En ole hirveän hyvä rajoittamaan itseltäni mitään. Enkä kyllä näe suuremmin syytäkään, koska paheiden lista on aika lyhyt ja ne herkut joita eniten rakastan, ovat yleensä ruokapuolen juttuja. Hyvää eneergiaa on turha kieltää itseltään, toki vähän voi miettiä missä määrin sitä ruokaa lappaa suuhunsa päivittäin. Näistäkin on kuitenkin alkanut muodostua ongelmansa, sillä naamaan on alkanut hiipiä ihan kummallisia näppylöitä. Ja koska uskon, että suurin syy ihon muutoksiin on sillä mitä me syödään, niin aloin heti etsiä syyllistä ruokavaliosta. Se kun ei oo enään ihan niin puhdas ja rajattu, kun mitä ennen on ollut. Hyvä sinänsä, mutta kasvot alkaa olla eri mieltä tästä mun lepsummasta asenteesta syömisiin. On alkanut ilmestyä pientä näppylää vähän jokapaikkaan ja finnejäkin siinä joukossa on ollut useampia. Suurin osa on leuan alueella ja kuten kaverini osasi neuvoakkin, niin niiden alkuperä kuulema usein johtuu hormoneista. En sitli ymmärrä, että miten ne nyt sitten katosi lähes kokonaan kun oltiin pitkään Italiassa. Unhodinko ottaa hormonit mukaan matkaan ja samalla katosi näppylätkin? ;) Enpä usko, että se ihan näin menee. Kyllä siihen joku syy pitää löytyä, että miksi ne näppylät palasivat lähes heti matkan jälkeen takaisin. Tuskinpa mua hormonit täällä kotona oli odottamassa yhtään sen enempää kuin siellä matkallakaan..

Oon koko pitkän kesän miettinyt näitä näppylöitä ja sitä mistä ne saavat alkunsa. Koska ne nyt sattuivat vähenemään olennaisesti matkan aikana, niin oletin syyn olevan esimerkiksi maitotuotteissa. Sitä kun ei Italiassa tullut juotua muuta kuin loraus kahvissa aamuisin. Yritinkin jo tossa alkuviikosta aloittaa pienellä maidottomalla kuurilla ja testata jos se vaikuttaisi mihinkään. Mulle tuli vaan pieniä ongelmia sen aloittamisen kanssa. Arvaatteko missä vaiheessa? Kello viideltä aamulla huomasin, että sehän on täysin mahdotonta. Niin siis ei se näppylöiden kadottaminen, vaan maidon lopettaminen. Hahaa, mitäs tekisin ilman mun aamuista maitokahviani! Eihän ilman kahvia voi olla. Yritin jo erilaisia madonkorvikkeita laittaa sekaan ja joskus oon kokeillut kauramaitoa, mutta ei ne vaan toimi. Nyyh. Päivällä sitten tuli syötyä vielä edellisen päivän jauhelihakastikettakin, jossa oli kermaa mukana ja samalla meni leivän päällä voita. Illalla olin jo niin pettynyt itseeni tän maidottoman yrityksen kanssa, että join sitten kupin kaakaota. Ihan vaan kostoksi itselleni ja niille näppylöille, että siinähän ny sitten olette. Hahaa, se siitä yrityksestä :D 

IMG_4087 IMG_4094

Ja joo, onhan tässä tullut syötyä muutenkin aika vapaasti viime ajat. Viime vuosi oikeastaan, kun on tuon miehen kanssa oppinut vähän hölläämään. Ehkä se iso määrä rasvaakin saattaa lisätä aikalailla niitä näppylöitä? Ehkä pitäisi aloittaa syksyn tullen pieni tarkkailu sinne lautasmalliin? Niinhän näyttää moni muukin tekevän. Taitaa olla koko Suomi jollain dietillä ja kuureilla kesäkilojen kadottamiseen. Mulla ei nyt sellaista syytä ole muuttaa ruokailuja, mutta nää näppylät alkaa vähän pänniä. Tai no aika paljonkin. Mutta kuten voitte huomata, oon siis tosi päättäväinen aina kaikissa näissä asioissa mihin ryhdyn. Koko homma yleensä kompastuu aina johonkin mielitekoon. Esimerkiksi sokerittomat kompastuu aina siihen, että näen sokeria. Karkkia kaupassa tai joku tarjoaa sitä työpaikalla. Pakkohan se on sitten ottaa jos tekee mieli. No, en oo kovin montaa kertaa yrittänyt olla ilman, koska ilmeisesti tunnen itseni aika hyvin. Turha yrittää olla ilman jos siihen ei pysty ilman kahleita ranteissa estämässä, huulia neulottuna yhteen ja lukkoja kaapin ovissa. ;)

Näppylöitä on ja tulee olemaan niin kauan, kunnes joku keksii miten ne katoavat. Tietty jokin lääkevoide voisi toimia tai sitten stressin kadotaminen elämästä. (?) Tää viimeisin vois olla yks tärkein asia poistaa. Se kun aiheuttaa vähän muitakin ikäviä juttuja kuin vain näppylöitä naamaan. Kuvia en saanut teille tähän hätään todisteeksi tästä mun näppyläisestä leuasta, kun kuvat ei näytä totuutta. Ne jotenkin silottaa ne näppylät pois ja sitten te vain ihmettelisitte, että mitä toi nainen turhaan paasaa.

Jokatapauksessa, jos sulla on vinkkejä erilaisiin ihon hoitoon liittyviin ongelmiin niin tuu jakamaan omasi heti! :)

30 kommenttia artikkeliin ”Näppylänaama

 1. miude sanoo:

  Hae apteekista sinkki tabletteja, mun iho huononi yhtäkkiä ja sinkkiä ku rupes syömää niin rupes näpyt kuivuu ja nyt otan joka päivä yhden tabletin ja iho vaan hehkuu :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos vinkistä Miude; niitä taitaa löytyä kaapistakin joten tätä on helppo kokeilla heti ;)

   Tykkää

 2. Peukaloinen sanoo:

  Hei! Mahtaisiko syy olla hiilihydraattien suuremmalla osuudella ruokavaliossa? Oletko lisännyt esim. makeiden hedelmien, leivän, puuron, makeisten tai muiden hiilaripitoisten ruoka-annosten osuutta ruokavaliossasi? Itselläni ruoka-annosten glykeeminen kuorma on erittäin vahvasti sidoksissa finnien määrään omalla kohdallani. :) Jos syö paljon ruoka-aineita, joiden glykeeminen indeksi (niiden vaikutus veren sokeritasapainoon) on suuri, finnejä pukkaa perässä. Oletan tämän johtuvan siitä, että kun veren sokeritaso nousee koholle, keho tuottaa insuliinia tuomaan verensokerin takaisin normaalille tasolle. Insuliini on hormoni, joka säätelee veren sokeritasapainoa elimistössä. Näin ollen insuliinin eritys on yhteydessä kehon hormonitoimintaan, ja finnit ovat usein kehon sisällä tapahtuvasta hormonitoiminnasta johtuvia tulehduksia. Olen kirjoittanut asiasta aikaisemmin täällä, jos kiinnostaa! Löytyy linkkejä mm. artikkeleihin glykeemisestä indeksistä ja glykeemisestä kuormasta. Vaikka sanotaan että täysjyväleivän ja puuron hiilarit ovat ”hitaita hiilihydraatteja” ja niiden glykeeminen indeksi olla yksinään suhteellisen matala/keskitasoa, näiden ruoka-aineiden osuus ruoka-annoksessa voi silti aiheuttaa suuren glykeemisen kuorman! Eli joillekin herkille tapauksille, kuten minulle, puuroannos voi aiheuttaa samanlaisen insuliinipiikin kuin pieni karkkipussi koska määrällisesti glykeeminen kuorma voi olla samaa luokkaa. :) http://peukaloinenkuntopuulla.wordpress.com/2014/03/25/ruokavalion-muutokset-ja-aknen-paluu/

  Toivottavasti saat ihon taas hyvinvoivaksi! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Äh, miten en itse tajunnut! Sillä kyllä saattaa olla iso osuun. Nykyisen mieheni kanssa on tullut muutettua aika apljon ruokavaliota ja viljat on lisääntyneet mm. huomattavasti. Tätä täytyy kyllä miettiä enemmänkin! Kiitos sulle tosi paljon näistä vinkeistä. Oote kyllä ihan mahtavia kun ootte malttanut mulle näin paljon kirjoittaa ja vinkkailla. Tietäisittepä miten paljon arvostan tätä! :)

   Toivotaan tosiaan, että iho tästä taas paranee. Hiilarit menee nyt tarkkailuun ensin, sen jälkeen maito jos ei edistystä tapahdu. Pitää vain katsoa asiaa vähän pidemmällä aikavälillä, että ne muutokset tosiaan näkyy. Lyhyt aika kun ei kerro mitään. Stressi lähtee kanssa nyt hiivattiin, se kun taitaa kuitenkin olla yksi iso osasyy täässä kaikessa.

   ISO kiitos! <3

   Tykkää

 3. armi sanoo:

  mun kipeä akne parani puolessa vuodessa 100% meikkaamattomuudella, veden suurella kulutuksella ja terveellisesti syömällä. lisäksi aloin käyttää paria aloe vera -tuotetta ja hipiä kiittää :) lisäksi jätin sokerin pois ja lopetin roskaruoan syönnin. lisäainejuttuja menee ihan liikaakin vielä, esim. skyriä 1-2 päivässä, hk:n kalkkunaleikettä jne … pyrin kyllä vähentämään. mut ne ei oo onneksi vaikuttaneet mun ihon kuntoon!

  muutoksessa kestää kauan mut se pidemmän päälle näkyy kyllä. mulla ei enää näy maitotuotteetkaan ihossa! juon maitoa 1-2 lasia päivässä, about purkin maitorahkaa, skyrejä 1-2 … mut esim. suklaapatukka näkyy jo seuraavana päivänä, tai 1/4 pitsa. no, ei se mitään, lopetin syönnin vuosi sitten ja enää ei tee mielikään :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Meikkivoiteet tosiaan on hirmu huonoja iholle ja itse taisin ne kymmenen vuotta sitten jo lopettaa. Puuteria tulee sipaistua iholle, mutta eipä kovinkaan paljon. Ruokavalion siistiminen alkaa kyllä nyt, joten ehkä sillä saadaan eroa aikaan. Kiitos sullekin vinkeistäsi :)

   Tykkää

 4. Peukaloinen sanoo:

  + Tässä vielä jatkopostaus liittyen yläpuolella linkittämääni kirjoitukseen. Jatkopostauksessa voi nähdä eron siitä miltä ihoni näyttää kun muokkasin ruokavaliotani ensimmäisen kirjoituksen jälkeen – pienensin ruoka-annosten glykeemista kuormaa ja lisäsin proteiinien ja rasvan osuutta ruoka-annoksissa. Jos söin vähän namia niin ennen sitä/samalla vatsalaukkuun jotain proteiini- ja kuitu- tai rasvapitoista verensokerin nousua hidastamaan. :) http://peukaloinenkuntopuulla.wordpress.com/2014/04/12/fit-you-too-blogin-haaste-osa-2-ja-paivitysta-ihon-kunnosta/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos! :)

   Tykkää

 5. elisa sanoo:

  Voiskohan se olla stressi joka sen tekee? Mulla on pääsääntöisesti iho tosi hyvässä kunnossa ruokavalion ansiosta mutta silloin kun on paljon stressiä niin huomaa että jotain pientä näppylää meinaa ilmestyä. Vaikuttaa postausten perusteella että sullakin on nyt saattanut viimeaikoina olla ylimääräistä stressiä?

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jep, stressipä se. Yhdistettyä näemmä aika moneen muuhunkin syyhyn, kuten tässä moni on jo vinkannutkin. Saas nähdä paljonko ruokavaliota pitää karsia, että näistä päästään eroon… Aloitus taitaa kuitenkin olla tuo stressi! Äkkiä eroon, eikä oteta sitä enää takaisin ;)

   Tykkää

 6. Virpi sanoo:

  Auringolla on myös suuri merkitys ihon kuntoon ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Näin yleensä onkin ollut ja kesäisi iho on voinut aina parhaiten. Ei tosin tänä kesänä ;) Italiassa kun aurinko ei edes paistanut lomalla kuin kahtena tai kolmena päivänä. :P

   Tykkää

 7. MissEvilEve sanoo:

  Ihana kirjoitus, mua nauratti ja hymyilytti monessa kohtaa aina vuoronperään, ja tietyt asiat kolahti koska itsekin olen samantyyppinen :) Ihonhoidon suhteen olen nykyään aika fanaattinen (35v kriisi) ja olen alkanut hoitamaan ihoani todella paljon enemmän kuin ennen. Oma ihoni on rasvainen, pääasiassa hyväkuntoinen mutta nenään tulee helposti mustapäitä, ainoat finnit mitkä tulee on suun lähelle yleensä leukaan (mullekin on sanottu että hormonaalista), ja otsa saattaa olla rasvaisen ja ”röpelöisen” tuntuinen vaikkei mitään erityisemmin näy (eli jotain pientä näppylää). Nuo kaikki väheni 90% kun aloin kuorimaan ihoani lähes joka kerta suihkussa, eikä vain 1-2krt vko, se kun ei rasvaiselle iholleni riitä. Ostin vielä Cliniquen kuorintavoidetta joka on aika hiekkapaperia, niin otsa siloittui samantien ja pysyykin sellaisena. Laajenneet ihohuokoset kerää mulla talia kiitettävästi, mutta aktivoiduin niiden nosestrippien käytössä ja ostin itselleni sellaisen ihohuokosten puhdistuslaitteen, joka imee talin itseensä. Myös savinaamioiden käytön olen aloittanut. Kun sillä laitteella olen puhdistanut naamaani 3krt vko niin jopas pysyy hyvänä. Ja leuan satunnaisiin näppyihin laitan kuivattavaa finnigeeliä, toimii.

  Pääasiassa ihon aktiivinen kuoriminen useasti viikossa, niiden ”nosestrippien” ja savinaamioiden käyttäminen (haaveilen Glamglowsta, pakko kai ostaa), kalliimmat puhdistusaineet (ei perusmarkettikosmetiikkaa) on auttanut todella paljon ja mun iho on paremmassa kunnossa kuin vuosiin, mutta… Nyt tulee se mutta… :D Mä väitän että pelkkä ulkoinen hoito ei tosiaan riitä vaan moni p*ska on lähtöisin sisältäpäin, ja näin ollen runsas veden juominen ja varmaankin hiilareiden vähentäminen on avain hyväkuntoiseen ihoon. Itse olen huomannut näiden yhteyden.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hihi, hyvät että sait hyvät naurut ;)

   Mulla on myös rasvainen iho ja kesällä yleensä se on voinut kaikkein parhaiten auringossa, kun näpyt katoaa kokonaan. Tällä kertaanäin ei kuitenkaan käynyt, oikeastaan melkein päinvastoin. Kuorintaa lupaan nyt ainakin lisätä, kun muistitte kaikki siitä vinkata! Oon kamalan huono ihon hoidossa ja muutenkin missään kosmetiikan käytössä. Shampootkin ostan sen mukaan mikä on kivan nälöinen pullo, enkä muista että ihoakin pitäisi tosiaan hoitaa siinä missä vatsaa ja muita osioita kehosta. Tästä päivästä alkaen parannan siis tätäkin puolta, niin eiköhän ala näpyt kadota!

   Kiitos <3 pus!

   Tykkää

 8. Peukaloinen sanoo:

  Ja jos ihoa kuorii useamman kerran viikkoon, mä suosittelen käyttämään joka päivä aurinkorasvaa koska ihon pintaa ei ole pois kuorittu kerros suojaamassa! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos vinkistä :)

   Tykkää

 9. silakka sanoo:

  Hei! jouduin vauvani vuoksi lopettamaan maitotuotteet totaalisesti (ei voita, ei edes pientä maidon lorausta) ja kaikki finnit ja näppylät katosi ja iho hehkui! Heti kun vähän kärsi maitotuotteita taas ottaa ruokavalioon, alkoi näppylöitäkin ilmaantua. Myös ihan pästöroimattomasta luomumaidostakin tuli näppyjä ja finnejä.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Maito taitaa jossain vaiheessa siis jäädä pois kokonaa, kun siitä niin monet vinkkailee. Täytyy kai vaan ryhdistätyä ja opetella maitokahvista eroon. Nyyh. Siinä se isoin ongelma taitaa ollakin :P

   Tykkää

 10. Linda sanoo:

  Tuttuja juttuja täälläkin :) mulla maito ei aiheita ongelmia, mutta viljat. Nyt oonkin huvikseni testaillyt gluteenitonta ruokavaliota ja sekä iho, että vatsa kiittää. Iho ei oo ollut näin hyvässä kunnossa varmaan vuoteen, mutta leipää on kyllä vähän ikävä :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hitsit Linda, kun näitä syitä löytyy niin paljon. Kohta en voi syödä enää kuin karkkia, jos kaiken muun karsin ruokavaliosta mitä on neuvottu. Koska sehän on selvää, että karkit ne ei voi olla koska niitä oon syöny läpi elämän ahkerasti ja varmasti siedätyshoitoa on tullut ihan tarpeeksi :D

   Tykkää

 11. Maiski sanoo:

  Vehnä, sokeri, maitotuotteet + stressi. Takuu varman näppynaaman resepti:D Heti kun jättää turhat pullamössöt ja alkaa syömään puhtaanpaa ruokaa ja vähentämään maitotuotteita ja muistaa tsillata niin jo iho alkaa hehkumaan! :D tän oon monesti huomannut työstressin, liikkumattomuuden ja roskaruuan mätön jälkeen kun on pistänyt itsensä taas ruotuun!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   ”Vehnä, sokeri, maitotuotteet + stressi. Takuu varman näppynaaman resepti:D”

   Hihi, veikkaan, että tässä se paketti onkin! Nyt sitten kohti syyskuuta karsimaan ikäviä juttuja pois. Helpommin sanottu kuin tehty :D

   Tykkää

 12. Jaana sanoo:

  Hormonaaliset näpyt tulee tosiaan leuan seudulle yleensä ja stressi aiheuttaa hormonaalisia muutoksia kun kortisoli-hormooni nousee. Voisiko olla, että otit reissussa rennommin etkä stressannut? Toki aurinko, ruokavalio jne vaikuttaa asiaan myös. Toivottavasti löytyy apu, mutta stressi on ainakin yksi pahimmista synneistä mitä voi itselleen hankkia eli siitä kannattaa päästä aktiivisesti eroon.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Stressi on yksi suurin aiheuttajista, mikäli oikeassa olen. Tosin välillä npyllöitä kutittaa syömisen jälkeen, joten voisi kuvitella, että se tulee jostain ruoka-aineesta? Ehkäpä se vihdoin näillä teidän neuvoilla selviää. Älytöntä, miten paljon teistä kaikista lukijosita sainkin apua. Kiitos!! :)

   Tykkää

 13. Mandi sanoo:

  Mulla vährni kaikki ihon epäpuhtaudet kesällä aivan huomattavasti. Kun mietin mistä se saattaisi johtua, päädyin omalla kohdalla näihin tuloksiin:

  1. Kesällä en käyttänyt lähes lainkaan mitään meikkivoiteita. Iho sai hengittää kunnolla ja iltaisin naaman kuuraaminenkin jäi vähemmälle. Nyt käytän kevyempää meikkivoidetta pienissä määrin ja iho on pysynyt puhtaana. Ja miksi sitä käyttää paljon jos iho voi hyvin :D

  2. Kesällä söin paaaaaljon kotimaisia marjoja ja kasviksia. Päivittäinen vitamiinipommi teki varmasti terää myös ihon hyvinvoinnille.

  3. Kun stressitaso laski ja elämä rauhoittui huomasin koko kehossa olevan parempi olla. UNI oli aivan varmasti myös osallisena, koska se on yhteydessä niin moneen kohin reaktioon.

  4. Mikä yllättävää: en liikkunut kesällä todellakaan yhtä paljon kuin keväällä ja lopetin herkkulakon. Sanotaan, että liikunta sekä sokerin & kovien rasvojen minimointi parantavat ihon terveyttä, mutta omalla kohdalla se treenistressin ja ruoan kanssa nipottamisen lopettaminen saattoivat olla se parempi vaihtoehto.

  Eli omalla kokemuksella pahimmat nypyn aiheuttajat: ihon peittäminen ja ennen kaikkea KAIKENLAINEN stressi.

  Toivottavasti antoi ajatusta :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Moi Mandi :)

   Meikkivoiteilla on muuten iso vaikutus! lopetin niiden käytön jo kymmenen vuotta sitten, koska huomasin miten paljon huonommin iho niiden kanssa voi. Puuteria käytän enää kasvoilla ja rasvaan hyvin. Kuorintaa pitäisi kyllä nyt lisätä, kuten moni jo sanoikin.

   Stressi. Äh, miksi sitä pitää olla elämässä ihan turhaan? Pitäisi pystyä kadottaa se ja kävellä toiseen suuntaan. Jospa syyskuussa alkaisin stressitön aikakausi ja pian kerron jo teillekin mistä ne nåppylät lopulta sai omalla kohdallani alkunsa? :) Kiitos sullekin hyvistä vinkeistä, näillä kyllä luulis jo vian alkuperän löytyvän!

   Tykkää

 14. Ella sanoo:

  Liika rasva ei kyllä ongelmaa aiheuta, luultavasti päinvastoin! Jos kroppa saa liian vähän rasvaa, iho lähtee tuottamaan talia ylikierroksilla, koska hommat ei ole silloin tasapainossa. Kuten moni onkin jo sanonut, sokerit, viljat ja maitotuotteet ja etenkin stressi, ovat ne yleisimmät aiheuttajat. Eli lähde mielummin sieltä päästä vähentämään, ei rasvoista. Hyvät rasvat luultavasti jopa auttavat. Lisäksi moni on löytänyt avun argan-öljyn käyttämisestä kosteusvoiteen sijaan. Älä turhaan pelkää öljyjen ja rasvojen käyttöä iholla, ne eivät näppyjä lisää (ellei itse tuote ole jotenkin sopimaton), vaan yleensä parantavat tilannetta. Ihonhoitoaineiden tulisi olla mahdollisimman hellävaraisia, ettei iho lähde ylikierroksille. Kuorintaa myös mukaan 1-2 kertaa viikossa (hellävaraisella aineella!). Paljon unta, vettä, kasviksia ja öljyjä ja hyvä tulee!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Liian vähän ei ole hyvä saada mitään, mutta veikkaan, että tällä hetkellä ei ole liian vähästä kyse ;) Parempia laatuja pitäisi kyllä ehdottomasti lisätä, siitä olen varma! Ongelma on tässä se, että löytyy ehkä vähän liian montakin syytä mikä voisi olla syyn aiheuttaja, enkä tiedä olenko valmis koko ruokavalion putsaamaan ihan nolliin. Maito, sokerit ja viljat kerralla pois vois olla vähän liikaa ;) Kokosit kuitenkin hyvin yhteen kaikkien muidenkin vinkit, joista jokaisesta voisin napata mukaan syyskuuhun jotain ja yrittää, että saisikos näistä pikkuhiljaa katoamaan. :) Kiitos Ella!

   Tykkää

 15. Mimi sanoo:

  Kävitkö uimassa meressä ? Suolan olen itsellä huomannut auttavan, käytän Meine Basea kasvojenhoidossa ja joskus kuorin oliiviöljy-merisuola seoksella.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Meressä olin ihan vain muutamaan kertaan, mutta suola voisi todellakin toimia. Kuorimista pitää varmasti lisätä, kuten täällä jo muualtakin vinkattiin. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: