Muut meidän bloggailevista tytöistä jo ehtivätkin eilen pudotella toinen toistaan ihanampia kirjoituksia meidän mahtavasta kesän päätös juhlasta. Ei oo kesää kyllä enää näkynyt hetkeen ja ilmassa on tuoksunut syksy jo jonkin aikaa, mutta tällä ihanalla viikonlopulla saatiin ainakin kokonaan hyvästeltyä viimeisetkin kesän rippeet. Toivoteltiin tietenkin myös jännittävä syksy samalla tervetulleeksi. Jännittävän syksyn tosiaan, meillä kaikilla kun tuntuu olevan paljon suunnitelmia sen varalle. Uusia töitä, opiskelua, matkoja, elämänmuutosprojekteja ja tietenkin asiaan kuuluvasti diettejä ja muutettuja ruokavalioita. Syksy taitaakin olla kultaista aikaa erilaisile muutoksille ja uusille tuulille elämässä ja sattui vieläpä näin sopivasti, että syyskuu alkoi näin maanantaina. Tästä se uusi elämä nyt sitten alkaa, loistava viikon alku tehdä lupauksia itselleen. Itselläkin on tänään tarkoitus selvittää viimeisetkin solmut elämästä ja jatkaa hieman uusin suunnitelmin kohti talvea. Niistä kuitenkin lisää vasta myöhemmin, ensin kerron teille vähän viikonlopustani ;)

Kaikki alkoi siitä, kun Anna keksi joskus kysyä, että ”koskas Marissa pidät meille sellaiset kesäjuhlat, joita oot muillekkin kavereillesi pitänyt?” ja tämä idea jäi kutkuttamaan mieleen. Mietin sitä useinkin ja Anna ehti itseasiassa muistuttaa aiheesta ennen kesää jo uudestaan ja siinä vaiheessa oli laitettava juhlat kalenteriin. Alkuun piti tietenkin päättää juhlavieraat ja juhlapaikka. Vieraiksi tahdoin kutsua itselleni läheisimmät bloggari tytöt ja mukaan pääsivät tietenkin myös heidän miehekkeensä. Omankin mies tuli tyytyväisenä mukaan juhlaan, vaikka olihan se varmasti pelottavaa nähdä kerralla useampi bloggaava tyttö. Ihan kun ei olisi yhdessä tarpeeksi käsiteltävää, hihi. Ihan jokainen kutsutuista vieraista ei päässyt paikalle, mutta onneksi suurin osa ehti ilmoittautua mukaan juhlaan. Juhlapaikaksi vahvistui äitini asunto, jota saimme hänen matkansa ajaksi lainaan. Siitä sitten alkoi suunnittelu, jota me vähän Petran kanssa tehtiin. Alkujaan oli kyllä tarkoitus suunnitella vähän enemmänkin, mutta koska oltiin mukamas molemmat niin kiireisiä (niin varmaan!) niin suunnitelmat jäivät ihan muutamaan pieneen yksityiskohtaan. Niistä jutuista lisää sitten kuvien jälkeen. ;)

IMG_4120

Mites tämä letti? Huh, miten taitava Marika onkaan!

Perjantaina se kaikki sitten alkoi. Marika saapui miehensä kanssa Joensuusta ja mentiin yhdessä vanhempieni luokse asustelemaan. Äidilläni on kaunis merenrantatalo jota saatiin laitata tälle viikonlopulle. Veljenikin lupasi lainata sänkyään matkalaisille ja hän karkasi itse isänsä luokse asustelemaan. Tai no, näin oli tarkoitus, mutta lopulta veljeni löytyi sunnuntai aamuna lattialta nukkumasta, kun muut heräsivät. Taisi pikkuveli innostua nättien bloggarityttöjen seurasta niin paljon, että tuli paikalle varmistamaan, että kaikki pääsivät nukkumaan. Hihi ;)

Ensimmäinen ilta me vieteltiin Marikan kanssa ja vain nautiskeltiin olostamme. Petra oli myös illallassa mukana ja aika meni nopeasti ihan vain kuulumisia vaihtaessa. Ollaan tiiviisti yhteydessä tällä porukalla muutenkin, joten juttua riittää ja meillä on aina paljon aiheita mistä puhua. Ystäviksi voisin näitä tyttöjä sanoa isolla yyllä ja olinkin odottanut jo pitkään tätä viikonloppua. Tulkaa jo, tulkaa jo! Hyvää seuraa ja yhdessä puuhailua. Puuhailu painottui Marikan uuteen harrastukseen, joka on lettien ja kampausten teko. Tämä nainen innostui viikonlopun aikana tekemään meille vaikka mitä erilaisia lettejä. Ja vaikka ette usko, niin hän on ihan vasta alkanut harjoittelemaan tätä ja nämä letit ovat hänen ensimmäisiään. On se hullu nainen. Hyvä kun itse osaan ranskalaisen letin tehdä ja toinen opettelee youtubesta yhdellä katselukerralla tälläisiä taideteoksia. Vau!

Muuttaisitko Marika tänne lähelle ja voisin joka aamu tulla sun luokse hiustenlaittoon? <3

IMG_4117

Lauantai tulikin sitten nopeasti. Täytyy myöntää, että olin hieman jännittänyt tätä päivää. Haha, hieman taitaa olla vähän lievä sana itseasiassa. Kerran näin jo painajaistakin, että meiltä loppui ruoka kesken ja kaikki fitit tytöt olivat kovin vihaisia, kun en ollut ostanut tarpeeksi ruokaa. Ehkä kaikki se johtui siitä, että paljon ihmisiä oli tulossa kylään ja kaiken piti tietenkin olla kaunista ja valmiiksi laitettua. Niin, että jokaisella olisi unohtumattomat juhlat ja hyvä olla. Enkä tietenkään ole perfektionistin luonnettta yhtään, joten paineita ei suinkaan syntynyt. Ei yhtään ei, ehkä tuo painajainenkin jo sen kertoo. Hihi, vähän liian vakavasti otti oma alitajunta tämän jutun, vaikka tuskin kukaan juhlavieraista näki mun paineitani. Peitin sen levällä hymyllä ja hermostuneella jutustella. Kertokaas tytöt, jäinkö kiinni jännityksestä!? ;)

Me aloiteltiin lauantai leipomalla karjanlapiirakoita, tai siis rehellisesti sanoen Marika leipoi ja minä ihastelin hänen taitojansa vierestä. Niin helpon näköistä hommaa. Samalla kun Marika leipoi, itse katoin pöytää valmiiksi ja siivosin asuntoa juhlakuntoon.

IMG_4197

IMG_4138 IMG_4135 IMG_4150

Piirakoiden valmistuksen jälkeen syötiin pienet aamiaiset ja suunnattiin ostoksille. Joensuulaiset tahtoivat käydä XXL- urheilukaupassa, jossa en kyllä itsekään vielä ollut käynyt. Samalla käytiin myös kaupassa ja ostettiin kaikki illlan ruoat valmiiksi. Iso kasa ruokaa, joka mietityttä siinä vaiheessa, että onkohan nyt vähän liikaa taas ostoskasseja. Painajainen tosin painoi mielessä ja kippasin koriin vielä vähän ekstraakin. Parempi liikaa kuin liian vähän. Eikös vaan? ;)

Tämän jälkeen kotiin taas valmistelemaan ruokia valmiiksi. Olin kutsunut myös vieraat paikalle iltapäiväksi kokkailemaan yhdessä, sillä vaikka nautin juhlista, niin nautin myös paljon niiden valmistelusta. Ruonalaitto on porukalla hauskaa ja kun kaiken tekee yhdessä, juhla myös tuntuu jotenkin paljon tärkeämmältä. Siksi olikin ihanaa saada mukaan Elina ja Anna miehekkeineen aikaisin….Ja kaikkihan laitettiin tietenkin heti hommiin. Sitä hommaa nimittäin riitti. :D

VRo7inJX4Eu2S5QD2aVxkow_PttYq7itjwobNBERNVE YrjTBgZv5MWvx0XCnl-PAPjsqjDdHpXBvW35i33BgtU IMG_4191 IMG_4194

IMG_4183

IMG_4173

Tämä kaikki ruoan ja paikkojen valmistelu oli itselleni ehkä se kaikkein mieluisin osuus juhlia. Älkää käsittäkö väärin, oli ihana saada juhlia ja viettää aikaa ystävien kanssa, mutta minulle myös iso osa juhlaa oli tämä. Olin jo ennen juhlaa miettinyt pitkään, että mitä hyvää me voitaisiin ruoaksi tehdä ja miten kivaa niitä olisi tehdä yhdessä. Iso keittiö antoi varaa isommallekin porukalle olla paikalla, joten siksipä meitä mahtui monta hyvää kokkia keittiöön :)

Mitäs sitten oli vuorossa ruoanlaiton ja sähellyksen jälkeen? No tietenkin saunassa käynti ja pukeutuminen. Unohtamatta tietenkään Marikan hommia, eli hiusten letitystä kaikille tytöille ;)

IMG_4159 IMG_4200 IMG_4201 IMG_4273

Kun kaikki vieraat olivat paikalla, oli aika alkaa valmistautua syömiseen. Ensin tietenkin kuohuvan kaatoon! Mitäs juhlat on ilman alkudrinkkiä. ;)

IMG_4235

9ldsslkFwXYKJ5OwBjASFJGnuts0aQ6YRAWKLw2eCtc-1

IMG_4238

IMG_4204 IMG_4246 IMG_4262

Siinä kuvina ja sanoina osa meidän juhlista, jotka aiheuttivat sen, että tänäänkin vielä hymyilyttää. Isosti hymyilyttääkin. Nyt on kuitenkin sen verran kiirus hammaslääkäriin ja muhini tärkeisiin menoihin, että juhlien loput kuvat pääsen jakamaan teile myöhemmin. Niitä kun vielä riittää ja muutama siirappinen sanakin juhlista on vielä kerrottavana. Tai siis ”muutama” sana. ;)

Energistä maanantaita ja syyskuun alkua! <3

Kiitos osasta kuvia Elinalle! Osa taas on oman iphone kameran tuotosta, kuten laadusta voi taas arvata ;)

6 kommenttia artikkeliin ”Juhlien valmistelua ja yksi jännittynyt järjestäjä ;)

 1. anna sanoo:

  Meillä oli oikein ihana ja pirteä illan emäntä, jonka jännitys näkyi korkeintaan alkuajasta ja silloinkin vain positiivisena :) Olet mahtava Marissa, ja kiitos että mahdollistit meille nämä juhlat! Tuskin maltan odottaa seuraavaa kertaa, olipa paikka ja juhlan aihe ihan mikä tahansa. Kunhan siellä ootte Työ! <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos itsellesi, kun olit paikalla <3

   Tykkää

 2. elisa sanoo:

  Hihi, kuvailustasi tuli mieleen jotkin hienot ja iloisen tunnelmalliset juhlat jotka muumilaaksossa järjestettäisiin:) Oli varmasti mahtava ilta!

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Khihi, sellaiset ne tosiaan olivatkin ;)

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Möh, olisin niin tahtonut olla mukana jo valmistelemassa juhlia aikaisemmin päivällä! :( Mutta minkäs teet, kun olosuhteet ovat mitä ovat :D Vähän sua taisi jännittää siinä alussa (en usko, että suurin osa ees huomasi, ei huolta ;)), mutta myöhemmin illasta vaikutit säkin rentoutuneen muiden mukana ;) Ne oli varmaan ne mun hyvät vitsit, jotka murtivat jään, haha :D

  <3

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Möhmöh, ens kerralla varmasti oletkin mukana järkkäämässä. Ehkä myös järkätään enemmän, kun on useampi käsi mukana siinä osiossa. Useampi sählä :D

   Vai näki se mun jännitykseni.. täytyy ens kerralla muistaa peittää enempi ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: