Viime viikolla se tuli. Viesti sähköpostieni joukossa ei herättänyt alkuun huomiota vaan se oli piiloutunut roskapostieni jatkoksi. Sieltä löytyi muitakin viestejä, joita en ollut osannut etsiä. Enpä ollut huomannut, että sinne voi piiloutua niin monta tärkeää sanaa ja avunpyyntöä. Anteeksi siis teille, jotka ette ole multa saaneet sähköposteihinne vastausta, lupaan vastata niihin pian. Siellä ne ovat olleet piilossa väärässä lokerossa.

Yksi viesti oli kuitenkin tärkein, jos uskallan niin sanoa. En osannut sitä odottaa, enkä ainakaan osannut varautua reaktiooni sitä lukiessa. Ihmetykseen ja kyyneliin. Uskoin, että olen onnistunut karkottamaan sen ihmisen elämästäni täysin ja uskoin, ettei meillä olisi enää tulevaisuutta. Mutta eikö se ole niin, ettei koskaan pidä sanoa ei koskaan? Ilmeisesti ei. Niin se ihminen vain rohkeasti laittoi viestin ja odotti, että vastaan. Vastasinkin pian. Vastasin nopeammin uudestaan. Moni asia oli vuodesssa unohtunut, mutta moni heräsi mieleen kun luki toisen kirjoittamia sanoja. Sattui huomata, miten erilailla on ajateltu ja kuinka paljon vääriä mielikuvia toisen mieleen on syntynyt. Väärinkäsityksiä. Sovittiin, ettei jauheta vanhoja liikaa. Ei saa tapella turhasta ja niiden pahojen sanojen miettiminen tuo vain huonon mielen. Turha kaunaa on kantaa, ystävyys kantaa pidemmälle.

Olen toiminut väärin ja sanonut vääriä asioita. Sinäkin olet. Ehkä ne voidaan unohtaa ja nauttia toistemme seurasta kuten ennenkin? Tämä hymy mulla on ollut sun seurassasi aina ja varmasti tulee olemaan jatkossakin. 

IMG_0858 IMG_0860

Olen ystävänä lojaali ja ne ihmiset, jotka ovat päätyneet elämääni, myös pysyvät aina ajatuksissa. En tätäkään ystävää ole koskaan unohtanut, vaikkakin vei vuoden, että palattiin takaisin toistemme arkeen. Tai siis vielä ollaan vähän kadoksissa mutta sovittiin, että tavataan taas kesän jälkeen. Jutellaan asiat halki jatketaan eteenpäin. Tiedän toimineeni väärin ja vaikka se ystäväkin on tehnyt niin, olen valmis unohtamaan sen kaiken. Väsyneenä tulee sanottua vääriä asioita ja kun on vaikeaa, ei aina muista kohdella toista oikein. Onneksi osaan myöntää omat virheeni ja vaikka sattuukin niitä omia typeriä sanojaan miettiä, on ne kohdattava. Onneksi toinen teki aloitteen ja tuli vastaan. Tällä kertaa se olisi ollut mulle kovin vaikeaa, enkä vanno että se olisi tapahtunut pian. Onneksi toinen meistä oli rohkeampi.

Nää on näitä naisten välisiä juttuja. Harvoin kuulee, että miehet on mykkäkoulussa. Ne taitaa enemmin mäiskiä toisiaan turpaan kuin mököttää hiljaa nurkassa ;) hihi. 

Kiitos kun laitoit viestin, hyvää ystävyyttä on turha heittää hukkaan. Ei hyvä ystäviä niin vain kävele joka päivä vastaan, eikä sielunsiskoa tapaa joka nurkassa odottamasta. Sellaista ystävää kuten esimerkiksi sinä olet aina ollut ja sellaista joka tuossa seuraavissa kuvissa näkyy mun seuranani. Muiden ystävieni kanssa toivon, etten onnistu heitä satuttamaan millään tapaa. Olenkin sanonut, että jos koskaan onnistun tekemään jotain väärää tai loukkaamaan millään tapaa, siitä on sanottava heti.  Ysäväyys kestää kyllä kaiken, jos asioista vain puhutaan. Avoimesti ja suoraan. Syyttelemättä.

IMG_1522 IMG_1538Arvostakaa ystävää lähellänne, puhukaa suoraan ja kertokaa mikä tuntuu pahalta. Kyllä ystävyys kestää sen kaiken ja hyvä ystävä on pienen surunkin arvoinen! <3

5 kommenttia artikkeliin ”Onni on ystävä, joka antaa anteeksi

 1. Tietkö, minäkin sanon nyt sitten ihan suoraan, niin ei jää mitään epäselvää. Oot muuten aivan ihana ihminen, mutta.. asut liian kaukana! Hih, oikeestiko luulit, että keksisin susta jotain pahaa sanottavaa? ;) Oot ihana ystävä ja arvostan sitä, että oon saanut sut elämääni <3 Ja kyllä, oishan se oikeesti aika kiva, että tota välimatkaa ois vähän vähemmän. Mut kyllä me taas muutaman viikon päästä nähdään! <3

  Tykkää

  1. Niin ja tosiaan, piti tuohon tekstin aiheeseenkin kommentoida.. ite oon tehnyt kaikkeni erään ystävyyssuhteen eteen: ollut rehellinen, puhunut asioista suoraan, antanut anteeksi.. mutta eipä se auta, kun toinen ei ole valmis toimimaan samalla tavalla, vaan pitää mykkäkoulua ja loukkaantuu niistä sanoista, joita on itse toivonut kuulevansa suoraan eikä selän takana puhuttuna. Kai se sitten on niin, että kaikkia ystävyyssuhteita ei voi korjata. Oon siis onnellinen sun puolestasi, että sulla kävi parempi tuuri ja saatte asiat selvitettyä <3

   Tykkää

   1. marissa sanoo:

    hihi, kylläpäs nyt pelästyin ;) Ehkä arvasin, ettet osaisi sanoa mitään ikävää. Ja veikkaan, että olet se joka tosiaan sanoo suoraan jos on jotain sanottavaa. Kuten kaikkien pitäisi. Tiedän, ettei se kaikilta onnistu ja naisilla on huono tapa puhua pahaa selän takana. Siitä en pidä yhtään, enkä pysty olla sellaisten ihmisten kanssa ystävä. :/

    Oot ihana <3

    Tykkää

  2. marissa sanoo:

   Pian nähdään!! <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: