Ei oo joulu vielä tuloillaan, ei pelkoa! :D Mulla sattui vaan hetkellinen himo saada jotain makea ja jostain syystä mieleen hiipi kuva riisifrutista. No, koska sen tyyppistä herkkua, eli tätä lakritsi fruttia, syön yleensä lähes joka päivä, niin ajatuksiin hyökkäsi seuraavana riisipuuro. En tahtonut lisäillä siihen mitään sokereita, keksin tehdä siitä makean kookosmaidon avulla. Nyt kun on kuitenkin tämä kova yritys pitää yllä sokeritonta syyskuuta, niin vinkit jakoon teille muillekkin. Tajusin tosin vasta yhden lautasellisen jälkeen, että taitaapi mun kanelipurkissani olla sokeria lisättynä. Aijai, se sitä sokerittomuudesta. Vai annatteko mulle tuon parin gramman kanelimäärän anteeksi? ;) 

Kookosmaitoon tehty riisipuuro

1 tölkki kookosmaitoa 

0,5 dl vettä

1 dl puuroriisiä

hippunen suolaa

IMG_4541 IMG_4542

Ohje on helppo. Laita kattilaan vesi odottamaan kiehumista. Kun se kiehuu, lisää riisit. Anna olla hetki ja sekoita, lisää sitten myös kookosmaito ja hiukan suolaa. Alenna lieden lämpöä melko alhaiselle tasolle, ettei puuro pala pohjaan. Hämmennä ja sekoittele kunnolla niin kauan, että puuro alkaa muodostua oikein paksuksi ja houkuttelevaksi. Tähän kuluu helposti puolikin tuntia. Laita liesi pois päältä ja anna tekeytyä tämän jälkeen vielä hetki kannen alla.

Ja siten syödään! Ehkä päälle vähän kanelia, marjoja tai vaikka sokeria jos on sokerillinensyyskuu? ;) Niin tai kylmää maitoa, kuten itse laitoin lämmintä puuroa viilentämään. 

IMG_4545Helppo ja tavallaan ihan nopeakin herkku. Itse lueskelin samalla kirjaa, kun hämmensin kattilaa. Pari kertaa havahduin kyllä siihen, että ajatus oli muualla ja puuro oli palaa pohjaan. Olin onneksi niin puuron himoissani, että loppuajan muistin pysytellä tarkkaan silmä kattilassa ja suu valmiina maistelemaan sen kermaista makua. Nams. Vinkkinä myös, että kylmänä tämä puuro on ihan saiiiiiraan hyvää. Anna siis jäähtyä yön yli jääkaapissa, laita päälle raikkaita marjoja ja nauti. Älyttömän hyvä aamun alku.

Nautinnollisia puuroiluja! :)

11 kommenttia artikkeliin ”Kookosmaito-riisipuuro, pakko kokeilla!

 1. Sarkku K sanoo:

  Ai että, just laitoin riisipuuron tulemaan, mutta ehdin jo laittaa tavallista maitoa! :D Hitsit kun ois lukenut tän kymmenen minuuttia aikasemmin (yöunilla ;) Ens kerralla sitten. Tarviikohan tuota hämmentää, jos ”tavallisesti” hauduttaa tuon puuron, vai onko kookosmaito erityisherkkä palamaan, ettei kärsi olla yhtään kuumalla liedellä sekoittelematta?

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   No voihan! Oisko huomenna uus yritys? ;)

   En osaa sanoa oisko se herkempi… Mulla yleensä kaikki palaa aina pohjaan mitä teen :D Hehe. Veikkaan, että jos teet samaan tapaan kun maidolla, niin onnistuu varmasti. Kyllähän sen huomaa, kun käy välillä kurkkimassa, että miltä näyttää!

   Tykkää

 2. anna sanoo:

  Äiti joskus vinkkasi, että kannattaa laittaa riisit likoamaan edeltäväksi yöksi niin puuro tulee huomattavasti nopeammin :) Ja tällaiselle kärsimättömälle tuo oli oli oikein hyvä neuvo, voisin kuvitella että siullekin ;) Riisipuuro on ihanaa, ja pitääkin testata sitä joskus kookosmaitoon tehtynä!

  Tykkää

 3. Mrs.K. sanoo:

  Olen valmistanut oman riisipuuroni kookosmaitoon jo useamman vuoden ajan ja hyvin toimii. Itse tykkään että siinä on myös sopivasti suolaa ja voita ;)

  Minun mielestäni pohjaanpalamisen vaara on pienempi kuin maidon kanssa. Teen oman ”seokseni” niin että käytän maultaan mahdollisimman mietoa kookosmaitoa (santa maria 6%) ja puolet vettä ja luomu riisinjyviä! Tulee hyvä ja loppupelissä aika nopeastikin..! :)

  Tykkää

 4. Janita sanoo:

  Oi varmasti herkkua! Pitää kokeilla, viimeistään jouluna ;)

  http://sunseyes.blogspot.fi/

  Tykkää

 5. Helena sanoo:

  Kiitos tästä aivan ihanasta hyvän mielen blogista! :) Hienoa, että jaksat olla niin positiivinen!

  Piti tulla nyt kerrankin kommentoimaan, vaikka ei sinänsä tähän postaukseen asia liity :)

  Tykkää

 6. sanna sanoo:

  Hei mistä tota lakujauhesysteemiä saa? Ihan uus juttu nii oon iha pihalla..

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Sitä on täällä meillä päin ihan normi kaupoissakin, ainakin kaikissa isommissa. Muutoin sitä saa kaikista terveuskaupoista, kuten ruohonjuuri, Punnitse ja Säästä tai vaikka Ekokaupat. :) Suosittelen ostamaan ;)

   Tykkää

 7. Titu sanoo:

  Nam! Menee testiin ehdottomasti. Tätä lukiessa syön luomukaurapuuroa banaanipaloilla ja kookosöljyllä :) Suosittelen kokoilemaan! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ah, kookosöljy puurossa on parhautta! mulla on ollut öljy jo pari viikkoa loppu ja aamuisin meinaa päästä itku, kun ei saa puuroon kookosta ;) Bansku sopii myös. Treeniä ennen antaa vielä hyvän boostin :)

   Tykkää

 8. Dako sanoo:

  Ooo coconut rice!! Ihan parasta! Australiassa thai ravintoloissa saa usein coconut ricea tavallisen jasminen lisäksi. Kannattaa kokeilla tulisen curryn kanssa, slurps! Silloin voi lisätä mukaan myös suolaa, mutta ei liikaa:)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: