Loma. Eikös se oo melkein kaikkien mielessä lähes yhtä usein kuin kesä ja lämpö? Mulla on ainakin pienestä saakka ollut sellainen pieni matkakärpänen lentelemässä vatsanpohjaa ympäri ja aina pitäis olla jotain matkasuunnitelmia mielessä. No tällä hetkellä ei oo pelkkiä suunnitelmia matkoista, vaan täällähän ollaan jo reissussa kuten tiedättekin. Tarkoitus kiertää Italiaa ähän yli kaksi viikkoa ja kun nyt on ensimmäisessä paikassa vietetty viikko, on aika siirtyä seuraavaan paikkaan. Aloitetiin loma jäämällä koko ison perheen voimin toscanaan viini-tilalle lepäämään ja siitä porukka jakautuu pienempiin osiin ja matka jatkuu muualle. Lenneltiin viime lauantaina Roomaan ja siitä otettiin suunta tänne Arezzoon. Täältä ajellaan vuokra-autolla takaisin pariksi päiväksi Roomaan, kun siitä kaupungista ei nähty tullessa kuin vilahdus auton ikkunasta. Kaupunki on itselleni tuttu useammalta reissulta ennestään, mutta muu osa porukkaa ei ole sitä kaupunkia kunnolla nähnyt. Veljet lähtee ajamaan toista autoa takaisin kotiin tänään. Heillä on auto lastattu täyteen ylimäräistä tavaraa ja takaluukku on täynnä viiniä. Tässä myös meidän perheen syy miksi oltiin juuri tällä alueella viikko – Viini. Täällä kun viinitiloja ja hyviä viinejä riittää. :)

Roomassa ei ole sen suurempaa suunnitelmaa, ainoastaan kiertelyä ja oleilua. Meillä jäi Outletit näkemättä täällä Arezzossa vaikka puhuinkin siitä tuossa yksi päivä, joten Roomassa tulee varmasti käytyä yhdessä sellaisessa samalla kun ajellaan seuraavaan paikkaan. Maanantaina siirrytään nimittäin kohti Napolia ja sieltä Amalfeille aurinkoa katselemaan. Siitä paikasta olen nähnyt etukäteen jo kuvia ja tiedän, että on tulossa aivan mahdottoman upeat maisemat joita katsella. Ah, siellä mieli todella lepää! Kaunista ja lisää kaunista. Eikä oo pelkoa niin eteläisessä Italiassa ettei oo tarpeeksi lämmin ja aurinkoista vaikka täällä onkin ollut välillä vähän vilu.

On täällä muuten ollut viime päivinä ihan mukavan lämminkin, vaikka kerroin teille kylmistä ilmoista ja sateista. Aika mukavaa on ollut. 

IMG_2749 IMG_2863

IMG_2390

Näyttökuva 2014-7-30 kello 13.00.08

Rooma – Toscana – Rooma – Napoli – Amalfit

Amalfeilla vietetään aikaa torstaihin asti ja siitä miehen kanssa kaksin kohti Leccoa. Äiti ja sisko jatkaa matkaa omin tein ensin Roomaan takaisin ja siitä toinen Suomeen ja toinen Itävaltaan. Leccossa pelataan Ultimaten MM-kisoja, joihin mies tahtoi päästä katsomaan matsia ja itseasiassa siitä ideasa koko ilalian reissu sai alkunsa. Meillä on perheen kanssa ollut useana vuonna tapana käynä Italiassa reissaamassa ja ottaa viikoksi talo jostain kauniilta alueelta. Tästä syystä nyt sitten onnistuttiin yhdistämään nämä kaikki ideat yhteen ja alku loma vietetään minun perheeni kanssa, loppuloma kahdestaan. Leccosta lähdetään siten vielä pariksi päiväksi Milanoon ja sieltä lennellään kotiin. Levänneenä ja kodinkaipuisina.

Suosittelen muuten ottamaan lennot eri kohteisiin, jos tahtoo nähdä matkallansa vähän enemmän ja välttää liikkumisen kenttien välillä. Meillä maksoi lennot 20 euroa enemmään kuin muilla, kun otettiin lennot eri paikasta takaisin kun mihin lennettiin. Muistaakseni summa oli 280 euroa Rooma-Milano lennoilla. Kolmisen tuntia lentomatka, junalla täällä pääsee paikanpäällä liikkumaan helposti. Autolla tietty myös hyvin, jos ottaa vuokra-auton kuten meillä on tällä kertaa. Kannattaa vaan muistaa, että Italiaanot ajaa hieman vapaammalla asenteella ja täällä ei niin liikennesäännöistä välitetä. Mutka vedetään suoriksi ja vauhti on hurja. Mun ralliveljeni ovatkin täällä tosi innoissaan, kun pääsevät ajamaan tuhatta ja sataa pitkin pikkuisia katuja. Ei oo helpot tiet, eikä ainakaan puutu jännitystä kun odottaa tuleeko jyrkissä mutkissa joku vastaan ja pian ollaan jorpakossa koko porukka. Että tervetuloa vaan italiaan autoilemaan ;)

Näyttökuva 2014-8-1 kello 08.32.47

Sellainen matka tällä kertaa. Eikä pitänyt olla muita matkoja tiedossa hetkeen, mutta näemmä syyskuussa pitäisi taas käydä vähän Euroopassa matkailemassa. Työporukan reissu on vuorossa ensin ja sittenpä mennän puolessa välissä kuuta ihanan Ainon kanssa Portugaliin. Apuuaaa, miten kivaa!!! Tästä reissusta vähän lisää myöhemmin, kunhan saan aikaiseksi kertoa teille meidän suunnitelmista. Vaikka oon nytkin reissun päällä ja pitäisi nauttia ihan vaan hetkestä, niin siltikin tuo Poruglalin reissu on mielessä koko ajan. Uusi maa ja matkaseurana nainen täynnä energiaa, joten mikään ei varmasti voi mennä pieleen. En malta millään odottaa, mennäänkö jo <3

Terveisiä Toscanasta viimeistä kertaa, seuraavat jutut kuuluvatkin sitten Roomasta! See you later alligator! 

5 kommenttia artikkeliin ”Mihis se olis suunta ekan lomaviikon jälkeen?

 1. elisa sanoo:

  Ei vitsi mikä hirvee matkakuume tulee kun lukee sun juttuja! :) En oo ollu missään matkalla yli kahdeksaan vuoteen niin kohta olis pakko päästä johonkin…

  Tiedätkö mihin pääsisi kaikista edullisimmin matkustamaan?

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Apua, uskon todellakin että on matkakuume! Edullisimmat matkat saa pakettimatkoina ja silloin, kun ajalla ei ole suurin merkitys. Jos siis pystyy ottamaan äkkilähdön hetkessä, niin vielä tänä syksynä pääset reissuun varmasti alle 300 euroa. Kreikassa on todella halpaa, samoin monissa paikoissa Espanjassa. Olen lähdössä syyskuussa portugaliin ja siellä pitäisi olla myös ihan todella halpaa!

   Olsiko sulla jotain tiettyjä toiveita matkan suhteen? Voisin neuvoa lisääkin :)

   Tykkää

   1. elisa sanoo:

    Hei! Kiitos kun ehdit vastata! Toi akkilahto olis varmaan ihan hyva vaihtoehto. Ja muuten ei oo kylla mitaan erityisia toiveita matkan suhteen paitsi etta tykkaan viettaa aktiivista lomaa. Ei siis mitaan rantalomaa mulle kun en oikeen malta vain maata aurinkoa ottamassa:)

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Tajusin juuri,että sinähän taidat olla asunut pidempään muualla kun Suomessa. Eli oot mun silmissäni reissanut koko elämäsi :D Hihihi. Aktiivilomalle johonkin isompaan paikkaan, mistä löytyy tekemistä. Pienemmät paikat ei sellaista ihan tarjoa. Ehkäpä sun pitäisi suunnata kaupunkilomille. Niistä kun tekemistä löytyy enemmän kun rantakohteista.

     Tykkää

 2. Ihanaa, kun reissaat niin paljon ja jaksat vielä kirjottaa kaikista ihanista jutuista. Mulla vaan matkakohteiden lista kasvaa, kun lueskelen näitä sun matkakertomuksiasi – ja hyvä niin <3 ps. laitan sulle kohta viestiä siitä keväästä! ;)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: