Suihkusta tulee raikasta vettä. Puhdasta, eikä yhtään painavaa. Se pesee hiukset niin puhtaaksi, että tuntuu melkein kun olisin saanut kokonaan uuden pään. Pari viikkoa olen pessyt hiuksiani vain pariin kertaan viikossa ja selvitellyt niistä rastoja kerran viikkoon. Ei ole tarvinnut tehdä sitä sen useammin. Altaassa uidessa ne pääsivät vähän rähjääntymään, eikä harjaakaan aina löytynyt käden ulottuville. Näytin kai päätäni myöten täysin lomailaiselta viimeiset viikot. Olisi luullut, että pitäisi ottaa järeämmät aseet käyttöön hiusten laittamiseksi kuntoon, mutta riitti ihan vain suomalainen vesi. Puhdasta on ja takut on kadonneet. Siinä yksi asia miksi kotiin on kiva palata. Puhdas vesi ja suihku.

Ihana tunne, kun oma pyyhe löytyy omalta paikaltaan. Kukaan ei ole vienyt sitä kuivumaan, eikä kukaan muu ole napannut sitä. Hammasharjakin löytyy kupista lavuaarin reunalta odottamasta. Tulipa suuhun puhdas tunne. Ei ole Suomen vedelle voittamista, ei kai sen turhaan puhuta olevan maailman yksi puhtaimmista vesistä. Kyllä se vaan pesee paremmin. Löydän päälleni puhtaat shortsit ja kiedon hiukseni pyyhkeeseen. Mietin jo mielessäni kahvin tuoksua joka pian leijuu keittiössäni. Kaapista lyötyy tuttua ja hyvää tummaa paahtoa, jota lataan keittimeen. Jalkojen alla on puhdas ja tasainen lattia. Kupit ovat siellä missä pitääkin, oikealla paikallaan hyllyssä. Ja puhtaana. Sohva on pehmeä ja tietokoneeni on siinä missä se oli lähtiessäkin. Kaikki on tuttua ja turvallista. Siinä toinen asia miksi kotiin on kiva palata. Oma koti. 

IMG_3644

IMG_3638Nostan jääkaapista tuoreita aineksia lautaselle. Rahkaa, jogurttia ja marjoja. Istun sohvalle ja nostan tietokoneen syliin. Kirjoitan näitä sanoja ja mietin, että on se vaan niin ihana olla taas kotona. Loma on ehkä parasta vuodessa, mutta niin on se kotiinpaluukin. Se paljon puhuttu arki maistuu taas niin hyvältä, vaikkei sitä osannutkaan odottaa kuin vasta eilen koneeseen istuessa. Oma sänky on ehdotomasti paras ja kun on nukkunut vaihtelevissa olosuhteissa ja välillä vähän liian pehmeissä tai kovissa sängyissä, on ihana päästä omiin lakanoihin. Kiitos kysymästä, nukuin niissä oikein hyvin. Seitsemän tuntia unta, aamulla nousin silmät täysin kirkkaina auki keittämään kahviani. Vesisade jonka toin matkalta kotiin mukaan herätti muutamaan otteeseen, mutta nukuin kuin pieni lapsi. Tyytyväisenä. Siinä kolmas syy miksi kotiin on kiva palata. Oma sänky. 

 

Tainneet muutkin hehkuttaa lomalta paluutaan ahkerasti ja tämä tuttu ja turvallinen arki näyttäis maistuuvan monelle parhaiten? Ehkä siis itsekin uskaltaudun vähän hehkuttamaan sitä arjen ihanuutta, joka koittaa huomenna. Myönnettäköön, että kotiinpaluu toi jo osansa arkeen paluusta, mutta töihin meno tekee sen lopulta täysin. Töissä tulee varmasti olemaan vähän verkkaisempi aloitus ja aivot on ehkä hieman lomalla ensimmäisen päivän, mutta uskon, että voimia on taas tuplasti sen jälkeen kun alkuhyökytys on selvitty yli. On niin paljon jännää mitä pitäisi tehdä lähipäivinä ja viikkoina, etten malta odottaa kaikkea sitä tapahtuvaksi. Ja niin, onhan meillä jo kuukauden päästä tiedossa matkaa Ainon kanssa, joten eipä tässä pitkään ehditä töissä ollaakaan. Sitäkin pitäisi jo kovaa vauhtia suunnitella. Aino mulle laittaakin jatkuvasti ideoita viestein, pitää huolen, että oon jatkuvasti innoissani tulevasta. ;) Koko viikko onkin sovittu täyteen treffejä ystävien kanssa, alkaen tänään iltapäivästä. Tänään kaksi, huomenna kaksi, ylihuomenna kaksi. Kiirus, että ehtii jutella kaikkien kanssa. Ikävä olikin jo. Siinä neljäs syy palata kotiin. Ystävät.

Petra ja Marissa New Yorkissa viime keväänä. :)

Petra ja Marissa New Yorkissa viime keväänä. :)

Katselin urheiluvaatteitani ja juoksukenkiäni eteisen kaapissa. Siellä ne ovat tallessa. Salikorttikin kuumottaa ja tiedän, että tänään sinne on mentävä. Eikä vain ole, vaan tahdon mennä. Heti kun aamiainen on tasaantunut vatsan pohjalla. Kolme viikkoa ilman yhden yhtä painoa käsissäni, niin kylläpä taas kaipaan sitä rasitusta kroppaan. Tehtiin me muutamat kuntopiirit ja lenkkeilyt lomalla, mutta ei niitä voi oikein laskea. Niistä tuli hyvä olo ja nautin niitä treeneistä täysillä, mutta ei me niitä treenin takia tehty. Ihan vain ajan kuluksi ja hetken hikeen sateisilla ilmoilla. Selän kanssa piti ottaa iisisti, joten tein sen täysillä juuri niin kuin lääkäri neuvoi. Venyttelyt hieman unohtuivat, mutta lupaan taas palata niihin nyt kotona. Samoin palaan lenkkeilyyn, salilla ähkimiseen ja muuhun ihanaan arkiseen liikuntaan. Siinä kuudes syy miksi kotiin on kiva palata. Tuttu ympäristö ja tutut tavat urheilla. 

Löydän kyllä varmasti paljon muitakin syitä, miksi kotiinpaluu on taas niin ihanaa. Lomaa odoteltiin ahkerasti, mutta nyt odotan niin paljon kaikkea syksyistä jännää, että tämäkin tuntuu ihan täydelliseltä. Siinä kuitenkin ne ensimmäiset asiat paluusta, jotka tulivat mieleen. Ihana päästä pukeutumaan taas vapaasti ja valikoimaan vaatteet muualta kuin muutamista vaatteista matkalaukun pohjalla. Saa syödä ruokaa kotona, eikä valikoida ruokalistalta sitä mitä sattuu oleman tarjolla. EIkä tarvitse syödä jäätelöä joka päivä montaa annosta. Hihi, se kun alkoikin jo vähän näkyä vyötäröllä. Se kuinka paljon se näkyy, kuulette myöhemmin. Eikai liikaa voi yhdellä kertaa paljastaa ;)

Mutta, nyt äkkiä muihin puuhiin ettei lomapäivä katoa liian nopeasti käsistä. Heipsanhei ja palataan taas pian syksyisiin juttuihin! puspus!

 

4 kommenttia artikkeliin ”Miksi kotiin on kiva palata?

 1. Elina sanoo:

  Ihana teksti. :’)

  Mun mielestä on myös kiva, että sä oot palannut arkeen ja Suomeen. Vaikka näin sivusta on ollut hauska seurata lomajuttuja. Kirjoitukset arjesta on kuitenkin mun lemppareita. :)

  Mulla alkaa pian ihan uudenlainen, ennenkokematon arki. Se vähän jänskää. Tuttu arki jää taakse. Odotan kyllä innolla. Pyörin sitten Helsingissäkin enemmän, ehkä taas nähdään? <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oon muuten ihan samanlainen! Arjen juttuja on musta ihana seurailla ja lukea sellaisia ihan tavallisia juttuja. Niitä siis tiedossa lähiaikoina ;)

   Pian nähdään Elina! <3

   Tykkää

 2. Tervetuloa takas <3 Jee, mekin nähdään jo parin viikon päästä. Ihanaa!

  ps. sulla on uusi ruokapöytä! Tuijotin ekaa kuvaa pitkän aikaa ja ihmettelin, miks se näyttää niin erilaiselta omiin muistikuviin verrattuna.. eihän mustavalkoiset värit nyt niin paljon voi vaikuttaa asiaan.. ja sit hokasin. Hihih, vähän hidas sytytys, mutta keksinpä kuitenkin! Ja oli heti pakko tulla sullekin kertomaan :DD

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos, täällä on kiva olla :)

   Taitaa olla uusi, mites sen nyt noin huomasit. Ettei vaan ois vähän muuttanut mallia ;) hihih. Ennen se oli kuuden hengen massiivinen puupöytä, sitten pieni baaripöytä ja nyt tuo. Katsotaan onko tuo kauaa, jos tästä pitää muuttaa :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: