Kiitos ihan hirmuisen paljon eiliseen juttuuni tulleista onnitteluista! Tulipa hyvä olo, kun siellä intoillaan mun kanssani tästä uudesta mahdollisuudesta ja sain teiltä kuulla taas paljon kauniita sanoja. Iso kiitos. Jutut tulee pysymään samana ja vaikka muutto ei monelle teistä näy mitenkään suurena juttuna, niin tälle neidille se taitaa olla sitä. Sivuston vaihdos on aina vähän sama juttu, kun muuttaisi koko kotinsa uuteen paikkaan. Tuttu ja turvallinen vaihtuu uuteen, eikä oikein tiedä mitä sieltä on tulossa vastaan. Onko kaikki kuten ennen vain pitääkö totutella kirjoittamaan eri tekstillä tai julkaisemaan kirjoitukset eri napista? Muuttuuko sivun ulkonäkö? Sellaisia pieniä juttuja, mutta kuitenkin isoja. Usein maisemanvaihdos tekee tosin vain hyvää, eli tällä kertaaa jännitys on vain ja ainostaan intoa ja iloa täynnä. En malta odottaa! :)

Tänään ajattelin esitellä teille mun oman lempparipaikkani lounaalle Helsingissä. Jos totta puhutaan, niin lemppareita taitaa olla moniakin, mutta tänä syksynä lautaselle on eksynyt yhä useammin sushia. Instassa niitä kuvia onkin jo näytetty usein ja vaikka oon kyllä yrittänyt välttää näiden annosten kuvaamista ihan joka kerta, niin silti niitä tulee jaettua. Se mikä omaan silmään näyttää herkulliselta, päätyy usein kuvaan ja julkaistaan. Niin päätyy tähänkin postaukseen, sillä esittelen teille tämän hetken lempparini lounaalla, sushia Kampin Ichibanissa.

IMG_4741 IMG_4743

Tämä lounaspaikka on pieni, kiireinen ja yleensä lounasaikaan ihan täyteenahdettu. Se sijaitsee aika hälyisälläkin paikalla ja ihmisiä vilisee ohi joka suunnasta. Ei siis oikea paikka meditaatioon lounaan aikana, mutta hyvään ruokaan erittäinkin suositeltava. Näitä ravinteleita taitaa kyllä olla useitakin, mutta itse olen käynyt eniten tässä tietyssä paikkaa, joka on Kampin kauppakeskuksessa. Niin ja tämä ei muuten ole mikään mainos, vaan tahdon ihan itse teille esitellä oman lempparini, johon tahtoisin mennä syömää joka päivä ;)

Ichibanissa sushi on tasaisen laatuista, riisi on aina onnistunutta ja raaka-aineet joka kerta laadukkaita. Olen maistanut vaikka minkälaisia eri sushipaikkojen tekeleitä ja ei voi kyllä kehua montaakaan paikkaa. Täällä ruoka on joka kerta yhtä hyvää, en ole pettynyt vielä kertaakaan. En tiedä mitä ne täällä tekevät, kun onnistuvat saamaan niin tasalaatuista ruokaa tarjolle? Eipä mun kai tarvitsekaan tietää, koska itse keskityn vain syömiseen. Kunhan lautasella on hyvää ruokaa ja siitä tulee vatsa täyteen, niin tulen kyllä varmasti uudestaankin.

IMG_5138 IMG_5141

En tiedä oonko teille kertonut ennen, mutta oon itsekin tehnyt pitkään sushia edellisessä työpaikassani. En kyllä näin hyvää sushia, mutta sellaista suht onnistunutta kuitenkin. Hihi, ainakin omaan suuhun se maistui ihan hyvältä ja asikkaatkin tuli tilaamaan uudestaan. Siksi siis omakin laatumittari vertaa sinne omaan tietotaitoon sushin valmistuksessa ja tuntuu, että yhä harvemmassa paikassa se on hyvää. Laatu vaihtelee todella paljon ja useinkin saa pettyä, kun riisi on huonoa tai esimerkiksi kalat eivät ole tuoreita. Niin tai sitten se sushi on seissyt pitkään odottamassa ja tuodaan eteen nuhjuisena ja kuivana. Phyi.

Toista on Ichibanissa. Olen käynyt siellä sekä lounaalla, että muinakin aikoina syömässä ja aina olen saanut hyvää ruokaa. Kiitos tasaisen laatuisesta ruoasta, sitä on kiva tulla syömään aina uudestaan! :)

IMG_4962

Petrankin oon sinne saanut ainakin kerran mukaan. Yleensä yritän houkutella muitakin kavereitani, mutta joka kerta en siinä tietenkään onnistu. Yritän kyllä esitellä itelleni aina muitakin vaihtoehtoja, mutta jostain syystä tekee tällä hetkellä jatkuvasti mieli sushia ja kuin vahingossa kävelen aina samaan paikkaan. Kai se on sopivan kevyttä ja silti täyttää vatsan ilman suurta ähkyä. Tänäänkin houkuttaisi mennä syömään sushia, mutta saas nähdä mitä lounasseurani siihen sanoo. Tuo kuvassakin oikealla näkyvä tyttö voi välillä haluta syödä jotain muuta, kuin aina vaan sushia. Vai mitä se Petra sanoo, onko meillä tänään sushipäivä vai Factory-päivä? ;) 

Sushi taitaa tosin jakaa meidän kahtia, osalle se on suuri herkku, osa ei saa sitä suustaan alas. Kumpaan puolikkaaseen sinä kuulut? Ootko edes kokeillut ja tahtoisitko ehkä kokeilla? :)

4 kommenttia artikkeliin ”Lounaslempparini Helsingissä!

 1. Petra sanoo:

  Ichiban saa multa peukun ja paljon sydämiä! ;) Vaikken heti tajunnutkaan, mistä raflasta oli kyse, kun sitä ehdotit, heh!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Haha, naureskelin tänään joo sun viestillesi! Ehkä ens kerralla muistat nimen ;)

   Tykkää

 2. elisa sanoo:

  Sashimi on hyvää! Tulee sellanen Klonkku olo kun syö raakaa kalaa…

  Tykkää

 3. outi sanoo:

  Mä oon kerran kokeillut ja en kyllä pitänyt…. :P

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: