Heti ensimmäisenä, iso kiitos kommenteista eilisen kirjoitukseen! Suuri kiitos myös kauniista yksityisviesteistä joita laitoitte, enpä olisi osannut odottaa. Piristivät ihan älyttömästi mieltä, eikä muutama sana toisen hyväksi oo koskaan liian vähän. Yksikin sana riittää huomioimaan. Eräskin lukija pyysi anteeksi aiempaa asennettaan minua kohtaan, kun oli ajatellut aiemmin juurikin niin, että ”tuo varmaan saa kaiken valmiina ja eteen kannettuna.” Myönsi jopa olleensa jollain tapaa kateellinen. Mikä tietenkin on aivan turhaa, koska kellään meistä ei lopulta asiat ole aina hyvin, eikä kukaan elä täydellistä elämää. Jokaisen elämä onkin erilainen. Oli todella kiva lukea viesti, jossa oletukset olivat muuttuneet avarammaksi katseeksi ja se vieläpä kerrottiin suoraan. Kuinka usein ihminen myöntää muuttaneensa jyrkkää mieltään? Ei kovin usein. Kiitos sinulle Anu, se oli iso asia.

Tänään kuitenkin vähän kevyempään aiheeseen, eli hiuksiin. Tätä multa aika usein kysellään aiheena ja taas kun laiton instagramiin kuvaa kasvaneista hiuksistani, niin kysymyksiä alkoi sadella heti. Miten sun hiukset kasvaa noin terveenä? Miten ne nyt tolleen noin nopeasti kasvoi takaisin? Suoraa vastausta siihen en tietenkään osaa sanoa, eikä kaikilla meillä ole hiusten kanssa samat lähtökohdat, mutta eiköhän multa jotain pikkuisia vinkkejä löydy hihasta teillekkin kerrottavaksi!

IMG_4518

Itselläni on lähes aina ollut pitkän hiukset ja vaikka niitä en huollakaan millään tapaa, ovat ne pysyneet kauniina. Pesen hiukseni ihan tavallisella kaupan shampoolla ja laitan hoitoainetta silloin kun muistan. En kuivaa hiuksiani kuivaajalla, enkä suorista raudalla kuin viikonloppuisin. Välillä pyrin jättämään hiukset hetkeksi pesemättä ja annan niiden rasvoittua niin, että ne ovat taas hetken aikaa paremmassa kunnossa. Kampaajalla käyn kerran vuodessa. Siksi niitä kaksihaaraisia löytyykin taas aika reippaasti, hihii. En vain raaski leikata hiuksiani sen useammin, kun en hae mitään tiettyä mallia, enkä sen kummemmin laita hiuksiani koskaan. Siinä ne hiukset pysyy matkassa mukana jokatapauksessa. Ovat mitä ovat.

Ensimmäinen vinkki on äideille. Teille, jotka vielä päätätte lapsistanne ja siitä mitä he hiuksilleen tekevät. Hiusten laatuun nimittäin vaikuttaa paljonkin värjääminen ja muut hiuksia tuhoavat kemikaalit ja aineet. Meillä ei lapsena kokona käyty kampaajalla, eikä annettu rahaa esimerkiksi mennä värjäämään hiuksia. Näin ei saanut myöskään tehdä kotona itse, vaikka olisin ihan omalla rahalla tahtonut ostaa väriaineita. Aina tuli kieltävä vastaus. Lapsena tämä tietenkin oli ikävää, kun kaikki muut värjäsivät hiuksiin jo ihan nuorina ja itsekin olisi tahtonut samaa. Onneksi jo 17 vuoden iässä tajusin miten hyvä asia se oli, että aina kiellettiin. Minun hiukseni säilyivät. Omat hiukseni kasvoivat terveenä koko ajan, eikä niihin päässyt vaikuttamaan ainakaan kuluttavat aineet. Myös väri on ihan okei, vaikkakin se välillä tuntuu vähän sellaiselta maantienharmaalta. En myöskään ole tuhlannut satoja ja satoja euroja rahaa kampaajan penkkiin. Vuodessa mulla kuluu itseasiassa yhden leikuu kerran rahaa, eli noin 50 euroa. Shampoot tietty päälle. Mitä ne mun Pantenet ja Dovet nyt vuodessa maksaa, ehkä toiset 50 euroa? Not so bad. ;)

Eli siis, vinkkini numero yksi: Älä käytä liikaa kuluttavia kemikaaleja, älä tee värjäyksiä liian usein ja annan hiustesi kasvaa vapaana. 

IMG_4525 IMG_4526 IMG_4528

Seuraava vinkkini liittyy tietenkin ruovaliooon. Ruoka vaikuttaa jaksamiseen ja oloon, joten miksei se vaikuttaisi yhtä paljon hiuksiin. Nehän sieltä päästä lähtee kasvamaan ja ottaa ravintoaineensa meidän kehosta. Vaikka olenkin osan elämästäni syönyt todella huonosti ja vähät välittänyt kehoni hyvinvoinnista, olen tehnyt sen vahingossa suht hyvin. Olen nimittäin panostanut aina laadukkaisiin vihanneksiin ja siihen, että saan vitamiineja. Myös proteiineja ja hyvää rasvaa siinä samalla. Uskon, että tällä yhdistelmällä on ollut iso vaikutus siihen, että minulla kasvaa aina nopeasti hiukset takaisin ja ne pysyvät hyvässä kunnossa. Silloinkin, kun leikkasin viime vuoden alussa hiukseni aivan lyhyeksi, ne kasvoivat takaisin hieman yli puolessa vuodessa. Monelle se oli suuri ihme, mutta vielä enemmän se oli mulle itsellenikin. Ravinteikas ruoka on varmasti isona osana tätä projektia. Ei ne hiukset kasva ilman, että syön hyvin ja annan niille kasvuvoimaa. Eikä ainakaan näin terveinä.

Sama vinkki siis sullekkin. Muista syödä hyvin ja monipuolisesta. Tässä löytämäni sivusto, jossa on koottuna paljon hyviä vinkkejä hiusten hyvinvointiin. 

Kyllähän se lyhytkin malli kai sopii? Itse pidän hiukan pidemmästä. ;)

Kyllähän se lyhytkin malli kai sopii? Itse pidän hiukan pidemmästä. ;)

Huh, onneksi hiukset tosiaan kasvoivat takaisin nopeasti! Olin aivan maani myynyt, kun menin hermostuksissani leikkaamaan hiuksen liian lyhyiksi puolittoista vuotta sitten. Silloin lähti pituutta yli 20 senttiä ja onneksi ne jo ovat takaisin vahassa pituudessaan. Välissä niitä on jo leikattukin, jotta latvat olisivat nähän terveemmän näköiset. Varmaan se leikkaaminenkin välillä nopeuttaa kasvua? Ainakin olettaisin näin. Siltikään en aio lisätä leikkuutahtia, sillä juuri nyt pituus on sopiva. Ehkäpä voisin ensi vuonna kasvattaa hiuksia vielä vähän pidemmäksi. Peppuun saakka, kuten mulla oli lapsena? ;)

Itse pidän luonnolisen värisistä hiuksista ja monelle sopii paljon paremmin se oma väri kuin kampaamon penkistä haettu. Usein värjätyt hiukset näyttävät epäaidoilta ja luonnollinen väri olisi varmasti kauniimpi. Nämä nyt on tietty makuasioita ja kaikilla on oikeus omaan tahtoon. Minun silmiini luonnollisuus on kuitenkin aina kaunein, oli sitten kyse hiuksista tai kasvoista. Ei liika meikkikään kenestäkään kaunokaista tee. Vaikka oma hiusten värini on vähän harmaa, on se silti luonnollinen. Kiitänkin äitiäni tänä päivänä suuresti, että hän nuorena kielsi värjäykset ja opetti, että normaali hiusten pesu ja harjaaminen riittää. Toki joskus harvoin mietin, että miltähän sitä näytti erivärisillä hiuksilla, mutta siihen rumbaan en tahdo kuitenkaan lähteä. Käytän mieluummin sen sata euroa kuussa johonkin muuhun kuin kampaajan penkkiin. Esimerkiksi ravitsevaan ruokaan, jotta ne hiukset voivat taas entistä paremmin! ;)

IMG_4523

IMG_4519

Tässä kaikki omat ajatukseni liittyen hiuksiin ja niiden parempaan kasvuun. Suurin vaikutus varmasti erilaisilla kemikaaleilla, joita nykyään laitetaan hiukset täyteen jo ihan lapsesta saakka. Eikä varmasti tee hyvää kenenkään hiukselle kuumentaa niitä liikaa ja käsitellä päivittäin suoristusraudoilla tai kuivaimilla. Toinen iso vaikutus kasvuun ja hyvinvointiin on varmasti ruokavaliolla. Jopa suurin.

Tsemppiä hiusten hoitoon ja hyvinvointiin! Kohdelkaa niitä kauniisti ja hellästi! :)

25 kommenttia artikkeliin ”Näin kasvatat pitkät ja terveet hiukset!

 1. Emmi sanoo:

  Itse kokenut tämän hiusasian(kin) kantapään kautta. Olen aina ollut vaaleahiuksinen, mutta teininä piti sitten mennä muiden mukana ja värjätä hiuksia kaupan väreillä. Tämä pää on ollut niin kuparinruskea, violetti(?!) kuin värinpoiston jälkeen kuivan keltainen :D Neljä vuotta sitten päätin taas värjätä kauniit vaaleat ja hyväkuntoiset hiukseni tumman mahonginruskeaksi. Kaduin valintaa lähes heti -> kampaajan tuoliin ja värinpoistot sekä raidat päähän. Puoli vuotta meni ennenkuin sain takaisin omat vaaleat kutrini. Näistä käsittelyistä seurasi hiusten kuivuminen ja yhdessä vaiheessa niitä irtosi aivan älyttömästi. Nyt en ole värjännyt hiuksiani kahteen vuoteen ja hyvä näin. Moni on kysynyt kenellä käyn kampaajalla kun mun hiukset on niin hyvän väriset. Naurattaa kun kerron aina, että käyn kampaajalla kerran vuodessa enkä värjää tukkaani lainkaan ;)

  P.S. Minäkin pesen hiukseni perusmarketin tuotteilla :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hienoa, että oot löytänyt tavan pitää hiuksista huolta! Vau. moni tosiaan blondaa jatkuvasti hiuksiin ja sitten ihmetellään, että mites ne nyt onkaan niin huonokuntoiset ja ohuet. Kyllä ne aineet kuluttaa tosi paljon, vaikkakin nykyään ovat varmasti laadukkaampia. Marketin tuotteet on ihan hyviä hiusten hoitoon, tietenkin sellaiset joilla on hiusten lähtöä tai ongelmana kuivuus, joutuvat varmaan hankkimaan jotain vahvempi aineita. Itse kun en oo kokenut sellaisia ongelmia, niin en osaa neuvoa kuinka niissä pitäisi toimia. Muuta kuin antaa hiusten kasvaa vapaasti.

   Kerran vuodessa on hyvä mentaliteetti. Itsellä seuraava hiustenleikkuu tammikuussa. Koskas sulla? ;)

   Tykkää

   1. Emmi sanoo:

    Haha, taidan mennä joulukuussa seuraavan kerran ;) Olkoon se mulle joululahja :D

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Hihi, pitäisköhän mun sitten tehdä sama. Ottais joululahjaks samalla jonkun hienon kampauksen ;)

     Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Tää menee vähän samaan kategoriaan, kun ihmiset ihmettelee mun hyvää ihoa :) Kai se on hyvä, jossei oo koskaan käyttäny meikkivoidetta tai puuteria :D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niin, sillä on kyllä iso vaikutus ettei käytä meikkivoiteita! Se aiheuttaa monelle vaan lisää ongelmia jo ennestään huonon ihon kanssa. Puuterista tosin oon kuullut jopa sellaista, että on hyvä suojata ihoa epäpuhtauksilta ja se on siis näinollen osittan hyvästä. Tiedä sitten mikä on totta :)

   Ihon laatu on kaikilla tosi erilainen ja varsinkin ne, joilla herkästi tulee finnejä, on aknea ym. pitäis välttä turhaa meikkaamista. Pkasu meikkivoide sulkee ne ihohuoksetja käy huonosti. Ainakin itse uskon näin. Siltikään kaikki ei saa syntyjään yhtä kaunista ihoa kun siulla sama kun mullakin on varmasti syntyjäni hyvä hiuslaatu. Oo onnellinen sileästä ihosta, en oo koskaan nähnyt noin kaunista ihon laatua :) Upea!

   Tykkää

 3. memmi sanoo:

  No mutta sullahan on aivan mielettömän kivan väriset hiukset! Antasin mitä vaan, jos munki tukka ois noin vaalea ja kiva luonnostaan :D Ite valitettavasti oon alkanut jo tosi nuorena hiusten värjäämisen ja tässä sitä ollaan edelleen. Toisaalta haluttas kasvattaa oma väri takas, mutta inhoon jotenkin sitä miten lötkö ja liukas puhdas oma hius on! First world problems oikee taas.. :D Vois tehä kyllä ihan hyvää, koska musta tuntuu et vaaleemmaks värjääminen tekee kyllä aika hallaa tälle tukalle. On nimittäin aika kuiva tapaus, eikä tosiaan pysy nättinä kauheen kauaa pelkillä marketin shampoilla jne. Kaikkeni oon yrittäny, en suorista/kiharra hiuksia juuri koskaan, en kuivaa hiustenkuivaajalla tai muuta tällasta, mut silti nää aina parin kuukauden jälkeen leikkaamisesta on aivan jäätävässä kunnossa ja alkaa hapsottaa joka ilman suuntaan. Näyttää kivalta, kun puolet päästä (eli tyvi) on sellai suht liukas ja päätä myötäilevä, ja sitten latvat on ihan possahtaneet ja muistuttaa jotai leijonanharjaa hahah :D Ehkä jonain päivän siis uskaltaudun vielä palaamaan omaan tylsään väriini ;D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Memmi, kauniit ne varmasti onkin. Itse sitä vaan sokeutuu värille, eikä osaa aina arvostaa mitä itsellään on. Omat hiukset kun on takaa aika värittömät (joka ei teille kuvista aina näy) ja sekös harmittaa :D Mutta oikeassa olet. Kauniin vaaleat ovat :)

   Sullekkin sanon, että ehdottomasti kannattaa joskus kokeilla värjäämättömyyttä. Ei se helppoa ole lopettaa, kun on tottunut tasaisesti värjäämään, mutta alta tulee ajan kanssa hienot hiukset. Eikä se väri mikään tylsä ole varmasti, se voi vaan alkuun tuntua siltä kun on kirkas väri päällä! Tsemppiä päätökseen ;)

   Tykkää

 4. Marjut sanoo:

  Mä kyllä itsekin oon monesti vanhempana toivonut etten olisi koskaan lähtenyt värjäämään hiuksiani. Kerran kun värjää, niin sitten sitä ”on tehtävä” säännöllisin väliajoin. Oon ehdottomasti sun kanssa samaa mieltä, että värjääminen kuluttaa hiusta tosi rankalla kädellä – kokemusta on! Sulla on upeat hiukset ja niin upean luonnolliset :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Niinpä, siihen jää tosi nopeasti koukkuun. Jos kuitenkin päätät lopettaa joskus värjäämisen, niin tsemppiä siihen projtektiin. Alta kuoriutuu varmasti kaunis luonnillinen hius :)

   Tykkää

 5. Elina sanoo:

  Upeat hiukset upealla Marissalla. <3

  Itse uskon myös, että ravinnolla on suuri merkitys. Ja sitten sillä, ettei käsittele hiuksia jatkuvasti, esimerkiksi erilaisilla kemikaaleilla tai vaikkapa föönaa tai suorista joka päivä. :) Niin ja tärkein. Onnellisuus.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Elina, tavoite on siun hiusten pituus tässä jossain ajassa saada aikaan ;) Sulla on niin upeat <3

   Onnellisuus tekee kyllä paljon. Mahtaa hiukset taas kasvaa kauhealla vauhdilla, kun on tänäänkin iltapäivällä yks kiva onnellisuushetki tiedossa. Ehkä Elina tietää mistä puhun ^__^

   Tykkää

 6. elisa sanoo:

  Sullahan on ihanan väriset hiukset! Mulla itselläni on semmoset perus maantien/pölyn väriset mutta silti en oo koskaan värjännyt vaan koittanut löytää sen kauneuden omasta tukasta. Ja onhan Se maantiekin kaunis omalla karulla tavallaan haha! Mutta munkin mielestä tärkein on välttää käsittelyjä ja pitää huolta ruokavaliosta. Mä leikkaan kaks kertaa vuodessa:)

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hauskaa, miten aina kaikkien mielestä miullaon kauniinväriset hiukset, mutta omat ei. Taitaa sullakin olla nätit hiukset Elisa, vähän tummemmat vaan kuin mulla. ;) Kiva kun käyt ahkerasti kommentoimassa <3

   Tykkää

 7. MariA sanoo:

  Monella on luulo kun katselee värin alta paljastuvaa juurikasvua, että oma hius ei olisi ”minkään värinen”. Luulen kuitenkin että se johtuu ihan kontrastista. Itse kasvatin värin sisulla vaan pois kun halusin nähdä että minkä värinen letti sieltä kuoriutuu yli kymmenen vuoden värjäämisten jälkeen. Eikä ollut harmaa tai väritön! Sullakin Marissa on todella puhtaan vaaleat hiukset, mun vaaleanruskea/punertava/blondeihin verrattuna :)

  Yhdelle kaverilleni hiusteni värjäämättömyys oli kovempi paikka kuin absolutismini. Monta tapaamista meillä meni sen merkeissä että kaveri ihmetteli hiusten väriä (eikä mitenkään peruskohteliaan ihailevasti). Kerran sitten päräytin, kun kaveri mietti että onko mun hiukset maantienharmaat vai minkä väriset, että jos satut näkemään harmaata mulla niin sano ihmeessä! Sen jälkeen on hiustenväri saanut olla rauhassa :)

  En pidä siitä että hiusten värjäämistä pidetään jonain itsestäänselvyytenä nykyään, muutenkin saadaan kroppaan ties mitä kemikaaleja, ihan vaikka niistä kaupan shampoista, saippuoista, ihorasvoista ja hammastahnoista mitä käytetään.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Tuo on muuten ihan totta! Se väriero värjätyn kanssassa on varmaan vaan niin suuri,että oma hius näyttää kaamealta. Vaikka totuus olisi toinen. Mahtavaa, että sä maltoit kasvattaa omat hiuksesi takaisin, koska moni ei siihen pysty! Ei oo helppo käydä läpi sitä välivaihetta sekaväristen hiusten kanssa. Hyvä Maria! :)

   Pidä vaan pääsi ja jätä hiukset värjäämättä. Veikkaan, että kaveriskin tulee perässä, kun tää värjäämättömyysboomi vielä vähän leviää. ;) Me ollaan edellä tässä jutussa. Hihihi.

   Tykkää

 8. Ellu sanoo:

  Vähän samoilla linjoilla muiden kanssa, eli kantapään kautta opittu hiusjutut! Ensimmäisen kerran värjäsin hiuksia kasiluokalla, ja sinne meni luonnollinen, vaalea tukkani! Vanhemmalla iällä olen katunut monet kerrat sitä, että päätin värjätä tummaksi, sillä omaa luonnollista väriä on mahotonta saaha esiin enää tässä vaiheessa :( Toivottavasti postauksen ehtii lukea moni, joka harmittelee tukkajuttujen kanssa!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ei oo helppo varmasti palata värjäämättömyyteen, kun on ekana värjännyt hiuksiaan 15 vuotta. Uskon, että ajan kanssa sullekkin se oma väri sieltä vielä tulisi. Vaatii kai vaan vähän liikaakin kärsivällisyyttä ruveta tekemään niin, siinä välissä kun hiukset on mitä on. Tsemppiä kuitenkin jos päätät siihen projektiin ryhtyä, sieltä alta tulee varmasti omat kauniit hiukset :)

   Tykkää

 9. Tiina sanoo:

  Apuva ku siulla on ihanan pitkät hiukset :o :)!

  Miulla on hiukset ottanu varmaan hittiä just siitä varhain alotetusta hiusten värjäämisestä. Onneks meillä on poika, niin värjäys ei välttämättä tuu olemaan niin kovassa huudossa Tai no mistä sitä tietää jos haluu olla vaikka gootti ja värjää hiukset mustaks :D.

  Iteläni kasvaa hiukset tosi hitaasti, mut kun käytin Hairbell-shampoota niin se autto aika kivasti hiuksia kasvamaan, kirjotinki siitä :

  http://fitfatmamatiina.fitfashion.fi/2014/08/18/hairbell-shampoon-tulokset/

  :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hihi, ne on kyllä kasvaneet nyt tosi pitkäksi! melkeen pitää kohta leikata vähän, että kasvavat vielä nopeammin ;)

   Pojat taitaa nykyään värjätä meilkein samaa tahdia kun tytötkin, eli vinkistä voi hyvinkin olla neuvoa. Ehkä tuossa goottivaiheessa viimeistään :D Hyvä, että jaoit tänne oman vinkkisi, ehkä joku eksyy sun sivuillesi lueskelaman Hairbellista joka kaipaa lisäkasvua :)

   Tykkää

 10. sara sanoo:

  Mikä tuo luulo on, että hiukset kasvaisivat nopeammin kun niitä leikkaa latvoista? Eihän se näin tosiaan ole, koska hiukset kasvavat juuresta, joten kuolleen latvan leikkaaminen ei vaikuta kasvunopeuteen millään tavalla. Tottakai ne sitten näyttävät terveemmiltä ja paksummilta latvoista kun niitä leikataan, joka saa aikaan ikäänkuin efektin paksummista hiuksista.

  Ihanat hiukset sulla kyllä on :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Sara :)

   Luulo tulee kai siitä (vai tieto?) että hiukset ottaa paremmin vastaan myös ulkoa ravinteita jos ne ovat latvoista terveet ja elivoimaiset. Näin joku mulle joskus selitti, mutta en tosiaan tiedä pitääkö se yhtään paikkansa. Itseni kohdalla siis luulo ;) ainakin hiukset aina kasvaa itsellä tosi nopeasti heti kun on leikattu, eli might be true :)

   Tykkää

 11. kiksuu sanoo:

  Moi! olen lukenut blogiasi jonkin aikaa ja nyt päädyin vihdoin kommentoimaan.. Aivan ihana blogi, täynnä hyvää mieltä ja iloa, juuri sitä mitä itsekkin kaipaan.. vilkaise blogiini jos kiinnostaa :) Ainoa poikkeus oli tähä postaus joka sai hieman pahalle mielelle, kampaaja kun olen.. Ihan hyviäkin pointteja sulta löytyi mutta vähän jäi kurja fiilis, semmone syyttävä sormi että kampaaja pilaa hiuksesi takuulla-tunne jäi… Voi olla että ajattelin tämän liian syvällisesti :D Kiitos kuitenkin ihanasta, kannustavasta ja ihan huipusta blogistasi!! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moikka! Voi että miten mulle tuli surku, kun luin sun sanojasi. Tottakai kiitän siitä, että niin ihanasti kirjoitit mun blogista, mutta se että oon onnistunut pahoittamaan sun mielesi, ei oo ollut tarkoituksellista. Teet tärkeää työtä ja en missään nimessä tarkoittanut, että sun tekosi olisivat vääriä. Varmaan sitä ei voi kieltää, että värjääminen tuhoaa hiuksia? En tiedä aineista tarkemmin, mutta tälläinen uskomus itsellä ainakin on. Anteeksi jos tuli sellainen olo, että kyseenalaista sun ammattiasi tai taitojasi, en missään nimessä! <3

   Tykkää

 12. RR sanoo:

  Täällä yksi metriletti! Saavutin juuri metrin pituuden hiuksissa. Mulla on ollut aina paksut ja tuuheat sekä hyvin kasvavat hiukset, vaikken minäkään aina kovin terveellisesti ole syönyt. Luulin saavuttaneeni hiusteni maksimipituuden, kunnes aloin miettimään syömisiäni. Uskon, että kalan, pähkinöiden ja siemenien runsas lisääminen ruokavalioon laittoi hiukset kasvamaan taas uudestaan = hyviä rasvoja. Poikaystävälläni kävi samoin ja hän ramppaa nykyään paaaaljon useammin parturissa kuin koskaan aiemmin.
  Samoilla linjoilla olen minäkin eli ihan perusshampoilla ja hoitoaineilla mennään: pesen hiukset kerran viikossa, en käsittele niitä mitenkään/millään. Luonnollisuus on in!
  Toki geenit vaikuttavat paljon minkälaiset hiukset ylipäätään on saanut.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: