Oon niin ylpeä voidessani kirjoittaa tuon otsikon. Siinä puhutaan treenistä. Huh, eihän mulla oo ollut aikoihin mitään höpistävää siitä sanasta tai sen sisällöstä ainakaan! Nyt on kuitenkin sellainen pieni ihme päässyt tapahtumaan, että treeni kulkee taas eteenpäin ja teillekin siitä pitää heti tulla kertomaan. Jossain kirjoituksissa oottekin jo varmasti nähneet jotain pientä vihiä siitä, että urheiltu on, mutta kunnolla en oo tilanteesta vielä maininnut mitään. Ei tästä kauaaa taida olla aikaa, kun jouduin valitella mun ikävääni kunnon sykkeitä kohtaan. Vuoden aikana on tullut yritettyä jotain pientä rasitetta keholle saada aikaan, mutta selkäkipujen varjostama se ei ole oikein tuntunut miltään. Tylsältä se on tuntunut jos joltain. Liian tylsältä.

Tilanteessa on kuitenkin tapahtunut käänne. Sellainen iso mutka kohti parempaa syksyä!

Salillahan oon käynyt oikeastaan koko kesän, eli käsivoimat alkaa olla aika kuosissaan. Olkapäissä pullistelee taas suonet ja hauiskin on saanut vähän voimaa takaisin, eikä enää tarvitse tehdä vain selkä vasten penkkiä. Seistenkin voi jo treenata normaalisti ja keho kestää rasituksen. Viime viikolla olin jo lenkkeilemässä kunnolla ja tällä viikolla huomasin, että juoksin putkeen 6 kilometriä ihan hyvään aikaan. 35 minuuttia se vei, eli ei hullumpi aika yhtään. Kävin myös Combatissa testaamassa, että mitä selkä sanoo ja sehän ei edes hihkaissut olemassaolostaan. Jihuu! Combattia mulla olikin ollut ihan hurja ikävä, koska mistään muualta en saa sellaista hikeä aikaan! Se on oma henkireikäni tunneista, jolle voi oikeasti mennä purkamaan kaikki ikävät ajatukset ja unohtua tunniksi ihan toisenlaiseen maailmaan. Keskiviikon tunnilla tiedän olleeni aivan muissa maalmoissa ja koko tunti meni täysin siihen, että vain nautin olostani. Hyvästä olosta. Kyllähän se sattui kun pitkästä aikaa (lähes vuoden tauoko) iski tunnin verran ilmaa ja askelkyykyistä piti hyppiä ilmaan. Huh, miten mä oon joskus voinut vettää tälläsiä tunteja kolme putkeen? Nyt meni hädintuskin yksi. Nyt sitä tajuua vihdoin, että ehkä mulla joskus tosiaan on ollut ihan hyvä kunto. Ja mää tahron sen kunnon takasin! :D

IMG_5940

Syksyn suunnitelmat on nyt treenien suhteen varmat, eli kovaa vauhtia vaan kohti vanhaa parempaa kuntoa. Juoksua, salitreeniä, tanssia ja sitten tietty kehonhuoltoa. Viimeistä lupaan tehdä entistä enemmän, jotta selkä pysyy kunnossa. Pikkuhiljaa siis nyt alkuun treenien kanssa, ettei käy huonosti selälle. Nyt kun sen oon vihdoin saanut hyvään kuntoon, on pakko pitää sitä hyvä huoli. Vaikka itse oon ajatellyt olevani todella laiska viimeisen vuoden ajana, niin selkä on vain nauttinut siitä laiskottelusta. Selvästi joskus pelkkä makoilu on hyvästä, eikä aina voi vaan juosta sataatuhatta eteenpäin. Niin ja onhan tässä vuoden aikana tajunnut monenlaisia asioita ja ymmärtänyt, että on muutakin elämää kuin treeni. Enää en tosin ole varma muistanko niistä ajatuksista mitään, kun on koko jan vaan treeni mielessä. Mikä muu elämä? :D

Oli muuten hauska keskustelu erään tutun kanssa tässä pari päivää sitten. Kerroin hänelle innoissani viikostani treenien suhteen ja hän kommentoikin, että jopas sä oot innostunut liikunnasta yhtäkkiä. Hihittelin hiljaa hihaani ja kysyin, että me ei tosiaan taida olla tunnettu kovin kauaa? Tämä tuttu nimittäin on nähnyt minua vain selkäkipuilun aikana ja hänellä ei ole tietoakaan aiemmasta. Katsotaan mitä tää kaveri sitten sanoo, kun palaan takaisin siihen ihan normi arkeen. Ennen kun kävin helposti 10-15 tuntia liikkumassa viikossa ja ne ajat itseasiassa ovat itselleni ne kaikkein rakkaimmat. Tiedostan kyllä, että ei ole pakko liikkua niin paljon, mutta silloin se tuntui hyvältäja juuri nyt kaipaan samaa. Todellisuudessa tällä hetkellä tuosta puolet voisi olla sopiva määrä, myöhemmin ehkä tuo kymmenisen tuntia kuulostaa suht ok määrältä. Eikä sitä liikaa kannata tunneissa niitä määriä miettiä. Tekee minkä kunto kestää ja mitä itse tekee mieli. Kaikkea kun ei ehdi kuitenkaan, eikä jaksakaan.

Ideaali treeniviikko olisi itselleni tällainen: 

Maanantaina. Aamulenkki. 6 kilometriä kevyttä hölkkää, päälle lyhyt vatsalihasten puserrus. Viikko alkaa parhaiten pirteällä aloituksella!

Tiistai. Aamusali. Tunnin tehokas treeni. Iltapäivällä piloxing tai jokin muu tanssillinen tunti.

Keskiviikko. Tälle päivälle pitkis. Noin 10 kilometrin lenkki ja kunnolla venyttelyä päälle.

Torstai. Aamusali. Illalla Combattiin ja venyttelyä saunan jälkeen.

Perjantai. Lepoa.

Lauantai. Aamusali. Iltapäivästä intervallit, eli lyhyt ja tehokas juoksutreeni.

Sunnuntai. Aamulle lenkki, noin 5-8 kilometriä. Päivällä healthy back tunti tai vaikka Pilates. Kehonhuoltoa jokatapauksessa. Loppupäivä lepoa.

Tämä viikko siis tosiaan vain sellainen oma ideaali viikko sitten kun on kunnolla palattu arkeen ja selkä on varmasti kunnossa. Tällä hetkellä en liiku ihan noin paljon, mutta jatkossa varmasti kyllä taas vähän enemmän. Minkäs sille mahtaa, kun se liikunta on niin kivaa :)

IMG_5980

Millainen viikko sulle olisi toimivin? Vai onko sellaista tietynlaista edes olemassa? Itse rakastan rutiineja ja olisi ihana päästä sellaiseen syksyiseen rytmiin, joka toistuisi useamman kertaa ja vaikka jouluun saakka. Siitä sitten kohti kevättä, ellen tietoisesti tahdo muutta jotain tavoitteissani. Tai no oikeastaan on kyllä pakko myöntää, että mun treenit ei oo koskaan kovin tavoitteellisuutta nähneet. Teen niitä asioita joista tykkään ja niitä niin lujaa kun pystyn. Tahdon kyllä yrittää kehittyä juoksussa taas hitusen takaisin entiseen, mutta en kuitenkaan tahdo unohtaa saliakaan. Siellä en kuitenkaan aio hakea liikaa maksimivoimaa enkä suurta kehonkoostumusta lihaksina, vaan enemmänkin harjoitan rähjähtävää liikettä. Jalat esimerkiksi treenaan tällä hetkellä ilman painoja ja pelkästään kyykyillä, hypyillä ja nopeilla askelluksilla. Ja kyllä niillä poltetta saa aikaan, vaikka ei ole sataa kiloa prässissää päällä ;)

Kuten ehkä jostain nimistä ja maininnoista tuolla voi huomata, olen ottanut uuden salikortin. Sain ystäväni kautta (Kiitos Eija <3) tosi hyvän sopparin Elixia+Sats korttiin ja päätin jatkaa siellä tämän reilun puolen vuoden tauon jälkeen. Lähellä mulla on tässä Elixia, keskustasta löytyy molempia saleja useampia. Eniten käyn varmasti Elielin ja Leppävaaran Satseilla, samoin Länsiväylän ja Kampin Elixioissa. Näissä muhun siis törmää varmimmin, jos itsekin treenailet samoilla suunnilla :)

Olipas ihana päästä kertomaan teille vähän tämän hetken treenifiiliksiä! Tuli melkeinpä ihan treenattu olo, kun tässä miettiä kaikkia niitä rankkoja treenejä mitä on tullut tehtyä. Hihii. Voihan treeni sentään, miten mulla on nyt tyytyväinen olo!

Kuis sun treenit sujuu? Treenaatkos täysin fiilispohjalta vai tavoitteellisesti? :)

14 kommenttia artikkeliin ”Treenikuulumisia!

 1. Emmi sanoo:

  Huippua, että oot pikku hiljaa päässyt takaisin treenailun makuun! Hiljaa hyvä tulee ja pian se kuntokin siitä kohenee :) Itse treenailen Kampin ja Salmisaaren Elixioissa ja olen kyllä ollut tyytyväinen niihin, joten hyvä valinta ;) Oma unelmatreeniviikko pitäisi sisällään pari kevyehköä aamulenkkiä, yhden HIIT-treenin, kolme salitreeniä ja joka ilta kehonhuoltoa. Tällä hetkellä ainut mikä ei oikein nappaa on toi kehonhuolto ja nyt se onkin tavoitteena saada säännölliseksi. Melkein ohjatuille tunneille pitäisi mennä niin tulisi venyteltyä, kotona kun ei oikein jaksa napata. Noh, tässä on tavoitetta kerrakseen!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Heii, mehän sitten varmasti törmätään Kampissa ainakin. Tuu ihmeessä moikkaamaan jos tunnistat :)

   Kehonhuolto. Jaiks. Mikä siinä onkaan niin vaikeeta? Kaipa se on siinä, kun se on niin kamalan hidastehoista ja pitäs keskittyä. Nyt itseasiassa lupaan, että tällä viikolla teen sitä ainakin kaksi tuntia! Ehkäpä se vaan vaatii rutiinia sekin ja sitä, että tietää miten hyvää se tekee. :) Tsemppiä sunkin treenisyksyysi!!

   Tykkää

   1. Emmi sanoo:

    Todellakin tuun moikkaamaan jos satutaan samaan aikaan salille! :) Täällä sama tavoite tälle viikolle, ei tuu helposti tuo kaksi tuntia kun kiinnostus on nolla :D

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Hihi, sama täällä! Mikä kehonhuolto… ois kivempi vaan kasvattaa ja nopeuttaa ;)

     Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Maltti on valttia <3 Muista et sun selkä ei välttämättä kestä samoja määriä treeniä kuin se kesti ennen kuin se meni… ;) Heh, musta on kyllä hassua ajatella, ettet sä liikkuis lainkaan, kun oot niin liikkuva ihminen :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hihi, maltti on valttia tosiaan. Mistäs sitä saatais mullekkin?? ;)

   Kiitos tsempeistä, mitäs mää tekisin ilman sua <3

   Tykkää

 3. mermeri sanoo:

  Oi kiva postaus! Vaikka makaankin flunssassa sohvan pohjukoissa niin on mukava lukea muiden treenailuista! Kipeily silloin tällöin taitaa ollakin ihan hyvä juttu, nimittäin motivaatio on ainakin itselläni aina huipussaan monen lepäilypäivän jälkeen :)

  Mä oon 20v tyttönen ja harrastanut juoksua 8lk lähtien, sekä muutaman viimesen vuoden salilla käymistä. Rakastan liikuntaa ja se onkin pysynyt mukana kaikki nämä vuodet ilman pidempiä taukoja, mutta musta tuntuu et kunto junnaa aina pitkälti samalla tasolla..! Tai sitten sitä kehitystä ei vaan itse huomaa. Nyt oon valmistautunut (melko rennolla tatsilla mut kuitenkin) puolimaratonille ja nyt kun se parin viikon päästä on ohi, aion minäkin palata salimaailmaan, ihanaa :)

  Nyt kun juoksun jätän kohta vähemmälle koitoksen jälkeen, niin ideaali treeniviikkoni voisi sisältää vaikkapa 3 salitreeniä, 1-2 aamulenkkiä sekä viikoittain jonkun kehonhuoltotunnin. Itselläni myös haaveissa kehittää just mulle sopiva liikkumisrutiini jota pystyis sitten ylläpitää läpi talven ja pidempäänkin :)

  Mukavia treenejä ja energiaa syksyyn!! Mä jatkan vanhempien postausten lukemista, kiitos aurinkoisesta blogistasi jonka juuri löysin!♥

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oi kiitos paljon Mermeri! Tosi kiva kun eksyit tänne lueskelemaan. Jatkuu edellistä aurinkoisempana, kun saa kauniita kommentteja. <3

   Viikkosuunnitelma kuulostaa tosi hyvältä, sellaiselta joka kehittää ja samalla tosiaan muistat sen kehonhuollonkin. Itselle se usein ainakin unohtuu ;) Tsempiä hirmu paljon puolimaratoniin! Mie vielä kovasti haaveilen, että joskus on niin hyvä kunto, että sellaisn matkan sais juostua. Tällä hetkellä ajatus vähän hihityttää, kun kuus kilometriäkin tekee tiukkaa ;) Ehkä se kunto tästä palaa, kun pikkuhiljaa yrittää päästä eteenpäin.

   Aurinkoista syksyä! :)

   Tykkää

 4. carolina sanoo:

  Jee, hyvä sinä ja selkäsi. Nyt sit maltillisesti paluu itselles normaaliin treenimäärän pariin. Meil on sit sama salijäsenyys. Että että. Eiköhän törmäillä. :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jihuu! Sun täytyy tulla mun kanssa joskus tunneille :)

   Tykkää

 5. outi sanoo:

  Hyvää treenisyksyä ja se pistoolikyyky sit jouluun mennessä ;)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kyllä, se on saatava!

   Tykkää

 6. Titi sanoo:

  Ihana lukea näin positiivista ja iloista blogia!:) itse joudun tällä hetkellä makoilemaan sohvan pohjalla välilevytyrän takia leikkausta odotellen. Huippua kuitenkin lukea että tämäkin on joskus ohi ja treenailun pariin voi palata vaikka aikaa se viekin. Niinhän se on et maltti on valttia! Tsemppiä treenailuihin:)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Moikka!

   Tiedän, että sulla on tällä hetkellä varmasti tosi vaikeaa ja on työn ja tuskan takana löytää uskoa ja energiaa. Tai ainakin näin se meistä monella on, kun kävelykyky katoaa. Onneksi itse en joutunut leikkaukseen asti, en tiedä olisinko enää silloin pysynyt näin positiivisena. Toivon sulle paljon paljon tsemppiä ja kunhan pidän positiivisen asenteen, niin kyllä sinä itses sieltä hoidat taas treenikuntoon. Malttia on tosiaankin valttia ;)

   Kiitos :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: