Hellurrei ja hellät tunteet, vai mitäs sitä pitäisi nyt sanoa. Joku kaveri menneessä elämässä aina sanoi tuon lausahduksen ja nykyään se tulee mieleen aina silloin tällöin. Hyvää päivää sinne jokatapauksessa kaikille, toivottavasti menee hyvin! Taisi itseasiassa olla joku nuoruuden muistohin unohdettu poikaystäväehdokas joka noin sanoi, mutta ei mennä siihen nyt enempää. Tämä lause ei ollut päivän juttu, avokadohan se taisi olla.

Huomaan nyt itse miten tässä aina käy. Yksi lause saa aikaan puhetulvan ja siksi lyhyeksi tarkoitettu kirjoitus jatkuu sivutolkulla. Hupsista vaan…

Avokado oli tosiaan se päivän juttu, mutta tiedättekös on pakko paljastaa, että oikeasti tahdon myös puhua toisestakin ihanasta aineksesta! Se on se ihana aines, josta olen puhunu viime aikoina aivan liian vähän ja jota lähden kohta kaupasta metsästämään kaappiin lisää, koska se on taas loppu. Kuten se on koko ajan loppu, koska mitäs muuta me osataan syödä kuin sitä. Kesosta on kyse. Mun elämäni rakkaudesta, johon olen miehenikin rakastuttanut. Oih ja voih, kun se vaan on niin hyvää kaikessa ja aina! <3

IMG_4751

Lemppari välipalani viime viikkoina on ollut vanha tuttavuus, nimittäin keso-avokadosalaatti. siihen tulee sanoja seuraten noita kolmea ainesta, lisänä yleensä laitan kurkkua jos sitä löytyy. Mausteet on tottakai isossa osassa, eli suola ja pippuri. Herbamarea ja paprikamaustetta käytän myös usein.

Homma tapahtuu näin: Ota kippoon raejuustoa. Jos käytät kokonaisen avokadon, niin voit melkein laittaa kokonaisen purkin kesoa. Itse teen aina puolikkaan avokadon ja siihen riittää sellainen 150-200 grammaa kesoa. Mitä tuhdimpaa seoksesta haluat, sitä vähemmän laitat avokadoa. Sitten murskaat avokadon kunnolla raejuuston sekaan haarukalla painaen ja niin, että rakenne sekoittuu. Kun tahna on kunnolla sekaisin, laita joukkoon mausteita. Ripaus suolaa ja pippuria, samoin muita mausteita mistä ikinä pidätkään. Ei kuitenkaan liikaa, ettei avokadon ja raejuuston pehmeät maut peity. Lopussa sekoita joukkoon salaattia ja kurkkua.

IMG_4753 IMG_4756Minulle tämä menee usein välipalana, mutta teen sitä myös usein kanan lisukkeeksi. Miksei se sopisi jonkun muunkin ruoan kylkeen. Jauhelihan ehkäpä? Multa on turha kysyä mihin raejuusto sopii, koska voisin laittaa sitä aivan kaikkeen. Aloitan aamupuuroni raejuustolla, laitan sitä välipaloihini ja päätän iltani lusikalliseen raejuustoa. Pitäisi varmaan hieroa sitä kasvoillekkin, kun se tekee makuaisteille ja ololle näin hyvää. Hihi. Melkeinpä sama homma on avokadon kanssa, joka on mulle jo pari vuotta ollut se suurin hyvien rasvojen lähde rypsiöljyn ohella. En ollut tosin muistanut käyttää avokadoa kuukausiin ja hyvä, että muistin ottaa sen taas keittiöön mukaan. Täällä on nimittäin nyt keso-avokadosalattiboomi kuumimmillaan ja loppua ei näy. Ah, elämä maistuu tänään taas niin hyvältä!

Maukkaita välipalahetkiä! Muistakaa ostaa Kesoa kaupasta tarpeeksi, ei oo kiva avata jääkaappia joka on niin kylmä ja sieluton ilman sitä kaveria ;)

14 kommenttia artikkeliin ”Välipalavinkki avokadosta!

 1. Tuuli sanoo:

  Mä oon myös aivan rakastunut avocadoon, oon ihan hukassa jos sitä ei löydy kotoota! :) Ja se vasta kamalaa onkin, jos vesi kielellä avocadoa avatessaan tajuaa, että se onkin vielä raaka, tai jo ihan liian kypsä. Onneksi avocadotatsi on jo kehittynyt niin hyväksi, että näin käy enää harvoin! :D Pitääkin kokeilla tota Kesomössöä, yleensä laitan avocadon kauraleivälle tai syön katkarapujen kanssa, slurps.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Nouuu, se on kamalaa jos on raaka avokado! Itseasiassa just joku aika sitten opastin kaveria oikeanlaisten avokadojen ostoon kun sen viha sitä hedelmää (onko se hedelmä vai vihannes?) kohtaan johtui siitä, että oli syönyt niitä aina vaan raakana :0 kääk. nyt se sitten itsekin oppi syömään niitä! Mulle taas on valjennut se, että eri merkit on eri aikaan kypsiä ja missä toinen on kypsä, niin toinen voi olla raaka. Esim cittarissa avokadot on kypsiä paljon pehmeämmän tuntuisena kun taas prisman avokadot on kypsiä jo vaikka on vähän koviakin vielä :D

   Tykkää

 2. Jaanaba sanoo:

  Mää tykkään kans avokadosta tosi paljon ja aion kyllä kokeilla sun raejuustoavokadomössöö. =D

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jes, hyvä Jaana! Tuu kertoo oliko hitti vai huti ;)

   Tykkää

 3. janelin sanoo:

  Mulla on sama juttu,kesoa aamusta iltaan.välillä mietin meneekö jo liiallisuuksiin kun joka ateriallanelkeib aina kesoa :) joskus kaupasta sai sellasta paprika kesoa,mutta enää en oo nähnyt..seoli hyvää joskus sellaisenaan,sopisi ehkä johonki salaattiin,mut ei kyllä aamupuuroon. :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Muistan myös nähneeni sen paprikapurkin, mutta en oo maistanut. Ehkä se ei ollut niin hitti, jos moni tykkääs just eniten ihan vaan natural versiosta. Kuten itsekin :) Se kyllä sopii niin moneen juttuun mukaan, että vaan taivas on rajana. Hehe. :)

   Tykkää

 4. JennaMK sanoo:

  Oiii. Pakko päästä kokeilemaan tuota. Olen taas niin ihastunut avokadoon!

  Jenna

  http://terksulife.blogspot.com/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jihuu, toivottavasti tykkäät!! :)

   Tykkää

 5. -V- sanoo:

  Oih!

  Tein samantyyppisen kombon (raejuusto, avokado, tomaatti, mustapippuri) puolivahingossa jääkaapin jämistä ja herttileijaa että oli taivaallista! Teinille iski maistiaisen jälkeen kova annoskateus, mutta lupasin että tätä meillä syödään jatkossakin.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hitsit kun tähän ei saa sellasta isoa peukun kuvaa, nyt laittaisin sen ;)

   Tykkää

 6. memmi sanoo:

  Ah, avokado! Ehkä yks parhaimmista raaka-aineista mitä tiiän. Pelkälteen maistuu välipalana, lounaalla riisin, pastan tai vastaavan sekaan survottuna, leivän päällä… Mitähän vielä :D Ja ehdottomasti sen avulla saa myös leivottua hyvin, loistava esim. piirakkapohjissa. Ja no, kyllä tuo raejuustokin aika loistokas on. Mun taannoinen yritys vähentää maitotuotteiden käyttöä kompastu aina aika pahasti raejuuston kohdalle, se vaan on niiin hyvää ja taipuu moneksi sekin!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   En oo muuten koskaan vielä kokeillut leivonnassa avokadoa! Tää tilanne täytyy pian korjata, koska oon kuullut paljon hyviä reseptejä joissa on avokadoa. En ihmettele, että sitä käytetään niin paljon, koska onhan se nyt vaan niin sairaan hyvää :)

   Raejuusot on mulle mun sydämen valittu. Mihinkään en vaihda, enkä ala maidottomille, koska siihen se viimesitään kosahtais kun ei saa raejuustoa :D

   Tykkää

 7. Satu sanoo:

  Piti ihan googlettaa, mikä keso, mut kesoohan on tullu asiakkailleki näytettyä :D. Täytyypä kokeilla. Olis avokadooki valmiina kotona.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Hih, enpä aatellut ettei se olisi jollekkin tuttu aines. Ehkä välillä pitäis muistaa, että vaikka itse pitää jostain niin muut ei välttämättä oo niin maanisia jollekkin asioille! ;)

   Toivottavasti kokeilit ja pidit :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: