuri, koska myin sen jo eilen pois. Se ei kauaa enää hyllyssä ollut pölyttymässä, vaan eräs Anna osti sen itselleen. Hän oli ihastellut uutta lilaa kelloani Instassa ja kertoi harkitsevansa sykemittarin ostoa ja kysyi vinkkejä. Kerroin hänelle, että multa löytyisi tosi hyvä kello kotoa aivan käyttämättömänä ja olisin sen valmis myymään pois. Kerroin myös, että se on suuri kooltaan, mutta anna oli käynyt kokeilemassa sitä kaupassa ja piti siitä. Olen kellosta maksanut melkein 300 euroa ja hän sai sen nyt puoleen hintaan. Ei siis mikään huono kauppa hänelle, varsinkin kun oon ollut niin ahkera käyttäjä, että käyttökerrat kelloon voi laskea yhden käden sormilla :D Toivottavasti Anna pidät kellostasi? :)

Ainiin! Piti jo eilen kirjoitella teille tästä kellosta, kuten lupailin, mutta kävi selän kanssa vähän hassusti ja jäi kirjoittamiset kokonaan. Selkä sanoi aamulla täyden stopin ja jalat meinasi lähteä alta. Eikun makaamaan ja kipulääkkeitä naamaan, homma onneksi saatiin parempaan kuntoon piankin. Kun sängystä ei päässyt ylös, niin makasin sitten lähes koko loppupäivän pitkällään. Nukuin yhteensä kai 7 tuntia eilisen aikana… Aika pirteä loman alku mulla! :D No tänäänhän se loma varsinaisesti vasta alkaakin, eilinen meni omassa sängyssä vikoihin työsähköposteihin vastaten ja tarkastellen, että onko kaikki varmasti hoidettu ennen lomaa. Nyt kaikki vihdoin taitaa olla. Meili siis kiinni ja loma aluilleen. Josko selkä saataisiin taas hyvään kuntoon lomalla kun aikaa panostaa oman kehon hyvinvointiin enemmänkin? Venyttelyä, lepoa ja rauhallista aktiivisuutta. Kello ainakin on matkassa mukana koko ajan, koska sillä saan hyvin tarkasteltua sitä, että varmasti liikun päivässä tarpeeksi!

Mutta tosiaan niin, ei kovin paljon innostanut kirjoitella teille sykemittarista, kun olo oli sellainen, että kävelykin oli vaikeaa. Tänään kuitenkin jo parempi olo ja loma voi hyvillä mielin alkaa. Aamulla vähän leipomista poikaystävän siskon synttäreiden kunniaksi (porkkanakakkua, nams!) ja sitten ulos kävelemään, saaristoon ihastelemaan maisemia ja loppupäivästä pakataankin vikat tavarat huomiseen reissuun, josta kerronkin vasta myöhemmin lisää. Lomalomaloma <3

Aurinkoista perjantaita! Pitäkään peukkuja,että mun selkäni taas lähtee paranemaan pian! :)

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi aktiivisuutta mittaava sykemittarini, tämän tahdot sinäkin!

 1. outi sanoo:

  Ihanaa lomaa Marissa ja tsemppiä selän kanssa. Itseltäni on jouduttu leikkaamaan välilevytyrä kahteen otteeseen (olin täysin jalaton kuukauden ennen kuin suostuivat leikkaamaan) . Olin silloin vasta 29 vuotias. Huolehtimalla hyvästä lihaskunnosta ja pitkäaikaisen istumisen välttämisestä olen pärjännyt !! Kroppaa kuunnellen, päivä kerrallaan. Niin hyvä tulee. Lämmintä kesää!!

  outi

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Outi! Lihaskunto on tosi tärkeää tämän asian kanssa, varsinkin kaikki sisimmät lihakset pitäisi saada uudestaan taas vahvemmaksi.

   Päivä kerrallaan. Lämmintä kesää sinnekin :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: