Sinne se tupsahti myynti-ilmoituksiin mun asuntoni. Ihan alkoi hirvittää, että teenkö tämän nyt oikeasti. Oikeastikko luovun mun rakkaasta ensikodistani, vaikka siihen ihan vasta muutin. Tai siis ihan ”vasta”, eli vasta viisi vuotta sitten. Onhan siinä jo aikansa oltukin. Mutta kun ne kuvat näytti niin kivoilta. Oikeastaan vähän rakastuin kotiini uudelleen kuvaajan kameran kautta. Kauhean nätti koti, kuka lie sisustanut, hihi. ;)  Aloinkin miettimään uudestaan koko asiaa. Jospa ei sittenkään. Ehkä en tahdo? No, tosiasiassa olen miettinyt aihetta jo parisen vuotta, joten mieli ei taida enää muuttua. Päätös on tehty aikaa siten ja jos joku vaan tahtoo itselleen mun kotini niin se on lähtö muualle. Jos ei tahdo, niin ehkä sitten mietin asiaa vielä kertaalleen ja suostun jäämään tänne. Moni jo kommentoikin kotiani kuvista ja sain paljon kehuja. Ehkä itsekin pitää sitten vain pitää siitä vielä pidempään, jos ei ostajia löydy. Turhapa sitä on liikaa nyt spekuloida. Tapahtuu mitä tapahtuu.

Kuuleeko rivien välistä pienen haikean kaipuun jäädä tänne? Jos sitä ei kuule, niin voin kertoa sellaisen olevan olemassa. Hihi. 

IMG_3800Ajattelin tänä aamuna vähän jutella teille siitä, että mikä musta kodissa olisi sisustusta ja sisältöäkin tärkeämpää. Sijantihan se tietenkin! Olen kotoisin Helsingistä ja muuttanut vasta kouluiässä Espooseen. Sanotaanko näin, että oon Espoolaistunut tosi hyvin ja vaikka moni tosiaan ihmetteleekin, että enkö kaipaa takaisin Helsinkiin, niin en ole sinne osannut kaivata. Kun täytin 18, asuin parisen vuotta aivan keskustassa ja olihan se sen aikaa kivaa. Keskusta oli lähellä, samoin baarien tanssilattiat joilla kävin ahkerasti pyörittämättä peppuani. Oli aika hauskaa lähteä mukaan ulos, kun pääsi nopeasti kotiin heti kun alkoi väsyttää. Kavereiden kanssa pääsi silloin nopeasti käymään kahvilla ja lenkkini juoksin Kaivopuistossa. Töihin mulla oli matkaa viisi minuuttia, sillä tein töitä Ullanlinnassa. Ehkä vähän liiankin lyhyt matka, kun tuntui olevansa aina töissä. Hihi. Täältä Espoosta mulla on vaihdellen ollut eri työpisteisiin matkaa noin 15-40 minuuttia, tällä hetkellä 25 minuuttia ovelta ovelle. Sopiva matka, ehtii vähän kuunnella musiikkia ennen kuin onkin jo töissä. Se kun aamuissa on ehkä yksi parhaista asioista. Työmatka musiikki korvilla ihan rauhassa itsekseen . <3

Mutta siis, sijainti on ihan hirmu tärkeää tulevan kodin suhteen! Tällä hetkellä asun lähellä kaikkia busseja, metro on tulossa naapuriin ja kauppaan on parin minuutin matka. Tai no, oikeastaan kaikkiin kauppoihin, koska asun ison kauppakeskuksen vieressä. Vähän liikaakin ehkä shoppailtavaa ympärillä :D Moni jo kommentoikin mun viimeiseen kirjoitukseen kodin haaveista, että sijainti on todella tärkeää. Ymmärrän että lapsiperheillä on tosi tärkeää olla lähellä tarhaa ja kouluja. Opiskelijoilla on usein tärkeää olla lähellä menomestoja, eikä kannata asua ihan metsässä kun tulee vietettyä aikaa niin paljon esimerkiksi keskustassa. Itselle tärkeimmät asiat on seuraavat:

 • Hyvät ulkoilumahdollisuudet. Lenkkipolut lähellä ja nopea tie omaan rauhaan metsään. Myös sali olisi kiva olla ihan pienen etäisyyden päässä, koska se pitää kynnyksen liikkumisen suhteen todella matalana. Mitä kauempana sali olisi, sitä vähemmän siellä kävisin.
 • Helpot liikenneyhteydet. Julkisilla pitää päästä helposti sinne mihin tahtoo. Junalla en ole tottunut matkustamaan, joten olisi uutta ja erilaista muuttaa esimerkiksi junaradan varteen. Tärkeintä kuitenkin, että liikkuminen on nopeaa ja se tapahtuu kellonajasta huolimatta helposti.
 • Ruokakauppa lähellä. No, tarviiko tätä tarkemmin selittää? Raejuustopurkit painaa paljon ja en jaksa kantaa niitä liian kaukaa. ;)
 • Koti lähellä rantaa. Meri-ilma rauhoittaa ja lenkit on upeaa juosta kauniissa maisemissa. Tätäkään tuskin tarvitsee enempää selittää. Kyllä kaikki tietää miten hyvältä merellä tuoksuu ja tuntuu :)
IMG_3790

Sunnuntaikävely Tapiolaan katsomaan, että oliskos siellä kiva asua…

Se minne muutan, tulisi ollakkin todella samanlainen sijainti, kun mitä tällä hetkellä on. Kaiken keskellä, mutta silti vähän syrjässä niin, että pääsee omaan rauhaan nopeasti. Ovesta kun tulee ulos, niin edessä ei saa näkyä hehtaarikerrostaloja ja ihmisiä jonottamassa Burger Kingiin. Hahah. Asuinalueina haaveilen eniten Kulosaaresta (sieltä suunnilta on suku ja minä kotoisin) ja siitä lähimpäristöstä. Toisaalta voisin hyvin jäädä tänne Espooseenkin, tässäkin kun on Matinkylän ja Haukilahden rannat lähellä ja jos mahdollisesti liikunta taas palaa kuvioihin, täällä on mukava käydä juoksemassa. Keskustassa voisin muuttaa johonkin vähän reunempaa, eli esimerkiksi Ullanlinnaan tai Taka-Töölöön. Ehkä Lauttasaareen? Siellä olen tehnyt töitä lähes kymmenen vuotta ja pidin siitä alueesta paljonkin. Kyllähän näitä kivoja asuinalueita löytyy paljonkin. Vielä kun sitten löytyisi sieltä se juuri oikeanlainen asunto. Mulla kun sen suhteen on vähän liikaakin vaatimuksia :D

Olen huomaamattani rajannut aika tarkkaan ne tietyt alueet mihin mennä, mutta suurin toive olisi asu lähellä rantaa. Meren äärellä on helpompi hengittää ja ilma on raikkaampaa. Ainakin itsestäni tuntuu siltä. Sijainti sitten niin, että on omiin menoihin nähden hyvin ajateltu ja kaikki toimii. Minnekään ei saa olla liian pitkä matka. Ei ainakaan töihin, eikä ystäviä näkemään :) 

3 kommenttia artikkeliin ”Uudessa kodissa on tärkeintä….

 1. elisa sanoo:

  Muita alueita en vielä tunne mutta kulosaaressa on ainakin ihanat lenkkimaastot. Mustikkamaahan pääse helposti ja kulosaaren kartanon alueella on vaikka millä mitalla lenkkipolkuja! Mutta Helsingissä vaikuttaa olevan kauniita alueita ja hyviä lenkkimaastoja melkein kaikkialla!

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Petra sanoo:

   En oo koskaan pitäny sijaintia mitenkään tärkeenä, kun oon melkeen aina asunu kaukana koulusta ja työpaikoista :D Lukioon matkaa noin 1h suuntaan eli vähän sama kuin nyt, mut enää ei tarvii vaihtaa bussia! :) Oon huomannu et kuntosali ja kauppa on oikeestaan ainoita ”olennaisuuksia”, joiden lähellä on kiva asua. Samoin lenkkimaastot on koiran takia must ;) Nyt oon ajatellu, et tulevaisuudessa haluun asuu lähellä porukoita et voin auttaa niitä tarvittaessa, kun tiedän jo nyt, et sitä apua tullaan tarviimaan… Ne onneks asuu ihan inhimillisen matkan päässä ja hyvien yhteyksien varrella mun töistä! Ja tietty ystävistä ;)

   Tykkää

   1. marissa sanoo:

    Totta muuten, perheen lähellähän pitää tietty asua! Sitähän en tohon edes muistanut mainita. Onneks meillä on kaikki täältäpäin kotoisin, niin oletettavasti tulee asuttua lähellä,ellei kaikki nyt yhtäkkiä muuta kovin kauas ;)

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: