Loman tähän mennessä kaksi parasta päivää ovat ehdottomasti olleet viime viikon päivä Italialaisessa kokkikoulussa ja perjantai, jona tehtiin koko porukalla pizzaa. Olen aina pitänyt ruoanlaitosta ja varsinkin silloin, kun sitä tehdään yhdessä. Isolla porukalla homma sen kun paranee ja vaikka sotku on suurempi, niin on nautintokin. Tälläkin kertaa oli aivan ihanaa, kun koko kymmenen hengen porukka vietti aikaa yhdessä keittiössä kokkaillen ja nahistellen. Meille järjestettiin viinitilalla isäntäväen toimesta kokkikoulu, jossa tehtiin pastaa, foccaciaaa ja cantuccineja. Mitään näistä en ole koskaan ennen tehnyt, syönyt kyllä olen useaankin kertaa. Tuttuja tuotteita siis, mutta esimerkiksi tuo pastan teko itse oli jotain aivan uutta. Oonhan telkkarista nähnyt miten sitä tehdään ja veli on kuulema sitä väsännyt kotona useinkin, mutta koska en juuri pastaa syö, niin eipä ole tullut tehtyä sitä ennen. Saattaa kyllä jatkossa muuttua sekin suuntaus. Ehkä musta tulee pastan rakastaja nyt kun tiedän miten sitä itse tehdään ja miten hyvältä se tuoreena maistuu? :)

Käydään ensin kurkkaamassa meidän kokkikouluun. Kannattaa katsella kaikki kuvat muuten loppuun. Lopussa luvassa herkullisia pizzakuvia ;)

näin se pastan teko alkaa, smileyllä ;)

Näin se pastan teko alkaa, smileyllä  jauhojen keskellä ;)

IMG_2643 IMG_2647

Mitään pastan jauhamiseen tehtyjä laitteita et alkuun tarvitse, vaan kaiken voi tehdä käsin. Leikellään ja pilkotaan pastasta erilaisia palasia. Tekoon tarvitaan kunnon jauhot (esim stokkalta saa) ja vahvat kädet. Leipominen ei ole mitään keijukaisen hommaa, mutta ei se kyllä Einsteintakaan tarvitse keittiöön. Tämän osaa kyllä ihan jokainen kunhan vaan vähän harjoittelee. Vaatii aikaa saada pastasta ohutta ja maistuvaa. Pastan tekoon en osaa antaa teille oikeaa ohjetta, mutta sellaisen varmasti löydätte netistä nopeastikin.

Pastan teko on kuitenkin tosiaan aika rankkaa hommaa, eikä niillä italiaano mammoilla turhaan ole leveät hartiat ja vahva kroppa. Ne on tehneet kovaa työtä koko ikänsä ja siihen pastan pyöritykseen ei mitkään rimpulakädet kelpaa ;) Minä en siis ollut mikään paras kaulija tässä hommassa, vaikka suoriuduinkin tuomareiden mielestä oikein hyvin. IMG_2651 IMG_2657

IMG_2665

IMG_2680

IMG_2670

Meillä oli kokkikoulussa oikein taisto meneillään ja porukka oli jaettu tiimeihin. Miehet sai punaiset essut ylleen ja aloittivat ihan kauhealla tahdilla kisaamaan meidän naisten kanssa. Itse hykertelin nurkassa, kun porukka kävi välillä jopa niin kuumana, että ärräpäät lensi ympäri keittiötä. Haha, melko vakavaa homaa siis tää pastan jauhanta! Voitontahto oli siis luja. Opinpa uusia puoliakin monesta meidän porukassa. En tosiaan ollut tiennyt, että lähes koko perheeni ja miehenikin omaa niin kovan tahdon voitaa. Itse kun yleensä nautin siitä itse pelaamisesta ja mulle on aivan sama voitanko. Tai no... Onhan se ihan kiva tunne olla voittaja, mutta unohdan häviön noin kolme sekunttia tapahtuman jälkeen. Hetken saatan harmitella, että kuis nyt näin kävi, mutta sitten se unohtuu. Monella kun tuntuu menevän häviöstä yöunet ja viha sen kun kasvaa iltaa kohden. Itselleni mieleen jää enemmänkin ne muistot siitä tekemisestä, kuin että tuliko voitto vai karvas häviö.

Mitäs luulette, voitettiinko me näillä ravioleilla? Vai veikö  miehet voiton? 

IMG_2661 IMG_2674

 Vai mitä, että isoäidit on aina parhaita leipureita? :) <3

IMG_2601

Paras leipuri oli tietenkin oma mummo <3

Noooh, kyllähän ne miehet vei tällä kertaa voiton. Onneksi niin, koska en uskalla kuvitella sitä mäkötyksen määrää, jos miehet olisivat hävinneet kisan :D

Lopuksi sitten tietty syötiin kaikki itsetehdyt herkut. Sehän oli se paras osuus ja kiitos kovasta työstä. Neljä tuntia kokkailuihin taisi vierähtääkkin ja vaikka tuli ehkä vähän kokatessa maisteltua kaikkea, niin kyllä se nälkä vain kasvoi syödessä. En tiedä kuinka usein on saanut syönä niin tuoretta pastaa kuin mitä nyt syötiin ja sen kyllä huomasi maussa. Ja jos ootte cantuccineja joskus maistaneet suomessa valmiista paketista, niin kyllä nää oli vähän erilaisia! Tuore on aina tuoretta. Oli sitten kyse korvapuusteista tai katkaravuista. Tuore on tuoretta.

IMG_2698

Toinen kivoimmista päivistä ekan viikon reissuista oli tosiaan pizzantekopäivä. Itse en valmisteluihin ja taikinan tekoon osallistunut rehellisesti sanoen millään tapaa (pelasin korttia auringossa, kun kerrankin paistoi hetken aurinko ;) vaan muut ahkerammat hoitivat sen homman. Eli porukan miehet, joilla pysyy muutenkin vähän paremmin soppakauha kädessä. Siellä kävi keittiö kuumana kun vaivattiin taikinaa ja leikeltiin täytteitä pizzaan. Kun pääsin pizzauunin lähettyville, joka meillä tosiaan sattui villassa olemaan, niin olin ihan silmät pyöreänä siitä määrästä mikä meitä odotti pizzojen tekoon. Hullu määrä ruokaa ja vaivannäköä miehiltä. Ihanaa päästä niiden tarjoilujen äärelle!

Kaikki saivat tehdä oman pizzansa pyörittämisestä alkaen ja täytteet piti myös valita isosta määrästä kulhoja. Namnam! 

IMG_2760 IMG_2791

IMG_2811 IMG_2776

IMG_2820 IMG_2784 IMG_2789

IMG_2830 IMG_2834

IMG_2804

Pizzoista tuli kaikista todella hyviä ja jokaisen pohja taisi onnistua pienistä vaivaamista ongelmista huolimatta ihan hyvin. Kyllä siinä on vaan iso ero, että mistä jauhoista pohja on tehty ja mitä on täyteenä. Tuoreita juustoja ja lihoja, sellaisia joita Suomessa meillä ei ole olemassakaan. Kaikki kun on tuontitavaraa ja täällä ne tuodaan viereisestä kylästä, ellei sitten omalta pihalta. Niin ja puhumattakaan siitä missä ne tekeleet on paistettu! Meillä oli leivinuunissa kunnon tuli ja kyllä siitä vaan saatiin aikaan niin hyvä maku, että en turhaan kehu . Ei pärjää kyllä Suomi pizza, eikä italianojen pizzat näille meidän tekeleille.

Ai ette usko vai? No uskotteko, että tämä Nutella pizzakin oli aika yllättävän hyvää?! :D IMG_2846 IMG_2848

 

Haha! Se lounashetki lopetettiin makeaan pizzaan, josta aluksi vaan vitsailtiin, mutta lopulta se nökötti siinä pöydällä vain muutaman minuutin ennen kuin se oli hotkittu pois. Mieheni teki sen hetkessä ja vaikka en uskonut sen olevan hyvää, niin en valehtele tässäkään kohtaa, että sitä se kyllä oli. Ei ehkä mikään everyday pizza, eikä ainakaan jokapäivän herkkuhetki, mutta kyllä siinä lomalla pystyi hyvillä mielin syödä. Kaloripommeista parhain :D

Siinä ne kaksi huippupäivää, huomenissa ehkä lisää ihania päiviä kuvina. Ollaan nimittäin avain upeilla alueella Amalfien läheisyydessä tällä hetkellä ja täällä mieli todella lepää. Jos tahdot seurailla missä ollaan, niin katseleppa instagramissa kuvia marissaleh nimimerkillä! :)

Terkut Suomeen ja muuallekkin maailmaan täältä Italian eteläiseltä rannikolta! <3

4 kommenttia artikkeliin ”Tervetuloa kokkikouluun!

 1. Petra sanoo:

  Oi, nutellapitsaa! :P Söin reissussa lettua nutellalla aamiaisella :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hihi, nutella on kyllä liian herkkua. Sulaa niin kivasti lämpimän päälle :)

   Tykkää

 2. outi sanoo:

  Olipa kiva ja herkullinen kokkipostaus :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   hiih, kiitos! ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: