Kävellessä sen huomaa. Viime kuukauden ajan ja varmaan koko kesän on päällä ollut jotain vilpoisaa ja samalla tietenkin myös reidet paljastuu. Lyhyet reidet, joissa muotoa kyllä riittää. Shortsien jatkeena lyhyet jalat, jotka on aina olleet vahvaa tekoa ja ilmeisesti näyttävät ihan lihaksikkailtakin. Siihen pintaan on vain ilmestynyt jotain sellaista, mitä ei pitänyt olla. Jotain mitä kävellessä tuijotan jatkuvasti silmästä silmään, eikä se tuijotus saa sitä katoamaan mihinkään. Se sanakin on vähän inha ettei sitä voi oikein suoraan sanoa. Sellainen muhkurainen iho on katsonut mua vastaan jaloissa, jollaista ei ole aiemmin ollut. Tai ainakaan en myönnä sellaista huomanneeni ja jos se siellä on aina ollut, olen kai katsellut itseäni todella vaaleanpunaisten linssien läpi. Veikkaan tosin, että se on kyllä hommattu ihan tässä viimeisen puolen vuoden sisään. Ja niin, se on kuulema tää mun vanheneminen. Vanhuus tuo muka tälläisiä kivoja pikku ylläreitä mukanaan. Pyh ja pah se mikään iän tuoma oire ole, ihan itse sen olen aiheuttanut. Oma syöminen sen on tehnyt. Liika rasva ja sokeri. Siellä ne kaikki herkut ja lomien jäätelöt on nyt muhkuroina reisissä. Hyvässä tallessa, eikä hetkessä katoa mihinkään. En vaan tiedä olisikon tälläisiä muistoja tahtonut tästä kesästä talteen ;)

Kuvista sitä ei niin paljon näe, eikä varsinkaan kun on ruskettuneet reidet. Mutta, en valehtele. Siellä sitä on, kuten seuraava kuvakin paljastaa.

DSC_0140Ehkä asialle voisi tehdä jotain, kun se kerran on alkanut vaivaamaan mieltä? Ehkä teille asian puiminen saa aikaan sen, että oikeasti tekisin asialle jotain. En vain harmittelisi itsekseni ja tuijottaisi jalkojani kuin ne olisivat tulleet siihen vain hetkeksi. Kyllä ne siinä pysyvät pidempäänkin ja ihan on itsestäni kiinni, että saako niihin aikaan jonkin muutoksen. Pieni pyöreys mua ei tällä hetkellä niinkään haitaa, mutta voi niitä muhkuroita kun en kestä. Inhan näköisiä ja niin painaviakin. Hyi.

Moni on kirjoittanut tässä viime aikoina tämän syksyn tavoitteista ja toiveista urheilun ja oman kehon suhteen. Tiedän nyt myös oman tavoitteeni. Ne on nämä jalat. Lisääntynyt paino ei kropassa niin haittaa, mutta onhan siloitetul ulkomuoto aina kaunein. Nuo muhkurat on jotain mitä katson kieroon ja niiden näkeminen on alkanut hirvittää niinkin paljon, että uhkana saattaa olla karkin syönnin loppuminen. Hahaa, niin varmaan! ;) Toisaalta kohtahan tässä jo puetaan pitkiä housuja jalkaan, eikä niitä enää näe niin paljon. Talveksi pääsee piiloon ja voin ehkä teiltäkin salata tämän puolen itsestäni. Siis sen, että tulen vanhaksi ja sene myötä alkaa iho ja kroppa muuttua. Paisuu ja laatu huononee. Joo ei se se ikä taida olla, kuten jo sanoinkin. Kunpa olisikin jotain mistä hakea syy, mutta kyllä se on ihan oma vika. Okei, kyllä sekin on vaikuttanut asiaan, että normaali lenkkeily on jäänyt ja samalla muukin treeni. Kyllähän keho tarvitsee jotain rasitetta, jotta näyttäisi urheilulliselta. Ei ne oikeanlaiset muodot sohvalla makaamalla tule.Syömisillä on tietty suuri vaikutus asiaan. Kaikkein suurin jopa.

Tästä päivästä lähtien aion tehdä parhaani ja yrittää kohdella kehoani hieman paremmin. Kävelyä edelleen paljon, kun ei juoksemaan vielä pääse. Ehkä se kävelykin auttaa kunhan vain muistaa vähän parannella ruokaliota! :)

DSC_0092 DSC_0164Eikä tämä nyt niin vakava juttu ole. Ei ne jalat mun elämääni tee sen huonommaksi tai paremmaksi vaikka ne olisivat minkä muotoiset. Siltikin jotain tavoitteita pitää aina olla ja tällä hetkellä ulkomuodollisesti se on tämä. Paisuva pullataikina rupeaa nyt vähän maltillisemmin maiskuttelemaan karkkia ja jättää turhuudet pois. Sama suunnitelma siis kuin monilla muillakin näin syksyllä. Tiivistyä pienempään pakettiin. Tai no ehkä niin, ettei se paketti ainakaan kamalasti kasvais lisääi. ;) Urheilun tavoitteista kirjoittelen lisää myöhemmin, ne kun selän kipujen takia ovat vähän vaikeampia saavuttaa. Katsotaan mitä töihin paluu tuo ja miten selkä taas kestää arkea. Ehkä pian pääsen kokoeilemaan juoksua? Ehkä pääsen tanssitunneille? Katsotaan mitä kaikkea kivaa syksy tuo. :)

Huh, nyt se on kerrottu. Mullakin on sitä. Selluliittia. Älä kerro kellekkään… ;)

6 kommenttia artikkeliin ””Se johtuu vaan sun iästä”

 1. Ella sanoo:

  Ihana asenne sulla <3 ei se haittaa, mutta jos haittaa, tehdään sille jotain. Muistahan että laihduttaminen ei selluun juurikaan auta, saattaa pahentaakin, ruokavalion puhtaus, sokerin vähentäminen ja valtavat vesimäärät auttaa parhaiten. Kuten myös puhdistavat ainesosat (spirulina, chlorella, selleri, ananas) sekä ihon kuorinta ja kosteutus. Näin meille on ainakin koulussa opetettu ja oon itse huomannut saman! Varsinkin se sokeri, siitä tulee mulle ainakin heti!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Ella, yritän pitää mielen kaikesss positiivisena. Jos sen joku rikkoo niin jatkuvat selkäkivut, mutta parit muhkuraiset jalat ei sitä onnistu tehdä ;)

   Kiitos neuvoista, tosiaan ruokavalion puhtaudella ajattelin eniten auttaa asiaan. Vähän liikaa mennyt vaaleaa vehnää ja sokeria, eli uskon siinä olleen suurin sy. Nyt vaan parsakaalit kehiin syksyksi ;)

   Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Arvaa, lojuuko mulla luonnoksissa postaus selluliitistä?! :D ;) Hieman eri vinkkelistä tosin, joten voi olla et pääset sitä vielä lukemaan…

  Onneksi se selluliitti ei oo iästä kiinni ;) Kuten puhuttiin, mä sitä löysin ekan kerran noin 14-vuotiaana, alipainosena tyttösenä. Eli se ei ollut myöskään rasvaprosentista kiinni, lähinnä huonosta ruokavaliosta… Sen saaminen on myös hyvin yksilöllistä, joten ehkä paras keino päästä siitä eroon on miettiä, miten sitä on syntynyt :)

  Voin lohduttaa sua kertomalla, että ainakin Kroatiassa sitä oli lähes kaikilla naisilla! ;) Sen verran, kun mä niitä reisiä tiirailin :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Eikä, niinpä tietenkin! :D Odottelen siis aiheesta lisäjuttuja. Voin ehkä arvella sun puolesi asiaan… ;)

   Oon tosiaan aika luottavainen tämän ongelman kansa, että se katoaa yhtä nopeasti kun tulikin. Vähän vaan putsataan ruokavaliota ja kadotetaan turhat stressit :9

   Tykkää

 3. Bella sanoo:

  I feel you! Kesältä on muistona muhkuraiset reidet.. Eipä vaan kevättalvella ollut tai en ainakaan niitä huomannut. Btw, kuvista päätellen asut tossa naapuritalossa. Sen verran tutut on noi pihalta otetut kuvat :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jaahas, mitäs naapuri ;) Hihi. Moikkaa ihmeessä jos joskus törmätään! Vaikka taitaa olla niin, että kovin kauan en tässä asu enää jos kämppä menee myynnissä kaupaksi :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: