Ootko koskaan tajunnut joutuneesi tilanteeseen, jossa olet ihan omasta tahdostasi mukana ja siltikin vasta itse tilanteessa sulle itsellesi selviää mihin olet mennyt mukaan? Ootko ehkä joskus innostunut asioista ja vasta tehdessä huomaat, että olet jo mukana koko jutussa? Onko innostus ja vauhti mennyt edeltä, järki ja ajatus tullut vasta perässä?

_5D32314_eventphoto-fi

Blogisiskot Katri, Hillamaaria ja Eve!

Itselleni näin käy useinkin. Kävi itseasiassa aika hassusti taas tällä kertaa, koska ihan oikeasti en tajunnut alkuun, että mihin olen mennyt sanomaan kyllä. Edellinen ihana kuva, jossa on mukana pari kivaa bloggarisiskoa, on otettu Asicsin järkkäämässä tilaisuudessa viime viikolla. Meidät oli kutsutte tapaamaan Asicsin tiimiä ja juttelemaan tulevan vuoden haasteesta, eli Helsinki City Runin juoksemisesta yhdessä isomman porukan kanssa. Rehellisesti sanoen en ihan alkujaan ajatellut mihin lupauduin. En tajunnut, että puolikas maraton on todella puolikas maraton. En tajunnut, että multa odotetaan oikeasti, että juoksen sen matkan. En tajunnut, että se kisa on ensi vuonna ja että olen siinä itsekin pian mukana. En tajunnut tarkemmin mietittynä paljon mitään ja vaikka tilaisuudessa en sitä paljastanut, niin nyt paljastan. Hahha, oon vähän tajuton tyyppi. No, onneksi tilaisuuden aikana ja samana iltana mulle heräsi jonkilainen valaistuminen ja heräsin tajuamaan niitä asioita. Todellisuus sitten piirsi mun mieleeni kuvan siitä, että ensi vuonna juostaan. Ja juostaan muuten lujaa! ;)

_5D31980_eventphoto-fi _5D31983_eventphoto-fi

_5D32072_eventphoto-fi _5D32135_eventphoto-fi

_5D32115_eventphoto-fi

Jaanaba ja Lasse, taustalla Asicsin tiimiä :)

_5D31994_eventphoto-fi

Iloinen ja säteilevä Maiju :)

_5D32364_eventphoto-fi

Kauramoottori blogin Lasse saa neuvoja fyssari Jarilta :)

_5D32240_eventphoto-fi _5D32350_eventphoto-fi _5D32367_eventphoto-fi _5D32406_eventphoto-fi

_45O9483_eventphoto-fi

Askelanalyysissa. Osasinkohan mä juosta? ;)

_5D32210_eventphoto-fi _45O9321_eventphoto-fiKuvat: ASICS / Eventphoto.fi

Kuvissa näkyy useimpia meistä bloggareista jotka lähdettiin tähän haasteeseen mukaan. Moni heistä taisi jo kirjoitella tästä illasta, mutta kerronpa vielä asian ominkin sanoin. Illan aikana meille näytettiin ensin tulevan syksyn mallistoa Asicsin vaatteista ja kerrottiin, että saadaan niistä matkaan myös jotain kivaa. Paita, housut, kengät ja sukat, jippii. Tarkoituksena siis tukea meidän juoksuharrastusta mahdollisimman paljon ja niin, että se HCR oikeasti myös juostaisiin maaliin. Tueksi meille tehtiin myös 3d mallinnos jalasta ja fyssari Jari Kinnunen tutki meidän askelluksen läpi. Tätä osuutta pelkäsin paljonkin, koska arvelin, että mulle tulee sieltä hirveetä huutia mun tyylistäni juosta. No, pelko oli aivan väärä, koska tuomio oli päinvastainen. Jari oli kyllä aivan ilmiömäinen siinä analyysissaan, koska hän osasi jo muutamasta askelesta kertoa kaiken. Itseasiassa musta näytti, että hän tiesi jo katsoessaan mua silmiin, että miten käytän jalkojani, senverran ammattilainen oli tämä kaveri. Heheh.

Jari kertoi, että kävelyaskel mulla painottuu sisäsyrjään, mutta kun juoksen, niin osaan astua oikein päkiöillä ja tasapainottaa askelta. Ehkäpä siis olen sittenkin onnistunut harjoittelemaan askellustani kunnolla, vaikka uskoin itse, että olen juossut sen kummempia miettimättä jalkojani. Kerroin hänelle selkävaivastani ja hän totesi, että olen todella hyvin oppinut juoksemaan päkiöillä, joka varmasti omalta osaltaan auttaa välttämään selän ottamia iskuja juostessa. Tai no, olen kai aina juossut päkiäpainotteisesti, mutta nykyään keskittynyt siihen vieläkin enemmän. Selkää pitää kuunnella joka asiassa.

Meitä oli tosi kiva porukka paikalla tapahtumassa ja mulla jäi kaikista ihanan positiiivinen kuva. Ekaa kertaa näin monia näistä ihmisistä ja jos joku teistä paikalla olleista lukee tätä tekstiä niin kiitos, että sain viettää tälläisen kivan illan teidän kanssanne. Oli hauska naureskella yhdessä ja pohtia yhteistä juoksuhistroriaamme. Olinkohan mä ainut, joka ei vielä siellä tilanteessa oikein tajunnut, mihin on lupautunut? ;)

_5D32302_eventphoto-fi

Ah, tää suunnitelma ens vuodella tuntuu niin kivalta! Kauheen pitkä aikahan siihen on, mutta parempi tehdä kaikki suunnitelmat näin ajoissa, että ehtii oikeasti treenailla. My Asics apsilla pystyy tehdä tosi hyvän suunnitelman ja vaikka myönnän, että oon tosi huono seuramaan mitään kirjallisia suunnitelmia niin tuo näytti kyllä tosi hyvin ohjaavalta ohjelmalta. Kerron siitä vielä myöhemmin, kun pääsen kunnolla siihen klikkailemaan omat tavoitteet. Oon vielä vähän pohdinta vaiheessa omien tavoitteideni kanssa ja täytyy kunnolla miettiä, että mitä lähden edes tältä reissulta tavoittelemaan. Kerroinkin jo aiemmin, että mulla on lievä joukkotapahtumpelko, eli siinä on mulle jo itsessään haastetta, että menen mukaan juttuun, jollaisessa en ole ennen ollut. Ahtaat paikat ja ihmisvilinä ei oo mulle helpoimpia paikkoja suorittaa, joten siinä jo itsessään on tavoitetta. Eiköhän kuitenkin oo myös keksittävä joku aikatavoite tähän hommaan. Ehkä kaksi tuntia voisi onnistua?

Kyllähän tässä lähes vuoden aikana pitäisi ehtiä aika hyvin treenaamaan. Taidan itseasiassa aloittaa urakan nyt heti. Eikun ulos ja lenkille, siellä on vielä pimeää ja jos nyt lähden niin pian pääsen kotiin syömään lisää aamiaisherkkuja. Se on nimittäin parasta aamulenkeissä; saa syödä kaksi aamiaista <3

Se on moikkamoi ja tää lähtee vetämään kympin setin metikköön!

Ihanaa torstailua! 

22 kommenttia artikkeliin ”HCR 2015 – Mukana ollaan!

 1. Hei jee, ihan mahtavaa, että sulla on HCR 2015 on tähtäimessä!! :) Mäkin juoksin vuonna 2010 HCR:llä ekan puolikkaani, ja en olisi kyllä toisin valinnut! Iso ja makee tapahtuma tuo vielä sellaista ekstrajännitystä ja fiilistä, siis positiivisella tavalla! :) Kivaa seurailla sun matkaa sinne. Mulla on sama tähtäin, oon juossut HCR:n nyt neljä kertaa, viime keväänä jäi väliin pienen loukkaantumisen takia, mutta olin sitten mukana tapahtumassa vähän eri roolissa. Toivottavasti ensi keväänä myös juoksen HCR:llä! :) Sulla on hyvin aikaa valmistautua, ja jos nyt jo juokset 10km lenkkejä niin ei varmasti ole hätää, kunhan kroppa pysyy kunnossa! Tsemppiä valmistautumiseen Marissa, oot ihanan positiivinen ja iloinen roolimalli, tykkään!

  t: Karoliina

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos tsempeistä ihana Karoliina!! Oot niin symppis :)

   Pakko alkaa nyt enemmän treenat juoksua, kun vähän on pari viime päivää mennyt laiskotellen. Enempi maistuu salitreeni, mutta oikeasti pitäisi käydä vaan enempi lenkillä. Salin peiliin tuijotus ei kovin paljon nosta sitä aerobista kuntoa. :D Toivottavasti siekin tuut juoksee myös ens vuonna HCR:n, koska pitäähän sunkin parantaa vanhoja suorituksia. Tuut sinne tsemppaamaan mua amatööriä ;) Jooko?

   Tykkää

 2. lispu sanoo:

  Juoksin vuonna 2013 HCRn ja oli kyl ihan mieletön kokemus! Juoksuharrastus oli ollut edellisenä syksynä säännöllisen epäsäännöllistä, talvella liityin salille ja aloin käymään ryhmäliikuntatunneilla, joilla tulikin käytyä ahkerasti kevääseen saakka :p (bodyattack, bodycombat, bodypump, spinning pääasiassa). Ja siis itse juoksemassahan kävin vaan 3 kertaa kevään aikana, tosin kaikki kerrat kympin lenkkejä, mutta silti aika vähälle jäi…. :D Että oli itelläkin vielä just ennen juoksua vähän sellainen olo että mihinkäs sitä nyt on ryhdytty, mutta se meni tosi hyvin! Aika oli aika tasan 2 tuntia (kai 2 tuntia 30sek xD), ja tavoitteeksihan olin asettanut 2 tuntia 30 min. Vauhtia siis hidasti myös väärä lähtöryhmä, kun piti ohitella koko matka hitaampia juoksijoita :D Harmittaa vähän kun en tänä vuonna mennyt, mutta ens vuonna todellakin on taas päästävä!

  Ja siis todellakin asetat tavoitteeksi vähintään sen 2 tuntia! Auttaa aika paljon pitämään sopivaa juoksutahtiakin, kun on sopivassa lähtöryhmässä :) Tsemppiä reeneihin ja voin kyllä kertoa että kaikki se jännitys ja kauhu (:D) juoksusta palkitaan ja fiilis juoksun jälkeen on ihan tajuton!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ooh, tosi hyvä aika! Uskon, että sulla auttoi tosi paljon, kun harrastat niin paljon erilaista ryhmäliikuntaa. Aivan varmasti ne kaikki on kehittäneet kuntoa ja sitä samaa toivon nyt itekkin tapahtuvat. Eli jos treenaan sekä juoksua, että myös combattia yms. niin aivan varmasti pääsen tavoitteeseen. Taidan ottaa sun ajan tavoitteeksi, se kuulostaa niin kivalta. Tai.. 2 tuntia 27 sekuntia. pistän paremmaksi ;)

   Mä tuun olemaan niin onnellinen, kun sen juoksun on saanut juostua läpi. En malta odottaa!! :)

   Tykkää

 3. Tuuli sanoo:

  Oon itekin lupautunu yhden kaverin kanssa juoksemaan HCR:n ens vuonna, niin on tosi hauskaa seurata tätä teidän projektia! :) Ois kiva jossain vaiheessa kuulla, miten esim. yhden viikon aikana treenaat juoksua, jos ei oo liian salaista tietoa, hih! Mun juoksukunto on vielä ihan liian huono, oon yrittänyt pidentää lenkkejä ja vaihtoehtoisesti koventaa vauhtia. Saa nähdä minkä aikatavotteen uskaltaa asettaa, kun nyt tuntuu että ihan vaan maaliin pääseminen ois uskomaton saavutus. :D

  Kivaa loppuviikkoa!!

  http://annatuulenkuljettaa.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jee! Siellähän me siis nähdään. Otetaanko kisa?! ;) Hihi.

   Voisin tehdä itseasiassa jotain sen tyyppistä! En heti, koska en oo juossut vielä paljon yhtään :D Jäänyt treenijutut kiireiden takia, mutta veikkaan, että pakko pian päästä ruotuun tai jää koko homma haaveeksi. Kivaa viikkoa sullekin sinne Tuuli, just tänään siirryin sun instagram seuraajaksi. Löytyi kivoja kuvia sieltä sun nimen takaa ;)

   Tykkää

   1. Tuuli sanoo:

    Hehee sä taitaisit voittaa sen kisan aika 6-0, mutta jos vaikka yritän hävitä vaan 15 minuutilla nii se ois jo henkinen voitto ;)! Mutta hyviä juoksutreenejä, kyllä sinne lenkkipolulle vielä onneks hyvin ehtii.

    Ja jee, tervetuloa seuraamaan! Sun iloiset aamuvirkkukuvat siellä aina piristää ankeita aamuja! :)

    Tykkää

    1. marissa sanoo:

     Hihi, en oo kovin hyvä kisaamaan muutenkaan. Mieluummin vaan toistemme tsemppinä! :)

     terv. aamuvirkku, joka lähtee lenkille ihan pian ja kello on nyt 5:06. Mitähän laitan Instaan piristämään lenkiltä, kun siellä on niin pimeää, ettei näy kun nenänpää :D

     Tykkää

 4. maiju sanoo:

  Iih, tuli niin hyvä mieli tästä kun aamulla luin! :D Mä tutkailin alkuviikosta juoksuohjelmaani koko ajanjaksolle ja kyllä oli tunnelmat vähän sellaiset, että niin mä olen tosiaan juoksemassa yli 20km ;) Mutta eiköhän me maaliin porukalla toisemme tsempata!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Jihuu, kiva kuulla. Musta tässä on kivointa se, että meillä on porukka joka lähtee yhessä kohti samaa tavoitetta. Tosi kivaa lähtee nyt haastamaan itsensä ja seurata miten teillä muilla menee :)

   Tykkää

 5. elisa sanoo:

  Upeaa että oot menossa juoksemaan! Eikä tarvitse yhtään pelätä tämmöistä joukkotapahtumaa koska kaikki on siellä pitämässä joukolla hauskaa!:) Ei epäilystäkään ettetkö selviäisi puolimaratonista!

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Juu, pitää yrittää miettiä sitä vaan hauskanpitona. Ehkä siellä ei sitäpaitti oo niin kova ryysis kun mitä mielessä se on. Hauskaa siitä varmasti tulee! :)

   Tykkää

 6. Hanna sanoo:

  Siellä on kuule suuren urheilujuhlan tuntua :) upea tapahtuma. Ihana seurata teidän etenemistä.

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Oiii, alkaa vaan houkuttaa enemmän koko tapahtuma kun kehutte kaikki sitä niin paljon! Oispa se jo pian :D (oikeesti ei, koska en jaksa juosta vielä niin pitkään, haha!)

   Tykkää

 7. Linda sanoo:

  Vaaau, kuulostaa niin kivalta! Onneksi sulla on nyt hyvin aikaa treenata ja valmistaa selkäkin pikkuhiljaa koetukseen :) Mäkin osallistun, jos nilkka vaan on kunnossa :) piti jo tänä vuonna, mutten päässytkään paikalle!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Mitähän me keksittäis sille sun nilkalle? Laitetaan se niin tiukkaan pakettiin, että et edes huomaa sen olemassaoloa? Ehkä se sillä onnistuu ;) Toivotaan nyt kovasti ainakin, että se paranee siihen mennessä! Onhan tässä aikaa onneksi. Koita jaksaa lepuuttaa <3

   Tykkää

 8. Jossu sanoo:

  Helposti pääset tavoitteeseen jos nyt menee kymppi jo ton selän kanssa! :) Ite juoksin tänä vuonna HCR:n ja vasta talvella toivuin vielä välilevynpullistumasta… Tavoite oli myös 2 tuntia ja meni vielä allekkin, niistä kisoista saa vaan niin paljon ekstravauhtia kun adrenaliini virtaa ;) Ja on jo ilmottauduttu ens vuoden HCR:ään, kolmas puolikas ja tarkotus tehä oma enkka. Jospa sit jo lähtis tavottelee HCM:ää ;) Varoitus: näihin jää koukkuun!

  Tsemppiä! P.S. Piristät aina mun päivää sun blogikirjoituksilla! :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Jossu, ihana kuulla!! :)

   Toivottavasti jään koukkuun, koska pitäähän sitä ruveta juoksemaan vielä ahkkerammin. Nyt kun tää selälle sopii ja ei oikeestaan yhtään tee pahaakaan, niin eiköhän juoksusta tuu taas se lemppari. Pitää vaan keksiä keinot talvella treenailuun, kun ulkona on niin pirun kylmä ja pimeää. Apua. :P

   Tykkää

 9. lensy sanoo:

  ehkäpä siellä nähdään! Olet tavattoman kaunis :)

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos kaunis, olipa se nätisti sanottu. Toivotaan, että törmätään siellä :)

   Tykkää

 10. Lasse sanoo:

  Jarilla oli kyllä silmää askellukseen. Mulle otti vielä videoklipin, että pysty näyttämään paremmin, miten mun jalat menee askeltaessa.

  Hyviä juoksutreenejä!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Juu, se oli kunnon velho siinä hommassaahn. Ei oo pahaa alaa valinnut omille taidoilleen sopivaksi :)

   Kiitos samoin! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: